הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרווחתי 30 קג בחינם, מה אתם הייתם עושים?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
הזמנתי מאתר כלשהו זוג פלטות של 1.25,2.5,5 ו10 קילו. לשמחתי ולצערי אחרי שהמשלוח הגיע, גיליתי שבמקום הפלטות של ה1.25 קיבלתי זוג של 15 קילו, מפה לשם חישבתי ויצא שחסכתי ב360 שח בחינם חחחח.
מה הייתם עושים? מחזירים את הזוג 15 קג?
או לא לספר על זה ופשוט לבקש את הזוג של ה1.25 שלא הגיע לי?

נערך לאחרונה:
עזוב את זה שברור שהייתי אומרת להם על הטעות. ומילא עוברת לך המחשבה להשאיר אותם אצלך. אבל גם להשאיר אותם אצלך וגם בנוסף לבקש את ה1.25?
יש לך את זה ביותר גועל נפש?
קוראים לזה ביזנס....
סתם תחזיר...
שנאמר "חמור קניתי, אבן טובה לא קניתי"

• פותח/ת השרשור
קוראים לזה ביזנס....
סתם תחזיר...
שנאמר "חמור קניתי, אבן טובה לא קניתי"
לא עשיתי כלום עדיין לא הבנתי למה היא יצאה עליי ככה.. שום בן אדם הוא לא מושלם ולבן אדם מותר לחשוב, בטח גם היא פעם חשבה דברים רעים ולא רק טוב, בכל מקרה כבר אתמול התקשרתי להחזיר, אמרו שיגיעו לאסוף אתמול ועדיין לא הגיעו

לא עשיתי כלום עדיין לא הבנתי למה היא יצאה עליי ככה.. שום בן אדם הוא לא מושלם ולבן אדם מותר לחשוב, בטח גם היא פעם חשבה דברים רעים ולא רק טוב, בכל מקרה כבר אתמול התקשרתי להחזיר, אמרו שיגיעו לאסוף אתמול ועדיין לא הגיעו
היא התעצבנה כי לא רק שהם בגלל טעות שדרגו אותך בהרבה, אתה גם עושה עליהם עוד סיבוב...

לא לוקחים למי שיש... במקרה הזה האתר הזה כבר sold out מהקורונה.
תשאיר אותם עד שהם עושים טעויות לטובתינו
היתרון הגדול של הדתיים שיש להם מוסר חיצוני להם, כך שגם כשיצר האדם עומד למבחן עדיין יש מה שמגביל אותו.
יתרון זה איננו נמצא אצל הא-דתיים שכאמור אצלם מוסר זה דבר נזיל שמשתנה ברווח שנוצר מהסיטואציה...
נכון ? @elchonon

היתרון הגדול של הדתיים שיש להם מוסר חיצוני להם, כך שגם כשיצר האדם עומד למבחן עדיין יש מה שמגביל אותו.
יתרון זה איננו נמצא אצל הא-דתיים שכאמור אצלם מוסר זה דבר נזיל שמשתנה ברווח שנוצר מהסיטואציה...
נכון ? @elchonon

יש את תורה המוסר או "אתיקה" גם בפילוסופיה ולא צריך להיות דתי בשביל להיות בנאדם טוב.
אני גר בסביבה דתית שכל היום מרכלת אבל מה, שומרת שבת. חרטא, בקיצור.
אנשים שנהיו טובים יותר בגלל הדת זה אולי לא רע, אבל זה שהם מסתמכים על משהו כן בעיניי. מה יקרה אם בנאדם יתרחק מהדת? אותו אדם יתן לעצמו לגיטימציה להיות פחות מוסרי, כביכול(מוסר זה ההבדל בין הטוב לרע ולא לעשות כי אומרים מבלי באמת להבין, אם כי זה לא הכי נוראי כל עוד מקיימים). ואני מכיר אנשים שחזרו בתשובה והם רצים למצוות בגלל הכבוד הנרכש להם או כי עקב היותם מצוות, ולא כי חשוב לעשותם מבלי קשר לדת.
בקיצור, השאיפה היא להיות אדם טוב ללא תלות במשהו וכולם צריכים להיות ככה ללא יוצא מן הכלל.

יש את תורה המוסר או "אתיקה" גם בפילוסופיה ולא צריך להיות דתי בשביל להיות בנאדם טוב.
אנשים שנהיו טובים יותר בגלל הדת זה אולי לא רע, אבל זה שהם מסתמכים על משהו כן בעיניי. מה יקרה אם בנאדם יתרחק מהדת? אותו אדם יתן לעצמו לגיטימציה להיות פחות מוסרי, כביכול(מוסר זה ההבדל בין הטוב לרע ולא לעשות כי אומרים מבלי באמת להבין, אם כי זה לא הכי נוראי כל עוד מקיימים). ואני מכיר אנשים שחזרו בתשובה והם רצים למצוות בגלל הכבוד הנרכש להם או כי עקב היותם מצוות, ולא כי חשוב לעשותם מבלי קשר לדת.
בקיצור, השאיפה היא להיות אדם טוב ללא תלות במשהו וכולם צריכים להיות ככה ללא יוצא מן הכלל.
זה בדיוק מה שאמרתי, בנצרות כל מה שאדם צריך לעשות זה "להיות טוב" ותראה מה יצא ממנה...
אבל בו לא נהפוך את זה לאשכול של אמונה...

לתקן מידות הרבה יותר קשה מלקיים מצוות, כמובן ואני לא שופט(גם אם נשמע שכן, אני רק מנסה להבהיר משהו) אבל רצוי שאותם אנשים ובכלל כולם ישאלו את עצמם שאלות כגון "מהו המעשה הראוי" ו"ממה להימנע" ולא לפעול מאינטרסים.
זה בדיוק מה שאמרתי, בנצרות כל מה שאדם צריך לעשות זה "להיות טוב" ותראה מה יצא ממנה...
אבל בו לא נהפוך את זה לאשכול של אמונה...
מה יצא ממנה?

לתקן מידות הרבה יותר קשה מלקיים מצוות, כמובן ואני לא שופט(גם אם נשמע שכן, אני רק מנסה להבהיר משהו) אבל רצוי שאותם אנשים ובכלל כולם ישאלו את עצמם שאלות כגון "מהו המעשה הראוי" ו"ממה להימנע" ולא לפעול מאינטרסים.
"תיקון המידות" נכלל בתוך המצוות...
אני לא יודע איפה אתה גר ומי זה הדתיים בשכונה שלך, אבל זה שאדם מגדיר את עצמו דתי לא אומר שהוא כזה...כמו אחינו ואחיותינו מהקהילה "הגאה"...

מה יצא ממנה?
מסעות הצלב מזכיר לך משהו?
אינקויזיציה נשמע ל מוכר?

אני לא יודע איפה אתה גר ומי זה הדתיים בשכונה שלך, אבל זה שאדם מגדיר את עצמו דתי לא אומר שהוא כזה...כמו אחינו ואחיותינו מהקהילה "הגאה"...

אני גם חושב ככה. כם כשהייתי יותר מקורב לדת, לא הגדרתי עצמי כדתי.(למרות שאני ממשפחה כזאת, כביכול)

מסעות הצלב מזכיר לך משהו?
אינקויזיציה נשמע ל מוכר?
אדם דתי זה קודם כל אדם מוסרי...

אדם דתי זה קודם כל אדם מוסרי...

נכון שגם בעיניי חשיבות רבה יותר למוסר אבל אדם מוסרי= אדם מוסרי ואדם דתי= איש דת, שכוללת בתוכה את המוסר(כמובן, הדגש תמיד צריך להיות על המוסר)

בטח אתה גם חושב ככה ורק מבהיר

נערך לאחרונה:
נכון ? @elchonon
אמת,יותר קל לעשות את הדבר הנכון כשאתה מאמין בכוח עליון משגיח ומשלם שכר ועונש.
זה רק כשזה משרת אותך, תורת הפילוספיה לא תופסת אם אף אחד לא ידע או שזה ממש משתלם לך.
הרי היוונים טענו שמידות טובות יגרמו לתרבות נחמדה יותר, והפרט ירוויח מזה. אבל הפרט בעצמו לא צריך להתיחס לזה כשאין יודעין. לכן השבת אבידה הייתה מיותרת להם.
זה לא דתיה, כמו שמי שמהול לא אומר שהוא יהודי.
כל אחד והמצוות שהם שומרים, וגם דת זה לא ביטחון מוחלט נגד חטאים, אבל זה בהחלט עוזר.
ברור, פשוט @אלפא123 ציין שיותר קל כשאתה מאמין בכוח עליון ומשגיח.

נכון ? @elchonon

יש דתיים נוכלים ויש דתיים מוסריים, כנ״ל חילוניים. אני מבקש לא להכליל בדבר האלה.

מה קשור מוסר ודת וכל השיט הזה שמתערבב פה. בנאדם בסופו של דבר יש לו בחירה.

אח שלי היה מחזיר בלי לחשוב פעמיים מהפחד שישימו לב ויתקשרו לשאל- כי הוא כזה שקשה לו לישון בלילה אפילו על טעות שלא עשה בעצמו
. ואני ייקח להם את זה ולא יענה לטלפון יותר ביי-ביי מה שנקרא.

כל אחד נהיה צדיק מאחורי המקלדת

אמת,יותר קל לעשות את הדבר הנכון כשאתה מאמין בכוח עליון משגיח ומשלם שכר ועונש.

זה רק כשזה משרת אותך, תורת הפילוספיה לא תופסת אם אף אחד לא ידע או שזה ממש משתלם לך.
הרי היוונים טענו שמידות טובות יגרמו לתרבות נחמדה יותר, והפרט ירוויח מזה. אבל הפרט בעצמו לא צריך להתיחס לזה כשאין יודעין. לכן השבת אבידה הייתה מיותרת להם.

זה לא דתיה, כמו שמי שמהול לא אומר שהוא יהודי.
כל אחד והמצוות שהם שומרים, וגם דת זה לא ביטחון מוחלט נגד חטאים, אבל זה בהחלט עוזר.

היום גם מבלי לחשוב על תורת המוסר זה דבר שבתודעה שלנו. חוק, חינוך, סביבה וכו'.

אתה אומר שאין דתיים נוכלים?
שוב, אדם כזה הוא אדם שאולי יוגדר על ידך אדם דתי כי הוא עם כיפה, לעומת זאת אותו אדם הסיבה היחידה לכך שהוא עם כיפה היא "כי ככה כולם עושים", אדם כזה אולי מגדיר עצמו דתי אבל הוא לא...בנוסף יש הבדל בין אדם מאמין לאדם דתי...
אדם מאמין זה אדם שמאמין שהעולם נברא על ידי ישות שאנחנו קוראים לה "אלוקים", זה שאתה מאמין שיש ישות כזאת לא הופך אותך לדתי, אדם דתי זה אדם שהאמונה שלו משפיעה על חייו...וזאת הייתה כוונתי כשכתבתי אדם דתי
יש דתיים נוכלים ויש דתיים מוסריים, כנ״ל חילוניים. אני מבקש לא להכליל בדבר האלה.
אל תשווה בכלל בין המספרים של ה"נוכלות" אצל הדתיים לחילונים...@elchonon לא התכוונתי שלהיות דתי זה יותר קל כי יש "כח עליון" אלא שברגע שאדם אינו מחליט לבדו על המוסר יש לו "תעודת ביטוח" נגד מעשים עם רווח אישי, כי ברגע שיש רווח אישי הכל נראה כשר...
נכון שגם בעיניי חשיבות רבה יותר למוסר אבל אדם מוסרי= אדם מוסרי ואדם דתי= איש דת, שכוללת בתוכה את המוסר(כמובן, הדגש תמיד צריך להיות על המוסר)

בטח אתה גם חושב ככה ורק מבהיר
הדרך שלך להגעה למוסר אינה נכונה על פי חשיבתי, משום שהוא תלוי בכך, אתה מחליט מה מוסרי ומה לו, ולכן כאשר יגיע הזמן ותעמוד בפני סיטואציה שבה אתה יכול להיות לא מוסרי ולהרוויח אתה תעשה את זה וכבר תשכנע את עצמך למה זה כן מוסרי, לעומת זאת לאדם דתי יש מערכת מוסרית שאיננה כפופה להחלטות ליבו, ולכן גם בסיטואציה עם רווח אישי הוא ידע מה מוסרי ומה לא...
לא טענתי שאם אדם אינו דתי הוא לא מוסרי, אלא יותר קשה להיות כזה, והדבר הכי חשוב:
מי קובע מזה מוסרי?

מה קשור מוסר ודת וכל השיט הזה שמתערבב פה. בנאדם בסופו של דבר יש לו בחירה.
יותר קל לעשות את הדבר הנכון כשאתה מאמין בכוח עליון משגיח ומשלם שכר ועונש.
נכון, אך רק ברמה מסוימת, צריך לפתח אותו הלאה.
המצפון והרגש הפנימי שלי לעולם לא רוצה לרצוח, ורואה בזה דבר לא מוסרי.
אך במלחמה המצפון שלי רואה ברצח דבר חיוני ונכון.

מערכת המוסריות שלנו צריכה הדרכה ובדיקה תמידית, כי לבד היא פשוט לא משרתת מספיק.
כל פשע מתחיל עם כוונות טובות ותירוצים.
לגנוב כדי להאכיל את הילדים בבית או להיות רובין הוד ולגנוב מהעשירים, זה פשע אבל בעני המבצעים או אפילו הקוראים זה נראה בסדר.
לכן התורה שאוסרת לגנוב גם מעשירים או אם אתה עני מצליחה לשמור על המאמינים שלה מלעשות דברים רעים מסוימים.
לא תמיד, אבל היא מעניקה סיכוי טוב יותר.

ב
נכון, אך רק ברמה מסוימת, צריך לפתח אותו הלאה.
המצפון והרגש הפנימי שלי לעולם לא רוצה לרצוח, ורואה בזה דבר לא מוסרי.
אך במלחמה המצפון שלי רואה ברצח דבר חיוני ונכון.

מערכת המוסריות שלנו צריכה הדרכה ובדיקה תמידית, כי לבד היא פשוט לא משרתת מספיק.
כל פשע מתחיל עם כוונות טובות ותירוצים.
לגנוב כדי להאכיל את הילדים בבית או להיות רובין הוד ולגנוב מהעשירים, זה פשע אבל בעני המבצעים או אפילו הקוראים זה נראה בסדר.
לכן התורה שאוסרת לגנוב גם מעשירים או אם אתה עני מצליחה לשמור על המאמינים שלה מלעשות דברים רעים מסוימים.
לא תמיד, אבל היא מעניקה סיכוי טוב יותר.
שוב, אדם כזה הוא אדם שאולי יוגדר על ידך אדם דתי כי הוא עם כיפה, לעומת זאת אותו אדם הסיבה היחידה לכך שהוא עם כיפה היא "כי ככה כולם עושים", אדם כזה אולי מגדיר עצמו דתי אבל הוא לא...בנוסף יש הבדל בין אדם מאמין לאדם דתי...
אדם מאמין זה אדם שמאמין שהעולם נברא על ידי ישות שאנחנו קוראים לה "אלוקים", זה שאתה מאמין שיש ישות כזאת לא הופך אותך לדתי, אדם דתי זה אדם שהאמונה שלו משפיעה על חייו...וזאת הייתה כוונתי כשכתבתי אדם דתי

אל תשווה בכלל בין המספרים של ה"נוכלות" אצל הדתיים לחילונים...@elchonon לא התכוונתי שלהיות דתי זה יותר קל כי יש "כח עליון" אלא שברגע שאדם אינו מחליט לבדו על המוסר יש לו "תעודת ביטוח" נגד מעשים עם רווח אישי, כי ברגע שיש רווח אישי הכל נראה כשר...

הדרך שלך להגעה למוסר אינה נכונה על פי חשיבתי, משום שהוא תלוי בכך, אתה מחליט מה מוסרי ומה לו, ולכן כאשר יגיע הזמן ותעמוד בפני סיטואציה שבה אתה יכול להיות לא מוסרי ולהרוויח אתה תעשה את זה וכבר תשכנע את עצמך למה זה כן מוסרי, לעומת זאת לאדם דתי יש מערכת מוסרית שאיננה כפופה להחלטות ליבו, ולכן גם בסיטואציה עם רווח אישי הוא ידע מה מוסרי ומה לא...

לא טענתי שאם אדם אינו דתי הוא לא מוסרי, אלא יותר קשה להיות כזה, והדבר הכי חשוב:
מי קובע מזה מוסרי?

לא אמרתי שזה נוראי, פשוט האידיאל תהיה ההבנה למה זה נורא. ומידותיי מאוד דומות למה שרשום בתורה למרות שאני גודל בבית "דתי" שלא נראה שכך. כלומר, הגעתי בעצמי להבנה ולא הסתמכתי על דברים. היום עם האינטרנט והמודעות זה קל יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית