הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חייב עזרה עם התקדמות בבנץ דאמבלים

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
אני מתאמן fbw עם תכנות התקדמות למתח ומקבילים והחלפתי עם המקבילים בdb בנץ פרס.
אולי זו רק לתקופה קצרה ובכל זאת, אני ממש מעוניין להעלות משקלים בתרגיל.
אני לא יודע אם לעבוד ל4×8, או ל3×8+ סט שכיבות סמיכה ואם לעבוד בטווח מסוים. לא יודע מתי להעלות משקל וכו'.

למי יש רעיונות שעבדו לו? רוצה עלייה כמה שיותר לינארית, זה התרגיל חזה היחידי שאני עושה.

אני עשיתי 30×8 עם מנוחה ארוכה יחסית לפני שני אימונים ואימון אחרון נכשלתי בסט האחרון אז אני אני נראה לי אוריד ל25 קילו ואעבוד בקצב טוב עם מנוחות סבירות ואולי אוסיף סט.

תעבוד על טווח חזרות קבוע,
הייתי ממליץ לעבור למוט ולנסות כל שבוע-שבועיים התקדמות קלה

• פותח/ת השרשור
@ko
תעבוד על טווח חזרות קבוע,
הייתי ממליץ לעבור למוט ולנסות כל שבוע-שבועיים התקדמות קלה
אין אפשרות למוט.
ונראה לך שאם אתחיל מריסט 25 קילו ביד, לעבוד ל4×8 ולהעלות משקל כל שבוע(1.25 כל צד) יעבוד? אם אראה שהמשקל החדש קשה אז אוריד ל6 חזרות ואנסה להגיע ל8 עד סוף שבוע ושוב להעלות 1.25 כל צד וחוזר חלילה.

מחר הריסט, כבר בראשון להעלות לאחריו לעלות משקל/לחכות עד שבוע הבא ולהעלות 2.5 כל צד במקום 1.25(רק השבוע הזה)/ כרגיל ולאזור סבלנות שכנראה לא לצורך.

@ko

אין אפשרות למוט.
ונראה לך שאם אתחיל מריסט 25 קילו ביד, לעבוד ל4×8 ולהעלות משקל כל שבוע(1.25 כל צד) יעבוד? אם אראה שהמשקל החדש קשה אז אוריד ל6 חזרות ואנסה להגיע ל8 עד סוף שבוע ושוב להעלות 1.25 כל צד וחוזר חלילה.

מחר הריסט, כבר בראשון להעלות לאחריו לעלות משקל/לחכות עד שבוע הבא ולהעלות 2.5 כל צד במקום 1.25(רק השבוע הזה)/ כרגיל ולאזור סבלנות שכנראה לא לצורך.

קודם כל זה רעיון ישים ויכול להיות שיעזור לך,
אני אישית במקרים כאלה מעדיף לתת ריסט טיפה יותר גס לכיוון ה22.5-20 ק״ג, לתת דגש לטכניקה מדוייקת, ניצול טווח תנועה, ליישם מיינד מאסל קונקשן. לבוא כמה שיותר מדוייק לתקרה שלך וככה תוכל לפרוץ אותה בהרבה יותר יעילות ולהרוויח פוטנציאל התקדמות יותר גדול.

זו רק דעתי ולגמרי גם ריסט של 25 ק״ג אמור לעזור לפי הספר.

כמה פעמים בשבוע אתה עושה לחיצת חזה?

מהם זמני המנוחה המדויקים בין סטים? מנוחה יחסית ארוכה זו לא יחידת זמן 😛

כמה זמן מנוחה יש לחזה שלך בין אימון לאימון?

יש לא מעת משתנים שאתה יכול לשחק איתם, שמירה על נפח עבודה זהה לשל 8X4 ב30 ק"ג אך בחמש סטים, לשנות זמני מנוחה, הורדת המשקל והעלאת כמות החזרות כדי להשוואת את נפח העבודה. אולי לרווח בין אימון לאימון יותר זמן. זה דברים ספציפיים ויכול להיות שרק לשחק באחד מהמשתנים האלו יעזור לך להתקדם מחדש.
מעבר לזה תזכור שעבודה ליניארית לא בהכרח תעבוד לנצח.

TL:DR תנוח 3-5 דקות בין סט, למה? כי ככה, גם ככה אנחנו בהסגר לא חסר זמן, ולזמני מנוחה אין קשר חזק להיפרטרופיה, לנפח עבודה יש.

• פותח/ת השרשור
כמה פעמים בשבוע אתה עושה לחיצת חזה?

מהם זמני המנוחה המדויקים בין סטים? מנוחה יחסית ארוכה זו לא יחידת זמן 😛

כמה זמן מנוחה יש לחזה שלך בין אימון לאימון?

יש לא מעת משתנים שאתה יכול לשחק איתם, שמירה על נפח עבודה זהה לשל 8X4 ב30 ק"ג אך בחמש סטים, לשנות זמני מנוחה, הורדת המשקל והעלאת כמות החזרות כדי להשוואת את נפח העבודה. אולי לרווח בין אימון לאימון יותר זמן. זה דברים ספציפיים ויכול להיות שרק לשחק באחד מהמשתנים האלו יעזור לך להתקדם מחדש.
מעבר לזה תזכור שעבודה ליניארית לא בהכרח תעבוד לנצח.

TL:DR תנוח 3-5 דקות בין סט, למה? כי ככה, גם ככה אנחנו בהסגר לא חסר זמן, ולזמני מנוחה אין קשר חזק להיפרטרופיה, לנפח עבודה יש.

אני תמיד מתאמן בבית, זה לא קשור להסגר.

אני עובד 3-5 דקות מנוחה התרגילים כבדים יותר שאני לא עובד עם דאמבלס.(צין אפס וסקוואט, בנץ צר אחת לשבוע)
בבנץ שהוא עם דאמבלס אני מעדיף להתמקד בלעבוד מבוקר מאוד לחזרות גבוהות יותר(8) ולנח עד 3 דקות(מאמין ש2-2.5 יספיקו בצורת עבודה שלי)

מאמן חזה 3 פעמעם בשבוע.

עכשיו, אם יתנו לי תכנון טוב שמחייב 4 דקות מנוחה למשל, לא תהיה לי בעיה. יש תכנות שכזה או שמעלה כשיכול? מעדיף תכנות חכם מראש.
קודם כל זה רעיון ישים ויכול להיות שיעזור לך,
אני אישית במקרים כאלה מעדיף לתת ריסט טיפה יותר גס לכיוון ה22.5-20 ק״ג, לתת דגש לטכניקה מדוייקת, ניצול טווח תנועה, ליישם מיינד מאסל קונקשן. לבוא כמה שיותר מדוייק לתקרה שלך וככה תוכל לפרוץ אותה בהרבה יותר יעילות ולהרוויח פוטנציאל התקדמות יותר גדול.

זו רק דעתי ולגמרי גם ריסט של 25 ק״ג אמור לעזור לפי הספר.

אבל אני מתלבט באיזה קצב לצאת מהריסט ובאיזה קצב להמשיך לאחר היציאה.
רעיונות? מעדיף תמיד מחושב מאשר כשיכול להעלות מה שתמיד מוביל גם לתקיעה מהירה יותר אצלי.

אני תמיד מתאמן בבית, זה לא קשור להסגר.

אני עובד 3-5 דקות מנוחה התרגילים כבדים יותר שאני לא עובד עם דאמבלס.(צין אפס וסקוואט, בנץ צר אחת לשבוע)
בבנץ שהוא עם דאמבלס אני מעדיף להתמקד בלעבוד מבוקר מאוד לחזרות גבוהות יותר(8) ולנח עד 3 דקות(מאמין ש2-2.5 יספיקו בצורת עבודה שלי)

מאמן חזה 3 פעמעם בשבוע.

עכשיו, אם יתנו לי תכנון טוב שמחייב 4 דקות מנוחה למשל, לא תהיה לי בעיה. יש תכנות שכזה או שמעלה כשיכול? מעדיף תכנות חכם מראש.

אבל אני מתלבט באיזה קצב לצאת מהריסט ובאיזה קצב להמשיך לאחר היציאה.
רעיונות? מעדיף תמיד מחושב מאשר כשיכול להעלות מה שתמיד מוביל גם לתקיעה מהירה יותר אצלי.

אמרתי לך את דעתי, 1.25 כל צד יעשה את העבודה.

• פותח/ת השרשור
@ko
אמרתי לך את דעתי, 1.25 כל צד יעשה את העבודה.
כל אימון שלישי להעלות משקל? נגיד כל ראשון להעלות.
והאם אתה ממליץ לי לעשות את יום שלישי יום קל יותר? נגיד בראשון מעלה משקל, בחמישי מסתגל, בשלישי עובד עם המשקל של שבוע שעבר ובחמישי מעלה 1.25 כל צד(שזה בעצם 2.5 משלישי)

והאם תמיד להשאר על ה8 חזרות?

@ko

כל אימון שלישי להעלות משקל? נגיד כל ראשון להעלות.
והאם אתה ממליץ לי לעשות את יום שלישי יום קל יותר? נגיד בראשון מעלה משקל, בחמישי מסתגל, בשלישי עובד עם המשקל של שבוע שעבר ובחמישי מעלה 1.25 כל צד(שזה בעצם 2.5 משלישי)

והאם תמיד להשאר על ה8 חזרות?

אני מציע להתחיל בניסיון לשים כל שבוע תוספת משקל, ברגע שנהיה קשה לעבור לדו-שבועי בלי להתעכב ליותר מידי זמן.
אם זה לא יעבוד אז להתחיל לשחק עם נפח / עצימות כמו שאתה מציע.
וכן תנסה לעבוד לטווח חזרות מסויים, ברגע שתתיקע תוכל להתחיל לנסות להוריד טיפה חזרות ולהמשיך לדחוף עליה במשקלים.

• פותח/ת השרשור
אני מציע להתחיל בניסיון לשים כל שבוע תוספת משקל, ברגע שנהיה קשה לעבור לדו-שבועי בלי להתעכב ליותר מידי זמן.
אם זה לא יעבוד אז להתחיל לשחק עם נפח / עצימות כמו שאתה מציע.
וכן תנסה לעבוד לטווח חזרות מסויים, ברגע שתתיקע תוכל להתחיל לנסות להוריד טיפה חזרות ולהמשיך לדחוף עליה במשקלים.
תודה גיבור.
לגביי היציאה מהריסט.
עבדתי עם 25 ל4×8 אימון שעבר. כבר האימון להעלות 1.25 כל דאמבל? אולי אפילו 2.5 כי זה הפעם הראשונה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית