הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם כולסטרול מזיק?!?

DoronK2020

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום, שמי דורון אני בן 30 ויש לי שאלה רפואית שמתקשרת לתזונה.
אני כבר טרוד תקופה כי יצא לי כולסטרול גבוה בבדיקות הדם ורופאת המשפחה שלי המליצה לי לקחת תרופה נגד כולסטרול
הבעיה היא שיש לי חרדה נגד תרופות בגלל עבר מסובך ושאלתי אותה אם יש משהו אחר שאני יכול לעשות שיאפשר לי להוריד מדדי כולסטרול בבדיקות הדם
מכיוון שאני במשקל תקין שעומד על 65 קילו ב1.73 ורץ באופן קבוע 2-4 פעמים בשבוע בין 5-10 קילומטר הבעיה כנראה לא נמצאת בעודף משקל או חוסר פעילות גופנית.
היא שאלה אותי מה אני אוכל וכשסיפרתי לה שאני צורך מעט מאוד ירקות/פירות ודברים בריאים וכן צורך המון בשרים שמנים חמאה וחובב גדול של שומן אווז וכו' היא אמרה לי שהפחתת צריכה של מזונות כאלו שעשירים בכולסטרול ושומן רווי עלולה להוריד לי את רמות הכולסטרול.
שאלתי אותה אם הגנטיקה שלי גם יכולה לשחק פה תפקיד והיא ענתה שכן מרכיב גנטי עלול להוות חלק בכל הנושא אבל בכל זאת הפחתה של אותן המזונות שאני נוהג לצרוך הרבה והגברת צריכה של ירקות וצמחים 'בריאים' עלולים לסייע לי בהפחתה של הכולסטרול בבדיקות הדם.

עכשיו העניין הוא כזה, אני מאוד סומך על רופאת המשפחה שלי, באמת רופאה חכמה עם המון ניסיון ורצון לעזור אבל נתקלתי בהרבה אנשים בעברי שאמרו לי שההפחדות מצריכה של הכולסטרול והשומן הרווי אלו מיתוסים שהופרכו ממזמן ואין לי מה לדאוג לגבי זה.
שמעתי על הפורום הזה רבות והבנתי שיש פה מספר אנשים שיש להם ידע רב בנושא הכושר והתזונה ותהיתי אם הם יוכלו לספק לי תשובה כוללנית שתעזור לי לדעת אם המאמץ של הסרת המזונות הללו מן התפריט שלי והוספת מזונות אחרים עלולים לסייע בהפחתת המדדים השליליים שקיבלתי בבדיקות הדם.

תודה לכל העוזרים מראש! אני מעריך מאוד!!

אתה מתבלבל בין סוגי הכולסטרול, בשפה העממית - יש את ה"כולסטרול הטוב" וה"כולסטרול הרע".
אתה לא רוצה להגיע לרמות גבוהות מה"כולסטרול הרע",
אין לי כוונה להלחיץ אותך עם ההשלכות, אבל תוכל להגיע למידע בנושא משיטוט קצרצר באינטרנט.
תקשיב לרופאה שלך, ותמיד אפשר ללכת לקבל חוות דעת רפואית נוספת.

מה היו תוצאות פרופיל הליפידים שקיבלת בבדיקות דם?
בכל מקרה - להתרחק משומן רווי (בשר אדום, שמן קוקוס, דגים מסוימים וכו'), שמעלה כולסטרול. אם זה קשה מאוד ויש לך דחף למאכלים שומניים נסה להחליף אותם בשומן רב בלתי רווי כמה שאפשר.
במקומך הייתי עובר לגמרי לתזונה טבעונית ממקורות מלאים (במקום חיטה - חיטה מלאה, למשל), אבל בקונטקסט הספציפי של הורדת כולסטרול גם תזונה עם מקורות דלי שומן מהחי תעבוד.

גם אני מצטרף לקודמיי.
אני מסכים עם הרופאה שלך, שכדאי לשנות את התפריט כדי להוריד את הכולסטרול, ופעם גם שמעתי על תופעה של "מוות ספורטאים", שזה מצב שספורטאים אוכלים זבל או משתמשים בחומרים מסוכנים במחשבה שהם בריאים כי הם מתפקדים מצויין, ופשוט ה"מוות השקט" (מחלות לב) קוטף אותם אחד אחד.

אמנם כולסטרול לבד לכאורה לא גורם לנזקים בגוף, זה בדרך כלל מגיע עם עוד דברים אחרים, אבל נשמע שבתזונה שלך חסרים המון רכיבי מזון חשובים וכולסטרול זה רק אחד הדברים שנראים לעין שלא תקין אצלך בנתיים.

הרופאה שלך נשמעת כמו אחת מקצועית שיודעת על מה היא מדברת.
בהחלט לכולסטרול יש מרכיב גנטי חשוב מאוד, במיוחד אם כלוסטרול גבוה הוא משהו שסבלת ממנו כל החיים, אבל לתזונה בהחלט יש השפעה, גם אם לא אחת משמעותית מאוד.
צמצום של שומן רווי וכולסטרול ממקור חי מהתפריט ותוספת של סיבים מהצומח בהחלט יכולים להיות צעד ראשון טוב.
אין שום מניעה לאכול בשר שמן, אבל לא בצורה תכופה, ועדיף שרוב הבשר שלך יהיה מנתחים רזים יותר או דגים.

זה נכון שמודל הכולסטרול-מחלות לב הוא לא מושלם, יש בו הרבה מאוד פקטורים שנכנסים בחשבון כמו אורח חיים, גנטיקה, ותזונה, אבל הוא בכל זאת מודל יעיל יחסית, וכן מראה קשר ישיר בין כולסטרול ושומן בדם לבין מחלות לב (למרות שלרוב כולסטרול גבוה מתלווה לעודף משקל, אורח חיים יושבני, ותזונה גרועה בכללי), וכולסטרול גבוה הוא כן גורם סיכון במחלות לב וכלי דם (אבל בהחלט לא הגורם העיקרי).

האם אתה צריך תרופות, אני יכול להבין את ההיגיון של הרופאה. מצד אחד יש לך כולסטרול גבוה ותזונה בעייתית. היא לא צריכה לקחת עליך אחריות, ומה שהיא יכולה לעשות חוץ מלהציע לך שינוי באורח החיים זה תרופות.
אני מציע לך כן לקחת את העצה שלה ולשנות את התזונה שלך ולראות האם זה עובד או לא. יכול להיות שעדיין תסבול מכולסטרול גבוה, אבל אז יהיה לך עוד גורם סיכון אחד פחות, ואולי זה לא יצדיק לקיחת תרופות, כי בסופו של דבר הן לא באות ללא סיכון משלהן

• פותח/ת השרשור
בהחלט לכולסטרול יש מרכיב גנטי חשוב מאוד, במיוחד אם כלוסטרול גבוה הוא משהו שסבלת ממנו כל החיים, אבל לתזונה בהחלט יש השפעה, גם אם לא אחת משמעותית מאוד.
צמצום של שומן רווי וכולסטרול ממקור חי מהתפריט ותוספת של סיבים מהצומח בהחלט יכולים להיות צעד ראשון טוב.
אין שום מניעה לאכול בשר שמן, אבל לא בצורה תכופה, ועדיף שרוב הבשר שלך יהיה מנתחים רזים יותר או דגים.

זה נכון שמודל הכולסטרול-מחלות לב הוא לא מושלם, יש בו הרבה מאוד פקטורים שנכנסים בחשבון כמו אורח חיים, גנטיקה, ותזונה, אבל הוא בכל זאת מודל יעיל יחסית, וכן מראה קשר ישיר בין כולסטרול ושומן בדם לבין מחלות לב (למרות שלרוב כולסטרול גבוה מתלווה לעודף משקל, אורח חיים יושבני, ותזונה גרועה בכללי), וכולסטרול גבוה הוא כן גורם סיכון במחלות לב וכלי דם (אבל בהחלט לא הגורם העיקרי).

האם אתה צריך תרופות, אני יכול להבין את ההיגיון של הרופאה. מצד אחד יש לך כולסטרול גבוה ותזונה בעייתית. היא לא צריכה לקחת עליך אחריות, ומה שהיא יכולה לעשות חוץ מלהציע לך שינוי באורח החיים זה תרופות.
אני מציע לך כן לקחת את העצה שלה ולשנות את התזונה שלך ולראות האם זה עובד או לא. יכול להיות שעדיין תסבול מכולסטרול גבוה, אבל אז יהיה לך עוד גורם סיכון אחד פחות, ואולי זה לא יצדיק לקיחת תרופות, כי בסופו של דבר הן לא באות ללא סיכון משלהן

תודה על התשובה!
אשתדל לשנות את התזונה שלי בהתאם להמלצות
אבל יש לי עוד שאלה אם אפשר, גם אתה וגם המשתמש מעליך ציינתם שקיימים עוד גורמי סיכון שנחשבים יותר משמעותיים וכולסטרול הוא לא הגורם העיקרי.

מכיוון שיש לי עבר משפחתי די עשיר במחלות לב וכלי דם הייתי מעוניין לשמוע אילו עוד גורמים משפיעים על רמת הסיכון שלי ובפרט אילו גורמים נחשבים יותר עיקריים מכולסטרול?
במטרה לנסות לצמצם את הסיכויים שלי לחוות גורל דומה ולשמור על בריאות תקינה בכלי הדם והלב

כמו שציינתי קודם אני בן 30 מתאמן קבוע 2-4 פעמים בשבוע קרדיו.
אורח חיים פעיל ויושב משמעותית פחות מהממוצע
באופן כללי אני אדם רגוע עם רמות נמוכות של סטרס נפשי

זה לא מובן מאליו אז תודה רבה לכם על העזרה!

תודה על התשובה!
אשתדל לשנות את התזונה שלי בהתאם להמלצות
אבל יש לי עוד שאלה אם אפשר, גם אתה וגם המשתמש מעליך ציינתם שקיימים עוד גורמי סיכון שנחשבים יותר משמעותיים וכולסטרול הוא לא הגורם העיקרי.

מכיוון שיש לי עבר משפחתי די עשיר במחלות לב וכלי דם הייתי מעוניין לשמוע אילו עוד גורמים משפיעים על רמת הסיכון שלי ובפרט אילו גורמים נחשבים יותר עיקריים מכולסטרול?
במטרה לנסות לצמצם את הסיכויים שלי לחוות גורל דומה ולשמור על בריאות תקינה בכלי הדם והלב

כמו שציינתי קודם אני בן 30 מתאמן קבוע 2-4 פעמים בשבוע קרדיו.
אורח חיים פעיל ויושב משמעותית פחות מהממוצע
באופן כללי אני אדם רגוע עם רמות נמוכות של סטרס נפשי

זה לא מובן מאליו אז תודה רבה לכם על העזרה!
גורמי הסיכון העיקריים הם השמנת יתר (הגורם העיקרי ביותר הייתי אומר, בעיקר שומן תת בטני), אורח חיים יושבני, עודף לחץ דם, לחץ מוגזם, תזונה לא מאוזנת, ועישון

קוצר אבל ראיתי ממש פה בפורום לדעתי בנושא שמייק אפילו פרסם על זה שזה מיתוס שכולסטרול מהאוכל משפיע על הכוסטכרול בגוף ושאם אוכלים הרבה אז הגוף מייצר פשוט פחות וזה ומתאזן או משהו כזה, אבל בכללי המסקנה היתה שאפשר לאכול כולסטרול באופן חופשי כי הוא לא משפיע על הכולסטרול שבגוף

זורק לאוויר, בנוסף לכל מה שאמרו לך כאן. תתחיל לתסף בשמן דגים עם EPA\DHA גבוה. להזיק זה בטח לא יזיק, וסיכוי טוב שזה ישפר לך את פרופיל השומנים. יש על זה לא מעט מחקר מדעי בנוגע לאנשים עם בעיות כולסטרול.

תאכל הרבה שום. גם עליו יש הרבה מחקר מדעי לגבי הורדה ספציפית של "הכולסטרול הרע" (LDL). וזה משהו שאפשר לשלב בקלות בכמעט כל מה שאתה אוכל. ובאמת, תשנה את התזונה שלך ב-180 מעלות כמו שאמרו.

קוצר אבל ראיתי ממש פה בפורום לדעתי בנושא שמייק אפילו פרסם על זה שזה מיתוס שכולסטרול מהאוכל משפיע על הכוסטכרול בגוף ושאם אוכלים הרבה אז הגוף מייצר פשוט פחות וזה ומתאזן או משהו כזה, אבל בכללי המסקנה היתה שאפשר לאכול כולסטרול באופן חופשי כי הוא לא משפיע על הכולסטרול שבגוף

מצטרף להודעה , הדעה הרווחת בפורום זה שאין קשר בין הכולסטרול שאוכלים לכולסטרול בדם , חוץ מזה שגם אומרים פה ששומן ושומן רווי חשוב בשביל לשמור על מאזן הורמונלי תקין ועל מספיק טסטוסטרון (אני אישית אוכל 150~ גרם גבינה צהובה 28% כל יום וזה קצת מלחיץ עכשיו חח )

גורמי הסיכון העיקריים הם השמנת יתר (הגורם העיקרי ביותר הייתי אומר, בעיקר שומן תת בטני), אורח חיים יושבני, עודף לחץ דם, לחץ מוגזם, תזונה לא מאוזנת, ועישון
אשמח להסבר אחד ולתמיד מה זה "שומן תת בטני"
תמיד הייתי בטוח שזה חרטא כלשהי שמשווקים גורי ההרזיה מהירה
אגב גם קרדרין שזה חומר שנוי במחלוקת יכול לשפר פרופיל ליפידי אבל כמו כל האמור לעיל, לרוב, ירידה באחוז שומן במקביל לצבירת מסת שריר ע"י אימונים ותזונה מבוקרת פותר את הבעיה הכי טוב יותר מכל פתרון קסם של תוסף כזה או אחר..

זה לא שאין השפעה בכלל, אלא השפעה מינורית.
בהחלט אם תצרוך כולסטרול מבחוץ אז הגוף ייצר פחות, אבל זה לא תמיד 1:1, ואם אתה צורך הרבה מאוד כולסטרול אז יש גבול כמה הגוף שלך יכול לפצות.

אשמח להסבר אחד ולתמיד מה זה "שומן תת בטני"
יש 2 סוגי מקומות שהגוף צובר שומן - שומן תת עורי, ושומן תת בטני (visceral fat)
שומן תת בטני לא מצטבר מתחת לעור כמו השומן שאתה רגיל אליו, אלא מצטבר סביב איברי הגוף, בעיקר סביב איברי הבטן. השומן הזה נחשב יותר פעיל מטבולית והוא הגורם העיקרי למחלות מטבוליות.

אגב גם קרדרין שזה חומר שנוי במחלוקת יכול לשפר פרופיל ליפידי אבל כמו כל האמור לעיל, לרוב, ירידה באחוז שומן במקביל לצבירת מסת שריר ע"י אימונים ותזונה מבוקרת פותר את הבעיה הכי טוב יותר מכל פתרון קסם של תוסף כזה או אחר..
בוא לא נמליץ על תרופות לא חוקיות כפתרון לבעיות פשוטות

.
יש 2 סוגי מקומות שהגוף צובר שומן - שומן תת עורי, ושומן תת בטני (visceral fat)
שומן תת בטני לא מצטבר מתחת לעור כמו השומן שאתה רגיל אליו, אלא מצטבר סביב איברי הגוף, בעיקר סביב איברי הבטן. השומן הזה נחשב יותר פעיל מטבולית והוא הגורם העיקרי למחלות מטבוליות.

בוא לא נמליץ על תרופות לא חוקיות כפתרון לבעיות פשוטות
איך מטפלים בסוג השומן המיוחד הזה? מה זה אומר פעיל מטבולית? האם הכוונה היא שהגוף משתמש בו לאנרגיה והפעלת כח וכדומה בצורה יותר יעילה? או משהו אחר? מטפלים בו ע"י תזונה מיוחדת? או תרגילים מיוחדים? מה אפשר לעשות כדי להימנע ממחלות מטבוליות כתוצאה ממנו?

לגבי חומרים וכדומה, לכן הוספתי "שנוי במחלוקת".. אבל קיבלתי, צודק

איך מטפלים בסוג השומן המיוחד הזה?
כמו שמטפלים בכל שומן, ירידה במשקל

מה זה אומר פעיל מטבולית?
יותר השפעה על ההורמונים בגוף ועל המאזן האנרגטי בדם

מה אפשר לעשות כדי להימנע ממחלות מטבוליות כתוצאה ממנו?
זה פשוט מאוד, לא להיות שמן.
צריך להיות במשקל תקין עם אחוז שומן תקין, והיקף בטן תקין ביחס למבנה הגוף.

לשומן הזה יש אולי יותר השפעה על הגוף, אבל בסופו של יום זה שומן, והדרך להתמודד איתו היא מאוד פשוטה

לנושא, אני יחסית חטוב אז לא רלוונטי, שואל כדי ללמוד..

אז בעצם יורדים באחוז שומן לפי הספר וזה מסתדר, אין איזה שיטה או דיאטה או דרך מיוחדת כמו לאכול ככה וככה נוזלים בבוקר ועל הבוקר ביצת רימון וכל החרטות שמוכרים האחים גיל מי שזוכר אותם ממתי שהם היו סנסציה ברשת ודיברו על שומן בטני כל יום וחבורת אנשי השומן הבטני? זה הכל חרטה ברטה ומתייחסים אליו כמו אל כל שומן..

גירעון קלורי כדי לרדת לאחוזים הנמוכים אם עושים חיטוב, פעילות גופנית, דגש על חלבון, וצבירת שריר שתזרז את המטבוליזם, אין איזה משהו מיוחד עם השומן הזה חוץ מאיך שתיארת אותו שהוא עוטף איברים פנימיים בגוף וכתוצאה מזה משפיע בכל מיני דרכים

לנושא, אני יחסית חטוב אז לא רלוונטי, שואל כדי ללמוד..

אז בעצם יורדים באחוז שומן לפי הספר וזה מסתדר, אין איזה שיטה או דיאטה או דרך מיוחדת כמו לאכול ככה וככה נוזלים בבוקר ועל הבוקר ביצת רימון וכל החרטות שמוכרים האחים גיל מי שזוכר אותם ממתי שהם היו סנסציה ברשת ודיברו על שומן בטני כל יום וחבורת אנשי השומן הבטני? זה הכל חרטה ברטה ומתייחסים אליו כמו אל כל שומן..

גירעון קלורי כדי לרדת לאחוזים הנמוכים אם עושים חיטוב, פעילות גופנית, דגש על חלבון, וצבירת שריר שתזרז את המטבוליזם, אין איזה משהו מיוחד עם השומן הזה חוץ מאיך שתיארת אותו שהוא עוטף איברים פנימיים בגוף וכתוצאה מזה משפיע בכל מיני דרכים
בידיוק, זה גם שומן שיורד יחסית מהר, ככה שירידה במשקל פוטרת את הבעיה די בקלות

זה לא שאין השפעה בכלל, אלא השפעה מינורית.
בהחלט אם תצרוך כולסטרול מבחוץ אז הגוף ייצר פחות, אבל זה לא תמיד 1:1, ואם אתה צורך הרבה מאוד כולסטרול אז יש גבול כמה הגוף שלך יכול לפצות.
ההשפעה מינורית? אולי אצל אנשים סטנדרטיים שצורכים בבייסליין הרבה שומן רווי וכולסטרול חיצוניים, הוספה של עוד שומן רווי לא תשפיע מאוד.
מההיכרות שלי עם הנושא, כשאתה מוריד את הצריכה ל-0, או מעלה את הצריכה מ-0 נצפים שינויים גבוהים במדדים

עד כמה שידוע לי העמדה שלך סותרת את זו של ארגונים כמו WHO, AHA ודומיהם, שמגדירים צריכה חיצונית כמסכן גבוה (לא מינורי בכלל), אשמח אם תוכל לצרף/להפנות אותי לסקירה ספרותית שמראה שההשפעה ״מינורית״ (על תחלואה/תמותה של cvd, או אפילו על מדדים)

ההשפעה מינורית? אולי אצל אנשים סטנדרטיים שצורכים בבייסליין הרבה שומן רווי וכולסטרול חיצוניים, הוספה של עוד שומן רווי לא תשפיע מאוד.
מההיכרות שלי עם הנושא, כשאתה מוריד את הצריכה ל-0, או מעלה את הצריכה מ-0 נצפים שינויים גבוהים במדדים
להגיע ל-0 זה כמעט בלתי אפשרי ולא מומלץ בכלל, אבל מכמות בריאה מינימלית עד כמות בינונית אין הבדל משמעותי בכלל מהתזונה, אחרי זה כבר מתחיל להיות הבדל יותר לינארי

עד כמה שידוע לי העמדה שלך סותרת את זו של ארגונים כמו WHO, AHA ודומיהם, שמגדירים צריכה חיצונית כמסכן גבוה (לא מינורי בכלל)
הארגונים עובדים לפי הנחיות ישנות, ומכיוון שנכון להיום אין מספיק ראיות שיצדיקו הסרה של אותן הנחיות, ההנחיות נשארות, יש ראיות לכאן ולכאן, מספיק כדי לשלול את המודל הישן, לא מספיק כדי ליצור מודל חדש פרקטי

אשמח אם תוכל לצרף/להפנות אותי לסקירה ספרותית שמראה שההשפעה ״מינורית״ (על תחלואה/תמותה של cvd, או אפילו על מדדים)
יש לך פה מספר מחקרים:
Meta-regression analysis of the effects of dietary cholesterol intake on LDL and HDL cholesterol. - PubMed - NCBI
Meta-analysis of prospective cohort studies evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease. - PubMed - NCBI
Intake of saturated and trans unsaturated fatty acids and risk of all cause mortality, cardiovascular disease, and type 2 diabetes: systematic revi... - PubMed - NCBI
Evidence from prospective cohort studies does not support current dietary fat guidelines: a systematic review and meta-analysis. - PubMed - NCBI
Dietary fatty acids in the secondary prevention of coronary heart disease: a systematic review, meta-analysis and meta-regression
Re-evaluation of the traditional diet-heart hypothesis: analysis of recovered data from Minnesota Coronary Experiment (1968-73)
Evidence from randomised controlled trials does not support current dietary fat guidelines: a systematic review and meta-analysis. - PubMed - NCBI

להגיע ל-0 זה כמעט בלתי אפשרי ולא מומלץ בכלל, אבל מכמות בריאה מינימלית עד כמות בינונית אין הבדל משמעותי בכלל מהתזונה, אחרי זה כבר מתחיל להיות הבדל יותר לינארי

הארגונים עובדים לפי הנחיות ישנות, ומכיוון שנכון להיום אין מספיק ראיות שיצדיקו הסרה של אותן הנחיות, ההנחיות נשארות, יש ראיות לכאן ולכאן, מספיק כדי לשלול את המודל הישן, לא מספיק כדי ליצור מודל חדש פרקטי

יש לך פה מספר מחקרים:
Meta-regression analysis of the effects of dietary cholesterol intake on LDL and HDL cholesterol. - PubMed - NCBI
Meta-analysis of prospective cohort studies evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease. - PubMed - NCBI
Intake of saturated and trans unsaturated fatty acids and risk of all cause mortality, cardiovascular disease, and type 2 diabetes: systematic revi... - PubMed - NCBI
Evidence from prospective cohort studies does not support current dietary fat guidelines: a systematic review and meta-analysis. - PubMed - NCBI
Dietary fatty acids in the secondary prevention of coronary heart disease: a systematic review, meta-analysis and meta-regression
Re-evaluation of the traditional diet-heart hypothesis: analysis of recovered data from Minnesota Coronary Experiment (1968-73)
Evidence from randomised controlled trials does not support current dietary fat guidelines: a systematic review and meta-analysis. - PubMed - NCBI
להגיע ל0 שומן רווי/כולסטרול, לא אפשרי? (מחדד -0 בכולסטרול, כמות מאוד נמוכה בשומן רווי)?
האם בלינקים שצרפת יש מידע על השפעות נגטיביות של צריכה אפסית שלהם?

יצא לך לקרוא פרסומים שלהם מהשנים האחרונות? מאמרים של 400 עמודים עם סקירה של ספרות חדשה. אני לא מתיימר להתמחות בנושא אז לא חולק על העמדה שלך, אבל זו נשמעת לי כמו גישה סופר יהירה

תודה רבה על הסימוכין
ומתנצל על חוסר האסתטיות של התגובה שלי, עוד לומד להסתדר באתר פה
לגבי המטא הזו - Meta-analysis of Prospective Cohort Studies Evaluating the Association of Saturated Fat With Cardiovascular Disease - PubMed

בדיוק אתמול שלחו לי אותה, היא פגומה מהיסוד, בערךחצי מתוך הנתונים שהיא מספקת מגיעים ממחקרים שעשו קונטרול לכולסטרול סרום, למרות שמדובר בסקירה על צריכה של שומן רווי (שחלק עיקרי (אם לא כל) ממנגנון הפגיעה שלו אמור להיות עקב העלאה שלו...)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

יש לך פה מספר מחקרים:

אז רגע אני מבולבל
להגיע ל0 צריכה של כולסטרול חיצוני לא יהיה מומלץ בשבילי?
צריכה של הכולסטרול ממקור חיצוני הוא חיוני?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית