הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המאמר היסודי ביותר של Starting Strength - בעברית

מטורלל לגמרי הריפטו הזה

הפסקתי ב150 סקוואט על 100 משקל גוף, תוך כדי רפרוף על 6000 קלוריות ליום
אגב של סטודנט מרושש

מעבר לחשיבות היתר שנותנים לתוכנית ss אפילו כפתרון לקורונה

יש הבדל בין אמריקאים לישראלים. האמריקאים זוכים לחינוך אתלטי הרבה יותר איכותי בהשוואה לבני נוער ישראלים ולכן תוכנית שמתבססת על שליטה בתרגילי הבסיס מתאימה להם הרבה יותר

ויש הבדל בגודל הממוצע, גובה 180+ על 90 קילו שמנמן, שונה מ 175 על 80 קילו.

יש הבדל בין אמריקאים לישראלים. האמריקאים זוכים לחינוך אתלטי הרבה יותר איכותי בהשוואה לבני נוער ישראלים ולכן תוכנית שמתבססת על שליטה בתרגילי הבסיס מתאימה להם הרבה יותר

למה "חשיבות יתר"? אתה מכיר עוד תכנית שמאפשרת להוסיף 7.5-10 ק"ג למוט בבסיסיים בשבוע למשך כמה חודשים טובים? הניסיון שלי עם התכנית הזו מעולה, היא הביאה אותי לסקוואט מקסימלי 200 ק"ג תוך חצי שנה של אימונים (פרסמתי פה סרטון).

"אמריקאים" מול "ישראלים" זו השוואה כללית מדי שכוללת מיליוני אנשים. יש ישראלים אתלטיים להפליא ואמריקאיים שהם בטטות כורסא ולהיפך. זה תלוי במתאמן הספציפי, לא במדינת המוצא שלו.

זה לא נכון, פשוט ריפטו כתב משהו שעובד, אבל אין לו מושג למה, ולא מעניין אותו למה
ריפטו מציג את הטענה הזו כשהוא כותב כך:
"הוא אכל יותר מ-6,000 קלוריות ביום, כולל גלון החלב ששתה, ובכך התאושש מהאימונים עם עודף גדול מספיק שאיפשר פיתוח רקמות. הוא נתן לגוף שלו סיבה להצטרך להיות גדול יותר, ואז הוא סיפק לו את האמצעים בשביל לגדול. האימונים הניעו את הגדילה, והגדילה סייעה בנטל האימונים המוגבר."

או כמו שהוא כותב כאן בצורה די מפורשת:
"אם לא עלית 5 ק"ג תוך 3 שבועות (לרוב שבועיים), אני יודע שלא ביצעת את התוכנית כמו שהיא אמורה להתבצע."

הוא טוען כאן שאחת הדרישות הבסיסיות ביותר של התכנית היא עודף קלורי גבוה *מאוד*.

ריפטו מציג את הטענה הזו כשהוא כותב כך:
"הוא אכל יותר מ-6,000 קלוריות ביום, כולל גלון החלב ששתה, ובכך התאושש מהאימונים עם עודף גדול מספיק שאיפשר פיתוח רקמות. הוא נתן לגוף שלו סיבה להצטרך להיות גדול יותר, ואז הוא סיפק לו את האמצעים בשביל לגדול. האימונים הניעו את הגדילה, והגדילה סייעה בנטל האימונים המוגבר."

או כמו שהוא כותב כאן בצורה די מפורשת:
"אם לא עלית 5 ק"ג תוך 3 שבועות (לרוב שבועיים), אני יודע שלא ביצעת את התוכנית כמו שהיא אמורה להתבצע."

הוא טוען כאן שאחת הדרישות הבסיסיות ביותר של התכנית היא עודף קלורי גבוה *מאוד*.
נו ברור, עם 6000 קלוריות אין שום סיכוי שאתה לא מגיע לצרכי התזונה שלך, הבעיה שיש פה גם הרבה מעבר.
הוא לא יודע איך להסביר תזונה נכונה למתחילים ועל צרכי תזונה, הוא גם בעצמו לא מבין את זה, אז הוא חושב שחייבים כמויות עצומות, ולא מבין שאפשר להגיע לצרכים התזונתיים עוד הרבה לפני ובצורה חכמה יותר

למה "חשיבות יתר"? אתה מכיר עוד תכנית שמאפשרת להוסיף 7.5-10 ק"ג למוט בבסיסיים בשבוע למשך כמה חודשים טובים? הניסיון שלי עם התכנית הזו מעולה, היא הביאה אותי לסקוואט מקסימלי 200 ק"ג תוך חצי שנה של אימונים (פרסמתי פה סרטון).

"אמריקאים" מול "ישראלים" זו השוואה כללית מדי שכוללת מיליוני אנשים. יש ישראלים אתלטיים להפליא ואמריקאיים שהם בטטות כורסא ולהיפך. זה תלוי במתאמן הספציפי, לא במדינת המוצא שלו.
תשווה ספורט תיכונים בארה״ב לספורט תיכונים בארץ ותבין למה התכוונתי.

• פותח/ת השרשור
יקיריי. ההיצמדות לפרטים מטשטשת את התמונה הגדולה. המסר הגדול שלו, בלי להיצמד לפרטים, היה שאם תתמיד בתוכנית יעילה להפליא, עם עודף קלורי מספיק, ועם נחישות לעמוד בדרישות של התוכנית לתקופה מסויימת בלי להחשיב יותר מדי את זה שהשמנת קצת ושלא הגדלת את הבייספס כמו שכנך לחד''כ באותו זמן, תגיע רחוק להפליא ביחס לנקודת הפתיחה שלך. וזה, רבותי, פשוט נכון.

יקיריי. ההיצמדות לפרטים מטשטשת את התמונה הגדולה. המסר הגדול שלו, בלי להיצמד לפרטים, היה שאם תתמיד בתוכנית יעילה להפליא, עם עודף קלורי מספיק, ועם נחישות לעמוד בדרישות של התוכנית לתקופה מסויימת בלי להחשיב יותר מדי את זה שהשמנת קצת ושלא הגדלת את הבייספס כמו שכנך לחד''כ באותו זמן, תגיע רחוק להפליא ביחס לנקודת הפתיחה שלך. וזה, רבותי, פשוט נכון.
ושאלת מליון הדולר האם זה הדבר ה״משתלם״ לעשות.
להערכתי, לא.

בעיניי נקודת הפתיחה לתוכנית , היא שליטה ברמה טובה בתרגילים והתחלה עם משקל בינוני (נמוך) , נניח 3*5 עם 60 קילו סקווט בטכניקה טובה

• פותח/ת השרשור
6,000 קלוריות... לא יאמן. ועוד מכניסים אתלטים למשוואה... בהצלחה להעלות אצן או שחקן
טניס ב25 ק״ג ב3 חודשים... 5 קילו בשבועות הראשונים? קיצוני בצורה יוצאת דופן. בגדול הגישה היא ״אנחנו לא יודעים איך להתאים תכנית אימונים ותכנית תזונה למתאמן, אז אומרים להם לאכול כמו בהמות, לעלות המון במשקל, המון שומן ומקווים שיתחזקו על הדרך״.

ריפטו בחור מאוד חכם ויסודי,
אבל כמו אצל כל שמאלני טוב, יש לו לפעמים נקודה עיוורת בנושאים מסוימים בגודל המציאות
ההפך, ריפטו הוא מאוד כללי וזו ה״גדולה״ שלו. ההצלחה שלו, היא עם שיטה מאוד בסיסית, לא יסודית, לא מדעית ולא מאוד מסובכת, שאמורה לעבוד ״על כולם״. לגבי הפוליטיקה, בוא נשמור את זה מחוץ לדיון כי זה באמת לא קשור...

אני תמיד אוהב את ריפטו, אם זה בזכות ההומור המוזר שלו, או הפשטות שלו.
ראיתי תוצאות משקלי עבודה דומות (לעלות בזמן קצר בסקוואט) ללא עליה מפגרת במשקל גוף\שומן ובלי עודף קלורי פסיכית.

אבל מה שדי הסתכם יפה, שעבודה מסודרת ומושקעת יכולה להניב תוצאות הרבה יותר טובות ומהירות ממה שהכלל סבור.

אחד המתחרים כאן בארץ, בחור שהיה בן 18 ושקל 88 ק"ג נתן סקוואט 230 ק"ג אם אני לא טועה, והוא אמר לי שכל מה שהוא עשה זה SS של ריפטו. לתוכנית של ריפטו יש כבוד.

@elchonon מקרים נקודתיים לא מעידים על כלום. בפורום תוכל למצוא מספיק דוגמאות נגדיות שנעצרו ב 3*5 על 80 קילו וכרס.

הדבר היפה אצל ריפטו שהוא נותן תוכנית אימונים מקצה לקצה, כולל תכנון התקדמות, הנחיות לביצוע דילואד וכדומה בצורה מאוד מקיפה כמעט בחינם (עלות הספר)

זה פתרון good enough להרבה אנשים, אבל זה בטח לא האופטימום

אז מה אתה מציע? להנציח את החינוך הלקוי עם גומיות, כדורי בוסו, תרגילים יונילטריליים ועוד כל מיני שטויות שבפירוש עובדים פחות טוב אבל כן משכנעים את העצלן שאפשר להשיג תוצאות מלחפף? או לנסות לעודד איזה שינוי? כמו שמתרגם המאמר מנסה לעשות וכמו שהפורום הזה ניסה לעשות בתחילת דרכו? נגעת בנק' חשובה. מי שנכשל בתוכנית הזאת הוא אחד שמנטלית לא בנוי לבצע אותה, העניין הוא לא שלא רק אותה. מנטלית הוא פשוט לא בנוי להתאמן, בכל דבר, שזה בסדר. לא כולם צריכים להיות ספורטאים. העניין הוא שהרבה חבר'ה רוצים להראות כמו ספורטאים אבל ברגע שאתה אומר להם שהם צריכים קצת לאכול, לישון ולהזיע בסקוואטים הם מתחילים להכנס לפאניקה או הולכים לחפש איזה דילר טוב שימכור להם חומרים לא חוקיים (שאני אתן לך לנחש לבד מה הם עושים...). כשזה המצב לא פלא שהספורט פה במדינה נראה איך שהוא נראה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית