הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

fasting מה דעתכם ?

• פותח/ת השרשור Gnfit
  • פורסם בתאריך

Gnfit

משתמש קבוע
1,218
1,540
נק' מוניטין:
2,556
1,218
1,540
מה דעתכם על הדיאטה?
חשבתי אולי להתחיל אותה עם צום של 24 שעות, ולאכול בארוחה 1 כ-200 גרם חלבון-90 גרם שומן 100 גרם פחמימה.
מקורות השומן mct , חמאת בוטנים טבעית, ואבוקדו/צהובי ביצה.

מקורות חלבון
חזה עוף,בצים,דג סלמון, בשר

פחמימות כ-50 גרם-100 גרם
משיבולת שועל

את הארוחה אתחיל ב-12 בלילה כך יהיה לי חלון גדול יותר, וקל יותר וזמן לסיים את כל האוכל. אימון בערב.

קשה לי לאכול מאז הבעיות עיכול בצורה מסודרת כל כמה שעות, ואני מפספס ארוחות במיוחד כי אני לא בסייקל ואני לא מרגיש רעב גם ככה. אולי ככה אצליח להיות עקבי.

אשמח לדעות.

אתה מודע שצריך לאכול כמו שצריך גם שאתה לא בסייקל? אפילו יותר חשוב כי הגוף שלך לא ״יעיל״ כמו בסייקל. כמה אתה שוקל שאתה אוכל ככ מעט? לגבי סיבים, מה הכוונה קורע לך את המעיים? יכול להיות שזה יעזור לך לעכל יותר מהר.

אני לא יודע אם אתה עדיין מתכנן לצום.
אבל בתור אחד שעשה את זה כמעט שבוע ברציפות.

בצום חשוב מאוד לשתות הרבה מאוד,
הרבה מהמים שלנו מגיע מהאוכל.
אבל המטרה של "צום בריאותי" זה לרוקן את המעיים וסוג של לתת להם מנוחה על ידי שטיפה שלהם.

אני לא ממליץ להיכנס לזה בלי לקרוא הרבה על הנושא.

לדעתי ד"ר ברנרד ג'נסון ז"ל הוא אחד הגיבורים בתחום, תקרא חלק מהספרות שלו.

עולם המדע לא אוהב את השיטה הזאת, אבל כשלמדע אין איך לעזור לך, אז יש נטיה לנסות הכל.
אני באופן אישי חושב שזה מעולה אם עושים את זה נכון.

שני דברים ענקיים בגישה שלך שגויים מהיסוד לצום.
בצום אסור להיות בסייקל. נקודה.
צום אמור להביא את הגוף למצב פרא סימפטטי. אסור להתאמן, צריך לישון ולנוח הרבה, מותר ללכת קצת. צריך להוריד את הלחץ הנפשי לאפס, ולקחת הכל בקלילות. מאוד קל להתעצבן ולהיות במצב רגשית רעוע במהלך צום, וזה נורמלי. אחרי שיורדים מזה מרגישים נפלא.

דבר שני, אסור לאכול בכלל, ובמיוחד לא חלבון ושומן. כל המטרה זה לתת למעיים מנוחה, אם הכנסת בכוח את כל האוכל של היום הבא בארוחה אחת, ופשוט צם מאז, זה מסוכן מאוד.

מאוד חשוב ביום לפני צום לא לאכול כלום מלבד מרקים וסלט.
וגם כשיורדים, צריך יןם כזה.

אז אם אתה מחפש סגולות בריאות שבהחלט יש לצום להציע, אני ממליץ שתעשה את זה נכון, כי אחרת זה מאוד מסוכן.
אחרת, זה יותר נזק מתועלת, עדיף לך לפזר את הארוחות שלך.
צימצום ארוחות יכולות לעשות את העצירות קשה יותר.

ואני גם מצטרף ל @MasterSplitter שכדאי לך לשקול פירות וירקות ברצינות.
אם אתה חושש מסיבים, אתה יכול לבשל אותם במרק כדי לרכך אותם או לשתות מיץ ירקות טבעי סחוט (לא פירות, הפרוקטוז עלול לשגע לך את העיכול).

• פותח/ת השרשור
אתה מודע שצריך לאכול כמו שצריך גם שאתה לא בסייקל? אפילו יותר חשוב כי הגוף שלך לא ״יעיל״ כמו בסייקל. כמה אתה שוקל שאתה אוכל ככ מעט? לגבי סיבים, מה הכוונה קורע לך את המעיים? יכול להיות שזה יעזור לך לעכל יותר מהר.
אני לא אוכל מעט אני אוכל בדיוק מה שאני צריך כרגע ומתקדם יפה בלי חומרים. ובאופן מנטלי שאתה לא בסייקל יש פחות מוטיבציה, ולא צריך להשתגע בתזונה ואימונים. ככה אני פועל.
לגבי הסיבים כאבים בקיבה ובמעיים וביציאות, אין לי צורך בהרבה סיבים. בכל מקרה תודה על הרצון, אני מכיר את הגוף שלי, אני אמצא מה נכון.
אני לא יודע אם אתה עדיין מתכנן לצום.
אבל בתור אחד שעשה את זה כמעט שבוע ברציפות.

בצום חשוב מאוד לשתות הרבה מאוד,
הרבה מהמים שלנו מגיע מהאוכל.
אבל המטרה של "צום בריאותי" זה לרוקן את המעיים וסוג של לתת להם מנוחה על ידי שטיפה שלהם.

אני לא ממליץ להיכנס לזה בלי לקרוא הרבה על הנושא.

לדעתי ד"ר ברנרד ג'נסון ז"ל הוא אחד הגיבורים בתחום, תקרא חלק מהספרות שלו.

עולם המדע לא אוהב את השיטה הזאת, אבל כשלמדע אין איך לעזור לך, אז יש נטיה לנסות הכל.
אני באופן אישי חושב שזה מעולה אם עושים את זה נכון.

שני דברים ענקיים בגישה שלך שגויים מהיסוד לצום.
בצום אסור להיות בסייקל. נקודה.
צום אמור להביא את הגוף למצב פרא סימפטטי. אסור להתאמן, צריך לישון ולנוח הרבה, מותר ללכת קצת. צריך להוריד את הלחץ הנפשי לאפס, ולקחת הכל בקלילות. מאוד קל להתעצבן ולהיות במצב רגשית רעוע במהלך צום, וזה נורמלי. אחרי שיורדים מזה מרגישים נפלא.

דבר שני, אסור לאכול בכלל, ובמיוחד לא חלבון ושומן. כל המטרה זה לתת למעיים מנוחה, אם הכנסת בכוח את כל האוכל של היום הבא בארוחה אחת, ופשוט צם מאז, זה מסוכן מאוד.

מאוד חשוב ביום לפני צום לא לאכול כלום מלבד מרקים וסלט.
וגם כשיורדים, צריך יןם כזה.

אז אם אתה מחפש סגולות בריאות שבהחלט יש לצום להציע, אני ממליץ שתעשה את זה נכון, כי אחרת זה מאוד מסוכן.
אחרת, זה יותר נזק מתועלת, עדיף לך לפזר את הארוחות שלך.
צימצום ארוחות יכולות לעשות את העצירות קשה יותר.

ואני גם מצטרף ל @MasterSplitter שכדאי לך לשקול פירות וירקות ברצינות.
אם אתה חושש מסיבים, אתה יכול לבשל אותם במרק כדי לרכך אותם או לשתות מיץ ירקות טבעי סחוט (לא פירות, הפרוקטוז עלול לשגע לך את העיכול).
[QUOTE="MasterSplitter,
אלחנן אנחנו מדברים כנראה על צום אחר, ובטח שאפשר בסייקל, כבר עשיתי את זה בעבר. פשוט חילקתי ל-2 ארוחות אחרי האימון, והיה סבבה.

בקיצור תודה לכם אראה מה מתאים לי

ניסיתי intermittent fasting לפרק זמן של שלושה חודשים. זה עבד לי מעולה בזמן החיטוב.
עוד פעם, מנקודת ניסיון אישית שלי, הרגשתי הרבה יותר טוב עם אימון על בטן ריקה. (קפאין לפני כמובן)

@kotzer
למה הייתה דעה חיובית מקומץ לא קטן בפורום לפני 5-4 שנים על כל עניין הIF לירידה לא"ש חד ספרתי אצל בילדרים חובבנים?

אני לא תומך בכלל בIF לפחות לא בעניין הזה.
אבל זכור לי שהיו הרבה משתמשים לא מפוקפקים אז שהיו בעד זה ולא מעניין הנוחיות באכילה..
גם זכור לי כמה מחקרים (אולי מפוקפקים) בנושא

@kotzer
למה הייתה דעה חיובית מקומץ לא קטן בפורום לפני 5-4 שנים על כל עניין הIF לירידה לא"ש חד ספרתי אצל בילדרים חובבנים?

אני לא תומך בכלל בIF לפחות לא בעניין הזה.
אבל זכור לי שהיו הרבה משתמשים לא מפוקפקים אז שהיו בעד זה ולא מעניין הנוחיות באכילה..
גם זכור לי כמה מחקרים (אולי מפוקפקים) בנושא
האמת שאני לא יודע למה, אני מאמין שהנושא היה יותר בחיתולים והיה נראה מבטיח יותר

אני חושב שבאופן כללי הפורום הזה (ושאר קבוצות כושר בארץ ובעולם) קצת יצאו מטרנדים ומ״שיטות״ והבינו שה״תורה״ היא לא כל כך מסובכת וצריך להתייחס בעיקר לדברים הכלליים - קלוריות, ערכים, נפח, ממוצע שבועי וכו׳ וכו׳ וכו׳.

הייתה תקופה שבפורום היה מאוד פופולרי CARB BACK LOADING והרבה ליפטרים כאן עשו אותה (בהצלחה לתקופה מסויימת) והיינו בטוחים שזה ה-דבר.

אני זוכר שמייק רוזנר עשה/עושה IF במשך שנים והוא מבסוט על זה והוא תמיד חטוב~ אבל חשוב לזכור שזה מאוד קשור לאורח חיים ונוחות יותר מאשר ״עובד/לא עובד״.

גם לי זה כנראה יהיה מאוד נוח, כי ממש לא מפריע לי לקום ב8-9 ולאכול ב12-1, לפעמים אני עושה את זה בלי להתכוון בכלל ואז במהלך היום גם שאני בגרעון יפה, מאוד קל לעמוד בו, לעומת אחרי ארוחת בוקר גדולה.

זה די פשוט כמו שהמנהל בתגובה מעלי אמר
קודם כל סדר עדיפויות
מינימום חלבון, ואז קלוריות
אחרי שמשתלטים על זה יש לך שומנים איכותיים, ויטמינים, מיקרונוריאנטיים וכל הדברים הבריאים
ואחרי שהתזונה מה שנכנס בצ'ק אפשר להתעסק בייעול ושיפור מתי ואיך אתה אוכל..

אנשים נוטים להתייחס אל הדברים ה'קטנים' של תזמון ארוחות, תוספים ועוד כאילו זה הכל ועל הדרך שוכחים את מה שהכי חשוב, כמה ומה אתה תכלס אוכל בשביל המטרות..

צריך קודם כל לדאוג למה שחשוב ואז אפשר לעשות כל מיני שיטות שיכולות לעזור, כי אם אתה עושה IF אבל לא מגיע למקרוס שלך כמו שצריך אז לא עשית בזה כלום..

אם אתה במקרוס שלך והכל מתקתק אפשר לעשות ייעולים כאלו ואחרים

אנשים שחדשים לתחום אומרים טוב אני אעשה IF ואני יאכל מה שבא לי ואהיה בסדר ואז מתפלאים למה התיאוריה נופלת להם...

מסכים עם מה שמאסטר ספלינטר אומר...
יש את הבסיס תזונה, אימונים, שינה..

אחרי שמבינים איך זה עובד אפשר לעשות כל מיני שיפוצים ובסופו של דבר לוגיסטיקה משחקת פה תקפיד ניכר

מקווה שתרדו לסף דעתי ולא תוציאו דברים מהקשרם..

אני חושב שIF זה דבר שיכול להיות טוב אבל לא אומר שזה הדבר הבא וכל זה, קודם כל מקרוס, אחרי זה אם זה עובד לך אז שיפוצים..

כי אם עשית IF וזה בא על חשבון המקרוס אז בעצם ירית לעצמך ברגל..

לגבי CARB LOADING, חלק קוראים לזה צ'יט דיי ויש בזה הגיון מסוים, אתה עושה את עצמך קצת שמח מכניס עוד קצת גליקוגן למערכת, מטפל קצת בקטע המנטלי, מרגיש קצת טוב עם עצמך הרי באנו להינות לא לסבול, (ושסובלים כי השריר כואב זה משהו שאמורים להינות ממנו, בזמנו היינו קוראים לזה sweet Pain, הכאבים של עוד שריר ומשם באה התרבות no Pain No Gain שחלק מהאנשים הבינו אותה לא נכון וייחסו אותה כמתכון לפציעות, כמובן צריך להבין אם מקור הכאב הוא משהו שמצריך התייחסות מיוחדת וכל זה.. ) 😋🍴 כדי שתוכל להמשיך להתמיד ע"י זה שתזכיר לעצמך שבסופו של דבר 'הרווחת' את זה, (חלק משתמשים באירובי כתירוץ לג'אנק אבל זה נושא בפני עצמו) שידוע מרבותינו שהתמדה זה המפתח לתחום, הכל שאלה של איך אתה בוחר להסתכל על הדברים..✌️

זה די פשוט כמו שהמנהל בתגובה מעלי אמר
קודם כל סדר עדיפויות
מינימום חלבון, ואז קלוריות
אחרי שמשתלטים על זה יש לך שומנים איכותיים, ויטמינים, מיקרונוריאנטיים וכל הדברים הבריאים
ואחרי שהתזונה מה שנכנס בצ'ק אפשר להתעסק בייעול ושיפור מתי ואיך אתה אוכל..

אנשים נוטים להתייחס אל הדברים ה'קטנים' של תזמון ארוחות, תוספים ועוד כאילו זה הכל ועל הדרך שוכחים את מה שהכי חשוב, כמה ומה אתה תכלס אוכל בשביל המטרות..

צריך קודם כל לדאוג למה שחשוב ואז אפשר לעשות כל מיני שיטות שיכולות לעזור, כי אם אתה עושה IF אבל לא מגיע למקרוס שלך כמו שצריך אז לא עשית בזה כלום..

אם אתה במקרוס שלך והכל מתקתק אפשר לעשות ייעולים כאלו ואחרים

אנשים שחדשים לתחום אומרים טוב אני אעשה IF ואני יאכל מה שבא לי ואהיה בסדר ואז מתפלאים למה התיאוריה נופלת להם...

מסכים עם מה שמאסטר ספלינטר אומר...
יש את הבסיס תזונה, אימונים, שינה..

אחרי שמבינים איך זה עובד אפשר לעשות כל מיני שיפוצים ובסופו של דבר לוגיסטיקה משחקת פה תקפיד ניכר

מקווה שתרדו לסף דעתי ולא תוציאו דברים מהקשרם..

אני חושב שIF זה דבר שיכול להיות טוב אבל לא אומר שזה הדבר הבא וכל זה, קודם כל מקרוס, אחרי זה אם זה עובד לך אז שיפוצים..

כי אם עשית IF וזה בא על חשבון המקרוס אז בעצם ירית לעצמך ברגל..

לגבי CARB LOADING, חלק קוראים לזה צ'יט דיי ויש בזה הגיון מסוים, אתה עושה את עצמך קצת שמח מכניס עוד קצת גליקוגן למערכת, מטפל קצת בקטע המנטלי, מרגיש קצת טוב עם עצמך הרי באנו להינות לא לסבול, (ושסובלים כי השריר כואב זה משהו שאמורים להינות ממנו, בזמנו היינו קוראים לזה sweet Pain, הכאבים של עוד שריר ומשם באה התרבות no Pain No Gain שחלק מהאנשים הבינו אותה לא נכון וייחסו אותה כמתכון לפציעות, כמובן צריך להבין אם מקור הכאב הוא משהו שמצריך התייחסות מיוחדת וכל זה.. ) 😋🍴 כדי שתוכל להמשיך להתמיד ע"י זה שתזכיר לעצמך שבסופו של דבר 'הרווחת' את זה, (חלק משתמשים באירובי כתירוץ לג'אנק אבל זה נושא בפני עצמו) שידוע מרבותינו שהתמדה זה המפתח לתחום, הכל שאלה של איך אתה בוחר להסתכל על הדברים..✌️

CARB BACK LOADING זו דיאטה שלמה בפני עצמה, שבא לא אוכלים פחמימות בכלל, רק אחרי אימון והמון. (כלומר העמסה אחרי אימון 3-5 פעמים בשבוע). הממציא שלה, ג׳ון קיפר היה פיזיקאי והבין המון במחקרים והדיאטה עצמה הייתה מהמדעיות שקראתי, אבל אחרי שנתיים~ הוא גילה שכל התיאוריה שלו הייתה שגוייה ואין חשיבות לאינסולין בירידה במשקל, אלא לסך קלוריות. מפה לשם הוא ירד מהרדר, מחק את האתר וכו׳. אבל נהניתי (מאוד) לשמוע על מישהו שהשקיע שנים בפיתוח מוצר כלכלי שהיה אפילו מצליח, ויש לו את היושרה להודות בפה מלא בטעות שהוא עשה.

לגבי ״צ׳יט דיי״ קלאסי, לרוב פעם בשבוע/שבועיים לאכול ״מה שרוצים״ - אין לזה ממש ביסוס מחקרי. זה לא נותן שום דבר פיזיולוגי לדיאטה, לא מזרז קצב ירידה ולא כלום. אבל אני אישית (כרגע בחיטוב) עדיין מתעקש לעשות צ׳יט מיל כמו שצריך ולאכול אוכל טעים, בכמויות וקינוחים בלי לתת חשבון. אני מאוד אוהב אוכל, מבשל, אוכל בחוץ (טייק אוואי כרגע..) נהנה לקרוא ולהתעסק באוכל. אין מצב שאני מפסיק עם זה, ולא רוצה להתחשבן ולאכול חצי פרוסת עוגה טעימה בפעם בשבוע שאני אוכל. זו החלטה שלי ובסופו של דבר זה עוד X קלוריות שאני צורך בשבוע, המשמעות היא, שאני צריך לאכול קצת פחות בשאר השבוע, ואני בסדר עם זה.

ההמלצות שאני מכיר לצריכת חלבון לא שונות בין טבעי לסייקל, יש לך מקור אמין שטוען אחרת?
מקור למה? חומרים מעלים את סינטוז החלבון וספיגה של האוכל זה כמו עשרת הדברות לדעת בתחום זה בסיסי ביןתר.

מקור למה? חומרים מעלים את סינטוז החלבון וספיגה של האוכל זה כמו עשרת הדברות לדעת בתחום זה בסיסי ביןתר.
האמת שעדיין לא הוכח ש400 גרם חלבון יהיה יעיל יוץר מ200 גרם חלבון. לא משנה מה תזריק.
מה שאנחנו כן יודעים בוודאות זה שתדע לנצל הרבה יותר טוב ויעיל את ה200 גרם האלה על סטרואידים

האמת שעדיין לא הוכח ש400 גרם חלבון יהיה יעיל יוץר מ200 גרם חלבון. לא משנה מה תזריק.
מה שאנחנו כן יודעים בוודאות זה שתדע לנצל הרבה יותר טוב ויעיל את ה200 גרם האלה על סטרואידים
הוכחה? תאכל 200 גרם חלבון בסייקל אתה לא תזוז לשום מקום. אולי עם אתה שוקל 60 קג
עשיתם סייקלים? משהו בתחום? חברים שמתחרים?
זה א-ב של פיתוח גוף תזונה תזונה תזונה

הוכחות לא תראה כי לא עושים ניסויים על מתחרים.

גם פאוורליפטרים מתחרים אוכלים פי 3 ויותר משקל גוף חלבון, אבל לדעתי אין סיבה לכך.
לא כל מה שמתחרים עושים באמת נחוץ.

אם כי לא רק מה שמחקר מצביע באמת נכון.
מחקר לא לוקח בחשבון אותך ספציפית או דברים אחרים שאתה עובר שהנבדקים לא עברו.

שיהיה בהצלחה אחי
זזתי עם פחות מ200 גרם עד 160 בנץ' אבל תאכל כמה שבא לך

שיהיה בהצלחה אחי
זזתי עם פחות מ200 גרם עד 160 בנץ' אבל תאכל כמה שבא לך
גם פאוורליפטרים מתחרים אוכלים פי 3 ויותר משקל גוף חלבון, אבל לדעתי אין סיבה לכך.
לא כל מה שמתחרים עושים באמת נחוץ.

אם כי לא רק מה שמחקר מצביע באמת נכון.
מחקר לא לוקח בחשבון אותך ספציפית או דברים אחרים שאתה עובר שהנבדקים לא עברו.
אני מדבר על פיתוח גוף נטו. גם פותח האשכל
וחבר בנץ 160 זה נחמד. אבל ראיתי ילד שמן בן 17 לוחץ 180. הוא בערך 115 קילו אבל הזיז את המוט יפה. מכאן שהכח שלך לא אינדיקציה לכמות חלבון ולא אינדקציה לכלום.

מדברים פה על פיתוח גוף ועל תזונה
יש לי בחדר כושר אנשים שנראים לא מתאמנים ופתאום מושכים כמעט 200 קילו מהרצפה. ואני מתחרה בעד 90 קג בפיתוח גוף יותר חלש מהם.
כח לא אומר כלום על איך שתראה ולא תלוי בכמויות חלבון אדירות.

אני מדבר על פיתוח גוף נטו. גם פותח האשכל
וחבר בנץ 160 זה נחמד. אבל ראיתי ילד שמן בן 17 לוחץ 180. הוא בערך 115 קילו אבל הזיז את המוט יפה. מכאן שהכח שלך לא אינדיקציה לכמות חלבון ולא אינדקציה לכלום.

מדברים פה על פיתוח גוף ועל תזונה
יש לי בחדר כושר אנשים שנראים לא מתאמנים ופתאום מושכים כמעט 200 קילו מהרצפה. ואני מתחרה בעד 90 קג בפיתוח גוף יותר חלש מהם.
כח לא אומר כלום על איך שתראה ולא תלוי בכמויות חלבון אדירות.
אתה הבאת הוכחה ממתחרי פיתוח גוף, והסברתי לך שמה שמתחרים עושים לא קשור בהכרח למה שהם צריכים לעשות.

כוח לא קשור לחלבון? אז מה אני טורח בכלל?

נערך לאחרונה:

אני אוכל 200~ גר׳ חלבון וואלה מצבי לא רע. גם סטן אפרדינג ממליץ על כלל אצבע גרם לכל פאונד משקל גוף (2.2 גר׳ חלבון).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית