הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בעיה עם העיניים

• פותח/ת השרשור ADAMG
  • פורסם בתאריך

ADAMG

משתמש פעיל
770
3
נק' מוניטין:
1,672
770
3
ההורים שלי עפו עליי היום ואמרו שאני צריך להפסיק להתאמן בגלל איזו בעיית ראייה..

המספר שלי במשקפיים הוא בערך -5.. זה לא כזה נורא ואני אפילו מתאמן בלעדיהן..

קיצר אז איזה רופא אמר להם שככל שאני מפעיל לחץ,בעיקר באימוני התנגדות אז גודל הסיכוי שהרשתית שלי תתנתק או משהו בגלל הלחץ..

יש משהו בדברים שלו?? ומה אני יכול לעשות .. כי ההורים שלי ממש לוחצים לבטל את המנוי..

הרשתית תתנתק בגלל לחץ?
שמע, אני לא רופא, אבל זה נשמע לי מופרך בטירוף. לי יש גם איזה ניוון בעין, הרופא אמר לי שלחץ יכול להחמיר את זה, אבל מדובר בלחץ אטמוספרי (בטיסות, מתקנים בלונה פארק וכאלה), בטח שלא ממאמץ סקוואט. תשאל רופא אחר, אין טעם להיכנס להיסטריה.

תשאל את הרופא שלך כמה אנשים עם משקפיים מרימים משקולות ולכמה מהם התנתקה הרשתית. WTF?

אני על -2.5 ואפשר להתאמן, אבל לא ממש מזהים פרצופים וכול...5 זה כבר המון, לא מעצבן לא לזהות דברים?

האמת שאבא שלי היה צריך להיות מדריך כושר בצבא, והרופא פסל אותו על משהו כזה.
גם לי יש מספר גבוה, למה לעזאזל אתה מתאמן בלי משקפיים? :|

שמע אם אין לך בעיות עיניים אין בעיה
אני הולך לעשות ניתוח לייזר עוד שבוע וחצי וזו השאלה הראשונה ששאלתי את הרופא
אמרתי לו שהדבר הכי חשוב לי להרים כבד
והסברתי לו שאני מרים כבד עם לחץ מטורף (דימום מהאף, סחרחורות, דמעות, אני רואה שחור בעיניים)
זה דוגמאות לאימונים מאוד עצימים (זה לא קורה כל אימון ודימום מהאף עוד לא קרה לי)

אז תבדוק אם יש לך בעיות בעיניים

1. תתאמן עם משקפיים. מינוס 5 זה לא צחוק, וממש לא ברור למה אתה בלי משקפיים בזמן האימון.
2. בהחלט יש היגיון רפואי-פיזיולוגי בכך שאנשים עם מספר גבוה יותר פגיעים יותר מבחינת המצב של הרשתית שלהם כשהם חשופים ליתר לחץ-דם, אבל אני חושב שלהמליץ למתאמן להיזהר מאימונים כבדים רק בגלל שיש לו מס' יחסית גבוה זה לא לעניין.
3. מה שכן - אתה יכול ללכת ולבדוק את מצב הרשתית שלך, ולהסיר דאגה מליבך. ובכל מקרה - אתה לא אמור ללכת לבדיקה אצל רופא עיניים פעם בשנה?

ניסחת את השאלה שלך בצורה די דבילית ("מה זה היגיון רפואי-פיזיולוגי?" -> זאת היכולת להסיק מסקנות רפואיות מתוך הכרה של המכניזמים והתהליכים שנחקרו ברפואה. מה נראה לך שזה?), אבל אני מניח שהתשובה שאתה מחפש היא שבאנשים עם מס' גבוה יותר (קוצר ראייה) הרשתית מלכתחילה מתוחה יותר, ולכן עמידה פחות בפני הכוחות שמופעלים עליה.

על כל פנים, נדמה לי שלהמליץ נגד אימונים כבדים זה מכליל מדי, וזה נשמע לי יותר רלוונטי אצל אנשים שמראש אובחנה אצלם בעייה ברשתית, כפי שיכול לאבחן רופא עיניים.

נערך לאחרונה:
אני נדחף ושואל לגבי אימון עם עדשות מגע - יש איזה מידע שצריך לדעת?
ומה הסיבה שצריך להתאמן עם משקפיים? אני מתאמן חצי עיוור, כי העדשות בורחות לי אחרי הסטים בגלל הוולסלווה. ולהתאמן עם משקפיים לא נוח לי.

התכוונתי שכדאי להתאמן עם משקפיים פשוט כי נראה לי שזה ימנע תאונות פה ושם.. אבל אם מסתדרים עם זה - אז בכיף 😃

לגבי עדשות מגע - לא ידוע לי כלום (אני גם לא באמת מבין בזה..), אבל אינסוף אנשים מתאמנים איתם ולא שמעתי (\שמענו?) על בעיות או התייחסות לנושא, אז כנראה שזה סבבה.

אם אני אוריד את המשקפיים שלי אני לא אצליח להחזיר את המוט למקום...
יאללה, מתי אתה בא להתאמן במקום לגלוש בפורומים וירטואליים?

ניסחת את השאלה שלך בצורה די דבילית ("מה זה היגיון רפואי-פיזיולוגי?" -> זאת היכולת להסיק מסקנות רפואיות מתוך הכרה של המכניזמים והתהליכים שנחקרו ברפואה. מה נראה לך שזה?), אבל אני מניח שהתשובה שאתה מחפש היא שבאנשים עם מס' גבוה יותר (קוצר ראייה) הרשתית מלכתחילה מתוחה יותר, ולכן עמידה פחות בפני הכוחות שמופעלים עליה.

על כל פנים, נדמה לי שלהמליץ נגד אימונים כבדים זה מכליל מדי, וזה נשמע לי יותר רלוונטי אצל אנשים שמראש אובחנה אצלם בעייה ברשתית, כפי שיכול לאבחן רופא עיניים.

לא שאלתי בדיוק מה שרציתי לשאול.
עדיין לא הבנתי מה ההבדל בינו לבין הגיון רגיל.
הסקת מסקנות בעקבות היכרות עם תהליכים זו אחת הסיבות שרופאים חושבים שהם יודעים הכל, במדעים אמפיריים להגיון יש חשיבות עבור חשיבה על ניסויים וניתוח התוצאות שלהם. פעם ההגיון הרפואי היה שהקזת דם זה רעיון טוב...

שמע אם אין לך בעיות עיניים אין בעיה
אני הולך לעשות ניתוח לייזר עוד שבוע וחצי וזו השאלה הראשונה ששאלתי את הרופא
אמרתי לו שהדבר הכי חשוב לי להרים כבד
והסברתי לו שאני מרים כבד עם לחץ מטורף (דימום מהאף, סחרחורות, דמעות, אני רואה שחור בעיניים)
זה דוגמאות לאימונים מאוד עצימים (זה לא קורה כל אימון ודימום מהאף עוד לא קרה לי)

אז תבדוק אם יש לך בעיות בעיניים

אני עשיתי ניתוח לייזר...
תשתדל לא להרים כבד חודש אחרי הניתוח...ולא להתאמן שבוע אחריו...
עיניים זה לא צחוק , יא חביבי.

ולפותח הפוסט....נראה לי שלחצים יכולים לגרום נזק, אבל לפני שהקרנית תפגע יתרסק לך הגב...אז כלל עוד הגב שלם בטח ובטח הקרנית שלמה ובטוחה.
נ.ב
מספר חמש זה די עיוור....

אני עשיתי ניתוח לייזר...
תשתדל לא להרים כבד חודש אחרי הניתוח...ולא להתאמן שבוע אחריו...
עיניים זה לא צחוק , יא חביבי.

ולפותח הפוסט....נראה לי שלחצים יכולים לגרום נזק, אבל לפני שהקרנית תפגע יתרסק לך הגב...אז כלל עוד הגב שלם בטח ובטח הקרנית שלמה ובטוחה.
נ.ב
מספר חמש זה די עיוור....

תודה
אני שבועיים לא אתאמן
ועוד שבועיים לא אעבוד כבד, כנראה אני אסיים בהם את החיטוב

חיים - דווקא חזרתי להתאמן לפני כמה ימים.. 😃

Deus ex machina - רופאים לא חושבים שהם יודעים הכל, לפחות לא הרופאים הטובים. אתה פשוט רואה את העולם בשחור ולבן. נחש מה זה אומר עליך.

כשיהיו לנו ניסויים כפולי-סמיות על כל שאלה אפשרית שקשורה לאימונים ורפואה תדע שאתה מקיים את הגולד-סטנדרט של רפואה מבוססת הוכחות (EVIDENCE BASED MEDICINE), אבל עד אז - בשאלות קצה - תיאלץ להפעיל היגיון בהקשרים הרפואיים-פיזיולוגיים, כי לא הכל ברור וידוע, ובמקרים כאלה בהחלט יש מקום להשתמש בהסקת מסקנת בעקבות היכרות עם תהליכים מסויימים.

מעבר לזה - אני חושב שאתה מכוון את הויכוח לאזור הסמנטיקה (מה ההבדל בין היגיון סתם להיגיון פיזיולוגי-רפואי.. נו באמת..), וחבל שאתה מתמקד בנושא הזה במקום בנושא עצמו.

נערך לאחרונה:
לא העמדתי פנים, מהסיבה הפשוטה שזה לא מעניין אותי 😃

<אגב, לפני כמה שנים זה היה הדבר אולי הכי חשוב בעולם מבחינתי, ואני לא צוחק. אימונים היו במרכז החיים שלי אז.. אבל דברים השתנו>

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית