הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

fasting מה דעתכם ?

• פותח/ת השרשור Gnfit
  • פורסם בתאריך

Gnfit

משתמש קבוע
1,218
1,540
נק' מוניטין:
2,556
1,218
1,540
מה דעתכם על הדיאטה?
חשבתי אולי להתחיל אותה עם צום של 24 שעות, ולאכול בארוחה 1 כ-200 גרם חלבון-90 גרם שומן 100 גרם פחמימה.
מקורות השומן mct , חמאת בוטנים טבעית, ואבוקדו/צהובי ביצה.

מקורות חלבון
חזה עוף,בצים,דג סלמון, בשר

פחמימות כ-50 גרם-100 גרם
משיבולת שועל

את הארוחה אתחיל ב-12 בלילה כך יהיה לי חלון גדול יותר, וקל יותר וזמן לסיים את כל האוכל. אימון בערב.

קשה לי לאכול מאז הבעיות עיכול בצורה מסודרת כל כמה שעות, ואני מפספס ארוחות במיוחד כי אני לא בסייקל ואני לא מרגיש רעב גם ככה. אולי ככה אצליח להיות עקבי.

אשמח לדעות.

צום זו לא דיאטה, צום זה המנעות מאוכל. אני מניח שאתה מדבר על סגנון דיאטה כמו ״צום
לסירוגין״. אין לדיאטה שום יתרון חוץ מלמנוע ממך לאכול אוכל בשעות מסויימות. לאנשים מסויימים זו יכולה להיות שגרה נוחה בשביל לצרוך פחות קלוריות.

• פותח/ת השרשור
צום זו לא דיאטה, צום זה המנעות מאוכל. אני מניח שאתה מדבר על סגנון דיאטה כמו ״צום
לסירוגין״. אין לדיאטה שום יתרון חוץ מלמנוע ממך לאכול אוכל בשעות מסויימות. לאנשים מסויימים זו יכולה להיות שגרה נוחה בשביל לצרוך פחות קלוריות.
הכוונה בדיאטה זה לתזונה באופן כללי.
צום לסירוגין כן
לגבי יתרונות תלוי אצל מי למשל למישהו כמוני עם בעיות בעיכול זה יותר פשוט וקל.

הכוונה בדיאטה זה לתזונה באופן כללי.
צום לסירוגין כן
לגבי יתרונות תלוי אצל מי למשל למישהו כמוני עם בעיות בעיכול זה יותר פשוט וקל.
בעיות עיכול פותרים אצל רופא מומחה ו/או דיאטן קליני.

• פותח/ת השרשור
בעיות עיכול פותרים אצל רופא מומחה ו/או דיאטן קליני.
אז תתפלא שלא.
כבר הייתי אין לרופאים מושג בתזונה.
הייתי אצל תזונאית קלינית עם תואר 2 , אחלה בזבוז כסף.

יש בעיות שאי אפשר לפתור.

אז תתפלא שלא.
כבר הייתי אין לרופאים מושג בתזונה.
הייתי אצל תזונאית קלינית עם תואר 2 , אחלה בזבוז כסף.

יש בעיות שאי אפשר לפתור.
אז לא דבקת עם הטיפול כראוי.
אם תלך לדיאטן הוא לא בהכרח יפתור לך במקום את הבעיה, הוא ייתן פתרונות לבעיה עד שהוא ימצא את מה שכן עובד, ככה זה עובד.

לגבי הדיאטה שאתה מתכנן, זה לא מומלץ בכלל. ספק אם תצליח להכניס באמת את כל מה שאתה צריך בארוחה אחת, ואם כן קיים סיכוי שתיצור לעצמך נזק לקיבה, לבניית שריר זה לא אידאלי, אתה תסבול מצום כל כך ארוך ככה שיותר מיום או 2 אתה לא תתמיד, טאין באמת יתרונות בריאותיים או פרקטיים מצום כל כך ארוך

• פותח/ת השרשור
אז לא דבקת עם הטיפול כראוי.
אם תלך לדיאטן הוא לא בהכרח יפתור לך במקום את הבעיה, הוא ייתן פתרונות לבעיה עד שהוא ימצא את מה שכן עובד, ככה זה עובד.

לגבי הדיאטה שאתה מתכנן, זה לא מומלץ בכלל. ספק אם תצליח להכניס באמת את כל מה שאתה צריך בארוחה אחת, ואם כן קיים סיכוי שתיצור לעצמך נזק לקיבה, לבניית שריר זה לא אידאלי, אתה תסבול מצום כל כך ארוך ככה שיותר מיום או 2 אתה לא תתמיד, טאין באמת יתרונות בריאותיים או פרקטיים מצום כל כך ארוך
אני מכיר את הגוף שלי יותר טוב מכל דיאטן.
התכנית תזונה שקיבלתי בדיחה , למצוא מה שכן עובד או לא , אני יום יום מנסה , אם אעשה את זה עם תזונאית אני אבזבז המון כסף.

הגוף שלי מגיב טוב יותר לשומן ופחמימה פשוטה כמו קמח תירס, בניגוד לשאר.

לגבי הצום עשיתי את זה בעבר צום של 18 שעות, מחולק ל-2 ארוחות, והיה סבבה. אני לא מצליח לאכול כל 3 שעות, אני לא רעב בכלל במשך היום.

פעם זה היה להפך, הייתי יוצא מהבית כדי לא לאכול.

מה האידיאלי מבחינתך לבניית שריר ?
יש לי כמה חברים שעושים את זה והם על סייקל ויש להם תוצאות מפגרות ...

התכנית תזונה שקיבלתי בדיחה , למצוא מה שכן עובד או לא , אני יום יום מנסה , אם אעשה את זה עם תזונאית אני אבזבז המון כסף.

אתה יכול להתנסות על עצמך, אבל דיאטן טוב יעזור לך למצוא את מה שטוב יותר מהר יותר, הוא מכיר יותר שיטות, ויודע איך למנוע נזקים

לגבי הצום עשיתי את זה בעבר צום של 18 שעות, מחולק ל-2 ארוחות, והיה סבבה. אני לא מצליח לאכול כל 3 שעות, אני לא רעב בכלל במשך היום.
מי אמר שחייבים קיצון אחד או אחר? גם 3 ארוחות מסודרות ביום זה בסדר גמור, כמו כל אדם נורמלי

אידאלי כנראה יהיה לאכול מנת חלבון כל 3-4 שעות, אפשר עם עוד אוכל או לא, אבל מה שחשוב זה החלבון. אבל גם 2-3 ארוחות ביום ייתנו לך תוצאות טובות מאוד וההבדל יהיה כנראה זניח לאדם הממוצע

על סייקל אתה יכול לעשות המון דברים ןלקבל תוצאות טובות מאוד, זה לא חוכמה

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להתנסות על עצמך, אבל דיאטן טוב יעזור לך למצוא את מה שטוב יותר מהר יותר, הוא מכיר יותר שיטות, ויודע איך למנוע נזקים

מי אמר שחייבים קיצון אחד או אחר? גם 3 ארוחות מסודרות ביום זה בסדר גמור, כמו כל אדם נורמלי

אידאלי כנראה יהיה לאכול מנת חלבון כל 3-4 שעות, אפשר עם עוד אוכל או לא, אבל מה שחשוב זה החלבון. אבל גם 2-3 ארוחות ביום ייתנו לך תוצאות טובות מאוד וההבדל יהיה כנראה זניח לאדם הממוצע

על סייקל אתה יכול לעשות המון דברים ןלקבל תוצאות טובות מאוד, זה לא חוכמה
אני מדבר על תזונה לסייקל, טבעי זה משעמם.
תודה רבה על התייחסות

אני מדבר על תזונה לסייקל, טבעי זה משעמם.
תודה רבה על התייחסות
מה שעובד לטבעי הכי טוב יעבוד גם לסייקל, אבל יותר טוב.
אם אתה על סייקל בכלל יש יותר משמעות ליותר ארוחות עם יותר נוטריינטים, כי אתה יכול לנצל יותר

פעם זה היה להפך, הייתי יוצא מהבית כדי לא לאכול.

לכולנו הייתה התנסות עם בעלי מקצוע לא טובים (או לא מתאימים לנו).
להורים שלי היה קבלן בניין גרוע, אתה מציע שהם ינסו לשפץ את הבית של עצמם? על אותו משקל כאן.

אם יש לך בעיות בריאותיות - גסטרואנטרולוג / דיאטן קליני הם התשובה. האם כולם טובים? ממש לא. היה לי נסיון מזוויע עם דיאטנית קלינית בצבא שהציעה לי לאכול ארטיק לפני אימון בלי שום קשר לחיים. אם אתה הולך לפי ניסוי עצמי, זה גם בסדר סה״כ. פשוט יכול לקחת יותר זמן ואתה עלול לפגוע באימונים שלך על הדרך.

• פותח/ת השרשור
לכולנו הייתה התנסות עם בעלי מקצוע לא טובים (או לא מתאימים לנו).
להורים שלי היה קבלן בניין גרוע, אתה מציע שהם ינסו לשפץ את הבית של עצמם? על אותו משקל כאן.

אם יש לך בעיות בריאותיות - גסטרואנטרולוג / דיאטן קליני הם התשובה. האם כולם טובים? ממש לא. היה לי נסיון מזוויע עם דיאטנית קלינית בצבא שהציעה לי לאכול ארטיק לפני אימון בלי שום קשר לחיים. אם אתה הולך לפי ניסוי עצמי, זה גם בסדר סה״כ. פשוט יכול לקחת יותר זמן ואתה עלול לפגוע באימונים שלך על הדרך.
אני מבין את החשיבה שלך , לגבי הרופאי גסטרו בארץ הם לא מבינים בעניין התזונה ומפנים לדיאטן קלני, יש לי התרוקנות קיבה איטית, ובעיה במעי, הלכתי לרופא שהכי נחשב במערך הגסטרו ונחש מה? הוא לא פתר את הבעיה. כנ"ל התזונאית קלינית שהמומחיות שלה גסטרו ובין היתר גם פיתוח גוף, לא אנקוט בשמות, לא אהבתי. הגעתי לבד לתוצאות שלי לא בעזרת החומרים בעזרת למידה עצמאית על הגוף שלי.

אז גם פה יקח זמן עד שאמצא את מה שנכון, הבעיה שקיימת אצלי בעיכול מקשה על התהליך, זה לר כמו שהייתי בריא ואוכל מה שבא לי, שורה תחתונה הייתי , ניסיתי, יש לי ניסיון על הגוף שלי של שנים, אנסה בכוחות עצמי במקום להסתמך על מישהו. בסוף אמצא את הפיתרון זה עניין של זמן.

תודה רבה לכם ✌️
אין הבדל בין תזונה לסייקל לעומת תזונה לטבעי.
דווקה כן.
שהייתי על 50 פחמימה, 30 שומן, ו300 חלבון עליתי במשקל ונשארתי חטוב באופן תמידי. על סייקלים זה עולם אחר

לי יש גם בעיות עיכול בגדול (מעי רגיז) אבל בכיוון ההפוך - יציאות מרובות. אולי אוכל לנחש ולכוון אותך - מה הבעיות אצלך בגדול?

לגבי תזונה וסייקל - כמו שאמרתי, אין ממש הבדל. סייקל, שמבוצע נכון (יחסית) פשוט יגרום להכל להתבצע בצורה יותר טובה. יותר גדול, יותר חטוב וכו׳. אבל העקרונות לא משתנים מבחינת גרעון/עודף, יחס בין ערכים וכו׳... אולי יש דברים שצריך להקפיד יותר שאתה לוקח חומרים מסויימים (אינסולין למשל). אני יכול להגיד שמהנסיון שלי, שזרקתי על תזונה בסייקל, התוצאות היו בהתאם.

• פותח/ת השרשור
לי יש גם בעיות עיכול בגדול (מעי רגיז) אבל בכיוון ההפוך - יציאות מרובות. אולי אוכל לנחש ולכוון אותך - מה הבעיות אצלך בגדול?

לגבי תזונה וסייקל - כמו שאמרתי, אין ממש הבדל. סייקל, שמבוצע נכון (יחסית) פשוט יגרום להכל להתבצע בצורה יותר טובה. יותר גדול, יותר חטוב וכו׳. אבל העקרונות לא משתנים מבחינת גרעון/עודף, יחס בין ערכים וכו׳... אולי יש דברים שצריך להקפיד יותר שאתה לוקח חומרים מסויימים (אינסולין למשל). אני יכול להגיד שמהנסיון שלי, שזרקתי על תזונה בסייקל, התוצאות היו בהתאם.
התרוקנות קיבה איטית, ומעי רגיז בנוסף, רק שאני סובל מעצירות. הייתי מעדיף יציאות מרובות. אחרי בדיקות גסטרו, קלונוסקופיה פעמיים יצא תקין, אז אני מוגדר כמעי רגיז, יש לי חוסר בתפקוד המעי העליון, שאני עומד או יושב העיכול נהיה ממש איטי, בניגוד לשכיבה על צד שמאל, כמו כן גם הניראות של הפאמפ נעלמת, רק בשכיבה הכל חוזר ומתפקד טוב יותר.

לגבי תזונה אני אוכל כרגע מוצרי חלב יותר קל לי, ובצים, דג פעם ב. בשר כמו המבורגר הולך חלק יותר מהכל , אני מתסף בשמן mct בשייק חלבון עוזר לספיגה טובה יותר. דגים אני לא כ"כ אוהב , פעם זה היה טונה במים היום לא מסוגל לטעום אף אחד מהם.

וזהו בגדול אין לי תיאבון בכללי ואני לא נהנה מאוכל, התזונאית שהייתי אצלה ניסת ללכת על להכניס יותר שומן עם כל ארוחה, ותפריט די פשוט מתפוח אדמה, בצים,חזה עוף. באמת שהיא לא חידשה כלום.

ניסתי הרבה אופציות, היחידה שעוברת סבבה היא בשר, כמו המבורגר. כל המערכת עיכול נדפקה.

לכן חשבתי לתסף בקרבולין, שזה תוסף פחמימה מתפוח אדמה אורז ותירס, 50 גרם פחמימה למנה, יכול להיות שזה יעבוד טוב יותר, בניגוד לדקסטרין סילקה של מי פרוטין שלא עושה הרבה.

שוב , אני יכול לאכול כמעט הכל, הבעיה בהתרוקנות קיבה והספיגה במעי.

התרוקנות קיבה איטית, ומעי רגיז בנוסף, רק שאני סובל מעצירות. הייתי מעדיף יציאות מרובות. אחרי בדיקות גסטרו, קלונוסקופיה פעמיים יצא תקין, אז אני מוגדר כמעי רגיז, יש לי חוסר בתפקוד המעי העליון, שאני עומד או יושב העיכול נהיה ממש איטי, בניגוד לשכיבה על צד שמאל, כמו כן גם הניראות של הפאמפ נעלמת, רק בשכיבה הכל חוזר ומתפקד טוב יותר.

לגבי תזונה אני אוכל כרגע מוצרי חלב יותר קל לי, ובצים, דג פעם ב. בשר כמו המבורגר הולך חלק יותר מהכל , אני מתסף בשמן mct בשייק חלבון עוזר לספיגה טובה יותר. דגים אני לא כ"כ אוהב , פעם זה היה טונה במים היום לא מסוגל לטעום אף אחד מהם.

וזהו בגדול אין לי תיאבון בכללי ואני לא נהנה מאוכל, התזונאית שהייתי אצלה ניסת ללכת על להכניס יותר שומן עם כל ארוחה, ותפריט די פשוט מתפוח אדמה, בצים,חזה עוף. באמת שהיא לא חידשה כלום.

ניסתי הרבה אופציות, היחידה שעוברת סבבה היא בשר, כמו המבורגר. כל המערכת עיכול נדפקה.

לכן חשבתי לתסף בקרבולין, שזה תוסף פחמימה מתפוח אדמה אורז ותירס, 50 גרם פחמימה למנה, יכול להיות שזה יעבוד טוב יותר, בניגוד לדקסטרין סילקה של מי פרוטין שלא עושה הרבה.

שוב , אני יכול לאכול כמעט הכל, הבעיה בהתרוקנות קיבה והספיגה במעי.
כמה פחמימה וכמה סיבים אתה אוכל ביום? אתה אוכל מספיק ירקות ופירות?

מה זה mct? האם הוא משתלם ביחס למחיר הערכים תזונתיים שלו? יש לו ערך מוסף ע"פ מקור שומן אחר? כמה גרם שומן מיום בדיאטה שלך בא מהmct הזה?
אין הבדל בין תזונה לסייקל לעומת תזונה לטבעי.
בסייקל יש סנתוז חלבון יותר גבוה אז כדאי לדחוף עוד כמה גרם חלבון במהלכו כדי לנצל את זה למטרות בניית שריר
ופותח האשכול גיל, האם שמעת על reverse diet?

מה זה mct? האם הוא משתלם ביחס למחיר הערכים תזונתיים שלו? יש לו ערך מוסף ע"פ מקור שומן אחר? כמה גרם שומן מיום בדיאטה שלך בא מהmct הזה?

בסייקל יש סנתוז חלבון יותר גבוה אז כדאי לדחוף עוד כמה גרם חלבון במהלכו כדי לנצל את זה למטרות בניית שריר
ופותח האשכול גיל, האם שמעת על reverse diet?
ההמלצות שאני מכיר לצריכת חלבון לא שונות בין טבעי לסייקל, יש לך מקור אמין שטוען אחרת?

mct הן חומצות שומן בינוניות, שבגלל האורך שלהן נספגות בדם בצורה מיוחדת, שהם לא צריכים להיספג ע"י הכולסטרול בדם, אלא הם נספגים בצורה חופשית, ויכולות להיות משומשות כאנרגיה מהר יותר.
עד היום לא הוכח למיטב ידיעתי שימוש אמיתי לזה או תועלת כלשהי, אולי זה יהיה יעיל אם אתה עושה תזונה קטוגנית

ההמלצות שאני מכיר לצריכת חלבון לא שונות בין טבעי לסייקל, יש לך מקור אמין שטוען אחרת?
אין באמת המלצות לתזונה עם סטרואידים כי המחקר בנושא מאוד מצומצם עד לא קיים, אבל ניתן להניח שכנראה ניתן לנצל יותר חלבון

• פותח/ת השרשור
האמת שאני לא ממש עיקבי עכשיו.
פירות רק אבטיח זורם לי, מידי פעם תפוח ירוק וכו' כרגע אני לא אוכל לפי תפריט עיקבי, אני לא בסייקל.
פחמימה מאמין סביבות ה-200 , סיבים אני נמנע, זה קורע לי את הקיבה והמעיים.
חלבון בערך 160-180
שומן 50
פחמימה 200 באזור +-

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית