הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לשמור על הנפח בחיטוב

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני עכשיו מסיים מסה ומתחיל חיטוב, כרגע במסה אני מרגיש די תשוש ושקשה לי, אפילו אחרי דילואד, איך אני אמור לשמור על הנפח בחיטוב? קראתי פה פעם מקוצר נראלי שמסםיק לשמור על 2/3 מהנפח כדי לשמר את השריר כי לשמר הרבה יותר קל מלבנות שריר חדש, אבל נראלי שהוא התכוון רק כשאני על ניטרלי, השאלה שלי היא האם אני יכול להוריד מהנפח בחיטוב ובכל זאת לשמור על השריר?
ובנוסף עוד שאלה, אם אני מגיע למכון ועושה תוכנית היפרטרוםיה ולא כח ובגלל זה לא עולה כל כך הרבה במשקלים ואפילו תקוע אבל כן מתאמץ כל אימון אוכל בפלוס קלורי ולא יורד מרפי 7.5-8 בסטים, האם אני אבנה שריר בכל זאת או שחייב גם להתקדם במשקלי עבודה?

@Mike
הכוונה שלך היא שזה לא משנה איך התאמנתי לפני, אני יכול להוריד את העצימות דרסטית כל עוד אני מבצע 10-20 סטים לשריר בשבוע עם טווח חזרות 6-12 ב RPE 8-9?

@Mike
הכוונה שלך היא שזה לא משנה איך התאמנתי לפני, אני יכול להוריד את העצימות דרסטית כל עוד אני מבצע 10-20 סטים לשריר בשבוע עם טווח חזרות 6-12 ב RPE 8-9?
נתחיל מזה ש RPE זה מדד חירטוט כי אנשים לא באמת מגיעים לכשל באימון שלהם למרות שהם חושבים שכן. במעבדה, כשיש לך חוקר או מאמן על הראש, ובאמת רוצה להביא אותך לכשל, סביר להניח שיהיה לך עוד 5-15 (כן, 15) חזרות אקסטרה לתת למרות שחשבת שלא. לכן מדדים שכאלו הם מאוד לא מייצגים.

העיקרון פשוט: כל עוד לא ירדת מ-10% שומן, היכולת שלך לאבד מסת שריר הוא אפסי גם אם תתאמן עם גומיה (לא אלסטית כל כך), משקולות, או אבנים. כל עוד טווח החזרות הוא 10-20 סטים לשריר בשבוע וטווח החזרות הגיוני 6-12, כשיש דרגת מאמץ גבוהה יחסית (משמע לא להעיף את המשקולות באוויר) אז לא יקרה כלום למסת השריר וזה יהיה תלוי בעיקר בגרעון הקלורי וסך החלבון בתפריט.

• פותח/ת השרשור
נתחיל מזה ש RPE זה מדד חירטוט כי אנשים לא באמת מגיעים לכשל באימון שלהם למרות שהם חושבים שכן. במעבדה, כשיש לך חוקר או מאמן על הראש, ובאמת רוצה להביא אותך לכשל, סביר להניח שיהיה לך עוד 5-15 (כן, 15) חזרות אקסטרה לתת למרות שחשבת שלא. לכן מדדים שכאלו הם מאוד לא מייצגים.

העיקרון פשוט: כל עוד לא ירדת מ-10% שומן, היכולת שלך לאבד מסת שריר הוא אפסי גם אם תתאמן עם גומיה (לא אלסטית כל כך), משקולות, או אבנים. כל עוד טווח החזרות הוא 10-20 סטים לשריר בשבוע וטווח החזרות הגיוני 6-12, כשיש דרגת מאמץ גבוהה יחסית (משמע לא להעיף את המשקולות באוויר) אז לא יקרה כלום למסת השריר וזה יהיה תלוי בעיקר בגרעון הקלורי וסך החלבון בתפריט.
מייק, היית אומר שבחיטוב 1.6 גרם חלבון לא מספיק ועדיף להגיע ל2 או ש1.6 מספיק?
בנוסף למה כתבת מקודם שמכפלת סטים חזרות משקל שבועי לא באמת נותן נפח?
ובנוגע לרפי קצת קשה לי להבין איך זה הגיוני 15 ואפילו 5... כשאני מגיע לכשל זה באמת כשל המוט בבנץ' למשל פשוט נופל למטה ואני לא מסוגל לעלות אותו, רק אם יהיה לי כדור לראש אולי אז האנדרנלין יעזור וגם אז תלוי איזה כשל כי יש כשל ויש כשל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית