הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

• פותח/ת השרשור
חוק שימור האנרגיה קובע שסך האנרגיה במערכת סגורה הוא גודל קבוע שאינו משתנה. כלומר: שינוי האנרגיה במערכת סגורה כלשהי מתבטא רק בשינוי צורת האנרגיה או במיקומה, ואילו כמות האנרגיה קבועה תמיד. חוק שימור האנרגיה הוא אחד מחוקי השימור הבסיסיים של הפיזיקה.

כדוגמה לשינוי צורת האנרגיה ניתן להביא את הפיכת האנרגיה הפוטנציאלית לאנרגיה קינטית, ולהפך. האנרגיה משתמרת גם במקרים נוספים, לדוגמה במעבר מאנרגיה פוטנציאלית לאנרגיה תרמית.

כלומר גם אלוהים חייב להיות חלק מהחומר הזה והאנרגיה הזאת והוא לא יכול ליצור משמע לשנות את סך האנרגיה שלו ושל אחרים.
זה הערכה ממש גסה אבל זה ממש לא מחזק את עמדה שיש אלוהים
זה כן, כי את כל האנרגיה הקיימת הזאת מישהו היה צריך לברוא

אבל אתה רואה משום מה שאת מעמד הר סיני אנשים לקחו ברצינות כמשהו שמאמינים בו, ואת המיתולוגיה לקחו בתור סיפורים...
היום כבר לא מאמינים בזה, פעם המיתולוגיה הייתה מוכרת כאמת לאמיתה, הם פשוט התפכחו להבין שזה לא המקרה
זה כן, כי את כל האנרגיה הקיימת הזאת מישהו היה צריך לברוא
זו שוב אותה הבעיה, שאתה חושב שהיקום חייב להתקיים על פי חוקים שאתה מסוגל להבין

אתה לא חושב שאם היית נולד איפשהו באירופה במשפחה נוצרית אדוקה עם קשרים בכנסייה המקומית, היית נוצרי?

אני לא שואל בשביל להתסיס או לזלזל באמונה שלך חלילה, באמת מעניין לשמוע. ברור שיש לתבוניות ולחשיבה של אדם משמעות במסלול חייו ואמונותיו, אבל לדעתי העיקר זה המציאות אליה הוא הולד ואיך חונך כשהיה צעיר.
אם זה היה נכון, אז כל האחים שלי היו נשארים דתיים, ובני דודים שלי לא היו חוזרים בתשובה (לצורך הדיון).
אבל במציאות, אני כן גדלתי עם אחים ששירתו בצה"ל ואני יחידי במשפחתי המורחבת שבחרתי אחרת, וכל אחד מהמשפחה שלי בדברים מסוימים בחר אחרת מהשאר.

כולנו בכל מצב בוחרים.

אם נצרות הייתה הגיונית לי, עכשיו גם הייתי נוצרי. אז לדעתי גם אם הייתי נולד נוצרי הייתי מתחבר להיהדות שבחרתי לי.
במעמד הר סיני היה אדם אחד שסיפר לאחרים מה קרה שם.

• פותח/ת השרשור
הפוך. אתה יודע מאיפה נולדה הנצרות? מקבוצה של יהודים שהטילו ספק ביהדות, והגיעו למסקנות מסויימות שהיהדות טועה בהרבה דברים.
לדוגמא - שהיהדות מתגמלת אותך כבר בחיים האלה. הם ראו שזה פשוט לא נכון, אז הם עברו להאמין שהתגמול הוא רק בעולם הבא.
ליהדות יש יותר בעיות מתשובות, ובנצרות למשל פותרים את העניין הזה ע"י פחות גזרות
יש דברים כמו שמירת התא המשפחתי שמתגמלים אותך גם בעולם הזה חוץ מזה שזה שאתה לא רואה את זה זה לא אומר שזה לא קיים, ואיזה בעיות יש ליהדות?

חוק שימור האנרגיה קובע שסך האנרגיה במערכת סגורה הוא גודל קבוע שאינו משתנה. כלומר: שינוי האנרגיה במערכת סגורה כלשהי מתבטא רק בשינוי צורת האנרגיה או במיקומה, ואילו כמות האנרגיה קבועה תמיד. חוק שימור האנרגיה הוא אחד מחוקי השימור הבסיסיים של הפיזיקה.

כדוגמה לשינוי צורת האנרגיה ניתן להביא את הפיכת האנרגיה הפוטנציאלית לאנרגיה קינטית, ולהפך. האנרגיה משתמרת גם במקרים נוספים, לדוגמה במעבר מאנרגיה פוטנציאלית לאנרגיה תרמית.

כלומר גם אלוהים חייב להיות חלק מהחומר הזה והאנרגיה הזאת והוא לא יכול ליצור משמע לשנות את סך האנרגיה שלו ושל אחרים.
זה הערכה ממש גסה אבל זה ממש לא מחזק את עמדה שיש אלוהים
אסייג זאת ואומר שיש מצבים בטבע שסותרים את חוק שימור האנרגיה, גם אם לזמן קצר, כפי שניתן לראות אצל חלקיקים וירטואלים.

אסייג זאת ואומר שיש מצבים בטבע שסותרים את חוק שימור האנרגיה, גם אם לזמן קצר, כפי שניתן לראות אצל חלקיקים וירטואלים.
זמן קצר אינו שווה ישות עליונה ובעלת דעה שיכולה ליצור יקום- זה דיון שעולה בכול מבוא לפזיקה כול שהוא ותמיד המרצה או המורה קוטל הטענה הזאת על הזדמנות הראשונה.

הפוך. אתה יודע מאיפה נולדה הנצרות? מקבוצה של יהודים שהטילו ספק ביהדות, והגיעו למסקנות מסויימות שהיהדות טועה בהרבה דברים.
לדוגמא - שהיהדות מתגמלת אותך כבר בחיים האלה. הם ראו שזה פשוט לא נכון, אז הם עברו להאמין שהתגמול הוא רק בעולם הבא.
הנצרות התחילה מפאול או בשמו היהודי שאול, שטען 20 שנה בערך אחרי מות ישו, שישו התגלה אליו וסיפר לו שהוא מת בגלל החטאים שלנו.

אתה לא מכיר הסטוריה נוצרית.

תסכים איתי שרוב החברה החרדית (לא דתית, אלא חרדים במלוא מובן המילה) חיים בצורה זו בגלל שזו הסביבה שלהם, זה כל מה שהם מכירים, ומגיל 0 זה מה שמלמדים אותם.
ריקי ג'רוייס(כן,סטאנדיפסט ותסריטאי קומי) דיבר ממש יפה על אתאיזם.. נגע בהרבה נקודות שאמרת בעצמך,אני תוהה אם הקשבת לו פעם?
דווקא מקומיקאי גדול כמוהו,יצאה רצינות כזאת גדולה והסברה עמוקה
וכמו שאמרת בהודעה הקודמת שלך..you are always born to the right god,everyone else goes to hell,but not me. Im going to heaven

ההתחלה של הנצרות זה באמת סיפור די מדהים.
מסתבר למשל, שלמכתבים של מרקוס הקדוש יש שלושה מוענים שונים, וכל אחד מהם נכתב בתקופה אחרת לגמרי מהאחרים.

ההתחלה של הנצרות זה באמת סיפור די מדהים.
מסתבר למשל, שלמכתבים של מרקוס הקדוש יש שלושה מוענים שונים, וכל אחד מהם נכתב בתקופה אחרת לגמרי מהאחרים.
מה שבטוח שזה לא

אם זה היה נכון, אז כל האחים שלי היו נשארים דתיים, ובני דודים שלי לא היו חוזרים בתשובה (לצורך הדיון).
אבל במציאות, אני כן גדלתי עם אחים ששירתו בצה"ל ואני יחידי במשפחתי המורחבת שבחרתי אחרת, וכל אחד מהמשפחה שלי בדברים מסוימים בחר אחרת מהשאר.

כולנו בכל מצב בוחרים.

אם נצרות הייתה הגיונית לי, עכשיו גם הייתי נוצרי. אז לדעתי גם אם הייתי נולד נוצרי הייתי מתחבר להיהדות שבחרתי לי.

לשנות את רמת האמונה שלך זה קל יותר מלשנות דת, אין לך מסגרת בסיס להסתמך עליה.
זה גם סרטון של שעה, יש לך תקציר?

יש דברים כמו שמירת התא המשפחתי שמתגמלים אותך גם בעולם הזה חוץ מזה שזה שאתה לא רואה את זה זה לא אומר שזה לא קיים, ואיזה בעיות יש ליהדות?
המון חוקים, שחלקם סותרים אחד את השני בצורה בוטה מאוד, כמו למשל "אל תרצח" של עשרת הדברות, ומיד אחר כך עשרות אם לא מאות מקרים שבהם רצח הוא מצווה

הנצרות התחילה מפאול או בשמו היהודי שאול, שטען 20 שנה בערך אחרי מות ישו, שישו התגלה אליו וסיפר לו שהוא מת בגלל החטאים שלנו.

אתה לא מכיר הסטוריה נוצרית.
זה גם לא כזה נכון, הנצרות כדת זה משהו שהתחיל אחרי המאה הראשונה, לפני זה הם רק היו זרם של היהדות.
בין השאר הם מסתמכים על העדות של שאול ועוד סיפורים על ישו עצמו, אבל ההתחלה הייתה עם ישו וחבריו שהטילו ספק ביהדות המודרנית של התקופה

אני חושב שהכל נוגע בכמעט כל מה שאתה מדבר, אז אני ממליץ לך לראות את זה בזמנך הפנוי. אבל בערך בדקה 34:00 הוא מסביר איך הגענו לאמונה שבהר סיני היום בעצם 1,500,000 אנשים.
זה גם לא כזה נכון, הנצרות כדת זה משהו שהתחיל אחרי המאה הראשונה, לפני זה הם רק היו זרם של היהדות.
בין השאר הם מסתמכים על העדות של שאול ועוד סיפורים על ישו עצמו, אבל ההתחלה הייתה עם ישו וחבריו שהטילו ספק ביהדות המודרנית של התקופה
הנצרות עברה הרבה דברים מפוקפקים, לדוגמה רק אחרי 200 שנים שהנצרות ניסת לגייס אליה עוד מאמינים הם החליטו שאין צורך לשמור 613 מצוות.
תבדוק את זה, השקעתי לא מעט על הנושא.

מה שבטוח, שישו לא היה קיים בזמן שהנצרות אפילו התחילה.

המון חוקים, שחלקם סותרים אחד את השני בצורה בוטה מאוד, כמו למשל "אל תרצח" של עשרת הדברות, ומיד אחר כך עשרות אם לא מאות מקרים שבהם רצח הוא מצווה
יש ויש. אני מניח שאתה מדבר על הציווי למחות את זרע עמלק, ואם תתעמק במקורות תראה שיש סיבה מאוד ברורה לציווי הזה. כנ"ל בנוגע לטבח בעמי כנען, שלכאורה נראה כגילוי של אכזריות טהורה, אבל מהתעמקות בסיפור המקראי ניכר כי לא כך הדבר.
מנגד, יש סיפורים כמו מעשי הטבח בבני אפרים, או סיפור פילגש בגבעה והנקמה בשבט בנימין, שנראים כאכזריות שנוגדת את חוקי האל והפרה של כללים אלו.

אני מסכים שזה לא נובע אך ורק מזה, אבל תסכים איתי שאדם לרוב יגדל בסביבה הדתית שאליה הוא נולד, ומשם הוא יחליט האם להמשיך בדרך זו, או לשנות אותה.
תסכים איתי שרוב החברה החרדית (לא דתית, אלא חרדים במלוא מובן המילה) חיים בצורה זו בגלל שזו הסביבה שלהם, זה כל מה שהם מכירים, ומגיל 0 זה מה שמלמדים אותם.

לא לפי היהדות, לפיה אתה מקבל תמורה גם בחיים האלה, אבל כמו שאמרת, גם בעולם הבא.
הם לא עושים את זה מתוך טוב לב, הם עושים את זה כי הם חושבים שככה חייבים ושהם יתוגמלו או בעולם הזה או בעולם הבא

האמת רק עברתי עכשיו על האשכול, אבל זה מחלוקת בגמרא בקידושין אם אני לא טועה. ככה שאין תשובה ברורה לעניין הזה

הנצרות עברה הרבה דברים מפוקפקים, לדוגמה רק אחרי 200 שנים שהנצרות ניסת לגייס אליה עוד מאמינים הם החליטו שאין צורך לשמור 613 מצוות.
תבדוק את זה, השקעתי לא מעט על הנושא.
מסכים איתך שהנצרות עברה הרבה דברים עד שהיא הפכה להיות מה שהיא היום, אבל זה לא שולל את העובדה שהנצרות התחילה כזרם פחות קיצוני של היהדות

מה שבטוח, שישו לא היה קיים בזמן שהנצרות אפילו התחילה.
מסכים לחלוטין

אני חושב שהכל נוגע בכמעט כל מה שאתה מדבר, אז אני ממליץ לך לראות את זה בזמנך הפנוי. אבל בערך בדקה 34:00 הוא מסביר איך הגענו לאמונה שבהר סיני היום בעצם 1,500,000 אנשים.
ראיתי חלק ממה שהוא אומר, ואני חייב לומר שהוא מדבר הרבה שטויות, כמו למשל שזה לא אפשרי שכמות האנשים במיתולוגיה היהודית הומצאה או השתנתה לאורך השנים, שלא נוצרה הגזמה לאורך השנים, שזה לא קורה בשום מרום, שזה פשוט לא נכון.
סיפורים עתיקים מאוד, במיוחד כאלה ששייכים לקבוצות קטנות מאוד (באותה תקופה היהודים היו שבטי נוודים, לא חברה מפותחת) משתנים לאורך זמן.
והוא גם טוען משהו שאני לא יכול לחתום עליו, אז תתקנו אותי אם אני טועה, ביהדות אלוהים אף פעם לא התגלה לקבוצה של אנשים, תמיד היה לו מתווך אחד. במעמד הר סיני זה היה משה, בסיפור על תיבת נוח זה היה נוח עצמו, וככה הלאה.

שימו לב גם למשהו מעניין מאוד, ככל שהעולם נהיה מודרני יותר ויותר, וההיסטוריה הופכת להיות מתועדת יותר, ככה המעשיים האלוהיים נהיים משמעותיים פחות ופחות. בתקופת נוח, שאין כמעט שום תיעוד היסטורי מהאיזור כי הוא לא היה מפותח במיוחד אז יש מעשים מטורפים כמו שכל העולם טבע (דרך אגב, בסין יש תיעודים מהתקופה הזאת, ומשום מה הם שכחו לציין שהם כולם טבעו), אבל בתקופות מאוחרות יותר כמו תקופות דוד ומעבר המעשיים האלוהיים נהיים רק ניצחון במלחמה או משהו בסדר גודל כזה.

יש ויש. אני מניח שאתה מדבר על הציווי למחות את זרע עמלק, ואם תתעמק במקורות תראה שיש סיבה מאוד ברורה לציווי הזה. כנ"ל בנוגע לטבח בעמי כנען, שלכאורה נראה כגילוי של אכזריות טהורה, אבל מהתעמקות בסיפור המקראי ניכר כי לא כך הדבר.
מנגד, יש סיפורים כמו מעשי הטבח בבני אפרים, או סיפור פילגש בגבעה והנקמה בשבט בנימין, שנראים כאכזריות שנוגדת את חוקי האל והפרה של כללים אלו.
זה כבר מראה על חוסר העקביות של התנ"ך

האמת רק עברתי עכשיו על האשכול, אבל זה מחלוקת בגמרא בקידושין אם אני לא טועה. ככה שאין תשובה ברורה לעניין הזה
זה כבר מוכיח שאותו אל לא רוצה כמה דברים ברורים מאוד מאיתנו, אחרת לא הייתה מחלוקת.
קל מאוד לחקור כל פסוק לפרטים, אבל לפעמים צריך להרים את הראש מהספר ולהסתכל האם זה בכלל הספר הנכון שאנחנו צריכים לקרוא

זה כבר מוכיח שאותו אל לא רוצה כמה דברים ברורים מאוד מאיתנו, אחרת לא הייתה מחלוקת.
קל מאוד לחקור כל פסוק לפרטים, אבל לפעמים צריך להרים את הראש מהספר ולהסתכל האם זה בכלל הספר הנכון שאנחנו צריכים לקרוא

ממש ממש לא. הגמרא מבוססת על מה שנאמר בבית המדרש בתקופת המשנה, התנאים (החכמים בתקופת המשנה..) לא זכרו בידיוק את דברי רבותיהם, ורבותיהם לא זכרו בידיוק את דברי רבותיהם, וזאת משום שכל התורה הייתה בתחילה בעל פה. ועל כן נוצרו המחלוקות.. האל רוצה מאיתך דברים ברורים - שתקיים מצוות ע"פ הרב שאתה הולך. כלומר שאם הרב אומר לך x, וצריך לעשות y. אע"פ שביצעת x, תתוגמל כאילו ביצעת y. (כמובן על זה עומד כאשר בחרת ברב שלך ממניעים אמיתיים של התקרבות לה' ולא ממניעי הקלות)

רק רגע אתה מאמין בתנ"ך?

ממש ממש לא. הגמרא מבוססת על מה שנאמר בבית המדרש בתקופת המשנה, התנאים (החכמים בתקופת המשנה..) לא זכרו בידיוק את דברי רבותיהם, ורבותיהם לא זכרו בידיוק את דברי רבותיהם, וזאת משום שכל התורה הייתה בתחילה בעל פה. ועל כן נוצרו המחלוקות.. האל רוצה מאיתך דברים ברורים - שתקיים מצוות ע"פ הרב שאתה הולך. כלומר שאם הרב אומר לך x, וצריך לעשות y. אע"פ שביצעת x, תתוגמל כאילו ביצעת y. (כמובן על זה עומד כאשר בחרת ברב שלך ממניעים אמיתיים של התקרבות לה' ולא ממניעי הקלות)
אבל זה לא מה שנאמר בתנ"ך, בתנ"ך יש רשימת חוקים לבצע, ולא רשום שצריך פשוט לעקוב אחרי הרב שלך, זו פרשנות, שיוצאת מנקודת הנחה שהרב שלך יודע את כל התורה, והרב שלפניו ידע את כל התורה, וככה הלאה, עד למצווה ישר מפיו של אלוהים.
אבל האמת מראה לנו שזה לא המקרה, כי לכל רב יש פרשנות שונה, ולכל מצווה יש פרשנות משלה לפי הזרם וככה הלאה.
אם אלוהים היה רוצה משהו מסויים הוא לא היה נותן לזה ללכת לאיבוד לאורך השנים, ברגע שהוא היה רואה שמשהו משתנה אז הוא היה אומר משהו.
כל זה קצת מתנגש עם אל יודע כל, כי אם הוא היה יודע שהדברים לא ילכו כמו שהוא רצה מלכתחילה אז הוא היה עושה משהו, אבל זה כבר דיון מורכב יותר.

רק רגע אתה מאמין בתנ"ך?
היום לא, בעבר כן.
אני לא טוען שבלתי אפשרי שיש אל כלשהו, אבל נכון להיום אין הוכחות שמצביעות שזו אפילו אפשרות, אבל דבר אחד אפשר לומר בוודאות - אם יש אל, הוא בטוח לא האל של היהדות, ובטח לא זה של הנצרות, או כל דת אחרת מוכרת לנו, כי יש פשוט יותר מדי סתירות בין מה שנאמר למה שיש במציאות, וכדי לומר שהאל הקיים הוא לא האל שאתה חושב שהוא, מספיקה רק סתירה אחת, משם ככל שיש יותר סתירות, ככה הוא שונה יותר ממה שחשבת

• פותח/ת השרשור
לשנות את רמת האמונה שלך זה קל יותר מלשנות דת, אין לך מסגרת בסיס להסתמך עליה.

איפה כתוב שרצח זה מצווה ולא בתור עונש?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית