נק' מוניטין:
58,705
- 103,265
- 12,428
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
חשבו להסתדר חמישה אנשים ממשכורת של פוסט דוקטורנט בארץ.
הרי ידעו מראש שהוא יהיה פוסט דוקטורנט, אז תסלחו לי שאני משחקת את תפקיד הבוסטון גאי לרגע אבל שישים שנה למדינה או לא שישים שנה למדינה, המשכורות של פוסטדוקים בארץ לא מספיקות לכלכל משפחה שלמה, והמשפחה הזאת היא או מאוד תמימה או מאוד טיפשה.
מי שבוחר במסלול של ביולוגיה בארץ יודע מראש שמצפות לו הרבה שנים של חיים ברמה סטודנטיאלית, ושגם אחר כך המשכורות לא בשמיים, טבלאות השכר מפורסמות וגלויות לכל. הסיבה שהשכר בביולוגיה כל כך נמוך יחסית למקצועות אקדמיים אחרים היא שיש המון, המון, המון סטודנטים לביולוגיה בארץ ואין צורך בכל כך הרבה בשוק העבודה. וזאת בעיה קשה שלא ברור איך פותרים אותה, אבל שוב, הכל ידוע מראש ואם מישהו רוצה משפחה ואשה עקרת בית הוא צריך לבדוק מראש שיוכל לפרנס אותם, הרי הדברים האלה לא נפלו עליו מהשמים.
ואם הייתי במקום הבחור הזה ובאמת הייתי רוצה להישאר בארץ וגם להיות מסוגלת לתמוך כלכלית במשפחה שלי, הייתי עושה הסבה לעריכת פטנטים (צריך דוקטורט בביולוגיה ולא חייבים תואר במשפטים), עבודה אולי פחות מרתקת ממחקר אבל המשכורות טובות מאוד.
הורג אותי ריגשיי הנחיתות שיש לאנשים בארץ. עדיין חושבים שכמו בשנות השישים יש כאן אפליה נגד מזרחים. האנשים חיים בסרטים שהסבות שלהם סיפרו להם על קום המדינה.
אני לא מבינה את פשר הכתבה, היא סתם רצתה לתת לעצמה תירוצים, להצדיק את עצמה. הרי לא יהיה לה יותר קל בשנתיים הראשונות בארה״ב, ולבחור לא לעבוד בארץ, אם בעלך לא מנכ״ל בחברה גדולה, זה גזר דין מוות לחשבון הבנק.
נמאס לי שכל יומיים מישהו מחליט שיש לו זכות לפתוח את הפה על כל העולם ודודה שלו.
מה רע באפליה?
מה טוב בה?
שאתה ממש את הבחירה החופשית שלך.
אף אחד לא צריך להחליט עבורך באיזה קריטריונים תבחר את העובדים שלך(אנחנו מדברים על חברה פרטית בבעלותך חלקית או מלאה).
אוקיי, איבדת אותי.
מה הקשר בין אפליה לבין הבחירה החופשית?
אוקיי, איבדת אותי.
מה הקשר בין אפליה לבין הבחירה החופשית?
שזכותך לבחור את מי שבא לך, גם אם זה רק קרובי משפחה שלך או נשים, גברים, שחורים, לבנים וכו..
הזכות לבחור עם מי להתרועע לא מוטלת בספק. יחד עם זאת, הסיבה לשמה אתה בוחר מעוררת תמיהות וספקות (מצד כל אדם אחר שמתוודע אלייך, גם אם לא תרצה או תתעניין בכך)
יש הבדלים בין בחירה מטעמי עניין (או חוסר עניין), לבין בחירה מטעם שוני בדת/ מין/ גזע (וכן הלאה). הראשונה מייצעת שיקולי יעילות, השנייה מייצגת רוע.
קח לדוגמה מעסיק שלא רוצה להעסיק נשים בהיריון, כי זה פוגע בתפוקה של החברה הפרטית שלו. הוא בוחר, משיקולים כלכליים, שלא להעסיק נשים בהיריון. אבל אז מגיעה המדינה ומחליטה שמדובר בהפליה. כך אותו דבר לגבי מעסיק שלא רוצה להעסיק גברים שיוצאים למילואים.