ההערכה המקרית היא שהאירוע התרחש באיזור המאה ה-14 לפנה"ס, כלומר לפני כמעט 3500 שנה.הספר מתועד אלפי שנים.
מצאנו ספרי תורה רשומים בקלף לפני אלף שנה ויותר.
ויהודים ממדינות שונות בעולם שלא פגשו יהודים מאזורים אחרים, תמיד העתיקו את הספר תורה שלהם מהספר הקודם שהיה להם. וכולם כתובים באותו לשון בדיוק.
אז ברור ללא ספק שהתורה כתובה בדיוק כמו שהיא כתובה לפחות אלפיים שנה.
ומספר על אירוע היסטורי לפני קצת יותר מ 3 אלפים שנים. זה נותן לך 1000 שנים לפתח הגזמות, אבל לא יותר.
וגם בתוך האלף שנים האלו יש לנו תיעודים ברורים של מפרשי המקרא ונ"ך ומגילות, ככה שזה לא קרה.
אבל אתה מוזמן לצפות בסרטון ששיתפתי כאן, זה אחד הדברים שהוא מראה.
ספר התורה לפי הערכות ארכולוגיות נכתב לראשונה במאה ה-6-7 לפנה"ס, ככה שאם נצא מנקודת ההנחה שהגרסא שמופיעה בספר התנך היא הגרסא הסופית, עדיין לסיפור היה 700-800 שנה לעבור מפה לאוזן, זה הרבה זמן לסיפור להיות מוגזם, וכל זה במידה ומדובר באמת על אירוע שהתרחש לבני ישראל, ולא שזה סיפור שנלקח מעם אחר כמו סיפור תיבת נוח.
הנקודה הסופית שלי היא שאני לא שולל שהיה באמת אירוע כלשהו (לגבי מה שקרה באמת אני די מוכן להתערב, אבל נעזוב את זה בצד), אבל המספרים לא רק שנשמעים לא הגיוניים, אלא גם אין להם הוכחות.
כמות של מאות אלפים או אפילו מיליונים של יהודים משאירים סימנים, מדובר על אוכלוסיה בכמות של אימפריה, ואימפריה משאירה סימנים, אז איפה הסימנים? איפה הערים שלהם? איפה כלי החרס שלהם? למה אין שום אירוע מתועד במצרים העתיקה של בריחה של מיליוני עבדים?
זה לא הוכחה, סנטה קלאוס זה גם סיפור שעובר לאורך דורות, זה לא אומר שהוא אמיתיההוכחה היא מה שאבא שלי סיפר לי, ואם זה היה רק מה שאבא שלי סיפר לי אז אתה צודק, אבל איך שהוא כל יהודי בכל מקום ובכל גיל יאמר לך את אותם הדברים...