הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרווחתי 30 קג בחינם, מה אתם הייתם עושים?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
הזמנתי מאתר כלשהו זוג פלטות של 1.25,2.5,5 ו10 קילו. לשמחתי ולצערי אחרי שהמשלוח הגיע, גיליתי שבמקום הפלטות של ה1.25 קיבלתי זוג של 15 קילו, מפה לשם חישבתי ויצא שחסכתי ב360 שח בחינם חחחח.
מה הייתם עושים? מחזירים את הזוג 15 קג?
או לא לספר על זה ופשוט לבקש את הזוג של ה1.25 שלא הגיע לי?

נערך לאחרונה:
לא אמרתי שזה נוראי, פשוט האידיאל תהיה ההבנה למה זה נורא. ומידותיי מאוד דומות למה שרשום בתורה למרות שאני גודל בבית "דתי" שלא נראה שכך. כלומר, הגעתי בעצמי להבנה ולא הסתמכתי על דברים. היום עם האינטרנט והמודעות זה קל יותר.
הכוזרי מביא שבלי תורה מכוונת ההגיון שלנו לא יצליח להביא אותנו מספיק מדויק לאיך שאנחנו באמת צריכים לנהוג.
והאינטרנט לדעתי לא שיפר במאומה את המידות של אף אחד.
אם כבר זה רק פתח יותר אפשרויות לבגידות בזוגיות, ולבייש אנשים.
גם הרשת החברתית כנראה מספר 1 בפיתוח אנרקסיזם ובעיות נפשיות לדעתי.

אני שמח שאתה מצליח להיות אדם יותר טוב מזה, אבל אני סבור שלרובנו זה רק הורס ומפריע.

הכוזרי מביא שבלי תורה מכוונת ההגיון שלנו לא יצליח להביא אותנו מספיק מדויק לאיך שאנחנו באמת צריכים לנהוג.

אני שמח שאתה מצליח להיות אדם יותר טוב מזה, אבל אני סבור שלרובנו זה רק הורס ומפריע.
מה הקשר כוזרי?, אבל בלי קשר 1+

להגיד שאדם דתי = אדם מוסרי זה במקרה הטוב פשוט לא נכון.
מנגד, גם להגיד שאדם דתי = אדם לא מוסרי זה בהחלט שגוי משום שכל אדם פועל על פי רגש המוסר הסובייקטיבי שלו והמצפן המוסרי אינו דבר אובייקטיבי הניתן להחילו על כל אדם.

הדת היהודית לצורך העניין, כוללת בתוכה מערכת חוקים הקובעת מידת מוסר מסוימת.

אמנם במסורת היהודית זכורות מצוות 'מוסריות' כגון "ואהבת לרעך כמוך", צדקה וחסד, מעשר, כיבוד אב ואם, איסור על רצח, איסור על גניבה, צער בעלי חיים וכו'...
אך למרות זאת, בין כל אדם המצפן המוסרי נמצא ברמה אחרת, ורבים מקרב הציבור שאינו דתי רואים בגישה המפלה כלפי נשים (ברוך שלא עשני אישה, למשל), מחיית זכר עמלק, יחס לא שוויוני כלפי הגויים, עונשי מוות על עבירות כמו משכב זכר ודברים נוספים הנראים לגיטימיים בקרב הציבור החילוני בימינו, כחוקים לא מוסריים לחלוטין.

מנגד אדם מאמין יבוא אל אותם אנשים הטוענים לאי-מוסריות הדת ויגיד: "מדוע דבר זה אינו מוסרי? ציווי זה בא מן השמיים וערכי המוסר נגזרים מדברי השם".

עם טיעון זה קשה להתווכח, בעיקר משום שהוא נכון.

המוסר הוא מונח סובייקטיבי, וכל אדם פועל על פי מצפן מוסרי אחר.
דברים הנראים לאדם אחד כלא מוסריים, יראו כמוסריים ביותר בפני אדם אחר, ואין לשלול את היותם מוסריים בעיניו משום שהמוסר מותאם אישית לכל אדם.

התפלספתי יותר מדי, רק בשביל להגיד, שאדם דתי הוא לא בהכרח אדם מוסרי (בעיני אחרים), גם אם הוא פועל על פי ציווי הדת (מבלי להיכנס למקרים של אנשים "דתיים" כלפי חוץ המפירים ביודעין מצוות כגון איסור על גזל רכוש).

[/QUOTE]

למה חסר סרטונים שנועדו לעורר מודעות? סרטונים על קבלת השונה, למשל? מיזמים או עמותות שנפתחו..?

אין ספק שדת מושתתת על מוסר. אבל זהו המוסר שלך, לא המוסר ה״נכון״ באופן אוניברסלי. מוסר זה דבר שמשתנה לאורך השנים ובהתאם לתרבויות. שמדברים על מוסר דתי, צריך לכלול את כל הדתות והזרמים, כולל נצרות, איסלאם, בודהיזם, הינדו וכד׳. שמדברים על מוסר דתי, צריך להדגיש את הרע בו, ביחד עם הטוב בו.

למה חסר סרטונים שנועדו לעורר מודעות? סרטונים על קבלת השונה, למשל? מיזמים או עמותות שנפתחו..?
ולאן לדעתך רוב הגולשים מסתובבים? באתרי התעוררות ומודעות? או אתרי פורנו?

😄 כמה יפי נפש.. אף אחד פה לא היה מחזיר ולא נעליים - היד קלה על המקדלת. מספיק שהעסקים הללו ספציפית עושים ים כסף בימים האלה ומרשים לעצמם עוד לעלות מחירים.

@Bolt אני לא הייתי מחזיר כי במיקרים כאלה המצפון ממש לא מזיז לי כשמדובר בעסקים שכן מרוויחים מהקורונה הזאת ושאין להם בושה לחגוג על הכיס שלנו ועוד בימים כאלה קשים. עכשיו בוא תיהיה מציאותי ותשאל קודם את עצמך אם זה מפריע לך או לא.

נערך לאחרונה:

מסכים עם כל מילה!!!!

וקודם כל צריך להחזיר כי זו פרנסה של בנאדם לא משנה אם הוא מרוויח עכשיו הרבה או לא... זה ממש לא רלוונטי.

מסכים עם כל מילה!!!!

וקודם כל צריך להחזיר כי זו פרנסה של בנאדם לא משנה אם הוא מרוויח עכשיו הרבה או לא... זה ממש לא רלוונטי.
אם זו פרנסה שלהם הם לא היו מעלים מחירים(לא כולם אבל לא חסר מקומות שעשו את זה).. ברגע שעשו את זה הם מבחינתי הם חזירים ואין לי נקודת מצפון אחת כלפיהם.

היום גם מבלי לחשוב על תורת המוסר זה דבר שבתודעה שלנו. חוק, חינוך, סביבה וכו'.
היום עם האינטרנט והמודעות זה קל יותר.
אתה עדיין חושב ככה אחרי שקראת את זה?
😄 כמה יפי נפש.. אף אחד פה לא היה מחזיר ולא נעליים - היד קלה על המקדלת. מספיק שהעסקים הללו ספציפית עושים ים כסף בימים האלה ומרשים לעצמם עוד לעלות מחירים.

@Bolt אני לא הייתי מחזיר כי במיקרים כאלה המצפון ממש לא מזיז לי כשמדובר בעסקים כאלה מרוויחים שאין להם בושה לחגוג על הכיס שלנו ועוד בימים כאלה קשים. עכשיו בוא תיהיה מציאותי ותשאל קודם את עצמך אם זה מפריע לך או לא.
אם זו פרנסה שלהם הם לא היו מעלים מחירים(לא כולם אבל לא חסר מקומות שעשו את זה).. ברגע שעשו את זה הם מבחינתי הם חזירים ואין לי נקודת מצפון אחת כלפיהם.
הנה דוגמה נפלא שההגיון האנושי מנסה להחליט בעצמו מה מוסרי ומה לא.
התורה אוסרת לגנוב גם מעשירים או מאנשים שמעלים סתם את המחיר, וגם אם אתה ממש זקוק לדבר.
יותר קל, ויש פחות תירצים, ברגע שיש לך מערכת כללים למוסריות שאתה עושה גם אם אתה לא מבין אותם, בגלל שכוח עליון וחכם קבע אותם.

@Sergio_Katz
@MasterSplitter
אין ויכוח על זה שמוסר זה דבר שונה אצל כל אדם, וזה כבר כתבתי, מה שאמרתי זה שהמוסר מהדת הוא עליון על המוסר הפרטי בכך שהוא לא משתנה בעת סיטואציות בעלות פוטנציאל לרווח אישי...

@Bolt אני לא הייתי מחזיר כי במיקרים כאלה המצפון ממש לא מזיז לי כשמדובר בעסקים כאלה מרוויחים שאין להם בושה לחגוג על הכיס שלנו ועוד בימים כאלה קשים. עכשיו בוא תיהיה מציאותי ותשאל קודם את עצמך אם זה מפריע לך או לא.
על סמך מה אתה קובע את זה?

התורה אוסרת לגנוב גם מעשירים או מאנשים שמעלים סתם את המחיר, וגם אם אתה ממש זקוק לדבר.
יותר קל, ויש פחות תירצים, ברגע שיש לך מערכת כללים למוסריות שאתה עושה גם אם אתה לא מבין אותם, בגלל שכוח עליון וחכם קבע אותם.
מ.ש.ל

תראה לי פסוק אחד (ספציפית מהתורה) שאומר שצריך להחזיר את המוצרים שהגיעו אלייך בטעות למרות שהעסק מעלה מחירים ושלא מעניין אותו שיש יותר ממליון מובטלים. איך זה קשור לגניבה? הוא שילם להם על מוצר מסויים - משמע הוא לא גנב. מוצר אחר הגיע אליו בטעות מוחלטת וזה לא שהוא גנב אותו מהחנות. איך זה קשור לגניבה? שילכו לעזאזל. יש יותר מפאקינג מליון מובטלים ובמקום להתחשב, העסקים שכן מרוויחים מכל הקורונה הזאת, עושים עלינו קופה. אז מי החזיר פה? גועל נפש עלק ״עם אחד״. ומה זה ״כוח עליון קבע אותם״? אם אתה מתכוון לאלוהים, אז לדעתך אלוהים הוא רודף בצע ושלא מעניין אותו מהאנשים שבקושי יש להם היום כסף ללחם? בחייך אלחנן אני מכבד אותך אבל דיי להיות יפה נפש ותיהיה קצת מציאותי. אותם העסקים רואים בך נטו כסף ולא בן אדם.

נערך לאחרונה:
תראה לי פסוק אחד (ספציפית מהתורה) שאומר שצריך להחזיר את המוצרים שהגיעו אלייך בטעות למרות שהעסק מעלה מחירים ושלא מעניין אותו שיש יותר ממליון מובטלים. איך זה קשור לגניבה? הוא שילם להם על מוצר מסויים - משמע הוא לא גנב. מוצר אחר הגיע אליו בטעות מוחלטת וזה לא שהוא גנב אותו מהחנות. איך זה קשור לגניבה? שילכו לעזאזל. יש יותר מפאקינג מליון מובטלים ובמקום להתחשב, העסקים שכן מרוויחים מכל הקורונה הזאת, עושים עלינו קופה. אז מי החזיר פה? גועל נפש עלק ״עם אחד״. ומה זה ״כוח עליון קבע אותם״? אם אתה מתכוון לאלוהים, אז לדעתך אלוהים הוא רודף בצע ושלא מעניין אותו מהאנשים שבקושי יש להם היום כסף ללחם? בחייך אלחנן אני מכבד אותך אבל דיי להיות יפה נפש ותיהיה קצת מציאותי. אותם העסקים רואים בך נטו כסף ולא בן אדם.
"וְכֵן תַּֽעֲשֶׂה לְכָל אֲבֵדַת אָחִיךָ אֲשֶׁר תֹּאבַד מִמֶּנּוּ וּמְצָאתָהּ לֹא תוּכַל לְהִתְעַלֵּֽם",
אף אחד לא אמר שזו גניבה...
וכמו שאלחנן אמר, זו דוגמה לכך שהמוסר משתנה, ואם בעל העסק הוא עני שעוד רגע זורקים אותו מהבית? ויש לו 10 ילדים להאכיל?

"וְכֵן תַּֽעֲשֶׂה לְכָל אֲבֵדַת אָחִיךָ אֲשֶׁר תֹּאבַד מִמֶּנּוּ וּמְצָאתָהּ לֹא תוּכַל לְהִתְעַלֵּֽם",

אף אחד לא אמר שזו גניבה...
וכמו שאלחנן אמר, זו דוגמה לכך שהמוסר משתנה, ואם בעל העסק הוא עני שעוד רגע זורקים אותו מהבית? ויש לו 10 ילדים להאכיל?
אין שום קשר לפסוק שהבאתה למה שאני ביקשתי אבל נגיד שכן. מה עם הפסוק הזה -
״וְאִם לֹא קָרוֹב אָחִיךָ אֵלֶיךָ וְלֹא יְדַעְתּוֹ, וַאֲסַפְתּוֹ אֶל תּוֹךְ בֵּיתֶךָ וְהָיָה עִמְּךָ עַד דְּרֹשׁ אָחִיךָ אֹתוֹ וַהֲשֵׁבֹתוֹ לוֹ. ״
אם אתה כל כך הולך לפי התורה, מתי פעם אחרונה אספתה איזה הומלס מבחוץ? הרי כולנו ״אחים״ לא?
ואם בעל העסק היה עני, תיהיה בטוח, שההעסק היה נסגר כבר מזמן. קשה לי להאמין שפותח הפוסט הזמין את המוצרים מאיזו באסטה מעפנה שאפילו גוגל לא מכיר. ותסביר לי בבקשה למה אחרי שהוא שילם, הוא צריך לחכות עוד יותר זמן בגלל הטעות שלהם? ואם זה ממש ממש דחוף לו? מה אז?

אין שום קשר לפסוק שהבאתה למה שאני ביקשתי אבל נגיד שכן. מה עם הפסוק הזה -
״וְאִם לֹא קָרוֹב אָחִיךָ אֵלֶיךָ וְלֹא יְדַעְתּוֹ, וַאֲסַפְתּוֹ אֶל תּוֹךְ בֵּיתֶךָ וְהָיָה עִמְּךָ עַד דְּרֹשׁ אָחִיךָ אֹתוֹ וַהֲשֵׁבֹתוֹ לוֹ. ״
אם אתה כל כך הולך לפי התורה, מתי פעם אחרונה אספתה איזה הומלס מבחוץ? הרי כולנו ״אחים״ לא?
ואם בעל העסק היה עני, תיהיה בטוח, שההעסק היה נסגר כבר מזמן. קשה לי להאמין שפותח הפוסט הזמין את המוצרים מאיזו באסטה מעפנה שאפילו גוגל לא מכיר.
"ואספתו אל תוך ביתך" הכוונה לאבדה שמצאת ואתה לא יודע של מי היא, אז אתה שומר אותה אצלך עד שיבוא מישהו לקבל אותה עם סימנים....והדוגמה שבעל החנות עני, הייתה רק כדי להראות לך שמה שמשנה לך זה מה המצב של בעל הבית ולא שלך- כלומר אם בעל הבית מושחת אז גם אתה יכול להיות.
והקשר לפסוק הוא, שבעל החנות "איבד" 30 קילו אצלך, כי הוא לא התכוון להביא לך אותם, אז אתה צריך להחזיר לו כי זאת אבדה לא כי זו גניבה...

"ואספתו אל תוך ביתך" הכוונה לאבדה שמצאת ואתה לא יודע של מי היא, אז אתה שומר אותה אצלך עד שיבוא מישהו לקבל אותה עם סימנים....והדוגמה שבעל החנות עני, הייתה רק כדי להראות לך שמה שמשנה לך זה מה המצב של בעל הבית ולא שלך- כלומר אם בעל הבית מושחת אז גם אתה יכול להיות.
והקשר לפסוק הוא, שבעל החנות "איבד" 30 קילו אצלך, כי הוא לא התכוון להביא לך אותם, אז אתה צריך להחזיר לו כי זאת אבדה לא כי זו גניבה...
איך אתה מפרש ככה? רשום בפירוש ״ואספתו לתוך ביתך״ על איזו אבדה אתה מדבר? בכל אופן, תורה או לא, לא הייתי מחזיר שום דבר לחזירים האלה.

איך אתה מפרש ככה? רשום בפירוש ״ואספתו לתוך ביתך״ על איזו אבדה אתה מדבר? בכל אופן, תורה או לא, לא הייתי מחזיר שום דבר לחזירים האלה.
תורה שבעל פה מכיר? מה אנחנו קראים?
ולא ביקשתי ממך להיות דתי...
חוץ מזה, זה הפסוק המלא:
"לֹא תִרְאֶה אֶת שׁוֹר אָחִיךָ אוֹ אֶת שֵׂיוֹ נִדָּחִים וְהִתְעַלַּמְתָּ מֵהֶם הָשֵׁב תְּשִׁיבֵם לְאָחִיךָ: {ב} וְאִם לֹא קָרוֹב אָחִיךָ אֵלֶיךָ וְלֹא יְדַעְתּוֹ וַאֲסַפְתּוֹ אֶל תּוֹךְ בֵּיתֶךָ וְהָיָה עִמְּךָ עַד דְּרֹשׁ אָחִיךָ אֹתוֹ וַהֲשֵׁבֹתוֹ לוֹ"
אני לא מבין איך אפשר להבין אחרת...ועוד לחשוב שמדובר בהומלס...

@Bolt בזכותך אולי מהדיון הזה מישהו כאן יחזור בתשובה, אז המצווה שהחזרת מישהו בתשובה תתקזז עם העבירה של לא להחזיר את המשקולות
חוץ מזה, זה הפסוק המלא:
"לֹא תִרְאֶה אֶת שׁוֹר אָחִיךָ אוֹ אֶת שֵׂיוֹ נִדָּחִים וְהִתְעַלַּמְתָּ מֵהֶם הָשֵׁב תְּשִׁיבֵם לְאָחִיךָ: {ב} וְאִם לֹא קָרוֹב אָחִיךָ אֵלֶיךָ וְלֹא יְדַעְתּוֹ וַאֲסַפְתּוֹ אֶל תּוֹךְ בֵּיתֶךָ וְהָיָה עִמְּךָ עַד דְּרֹשׁ אָחִיךָ אֹתוֹ וַהֲשֵׁבֹתוֹ לוֹ"
אני לא מבין איך אפשר להבין אחרת...ועוד לחשוב שמדובר בהומלס...
זה פסוק לא קשור בשום צורה לדיון כאן, לא מוזכר כאן אפילו מילה אחת על משקולות או חנות ספורט, זה לא תופס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית