הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרווחתי 30 קג בחינם, מה אתם הייתם עושים?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
הזמנתי מאתר כלשהו זוג פלטות של 1.25,2.5,5 ו10 קילו. לשמחתי ולצערי אחרי שהמשלוח הגיע, גיליתי שבמקום הפלטות של ה1.25 קיבלתי זוג של 15 קילו, מפה לשם חישבתי ויצא שחסכתי ב360 שח בחינם חחחח.
מה הייתם עושים? מחזירים את הזוג 15 קג?
או לא לספר על זה ופשוט לבקש את הזוג של ה1.25 שלא הגיע לי?

נערך לאחרונה:
אבל זאת דעתך. גם המוסלמים חושבים שהם העם הנבחר וגם הנוצרים חושבים שהם העם הנבחר (וכן יצא לי לדבר עם כמה אנשים מכלמיני דתות סתם כי זה באמת מעניין אותי). אז למה שאתה תלך כמו ״נסיך״ בין נוצרי או מוסלמי שחושבים כמוך? הבעיה של יהודים (ואני לא מכליל. אני בעצמי יהודי) היא שיש כאלה שחושבים שהם מיוחדים ואני רואה את זה בתגובות בפייסבוק.. ההתנשאויות והזילזול על הגויים. אנחנו סך הכל בני אדם. אפשר לראות את כל הצביעות הזאת בכיפור ואני מאמין שאתה יודע למה אני מתכוון.
אז שאחשוב על עצמי כאדם פשוט ולא נסיך כי אחרים חושבים שהם גם או רק הם הנסיכים?
יש הרבה דתות ובכך גם הרבה דעות.
דעתי כיהודי, שאני מעם נבחר וזה מחייב אותי. אני נדרש להתנהג בצורה יותר משאר העמים ויש לי יותר מצוות. ובשונה משאר הדתות, אני לא מנסה לגייר אף אחד, מי שרוצה מוזמן להצטרף, ומי שלא רוצה, בבקשה.

כמו שנסיך שמתנהג בגסות לאנשים פשוטים מבזה את עצמו ואת המלך, גם אני לא מתנהג בגסות לאף גוי, אלא להיפך, אני מחוייב להתנהג בצורה ראויה אפילו יותר.
כמו שציינתי השבתי הרבה אבידות לגויים, לא מזמן השבתי ארנק עם כרטיס אשראי ודי הרבה כסף לערבי.

זה לא גאווה שאני מחוייב להשיב אבידה ליהודי בזמן שגוי שישאל אותי אם הוא צריך להשיב אבידה אומר לו שלא.
הוא פשוט מחוייב פחות ממני, ולכן אני גם לא מחוייב להשיב לו מאותו סיבה.

חלילה להתנשאות על אף אדם.

אז שאחשוב על עצמי כאדם פשוט ולא נסיך כי אחרים חושבים שהם גם או רק הם הנסיכים?
יש הרבה דתות ובכך גם הרבה דעות.
דעתי כיהודי, שאני מעם נבחר וזה מחייב אותי. אני נדרש להתנהג בצורה יותר משאר העמים ויש לי יותר מצוות. ובשונה משאר הדתות, אני לא מנסה לגייר אף אחד, מי שרוצה מוזמן להצטרף, ומי שלא רוצה, בבקשה.

כמו שנסיך שמתנהג בגסות לאנשים פשוטים מבזה את עצמו ואת המלך, גם אני לא מתנהג בגסות לאף גוי, אלא להיפך, אני מחוייב להתנהג בצורה ראויה אפילו יותר.
כמו שציינתי השבתי הרבה אבידות לגויים, לא מזמן השבתי ארנק עם כרטיס אשראי ודי הרבה כסף לערבי.

זה לא גאווה שאני מחוייב להשיב אבידה ליהודי בזמן שגוי שישאל אותי אם הוא צריך להשיב אבידה אומר לו שלא.
הוא פשוט מחוייב פחות ממני, ולכן אני גם לא מחוייב להשיב לו מאותו סיבה.

חלילה להתנשאות על אף אדם.

ריפרפתי קצת בגוגל ומצאתי את זה ״אוכל נבילה להכעיס הרי הוא אפיקורוס מישראל, והאפיקורסים והכותים [שומרונים] וישראל המחלל שבת בפרהסיא אסור להחזיר להם אבידה, כעובד כוכבים" (שולחן ערוך, חושן משפט, סימן רסו, סעיף ב).״
לפי הסבר, יהודי שלא מקיים מצוות (או לפחות מנסה) אוכל לא כשר וכיוצא בזה, יחשב כגוי משמע אתה לא חייב להחזיר לו שום אבדה אלה אם כן המצפון שלך אומר אחרת. אז איך ניתן לדעת שאותו בעל עסק באמת שומר מצוות או משהו? אתה לא באמת תלך לברר את זה מולו.

אבל זאת דעתך. גם המוסלמים חושבים שהם העם הנבחר וגם הנוצרים חושבים שהם העם הנבחר (וכן יצא לי לדבר עם כמה אנשים מכלמיני דתות סתם כי זה באמת מעניין אותי). אז למה שאתה תלך כמו ״נסיך״ בין נוצרי או מוסלמי שחושבים כמוך? הבעיה של יהודים (ואני לא מכליל. אני בעצמי יהודי) היא שיש כאלה שחושבים שהם מיוחדים ואני רואה את זה בתגובות בפייסבוק.. ההתנשאויות והזילזול על הגויים. אנחנו סך הכל בני אדם. אפשר לראות את כל הצביעות הזאת בכיפור ואני מאמין שאתה יודע למה אני מתכוון.
בכל מקרה, לא יודע איך גלשנו לנושא הזה אבל אני ממש לא מסכים שליהודי חייב להחזיר ולגוי לא - נשמע לא הגיוני בעליל.
אתה אולי לא רואה את ההיגיון...אבל זה שליהודים יש "סגולה" ולגויים לא, לא אומר שאתה צריך להשפיל אותם או להתייחס אליהם ככאלה...

ריפרפתי קצת בגוגל ומצאתי את זה ״אוכל נבילה להכעיס הרי הוא אפיקורוס מישראל, והאפיקורסים והכותים [שומרונים] וישראל המחלל שבת בפרהסיא אסור להחזיר להם אבידה, כעובד כוכבים" (שולחן ערוך, חושן משפט, סימן רסו, סעיף ב).״
לפי הסבר, יהודי שלא מקיים מצוות (או לפחות מנסה) אוכל לא כשר וכיוצא בזה, יחשב כגוי משמע אתה לא חייב להחזיר לו שום אבדה אלה אם כן המצפון שלך אומר אחרת. אז איך ניתן לדעת שאותו בעל עסק באמת שומר מצוות או משהו? אתה לא באמת תלך לברר את זה מולו.
כל עוד אין לך הוכחה חותכת שהוא אכן אפיקורוס או שיצא מכלל אחיך ולא רק "תינוק שנישבא" או סתם חילוני, אתה חייב להשיב לו את האבידה.
אני לא פוסק.
אבל ממה שלמדתי, קשה להיכנס לקטגוריה הזאת של יהודי שפטורים מלהשיב לו.

,
כל עוד אין לך הוכחה חותכת שהוא אכן אפיקורוס או שיצא מכלל אחיך ולא רק "תינוק שנישבא" או סתם חילוני, אתה חייב להשיב לו את האבידה.
אני לא פוסק.
אבל ממה שלמדתי, קשה להיכנס לקטגוריה הזאת של יהודי שפטורים מלהשיב לו.
עדיין לא רואה בזה משהו הגיוני בכלל. אבל אתה לא ממש דוגמא כי אתה דווקא כן מחזיר אבדות לגויים.

עדיין לא רואה בזה משהו הגיוני בכלל. אבל אתה לא ממש דוגמא כי אתה דווקא כן מחזיר אבדות לגויים.
כל אחד וההסתכלות שלו, אולי לחלק אנשים השבת אבידה הוא דבר הגיוני ולאחרים לא.
ברעיון איסלם ונצרות מבוססת על יהדות, לכן אולי הם כן מאמינים במצווה הזאת.
אבל דתות ופילוספיות אחרות כמו הינדואיזם ובודהיזם, אני לא יודע, אבל אני מדמיין לעצמי שאין להם את המצווה הזאת.
בכל אופן, אני לא מכיר יהודי דתי שלא משיב אבידה לגוי, למרות שתארותית אפשר לשמור את החפץ.

אני לא היית סגור אם אתה ציני, אני כנראה לא מכיר אותך מספיק, אז רק כדי להבהיר, זה רציני?
לגבי הפסוק, לא הייתי רציני, הבחור פשוט ביקש משהו נורא ספציפי שתביא מהתנ"ך: "תראה לי פסוק אחד (ספציפית מהתורה) שאומר שצריך להחזיר את המוצרים שהגיעו אלייך בטעות למרות שהעסק מעלה מחירים ושלא מעניין אותו שיש יותר ממליון מובטלים.", כאילו באמת משהו כזה ספציפי תמצא בתנ״ך?

אני מאוד מודאג, מה קרה עם הפלטות- האם הוחזרו, הלכו לאיבוד או נשארו אצל פותח פוסט?
תעדכנו בבקשה

אני מאוד מודאג, מה קרה עם הפלטות- האם הוחזרו, הלכו לאיבוד או נשארו אצל פותח פוסט?
תעדכנו בבקשה
חחחח אולי, אבל בכל מקרה כבר החזרתי ^_^
לא שאני חושב שזא. כזה עבירה חמורה היה להשאיר אותם. פשוט במילא הייתי צריך את ה1.25k ואמרתי על הדרך נתקן את הדבר שקרה

בכל מקרה, לא יודע איך גלשנו לנושא הזה אבל אני ממש לא מסכים שליהודי חייב להחזיר ולגוי לא - נשמע לא הגיוני בעליל.
אם כבר מי שהלכו כמו נסיכים זה הנוצרים והמוסלמים...גירוש ספרד? חוקי עומר? ועוד רשימות חוקים נגד היהודים...

העולם הוא ג'ונגל כל אחד אוכל את השני, ואם כבר רצה הגורל והתמזל מזלי וקיבלתי מתנה לא חושב שהייתי מחזיר

ועל המקלדת כולם צדיקים, קח בערבון מוגבל את מה שכתבו לך

מעבר לשאלה של ערכים/חינוך/מוסר.
צריך להבין שהאובדן הזה של הציוד שנשלח בטעות, יורד מהכיס של מישהו. במקרה ה״טוב״ משורת הרווח של חברה, במקרה הפחות טוב יפגע בעובד שעשה את הטעות.

אישית אני מאמין להיות הוגן וככה נהגתי ואנהג בעתיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית