שמן זית

• פותח/ת השרשור detol
  • פורסם בתאריך

detol

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
בגרם שמן זית יש גרם שומן
זאת אומרת שאם אני סתם לדוגמא שם 20 גרם שמן זית על סלט אז אני צורך 20 גרם שומן ואני צריך להכניס את זה בערכים
עד לפה אני צודק נכון?

אבל מה קורה שאני מבשל עם שמן זית, למשל שאני מכין סיר אורז אני שם טיפה פחות משני כפות של שמן זית או שאני משתמש בתרסיס שמן זית למוקפץ או חביתה.
ואני לא מחשיב את זה כחלק מהערכים כי אמרו לי שזה שולי ואי אפשר לחשב את זה ומומלץ לחשב מזונות שומנים מובהקים כמו אבוקדו או שקדים למשל.
זה נכון?

כי ראיתי אנשים שמחשיבים שמן זית כולל בישול בערכים שלהם, למשל ראיתי מישהי שהכינה דברים בתנור והיא הכניסה לאפליקציה שמודדת קלוריות את כמות שמן הזית שהיא השתמשה בה על הירקות שהיא מרחה עליהם שמן זית.

אז מה עושים במצב כזה כן מחשיבים או לא?
עד עכשיו לא החשבתי ועדיין אני מנסה להשתמש בכמה שפחות, וגם אני משתמש כמה שיותר בתרסיס שמן.

תחשב או לא תחשב, זה שמן וקלוריות שנכנסו לגוף שלך. הגוף יודע מה אתה אוכל לא מה אתה מחשב
עכשיו, נניח אתה שם 20 גרם שמן זית על סיר אורז שמספיק לך ל 4 ימים (סתם אני זורק מספרים בשביל הדוגמה) ולא החשבת את השמן הזה, אז חרגת ב 5 גרם שומן (45 קלוריות) ביום. תראה עם עצמך עד כמה חשוב לך להיות קפדן או להזניח את זה.

• פותח/ת השרשור
מחשבים כל מה שאוכלים, השאלה שלך לא ברורה.
למה שלא תחשב כמות קטנה?

ברור, אבל שמן זית על סלט כן אני אחשב
אבל שמן זית שאני מבשל איתו, אמרו לי שלא מחשבים כי הוא מתאדה ועוד כמה דברים.

אז נגיד אם אני מכין חביתה ואני שם כף שמן במחבת, השאלה שלי אם מחשיבים את השמן הזה או לא
כי אני לא אוכל אותו חי כמו על סלט אלא מבשל איתו.

אבל הבנתי אני אחשב..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית