הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם כולסטרול מזיק?!?

DoronK2020

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום, שמי דורון אני בן 30 ויש לי שאלה רפואית שמתקשרת לתזונה.
אני כבר טרוד תקופה כי יצא לי כולסטרול גבוה בבדיקות הדם ורופאת המשפחה שלי המליצה לי לקחת תרופה נגד כולסטרול
הבעיה היא שיש לי חרדה נגד תרופות בגלל עבר מסובך ושאלתי אותה אם יש משהו אחר שאני יכול לעשות שיאפשר לי להוריד מדדי כולסטרול בבדיקות הדם
מכיוון שאני במשקל תקין שעומד על 65 קילו ב1.73 ורץ באופן קבוע 2-4 פעמים בשבוע בין 5-10 קילומטר הבעיה כנראה לא נמצאת בעודף משקל או חוסר פעילות גופנית.
היא שאלה אותי מה אני אוכל וכשסיפרתי לה שאני צורך מעט מאוד ירקות/פירות ודברים בריאים וכן צורך המון בשרים שמנים חמאה וחובב גדול של שומן אווז וכו' היא אמרה לי שהפחתת צריכה של מזונות כאלו שעשירים בכולסטרול ושומן רווי עלולה להוריד לי את רמות הכולסטרול.
שאלתי אותה אם הגנטיקה שלי גם יכולה לשחק פה תפקיד והיא ענתה שכן מרכיב גנטי עלול להוות חלק בכל הנושא אבל בכל זאת הפחתה של אותן המזונות שאני נוהג לצרוך הרבה והגברת צריכה של ירקות וצמחים 'בריאים' עלולים לסייע לי בהפחתה של הכולסטרול בבדיקות הדם.

עכשיו העניין הוא כזה, אני מאוד סומך על רופאת המשפחה שלי, באמת רופאה חכמה עם המון ניסיון ורצון לעזור אבל נתקלתי בהרבה אנשים בעברי שאמרו לי שההפחדות מצריכה של הכולסטרול והשומן הרווי אלו מיתוסים שהופרכו ממזמן ואין לי מה לדאוג לגבי זה.
שמעתי על הפורום הזה רבות והבנתי שיש פה מספר אנשים שיש להם ידע רב בנושא הכושר והתזונה ותהיתי אם הם יוכלו לספק לי תשובה כוללנית שתעזור לי לדעת אם המאמץ של הסרת המזונות הללו מן התפריט שלי והוספת מזונות אחרים עלולים לסייע בהפחתת המדדים השליליים שקיבלתי בבדיקות הדם.

תודה לכל העוזרים מראש! אני מעריך מאוד!!

להגיע ל0 שומן רווי/כולסטרול, לא אפשרי?
האם בלינקים שצרפת יש מידע על השפעות נגטיביות של צריכה אפסית שלהם?
זה לא אפשרי עם אוכל מזין, זה אפשרי אוכל לא מזין.
הלינקים שצירפתי לא מתייחסים לצריכה אפסית כי זה לא מה שהם בודקים

יצא לך לקרוא פרסומים שלהם מהשנים האחרונות? מאמרים של 400 עמודים עם סקירה של ספרות חדשה. אני לא מתיימר להתמחות בנושא אז לא חולק על העמדה שלך, אבל זו נשמעת לי כמו גישה סופר יהירה
יצא לי להכיר ניירות עמדה שלהם ומחקרים בנושא, והטענה הסופית היא שאי אפשר לומר שלתזונה אין השפעה על כלוסטרול ושומן בדם, ולהם בטוח יש השפעה במחלות לב וכלי דם, אבל לומר שהקשר בין כולסטרול בתזונה ושומנים למחלות לב הוא ישיר, זו הגזמה
בדיוק אתמול שלחו לי אותה, היא פגומה מהיסוד, בערךחצי מתוך הנתונים שהיא מספקת מגיעים ממחקרים שעשו קונטרול לכולסטרול סרום, למרות שמדובר בסקירה על צריכה של שומן רווי (שחלק עיקרי (אם לא כל) ממנגנון הפגיעה שלו אמור להיות עקב העלאה שלו...)
אני לא בטוח שאני מבין מה אתה מתכוון.
כולסטרול ושומן קשורים אחד לשני, בעיקר בכל מה שקשור למקורות תזונתיים
אז רגע אני מבולבל
להגיע ל0 צריכה של כולסטרול חיצוני לא יהיה מומלץ בשבילי?
צריכה של הכולסטרול ממקור חיצוני הוא חיוני?
זה לא מומלץ לאף אחד.
כן צריך לצרוך שומן חיצוני, שיגיע עם כולסטרול, אבל בכמויות הגיונית.
0.6-1.2 גרם שומן לקילו משקל גוף ליום בהחלט יעשו את העבודה

Meta-analysis of prospective cohort studies evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease (המטא המלאה)

אם תפתח את טבלה מספר 3 תראה שחלק מהמחקרים מהם הם שואבים את נתוני הRR, הם מחקרים שעושים קונטרול לכולסטרול סרום.
כלומר - הם "לקחו בחשבון" את רמת הכולסטרול בדם של המשתתפים כגורם סיכון, בדיוק כמו שעושים לעישון וצריכת אלכוהול, כדי שזה לא חלילה יסיט את תוצאות המחקר.

אבל, לקחת בחשבון כולסטרול סרום כשבודקים השפעה של שומן רווי זה מגוחך, מאחר ומנגנון הפגיעה של השומן הרווי הוא על ידי העלאת הכולסטרול. אם המחקר הזה השיג משהו - הוא להראות שאין לשומן רווי נזק על CVD מעבר להעלאת הליפופרוטאינים.

אגב - כשאני אומר "חלק מהמחקרים", אני מדבר על מספר אסטרונומי שמסתכם במשהו כמו 45% מהנתונים של המטא.

זה לא אפשרי עם אוכל מזין, זה אפשרי אוכל לא מזין.
הלינקים שצירפתי לא מתייחסים לצריכה אפסית כי זה לא מה שהם בודקים

יצא לי להכיר ניירות עמדה שלהם ומחקרים בנושא, והטענה הסופית היא שאי אפשר לומר שלתזונה אין השפעה על כלוסטרול ושומן בדם, ולהם בטוח יש השפעה במחלות לב וכלי דם, אבל לומר שהקשר בין כולסטרול בתזונה ושומנים למחלות לב הוא ישיר, זו הגזמה

זה לא מומלץ לאף אחד.
פה כתוב שהמחקר הראה שאין קשר בין כולסטרול מהתזונה למחלות לב זאת אומרת לפי מה שאני מבין לעליה בכולסטרול ופה יש עוד סרטון
מצד שני ראיתי סרטון (נכון זה חרטא) אבל נתנו ל2 חברה עם רמת כולסטרול די גבוהה לאכול טבעוני (ושם כתוצאה מזה ירדו רוב הדברים שיש בהם כולסטרול) והרמת של הכולסטרול שלהם ירדה

משהו בכללי הוא שאני רוצה להגיד שזה כבר נהיה בלתי אפשרי כי כל יום יש מחקר חדש שאומר ההפך, אתה למשל אמרת שבשר אדום הוא מעלה סיכון לסרטן באופן נמוך מאוד ופה למשל Diet and cancer כתוב שהוא לא מעלה בכלל

Meta-analysis of prospective cohort studies evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease (המטא המלאה)

אם תפתח את טבלה מספר 3 תראה שחלק מהמחקרים מהם הם שואבים את נתוני הRR, הם מחקרים שעושים קונטרול לכולסטרול סרום.
כלומר - הם "לקחו בחשבון" את רמת הכולסטרול בדם של המשתתפים כגורם סיכון, בדיוק כמו שעושים לעישון וצריכת אלכוהול, כדי שזה לא חלילה יסיט את תוצאות המחקר.

אבל, לקחת בחשבון כולסטרול סרום כשבודקים השפעה של שומן רווי זה מגוחך, מאחר ומנגנון הפגיעה של השומן הרווי הוא על ידי העלאת הכולסטרול. אם המחקר הזה השיג משהו - הוא להראות שאין לשומן רווי נזק על CVD מעבר להעלאת הליפופרוטאינים.

אגב - כשאני אומר "חלק מהמחקרים", אני מדבר על מספר אסטרונומי שמסתכם במשהו כמו 45% מהנתונים של המטא.
מעניין מה שאתה אומר, לא נכנסתי לפרטים של המחקר אז בהחלט יכול להיות שהתפספס לי.
אבל קח בחשבון ששומן לא רק מעלה כולסטרול, הוא גם מעלה שומן חופשי, ויכול להשפיע הורמונלית בגלל מאזנים אנרגטיים כאלה ואחרים (אם נלקח בחשבון במחקר).

אבל קח בחשבון ששומן לא רק מעלה כולסטרול, הוא גם מעלה שומן חופשי, ויכול להשפיע הורמונלית בגלל מאזנים אנרגטיים כאלה ואחרים (אם נלקח בחשבון במחקר).
ששומן לא רק מעלה כולסטרול, הוא גם מעלה שומן חופשי

האם אתה מדבר על שומן כמו פחמימות וחלבון או שומן כאחוז בגוף האדם?

אחרת אשמח להבהרה מה ההבדל בין פחמימות לשומנים בהקשר של שומן חופשי וכדומה, הרי לפי מה שלמדתי עד פה הכל משחק של קלוריות ושומן זה 9 קלוריות ופחמימה וחלבון זה 4, כאשר סיבים זה 0.5-2

קשה לי עם מה שאמרת עם שומן, אשמח להבהרה

האם אתה מדבר על שומן כמו פחמימות וחלבון או שומן כאחוז בגוף האדם?
שומן בקטע של טריגליצרידים בדם

אחרת אשמח להבהרה מה ההבדל בין פחמימות לשומנים בהקשר של שומן חופשי וכדומה, הרי לפי מה שלמדתי עד פה הכל משחק של קלוריות ושומן זה 9 קלוריות ופחמימה וחלבון זה 4, כאשר סיבים זה 0.5-2
הם שונים לחלוטין אחד מהשני.
למרות שקלוריות כוללות בהחלט יכתיבו בצורה גדולה מאוד את מדדי הדם שלך, לכל מאקרו יש שלל אספקטים משלו

נעשה קונטרול לטריגליצרידים בחלק מהמחקרים, בכל אופן יש להם השפעה פחות משמעותית מלדל (בכלל, רוב ההשפעה והקשר הקוזאלי שידוע כרגע מיוחס לApoB100)

להשפעה ההורמונלית יש ייחוס חלקי שם (למשל נשים פוסט-גיל הבלות), אבל אני לא ככ מבין את הכוונה שלך

בכל אופן תודה על הכנות, תרצה שאפרסם התייחסות (אם אמצא משהו) לקישורים הנוספים שצרפת או שאין לך עניין בזה?

להשפעה ההורמונלית יש ייחוס חלקי שם (למשל נשים פוסט-גיל הבלות), אבל אני לא ככ מבין את הכוונה שלך
הורמונלית הכוונה ברגישות לאינסולין, דיסליפידמיה כן משפיעה על זה, וזה בתורו ישפיע שוב על כמות הכולסטרול והשומן בדם, וזה מעגל איבה

בכל אופן תודה על הכנות, תרצה שאפרסם התייחסות (אם אמצא משהו) לקישורים הנוספים שצרפת או שאין לך עניין בזה?
הפואנטה שלי הייתה להראות שהקשר בין לכולסטרול למחלות לב הוא לא כזה לינארי כמו שהשתרש אצלינו לחשוב, ושכולסטרול תזונתי הוא לא גורם משמעותי מאוד אלא אם מגיע בכמויות גדולות מאוד. אם יש לך מידע נוגד אז סבבה.

• פותח/ת השרשור
זה לא מומלץ לאף אחד.

לפי מה שהבנתי במקורות עשירים בשומן כמו אגוזים זרעים אבוקדו וכו' אין כולסטרול
להסתמך עליהם בתור מקור שומן בתזונה שלי עלול להתלוות עם ליקוי מסויים?
להמנע ממקורות שומן שמתלווים בכולסטרול יהיה בעייתי עבורי מסיבה מסויימת?

בכל מזון מהצומח אין כולסטרול
אני חושב שאתה יכול להסתמך עליהם ולקבל כולסטרול מחזה עוף לדוגמא(אבל לא בטוח חכה לתגובה של קוצר) פשוט תקפיד שבתזונה שלך תהיה כמות מסוימת של כולסטרול

• פותח/ת השרשור
בכל מזון מהצומח אין כולסטרול
אני חושב שאתה יכול להסתמך עליהם ולקבל כולסטרול מחזה עוף לדוגמא(אבל לא בטוח חכה לתגובה של קוצר) פשוט תקפיד שבתזונה שלך תהיה כמות מסוימת של כולסטרול
העניין הוא שבגלל שהכולסטרול שלי מאוד גבוה אני תוהה אם להסיר כל צריכה חיצונית של כולסטרול מן התזונה תהיה בעייתית במידה ואני מסתמך על שומנים מן הצומח

העניין הוא שבגלל שהכולסטרול שלי מאוד גבוה אני תוהה אם להסיר כל צריכה חיצונית של כולסטרול מן התזונה תהיה בעייתית במידה ואני מסתמך על שומנים מן הצומח
לפי מה שקוצר רשם לך זה לא טוב להוריד את כל הכולסטרול ל0 וכן צריך לצרוך קצת כולסטרול
אבל אתה בכל מקרה תקבל כולסטרול ממקורות חלבון לא? ב100 גרם חזה עוף לפני בישול יש 64 מג כולסטרול
פשוט תקפיד להגיע לכמויות נורמליות כמו 100-200 מג כולסטרול ביום וזהו אני לא חושב שזאת תהיה בעיה גדולה בשבילך

לא הכי מומלץ להגיע ל-0 צריכת כולסטרול מהתזונה (למרות שאני לא בטוח שזה אפשרי בכלל), אבל כל עוד אתה כן צורך מוצרים מן החי אתה תקבל כולסטרול, אבל אם לא תגזים ותדאג לאכול בשר רזה בעיקר, אתה תצמצם למינימום את הכמות שאתה צורך

לא הכי מומלץ להגיע ל-0 צריכת כולסטרול מהתזונה (למרות שאני לא בטוח שזה אפשרי בכלל), אבל כל עוד אתה כן צורך מוצרים מן החי אתה תקבל כולסטרול, אבל אם לא תגזים ותדאג לאכול בשר רזה בעיקר, אתה תצמצם למינימום את הכמות שאתה צורך
יש לך גיבוי כלשהו לטענה שצמצום צריכת כולסטרול ל-0 (תחת תזונה טבעונית איכותית למשל) מובילה לאיזשהן השלכות בריאותיות שליליות?

יש לך גיבוי כלשהו לטענה שצמצום צריכת כולסטרול ל-0 (תחת תזונה טבעונית איכותית למשל) מובילה לאיזשהן השלכות בריאותיות שליליות?
במקרה הזה אין הרבה מחקר למיטב ידיעתי ומסתמך בעיקר על היגיון מאוחרי העניין שיכול להיות שמחסור בכולסטרול מהתזונה עלול להוביל לפגיעה הורמונלית.
אני מודה שאני מסתמך על מעט המלצות שנתקלתי פה ושם לא להגיע ל-0, ומעולם לא נתקלתי בהמלצה כן להגיע ל-0, אבל אני לא מכיר את המחקר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית