הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסגר כללי

שבוע אחד מאוחר מדי לביצוע סגר כללי שהיה עוזר לרסן את המצב. יש עדיין אלפי נשאים חשאיים שלא יודעים שהם חולים בכלל, קצב ההדבקה רק עולה, זה לא מצב מרוסן.
חוסר אחריות פושע מצד השלטון לסגור חדרי כושר וחנויות כשיודעים שהישראלים זה לא העם הכי ממושמע בלשון המעטה ונותנים להם אפשרות ללכת לים או לטייל בארץ, משגע אותי איך נקטו בצעדים כאלה חריפים על ההתחלה אבל בשביל לקבל את ההחלטה היחידה שהייתה עוזרת לרסן את המצב שהיא סגר כללי חיכו להחמרה כדי לדבר עליה.
עוד לא מאוחר מדי, עוד אפשר להשתלט על המצב, גם השר לביטחון פנים מבין שאין מנוס מסגר כללי למרות כוח האדם האדיר שיידרש לזה, שיעשו את זה כבר לפני שנהיה כאן כאוס.

אחוז החולים יחסית נמוך תודה לאל אין לנו כרגע תמותה אחת איך זה לא מרוסן?
אל תשכח שאין הרבה חולים כי אין הרבה אנשים שנבדקו. יש הערכות של מומחים ממשרד הבריאות שקיימים אלפי ואולי עשרות אלפי חולים בישראל שלא יודעים על כך כי לא נבדקו.

זה לא מה ששמעתי לפי מה שאני הבנתי עשו את זה מתוך צורך
בקשר למדינות אחרות אפשר להתווכח על זהבלי סוף אבל אני אישית חושב שהחמרות האלו חשובות ושומרות עלינו במצב טוב
אני חושב שכדאי שתקרא את הפוסט הזה
שישים ואחת

הצחקת אותי.
אני גר באיטליה ויש פה סגר כללי, ועדיין יש אנשים ברחוב.
צרפת חבורה של מפגרים, לפני שבוע שמו ז על ההנחיות ובכל זאת קיימו את כנס הדרדסים הגדול בעולם (צרפתים מפגרים שמתלבשים כמו דרדסים ומתקהלים בכמויות), ועכשיו מטילים סגר טוטאלי ל-45 יום, משטר צבאי, ועוצר מ-6 בערב.
איפה @Sergio_Katz להגיד לך שאתה גזען? 😁

למה אבל זה בכלל צריך להיות נושא בדיון? יו"ר הכנסת צריך לבצע את תפקידו נקודה, הוא לא אמור לערב פוליטיקה אישית בהחלטותיו.
הוא משאיר לכחול לבן 2 ברירות: או להקשיב לו ולהתעסק רק בממשלת אחדות, או לעשות לו דווקא ולהקים ממשלה צרה בחפוז רק כדי להוריד אותו מהגב שלהם. ככה או ככה הוא מתערב במשהו שלא עניינו.

כחול לבן רוצים להקים וועדת כנסת שתתמקד בקורונה, אדלשטיין אומר להם "לא! קודם כל תתעסקו בפוליטיקה צרה"
כחול לבן רוצים לפתוח את וועדת הכספים, אדלשטיין אומר להם "לא! קודם כל תתעסקו בפוליטיקה צרה"

אתה מודע לזה שגם כחל מתעסקים בפוליטיקה? הם הרי מבקשים שבועדות יהיה את ה"רוב היחסי" שלהם, אם יש להם רוב יחסי, למה הם לא מקימים ממשלה?

יש הרבה דרכים ליצור חוק שהוא לא רטרואקטיבי, אבל בפועל הוא כן, אם מעצבים אותו נכון. כמו למשל חוק שאי אפשר להתחיל משפט במהלך כהונה. בחוק זה לא רטרואקטיבי, בפועל זה כן

אחרי הגשת כתב אישום זה לא אפשרי, ושוב לא עובר בגצ.

זה לא אומר ששי ניצן החליט פתאום להפוך הר לעכבר, זה אומר שעד שי ניצן לא הייתה תשתית ראייתית מספקת כדי לפתוח הליך כתב אישום

באופן מפתיע לא? הרי אם עשרים חקירות לפניו שחיפשו וחיפשו ואז הגיע שי ניצן ועל כל חקירה לחקירה מצליח לעשות איכשהו כתב אישום מחורבש ותקדימי? אם תרצה להתעמק בזה, אז נתעמק.

זו לא הוראה שלה, זו ההתאמה שהיא עשתה. היא לא קודם כל הוציאה הצהרה ואז סגרו את בתי המשפט, אלא קודם כל סגרו את בית המשפט, ואז היא אמרה שהמשפט ידחה לתאריך שצוין. לא הייתה לה ברירה

קבצים מצורפים

• Screenshot_20200318-150353.png
    Screenshot_20200318-150353.png
    KB 130.7 · צפיות: 41
אתה מודע לזה שגם כחל מתעסקים בפוליטיקה? הם הרי מבקשים שבועדות יהיה את ה"רוב היחסי" שלהם, אם יש להם רוב יחסי, למה הם לא מקימים ממשלה?
בוועדות תמיד היה ייצוג יחסי, אף פעם לא היה 50-50 כמו שמבקש ביבי עכשיו מסיבה לא ברורה.
והקמת ממשלה דורשת הסכמים קואליציוניים, שזה משהו שהם עדיין לא הספיקו לעשות.
אבל הכנסת והממשלה הן רשויות נפרדות, והכנסת כבר הושבעה

אחרי הגשת כתב אישום זה לא אפשרי, ושוב לא עובר בגצ.
שוב, פרצות בחוק יש תמיד, גם כאלה שעוברות בג"צ.
אם ינסחו חוק צרפתי שלא מאפשר משפט במהלך הכהונה אז לבג"צ יהיה קשה מאוד למנוע את זה עם הניסוח הנכון

באופן מפתיע לא? הרי אם עשרים חקירות לפניו שחיפשו וחיפשו ואז הגיע שי ניצן ועל כל חקירה לחקירה מצליח לעשות איכשהו כתב אישום מחורבש ותקדימי? אם תרצה להתעמק בזה, אז נתעמק.
מה לעשות שבתיקים הספציפיים האלה נמצאה מספיק תשתית ראייתית? אפילו עורכי הדין של ביבי הודו שיש יותר מדי ראיות מכדי שיספיקו כמה חודשים כדי לעבור על הכל. בתיקים האלה יש הרים של ראיות.

לגבי המסמך שפרסמת, טרחת לקרוא אותו לפני או סתם בא לך להוכיח את מה שאמרתי קודם?
רשום שם שבית המשפט צריך להתאים את עצמו להנחיות החדשות

ה"סגר" בא מאוחר מדי. כבר יש אלפי חולים בארץ ובזמן שהתגלו החולים הראשונים, וכנראה שהוירוס כבר הגיע לכל מקום בארץ..
ככה היה גם באיטליה הטילו סגר כשהמספר החל לעלות בקצב מטורף.

הצחקת אותי.
אני גר באיטליה ויש פה סגר כללי, ועדיין יש אנשים ברחוב.
צרפת חבורה של מפגרים, לפני שבוע שמו ז על ההנחיות ובכל זאת קיימו את כנס הדרדסים הגדול בעולם (צרפתים מפגרים שמתלבשים כמו דרדסים ומתקהלים בכמויות), ועכשיו מטילים סגר טוטאלי ל-45 יום, משטר צבאי, ועוצר מ-6 בערב.
פיי אשכרה יש פה מישהו שגר באיטליה, ועוד אחד דיי מוכר פה ופעיל
רק בריאות, שמור על עצמך

אז בהתאם לנושא האשכול.
המצב מחריד
קצב הדבקה שרק הולך ועולה עם ממוצע של מת אחד ביום בימים האחרונים
אם נמשיך ככה אנחנו נהיה במצב מזעזע, קריסה של מערכת הבריאות בפתח

הממשלה שלנו עשתה טעויות. הטעות הראשונה היא להיות עדינים בהחמרות. היינו צריכים להכנס להסגר כללי כבר לפני חודש! ועד היום אין הסגר כללי. עדיין מותר לצאת 100 מטר מבית. אני גר בשכונה של בניינים גבוהים. לפעמים עד 24 קומות. ברדיוס של 100 מטר מהבית שלי חיים כמה אלפי אנשים בלי הגזמה, אז מה לעזאזל הרעיון שמותר לצאת ל100 מטר מחוץ לבית?! כל כך מטומטם

הממשלה הייתה צריכה לעשות הסגר כללי עם אכיפה צבאית וקנסות גבוהים כבר מחודש שעבר אם היו עושים ככה יש מצב שכבר היינו מצמצמים כמעט לחלוטין את קצב ההדבקה.
המצב מדאיג ולקרוא את האשכול הזה נותן קצת פרופורציה על איפה היינו לפני שבוע שבועיים ואיפה היום

כבר היינו מסיימים את ההסגר הכללי אם מישהו בממשלת ישראל היה מתעורר בזמן ומקשיב למשרד הבריאות.
לא היה קשה ללמוד מסין שם הכול התרחש באותה כרוניקה חודש לפני כולם ולראות שסגר מוחלט זה הדבר היחיד שעזר לעצירת שיעורי ההדבקה, הסיבה היחידה שלא הוטל סגר מוחלט מהתחלה זה רק בגלל חשש מקריסת המשק אבל מישהו עצר לרגע לחשוב שהנזק למשק של שבועיים שלמים של הגבלות שהולכות ומחמירות בנוסף לשבועיים של הסגר מוחלט שהתברר כצעד בלתי נמנע (לאנשים כאן זה היה ברור מההתחלה, לממשלת ישראל רק עכשיו יורד האסימון) הוא הרבה אבל הרבה יותר גדול? ובנוסף הוא גם לא עזר להוריד את שיעורי ההדבקה כמו סגר מוחלט מלכתחילה?
אני מתאפק לא לדבר על המחיר הנפשי שאנחנו משלמים על כל המריחה הזאת של ההגבלות כי חיי אדם וכלכלות של מאות אלפי בתים בישראל על הכף וביחס לזה מדובר בזוטות אבל אני מתחיל להיקרע בין הרצון שלי לקיים את ההנחיות למרות שאני חושב שהן כוסות רוח למת לבין לנסות לשמור על השפיות שלי ולקיים אורח חיים שאפשר לקרוא לו נורמלי, תסגרו כבר את המדינה לשבועיים כדי שנדע מתי נוכל לראות אור בקצה המנהרה לעזאזל! אין שום דרך אחרת!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית