הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המאמר היסודי ביותר של Starting Strength - בעברית

אז מה אתה מציע? להנציח את החינוך הלקוי עם גומיות, כדורי בוסו, תרגילים יונילטריליים ועוד כל מיני שטויות שבפירוש עובדים פחות טוב אבל כן משכנעים את העצלן שאפשר להשיג תוצאות מלחפף? או לנסות לעודד איזה שינוי? כמו שמתרגם המאמר מנסה לעשות וכמו שהפורום הזה ניסה לעשות בתחילת דרכו? נגעת בנק' חשובה. מי שנכשל בתוכנית הזאת הוא אחד שמנטלית לא בנוי לבצע אותה, העניין הוא לא שלא רק אותה. מנטלית הוא פשוט לא בנוי להתאמן, בכל דבר, שזה בסדר. לא כולם צריכים להיות ספורטאים. העניין הוא שהרבה חבר'ה רוצים להראות כמו ספורטאים אבל ברגע שאתה אומר להם שהם צריכים קצת לאכול, לישון ולהזיע בסקוואטים הם מתחילים להכנס לפאניקה או הולכים לחפש איזה דילר טוב שימכור להם חומרים לא חוקיים (שאני אתן לך לנחש לבד מה הם עושים...). כשזה המצב לא פלא שהספורט פה במדינה נראה איך שהוא נראה.
בנית לעצמך איש קש יפה מאוד.
אין שום קשר בין מה שאמרת למה שחנן אמר, אפילו לא טיפה.
ומה הקשר בין החלק שאמרת בסוף ל-SS?

בארה"ב אתה גדל על חינוך לספורט, כולל הבנה מסויימת לתרגילי בסיס. מי שמגיע ל-SS בארה"ב כבר יש לו את הבסיס הנחוץ כדי להתחיל את התוכנית, פה בארץ למשל אין את זה, אז צריך להתחיל ממקום שייתן את אותו בסיס נחוץ. מישהו אמר גומיות וכדורי בוסו חוץ ממך? זה הפוך לחלוטין ממה שחנן אמר, שזה להתחיל מתוכנית שתיתן בסיס.

ולא כולם צריכים לטחון סקוואט כדי לגדול, אפשר לגדול יפה מאוד גם בלי סקוואט, בנץ', ודדליפט, אבל הם עוזרים.
בנוסף זרקת שם קצת פסיכולוגיה בשקל שלא קשורה לחיים

אני מקווה שאין אנשים שבאמת מתחילים להתאמן והולכים לפי ההמלצות הלא מציאותיות שלו בנוגע לתזונה ומשקל גוף.

@HalfSquat
בראייה של אורח חיים בריא. תוכנית fbw פחות תובענית שתקדם את בסקווט ב 60 קילו בשנה ולא ב 3 חודשים כמו ss. אבל תאפשר ורסטיליות רבה יותר כמו אירובי והשקעה בפלג גוף עליון תהיה עדיפה בעיניי

הערה נוספת, אל תיפול לקונספציה שחייבים להיות חזקים ״מנטאלית״ בתחום הכושר כדי ״להצליח״. יש תחומים רבים בהם לאנשים יש המון מחויבות ו passion לנושאים מבלי שהם דרכו פעם אחת בחדר כושר.

עוד נקודה למחשבה , כמה מאותם מייסדי הפורום עדיין מחזיקים באותם דעות כמו לפני 10 שנים?

אז מה אתה מציע? להנציח את החינוך הלקוי עם גומיות, כדורי בוסו, תרגילים יונילטריליים ועוד כל מיני שטויות שבפירוש עובדים פחות טוב אבל כן משכנעים את העצלן שאפשר להשיג תוצאות מלחפף? או לנסות לעודד איזה שינוי? כמו שמתרגם המאמר מנסה לעשות וכמו שהפורום הזה ניסה לעשות בתחילת דרכו? נגעת בנק' חשובה. מי שנכשל בתוכנית הזאת הוא אחד שמנטלית לא בנוי לבצע אותה, העניין הוא לא שלא רק אותה. מנטלית הוא פשוט לא בנוי להתאמן, בכל דבר, שזה בסדר. לא כולם צריכים להיות ספורטאים. העניין הוא שהרבה חבר'ה רוצים להראות כמו ספורטאים אבל ברגע שאתה אומר להם שהם צריכים קצת לאכול, לישון ולהזיע בסקוואטים הם מתחילים להכנס לפאניקה או הולכים לחפש איזה דילר טוב שימכור להם חומרים לא חוקיים (שאני אתן לך לנחש לבד מה הם עושים...). כשזה המצב לא פלא שהספורט פה במדינה נראה איך שהוא נראה.

אם אני מבין נכון, אתה מאשים בחוסר פופולריות של SS, לחוסר הצלחה היחסי של פאוורליפטינג במדינה... מנגד, במקום כמו אוסטרליה שהספורט פורח, אני לא יכול לחשוב על ליפטר אחד שעשה SS...

הסיבה שאנחנו יוצאים על SS היא לא בגלל שהיא תובענית מדי, אלא בגלל שהיא פשוט לא אידיאלית וניתן להשיג תוצאות יותר טובות לטווח ארוך עם תוכניות יותר ״חכמות״ או פשוט ללכת למאמן טוב.

הסיבה שאנחנו יוצאים על SS היא לא בגלל שהיא תובענית מדי, אלא בגלל שהיא פשוט לא אידיאלית וניתן להשיג תוצאות יותר טובות לטווח ארוך עם תוכניות יותר ״חכמות״ או פשוט ללכת למאמן טוב.
באיזה צורה של אימונים אפשר להשיג תוצאות טובות יותר?
בפלג גוף תחתון לא נשמע לי הגיוני בשום צורה ביחס לשום תכנית.
וגם בפלג גוף עליון לא רואה חיסרון בתבנית הזאת כבסיס.

אפילו אושר סופטי משתמש הרבה בתבניות של SS או טקסס

למה שפאוורליפטר ירצה לבצע תוכנית שבה אתה לוחץ מעל הראש ביחס של 1:1 עם הבנץ' פרס?
עיקרון הספציפיות מתפספס כאן בענק.
ועוד מבצע כל הרמה של פלג גוף עליון בחצי מהתדירות של פלג הגוף התחתון, שבפועל התדירות צריכה להיות כפולה מפלג הגוף התחתון

בגלל הפרופורציה בין כמות העומס ולכן זמן ההתאוששות?
כן, תרגילי פלג גוף עליון מעמיסים פחות על הגוף, ולכן אפשר לבצע אותם יותר בתכיפות, במיוחד אצל מתחילים שאמורים לדעת את הטכניקה

• פותח/ת השרשור
למה שפאוורליפטר ירצה לבצע תוכנית שבה אתה לוחץ מעל הראש ביחס של 1:1 עם הבנץ' פרס?
עיקרון הספציפיות מתפספס כאן בענק.
זאת הערה נכונה, ואולי זו אחת הסיבות שבגללן ריפ כותב בכמה מקומות שהתוכנית לא מיועדת לפאוורליפטינג.

באיזה צורה של אימונים אפשר להשיג תוצאות טובות יותר?
בפלג גוף תחתון לא נשמע לי הגיוני בשום צורה ביחס לשום תכנית.
וגם בפלג גוף עליון לא רואה חיסרון בתבנית הזאת כבסיס.

אפילו אושר סופטי משתמש הרבה בתבניות של SS או טקסס

בהתקדמות יותר איטית (שבועית).
בנפח יותר גבוה לפלג גוף עליון.
במעבר לבלוקים / התקדמות שונה לפני שנתקעים 17 פעם. (אני מודע לצורת התקדמות בSS ושיש לזה התייחסות, אבל לדעתי מתחילים מהר בטירוף ואז מורידים למהר מדי).

מעבר לכך, במיוחד בשלב המתאמן המתחיל יש אפשרויות לצבור מאסה באותה מהירות (כלומר מהר מאוד) כמו הכוח, וזה מקום לשלב עבודת היפרטרופיה ברמה מסויימת. ראיתי כל כך הרבה מתאמנים SS עם סקוואט ודדליפט סבבה אבל בנץ׳ מקרטע חודשים על 70-80, לעומת כל מתאמן שני במכון שלוחץ בכיף 80-100 לחזרות מבלי לחשוב בכלל איך להתאמן.

לפי מה שרשום בספר, ובחלק מהמאמרים שהוא מפרסם, הוא ממליץ למישהו ששוקל מתחת ל-70 קילו, ונראה כמו מקל גולף, לאכול 6000 קלוריות, לאנשים שיגיעו למשקלים שהם באזור 90-110 קילו הוא מציע לאכול פחות (סביבות ה-4000 או קצת פחות ולאכול יותר בריא, לא לסיים גלון חלב בישיבה אחת)

לפי מה שרשום בספר, ובחלק מהמאמרים שהוא מפרסם, הוא ממליץ למישהו ששוקל מתחת ל-70 קילו, ונראה כמו מקל גולף, לאכול 6000 קלוריות, לאנשים שיגיעו למשקלים שהם באזור 90-110 קילו הוא מציע לאכול פחות (סביבות ה-4000 או קצת פחות ולאכול יותר בריא, לא לסיים גלון חלב בישיבה אחת)
אתה מבין את הפרדוקס שמי ששוקל 110 אמור לאכול פחות ממי ששוקל 70?

בנוסף האידיאל האסטתי של ריפטו לא ממש מקביל לסטנדרטים הישראליים.
בלי קשר לאסטטיקה, יש חשיבות ליעילות מסויימת, כלומר מה ה״חוכמה״ להעלות המון שומן בשביל מעט משקל על המוט. מעבר לכך, הרבה יותר הגיוני להעלות משקל באופן מתון, לאורך זמן, בעקביות, מבלי לחטב כל 3-6 חודשים. יש כאן כל כך הרבה משתמשים שעשו ״SS בכל הכוח״ ועלו שומן מהר מאוד והיו צריכים לעשות חיטוב ארוך שגרר ירידה חדה בביצועים...

סתם דוגמא, אושר בתקופת הSS שלו אם אני זוכר נכון הגיע ל135~ קילו משקל גוף, נגיד על טוטאל תיאורטי של 550~ (אני זורק מספר) כיום הוא רק לא מזמן עבר את המשקל גוף הזה, אחרי 8-9 שנות אימונים, על טוטאל תיאורטי של 950~ בערך. זה פרק זמן הגיוני להעלות סביב 40~ קילו משקל גוף. לא כמה חודשים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית