הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקופת חיטוב - שקילות ותהיות?

• פותח/ת השרשור avivgn1
  • פורסם בתאריך

avivgn1

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
0
24
0
אהלן

אז התחלתי תקופת חיטוב מבוקרת ואיטית מאוד לפני 3 שבועות. גרעון קלורי של 250 קלוריות ואכילת חלבון של 1.8-2 גרם לקילוגרם גוף ככה שלא תהיה סיבה לירידה במסת שריר.
4 אימונים בשבוע,AB, מספר נמוך של סטים ומשקל גדול יותר כדי לשמר את השריר.

לפני 3 שבועות שקלתי 62.9 14.8% והיום שוקל 61.4 14%. הייתה ירידה של 0.7 ק"ג שומן ועוד 0.8 של מה?
אציין שאני יום לפני העמסת פחמימות,אז שיערתי שאולי זה ירידה של מים?

מבחינת הרגשה כללית,מרגיש שהכח נשאר ולא ירדתי במסת שריר במהלך התקופה,מה גם שאכילת כמות חלבון רצויה ו-4 אימונים אמורים לעשות את העבודה בצורה טובה.

אז מה חושבים? מהם ה-0.8 שירדתי? כנראה נוזלים או שריר בכל זאת?

באיזו שיטה אתה נמדד באחוזי השומן? כל שיטה חוץ מ BODPOD או שקילה תת מימית (לא עושים את זה כמעט) תהיה לא מדוייקת = לא הייתי מייחס לנתונים הללו כל חשיבות.
גירעון של 250 קלוריות נשמע ארוך ומייגע, תגדיל אותו ללפחות 500.
בהתחלה בד"כ יורדים נוזלים יחד עם שומן, לכן החודש הראשון תהיה הירידה הגדולה ביותר במשקל, יש אנשים שירדו 1-2 ק"ג בחודש הראשון ויש אנשים שירדו גם 5-10 ק"ג.

• פותח/ת השרשור
אני נשקל במשקל רגיל עם אלקטרודות עליו. קראתי הרבה על חוסר הדיוק שלו אבל עד כמה לא מדויק זה יכול להיות?
אילו אמצעים מומלצים יותר לשקילה?

אז למה אני צריך לצפות בשקילה הבאה עוד 3 שבועות-חודש? ירידה נקייה של שומן ללא נוזלים?
כל כמה זמן בתזונת חיטוב צריך לעבור למאזן קלורי נייטרלי למשך שבועיים?

אתה לא תדע אם ירדת נוזלים או שומן או קומבינציה בינהן, בשביל זה נדרש ציוד מדוייק שעולה המון כסף, גם פר בדיקה בודדת.
בחיטוב נדרש לעשות העמסות, הפסקה מוחלטת מדיאטה מומלץ לקחת כל 3-4 חודשים לערך, יש לך 2 מאמרים בפורטל
1. הפסקות מדיאטה
2. המדריך השלם לחיטוב

תעבור עליהם ותחזור עם שאלות.
בקשר לסטייה של המכשיר עם האלקטרודות משהו כמו 50%, ז"א שאם קיבלת 20% זה יכול להיות גם 30% ויזה יכול להיות גם 10%, זה מה שדפוק שם.
רוצה ניסוי? תיבדק עם המכשיר, שיראה לך % מסויים, לך תשתה ליטר מים, תחכה 5 דקות ותימדד שוב, אתה תראה מה זה יציג לך.

• פותח/ת השרשור
קראתי,הפנמתי.

אז אפשר להגיד שלעולם לא אדע את אחוז השומן המדויק ומתי הגעתי ליעד אלא אם כן אשלם הון תועפות?

במאמר הראשון כתוב שאנשים רזים צריכים לעשות הפסקה מדיאטה לעיתים תכופות יותר מאנשים שמנים. משהו כמו כל 4-6 שבועות. אז מה בכל זאת? 4-6 שבועות או 3-4 חודשים?

---------- התגובה התווספה ב 08:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:00 ----------

ועוד שאלה. אם ירדתי לצורך העניין בנוזלים יחד עם השומן. מה זה אומר? נוזלים שהיו בתאים ויצאו ישפיעו על תפקוד השריר?

יצא גליקוגן לספק אנרגיה, כל 1 גרם גליקוגן סופך איתו 3 גרם מים (אם אני זוכר נכון), ככה שהירידה בנוזלים תפגע אולי בביצועים ובהתאוששות ולכן אנו עושים העמסות כל 5-14 ימים, תלוי בכמות הפחממות שאתה אוכל ולפעמים גם בגירעון הקלורי.
במאמר הכוונה לרזים הוא ירידה ל % שומן חד סיפרתי ואתה לא בקטגוריה. אתה מה שנקרא "בינהם" לכן כל 10-12 שבועות יהיה מספק.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!

אילו אימונים לעשות בהפסקה של השבועיים? להמשיך עם AB ארבע פעמים בשבוע,מספר קטן של סטים ומשקל גבוה?

זה לא ישנה הרבה, הייתי לוקח שבוע חופש מוחלט גם באימונים בזמן הזה ושבוע שני אולי עובד טווח חזרות מעט גבוה לעבוד קצת על מפרקים וגידים וסתם לפמפם

• פותח/ת השרשור
כשאני נמצא בהפסקה של שבועיים מהחיטוב,למה אני אמור לצפות?
הפסקה = שבועיים של מאזן קלורי ניטרלי.

האם יהיו יותר מים בגוף בגלל הפחמימות והמשקל יעלה מעט?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית