קמח מצה מלא

יובל777

משתמש מתחיל
106
33
נק' מוניטין:
41
106
33
קמח מצה מלא מה נחשב ? פחמימה פשוטה ? זבל או שאפשר לצרוך ? פשוט חשבתי להוסיף לחזה עוף קצת שיתן גיוון למרות שאני יוכל להסתדר גם בלי אם זה לא כזה טוב . אשמח לתשובה ממישהו שמבין , תודה לעוזרים

זה נחשב קמח, תבדוק את הערכים שלו אם אתה סופר קלוריות, וזהו.
גם אין כמעט שום הבדל בין קמח מצה לקמח רגיל

זה נחשב קמח, תבדוק את הערכים שלו אם אתה סופר קלוריות, וזהו.
גם אין כמעט שום הבדל בין קמח מצה לקמח רגיל
קמח מצה ואבקת חלבון ביחד יכול להחליף גיינר/שיבולתשועל או שבכלל לא כדאי כי זה צריך בישול או משהו? או שאם אסור אורז כי זה קטניות עבורי אז הפסח הזה זה רק תפוחי אדמה?

קמח מצה ואבקת חלבון ביחד יכול להחליף גיינר/שיבולתשועל או שבכלל לא כדאי כי זה צריך בישול או משהו? או שאם אסור אורז כי זה קטניות עבורי אז הפסח הזה זה רק תפוחי אדמה?
קמח ומים ייצרו לך בצק, לא בידיוק משהו קל לשתות.
מה הבעיה לצרוך אבקת חלבון בנוסף לארוחה מוצקה של פחמימות?

קמח ומים ייצרו לך בצק, לא בידיוק משהו קל לשתות.
מה הבעיה לצרוך אבקת חלבון בנוסף לארוחה מוצקה של פחמימות?
אבקת חלבון דווקא סוגר לי את הפינה ואם יש משהו בשרי מה טוב, זה דווקא פחמימות שאני מודאג לגביהם
זה פחמימות שאני מודאג מהם חחחחחח

אבקת חלבון דווקא סוגר לי את הפינה ואם יש משהו בשרי מה טוב, זה דווקא פחמימות שאני מודאג לגביהם
זה פחמימות שאני מודאג מהם חחחחחח
אז אל תדאג מהם, הם לא עשו לך שום דבר רע

אני דואג מהם בקטע של איך אני משיג אותם, אני אמור להיות במסה, מוצא את עצמי בפסח הזה בחיטוב בעל כרחי חחחחח
אני לא מבין מספיק בחוקי כשרות כדי לדעת איזה פחמימות מותר בפסח ואיזה לא, אז תאכל מה שאתה כן יכול

קמח מצה מלא מה נחשב ? פחמימה פשוטה ? זבל או שאפשר לצרוך ? פשוט חשבתי להוסיף לחזה עוף קצת שיתן גיוון למרות שאני יוכל להסתדר גם בלי אם זה לא כזה טוב . אשמח לתשובה ממישהו שמבין , תודה לעוזרים
קמח מצה מלא זה בעצם קמח חיטה מלאה שהכינו ממנה מצה.
שזה פשוט הקמח ומים שמזמן הערבוב עד סוף האפיה עברו פחות מ 18 דק'.
בשונה מלחם אין בו שמרים ביצים, סוכר ושמן וכל מיני דברים שמוסיפים ללחם.

לכן מצה מקמח מלא זה פחמימה מלאה, היא איננה זבל. אפשר ורצוי לצרוך אותו על פני פחמימות רבות אחרות.

אך אוסיף בגלל שהוא מאוד יבש ביחס לכמעט כל פחמימה אחרת צריך לשתות הרבה מים במהלך היום כדי שלא תסבול מעצירות.

בתור אחד שכל שנה אופה מצות (חוץ מהשנה לצערי) כבר כמה שנים, רוב המצות הם לא קמח לבן, אלא קמח מנופה ומכיל פחות סיבים בסך הכל, לעומת קמח לבן רגיל שגם עובר ליטוש וסוג של כיבוס מאוד לא בריא.

קמח מצה מלא מכיל יותר סיבים, ובאמת עדיף על מצה רגילה אבל לא בהרבה.

• פותח/ת השרשור
קמח מצה מלא זה בעצם קמח חיטה מלאה שהכינו ממנה מצה.
שזה פשוט הקמח ומים שמזמן הערבוב עד סוף האפיה עברו פחות מ 18 דק'.
בשונה מלחם אין בו שמרים ביצים, סוכר ושמן וכל מיני דברים שמוסיפים ללחם.

לכן מצה מקמח מלא זה פחמימה מלאה, היא איננה זבל. אפשר ורצוי לצרוך אותו על פני פחמימות רבות אחרות.

אך אוסיף בגלל שהוא מאוד יבש ביחס לכמעט כל פחמימה אחרת צריך לשתות הרבה מים במהלך היום כדי שלא תסבול מעצירות.

בתור אחד שכל שנה אופה מצות (חוץ מהשנה לצערי) כבר כמה שנים, רוב המצות הם לא קמח לבן, אלא קמח מנופה ומכיל פחות סיבים בסך הכל, לעומת קמח לבן רגיל שגם עובר ליטוש וסוג של כיבוס מאוד לא בריא.

קמח מצה מלא מכיל יותר סיבים, ובאמת עדיף על מצה רגילה אבל לא בהרבה.
תודה רבה גבר , מעריך על התגובה המפורטת , קניתי מקמח מלא וקמח כוסמין וזה לא רע(חייב לציין שהערכים דומים לשיבולת שועל) , אני בדרך כלל בימים רגילים אוכל איזה 300 גרם של שיבולת שועל ואני יחסית רגיל לכמות סיבים יפה אז מסתדר לי , אפילו זה לא כזה מגעיל ואסתדר עם זה בנתיים ..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית