הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שרירי הליבה

Jonatan181

משתמש מתחיל
28
3
נק' מוניטין:
14
28
3
היי,
לאחרונה החלק של הליבה מאוד מעסיק אותי, הבנתי שאין לי עליו מספיק דגש, לכן חשבתי לבודד את הליבה. אשמח לשמוע אילו תרגילים עובדים טוב על הליבה. אציין שאני לא עושה דדלפיט, סקוואט ופרס עם מוט (הבנתי ששלושתם נותנים עבודה טובה).

• פותח/ת השרשור
התשובה בגוף השאלה. תתחיל לעשות דדליפט וסקאווט 😃

הייתי עושה פעם סקוואט, למען האמת זה אחד התרגילים האהובים עלי. הבעיה היא שבשלב מסוים התחילו לי כאבי ברכיים. לאחר שניסיתי למנוע זאת, כלומר, לא לעבור עם הברכיים את כפות הרגליים - התחילו לי כאבים בכאב התחתון. הגעתי למסקנה שהכי טוב בשבילי זה להפסיק את התרגיל לעת עתה, אינני רוצה לפגוע לי בתהליך הגדילה.

באשר לדדלפיט, אף פעם לא ניסיתי, לא דחוף לי כל-כך כרגע.

הייתי עושה פעם סקוואט, למען האמת זה אחד התרגילים האהובים עלי. הבעיה היא שבשלב מסוים התחילו לי כאבי ברכיים. לאחר שניסיתי למנוע זאת, כלומר, לא לעבור עם הברכיים את כפות הרגליים - התחילו לי כאבים בכאב התחתון. הגעתי למסקנה שהכי טוב בשבילי זה להפסיק את התרגיל לעת עתה, אינני רוצה לפגוע לי בתהליך הגדילה.

באשר לדדלפיט, אף פעם לא ניסיתי, לא דחוף לי כל-כך כרגע.
המסקנה שלי היא שאתה לא יודע לעשות סקוואט, כי מאיך שאתה מתאר זה נראה המצב.
לדוגמא מותר, ואפילו רצוי לעבור את קצות האצבעות עם הברכיים, פשוט לא מוגזם

• פותח/ת השרשור
המסקנה שלי היא שאתה לא יודע לעשות סקוואט, כי מאיך שאתה מתאר זה נראה המצב.
לדוגמא מותר, ואפילו רצוי לעבור את קצות האצבעות עם הברכיים, פשוט לא מוגזם

תן לי להבין אותך, ניתן למנוע את כאבי הברכיים בעזרת שינוי הטכניקה? אם כן, יותר משמח אם תפנה אותי למאמר/סרטון המסביר את הטכניקה האידיאלית בצורה הטובה ביותר 😃.
ובאשר לנושא האשכול, מה עליי לעשות כדי לחזק את הליבה?

לאחר שניסיתי למנוע זאת, כלומר, לא לעבור עם הברכיים את כפות הרגליים - התחילו לי כאבים בכאב התחתון.
אתה באמת צודק,כאשר לא עוברים את כפות הרגליים הסטרס המכני על מפרק הברך יורד ב20% !!!

אבל במקביל,העומס על מפרק הירך וגב תחתון עולה בקרוב ל1000%.

תפסיק להקשיב לליצנים שקיבלו תעודה מויינגייט. זה גם סבא שלי יכול לקבל,והוא מת כבר כמה שנים
תעשה את השיקולים שלך

תן לי להבין אותך, ניתן למנוע את כאבי הברכיים בעזרת שינוי הטכניקה? אם כן, יותר משמח אם תפנה אותי למאמר/סרטון המסביר את הטכניקה האידיאלית בצורה הטובה ביותר 😃.
בהחלט, טכניקה נכונה וניהול עומסים נכון הם הדרך העיקרית למניעת כאבים.
אני הייתי מתחיל מסדרת הסרטונים הזאת:

ובאשר לנושא האשכול, מה עליי לעשות כדי לחזק את הליבה?
תלוי מה אתה מגדיר ליבה.
הליבה בפני עצמה דואגת לקיבוע עמוד השדרה המותני, והטורקסי ע"י קיבוע בית החזה. כל תרגיל שמעמיד את זה במבחן, במיוחד התרגילים המורכבים, יעילים בזה. אבל אם בליבה אתה מתכוון פשוט לשרירי בטן, אז באמת שכל תרגיל בטן יהיה טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית