הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה מעניינת: פרטים בפנים(סקוואט)

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
טוב, קראתי איזה משהו במגזין סוג ז' שנתקלתי בו.
כשקראתי שמתי לב שיש מידה מסוימת של אמת בדברים שקראתי(מצרף קישור).

וזו השאלה: האם תרגול של סקוואטים יכול לתרום להארכת המשגל ושיפור היכולת מה שקרא - "To last longer"?

(מקרה פרטי: אני חושב שעליי זה השפיע באופן המתואר למעלה, אבל אני למעשה = 'מדגם של אדם אחד' ולכן זה לא מייצג ולא מאפשר להזיק שום מסקנה, מה גם שלא באמת הצלחתי להוכיח איזשהו קשר סיבתי ומובהק בין הסקוואטים להחזקת המעמד היתרה, שיכול להיות שמתקיימת כתוצאה מסיבות אחרות שאינני מודע אליהן).

ועדיין, האם יש מקורות שאתם מכירים שמדברים על הטענה הזו?(וכמובן האם יש מישהו שזה גם קרה לו?)

נשמע לי כמו קשקוש מקושקש. אישית, הייתי פעיל מינית לפני שהתמדתי במכון, לא הרגשתי שום שיפור או שינוי יוצא דופן לאורך השנים.

• פותח/ת השרשור
הם מדברים על זה שכביכול הפעלה של השרירים בפלג גוף תחתון באופן עקיף תחזק את שרירי רצפת האגן וכל השרירים שאחראיים על כיווץ וכו' ובאופן כללי זה די הגיוני

הם מדברים על זה שכביכול הפעלה של השרירים בפלג גוף תחתון באופן עקיף תחזק את שרירי רצפת האגן וכל השרירים שאחראיים על כיווץ וכו' ובאופן כללי זה די הגיוני
אני לא חושב שיש קשר בין כוח ל״סיבולת״ במיטה. זה יותר קשור לעצבים באיזור וחוסן פסיכולוגי (לדעתי).

• פותח/ת השרשור
מקריאה נוספת על הנושא מתברר שיש מחלוקת בגזרה הזו ויש כאלה שטוענים שזה רב גורמי וקשור לאימון ספציפי של שרירי רצפת אגן וחגורת האגן + גורמים פסיכולוגיים ומודים הקשורים במע' העצבים, אבל לא שוללים אפשרות שהשליטה על כל העסק קשורה ביכולת לשלוט על כיווץ ושחרור של שרירים סמוכים לערמונית/שרירים שקשורים ביכולת לעצור ולהתאפק ולמעשה לנשים וגברים שסובלים(להבדיל) מבריחת שתן ממליצים על תרגול ספציפי לשרירים הטבעתיים וגם על חיזוק האזור ע"י ביצוע סקוואטים עם עצירה וכד' כאשר טוענים שיש לזה גם רווח משני בכך שזה מאפשר לשלוט יותר באזור ומשפר "סיבולת לב-ביצה"😁

בשורה התחתונה, אם יש חולשה של שרירי רצפת אגן, אפשר להתמקד בזה, לא צריך את זה בתור תירוץ לעשות סקוואט. אם יש בעיות בתפקוד המיני, שווה להתייחס לזה בצורה פרטנית. למזלי לא יצא לי להתנסות, אבל יש היום המון פתרונות לזה.

5f7a7MAh.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית