הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

הספר מתועד אלפי שנים.
מצאנו ספרי תורה רשומים בקלף לפני אלף שנה ויותר.
ויהודים ממדינות שונות בעולם שלא פגשו יהודים מאזורים אחרים, תמיד העתיקו את הספר תורה שלהם מהספר הקודם שהיה להם. וכולם כתובים באותו לשון בדיוק.
אז ברור ללא ספק שהתורה כתובה בדיוק כמו שהיא כתובה לפחות אלפיים שנה.
ומספר על אירוע היסטורי לפני קצת יותר מ 3 אלפים שנים. זה נותן לך 1000 שנים לפתח הגזמות, אבל לא יותר.
וגם בתוך האלף שנים האלו יש לנו תיעודים ברורים של מפרשי המקרא ונ"ך ומגילות, ככה שזה לא קרה.

אבל אתה מוזמן לצפות בסרטון ששיתפתי כאן, זה אחד הדברים שהוא מראה.
ההערכה המקרית היא שהאירוע התרחש באיזור המאה ה-14 לפנה"ס, כלומר לפני כמעט 3500 שנה.
ספר התורה לפי הערכות ארכולוגיות נכתב לראשונה במאה ה-6-7 לפנה"ס, ככה שאם נצא מנקודת ההנחה שהגרסא שמופיעה בספר התנך היא הגרסא הסופית, עדיין לסיפור היה 700-800 שנה לעבור מפה לאוזן, זה הרבה זמן לסיפור להיות מוגזם, וכל זה במידה ומדובר באמת על אירוע שהתרחש לבני ישראל, ולא שזה סיפור שנלקח מעם אחר כמו סיפור תיבת נוח.
הנקודה הסופית שלי היא שאני לא שולל שהיה באמת אירוע כלשהו (לגבי מה שקרה באמת אני די מוכן להתערב, אבל נעזוב את זה בצד), אבל המספרים לא רק שנשמעים לא הגיוניים, אלא גם אין להם הוכחות.

כמות של מאות אלפים או אפילו מיליונים של יהודים משאירים סימנים, מדובר על אוכלוסיה בכמות של אימפריה, ואימפריה משאירה סימנים, אז איפה הסימנים? איפה הערים שלהם? איפה כלי החרס שלהם? למה אין שום אירוע מתועד במצרים העתיקה של בריחה של מיליוני עבדים?

ההוכחה היא מה שאבא שלי סיפר לי, ואם זה היה רק מה שאבא שלי סיפר לי אז אתה צודק, אבל איך שהוא כל יהודי בכל מקום ובכל גיל יאמר לך את אותם הדברים...
זה לא הוכחה, סנטה קלאוס זה גם סיפור שעובר לאורך דורות, זה לא אומר שהוא אמיתי

ההערכה המקרית היא שהאירוע התרחש באיזור המאה ה-14 לפנה"ס, כלומר לפני כמעט 3500 שנה.
ספר התורה לפי הערכות ארכולוגיות נכתב לראשונה במאה ה-6-7 לפנה"ס, ככה שאם נצא מנקודת ההנחה שהגרסא שמופיעה בספר התנך היא הגרסא הסופית, עדיין לסיפור היה 700-800 שנה לעבור מפה לאוזן, זה הרבה זמן לסיפור להיות מוגזם, וכל זה במידה ומדובר באמת על אירוע שהתרחש לבני ישראל, ולא שזה סיפור שנלקח מעם אחר כמו סיפור תיבת נוח.
הנקודה הסופית שלי היא שאני לא שולל שהיה באמת אירוע כלשהו (לגבי מה שקרה באמת אני די מוכן להתערב, אבל נעזוב את זה בצד), אבל המספרים לא רק שנשמעים לא הגיוניים, אלא גם אין להם הוכחות.

כמות של מאות אלפים או אפילו מיליונים של יהודים משאירים סימנים, מדובר על אוכלוסיה בכמות של אימפריה, ואימפריה משאירה סימנים, אז איפה הסימנים? איפה הערים שלהם? איפה כלי החרס שלהם? למה אין שום אירוע מתועד במצרים העתיקה של בריחה של מיליוני עבדים?

מה בדיוק הסיפור שעובר על סנטה קלאוס?

ועכשיו אם תואיללציין את ההבדלים בין הסיפור הזה למעמד הר סיני...
ההבדל הוא שאחד נכתב לפני כמעט 3000 שנה ואחד לפני הרבה פחות, ואחד ידוע שהוא לילדים והשני לא.
מספרים לילדים שאם הם יהיו טובים סנטה יביא להם מתנות, אז אם לא תספר לילדים שהוא לא קיים, כשהם יגדלו ויחיו לבד הם יבינו שהמתנות לא הגיעו מסנטה קלאוס, אלא מההורים. אבל כנראה שאם היית מלמד אותם כל החיים שלהם להיות טובים רק בשביל סנטה קלאוס, ברגע שהם יעברו מההורים הם יחשבו שהם הפסיקו להיות טובים כי הם לא מקבלים יותר מתנות.
אותו הדבר עם היהודים, אומרים להם שאם הם יהיו טובים וימלאו את התורה כפי שניתנה במעמד הר סיני אז המשיח יבוא ויגאל אותם, אבל היהודים פשוט חושבים שהם לא מספיק טובים כדי לקבל משיח, אז חייבים להמשיך למלא את המצוות עד שנהיה מספיק טובים.
אני מבין שזה נשמע מוגזם ואולי אפילו מזלזל, אבל ככה אני רואה את הדברים, שיש פה אמונה שמסתמכת על תקווה שאנחנו עושים את הטוב ביותר שלנו כדי לקבל את אהבת האלוהים, בלי שום דרך לדעת האם באמת יש קשר בין הדברים.

חוסר הוכחה אינה הוכחה שמשהו לא היה.
גם לא יהיה הוכחה היסטורית על שואה נגד היהודים עוד כמה אלפיים שנה.

לא חסר תיעודים שלא טרחת לבדוק.
סתם ככה לא היה אכפת לחפש קצת בגוגל ולשתף כאן ממצאים ארכיאוליגים שונים על היהדות.

אבל מכיוון שאני לא רואה את הדיון איתך מוביל לשום מקום מועיל, ופעם אחרי פעם כתבת דברים נחרצים על מושגים שאתה לא מכיר, אם זה על החרדים או מה שכתוב בתורה.
אני פשוט לא רואה סיבה להסביר לך למה אתה טועה.

חוסר הוכחה אינה הוכחה שמשהו לא היה.
זה לא נכון, יש ציפיות מסויימות מטענות מסויימות.
אם מצאנו אדם מת ואני טוען שזה רצח, אני צריך סיבה טובה להאמין לזה, ראיות מסויימות, כמו דרך המוות, מוטיב, חשודים, כלי הריגה, כל מני דברים כאלה שאני מצפה למצוא לפני שאני יכול להכריז שזו אפשרות.
אם אני טוען שיש פיל סגול בחדר, אתה תצפה למצוא לפחות שערה אחת שלו, ואני לא יכול לומר שהוא כאן עד שלא תוכיח אחרת, כמו שאמרתי קודם, חובת ההוכחה היא על הטוען על קיום הטענה, ולא חובה שלי להוכיח את השלילה של הטענה שלך.
אם יש טענות למיליוני אנשים שברחו ממצרים ומיליוני אנשים שהיו במעמד הר סיני, יש הוכחות מסויימת שאתה תצפה למצוא, כמו תיעוד כלשהו של הבריחה של מיליוני אנשים, זה לא משהו שפשוט קורה ולאף אחד לא אכפת ואף אחד לא שם לב, ואתה מצפה למצוא ראיות לקיום של אותם מיליונים מבחינה כמותית. מיליוני אנשים צריכים המון בתים כי אין בניה לגובה, הם צריכים מים, הם צריכים שטחי מרעה ושטחי גידול לאוכל, הם צריכים המון כלים.
זה לא הגיוני שמות תושבים של פי 3-6 מכמות התושבים של תל אביב, שצריכים גם לפחות שטח גדול פי 20, משאירים כל כך מעט ראיות

גם לא יהיה הוכחה היסטורית על שואה נגד היהודים עוד כמה אלפיים שנה.
אם נעלים את כל המידע שיש לנו ונפסיק לדבר על זה, אז כנראה שכן, אבל הראיות קיימות וישארו לעוד המון זמן, מדובר על הרבה ברים שייקח להם יותר מאלפי שנים להיעלם

לא חסר תיעודים שלא טרחת לבדוק.
סתם ככה לא היה אכפת לחפש קצת בגוגל ולשתף כאן ממצאים ארכיאוליגים שונים על היהדות.
אין, חיפשתי, לפחות לא ראיות שתואמות את המקרא. אפשר בהחלט למצוא ראיות לקיום היהודים, אבל בכמות של שבטי נבדים בודדים, ודברים גדולים יותר מתקופת דוד והלאה.

אם תחפש ראיות למעמד הר סיני, הראיה היחידה שמוצגת היא "אנחנו צריכים להאמין לאבותינו, אין סיכוי ששיקרו להם"

ההבדל הוא שאחד נכתב לפני כמעט 3000 שנה ואחד לפני הרבה פחות, ואחד ידוע שהוא לילדים והשני לא.
מספרים לילדים שאם הם יהיו טובים סנטה יביא להם מתנות, אז אם לא תספר לילדים שהוא לא קיים, כשהם יגדלו ויחיו לבד הם יבינו שהמתנות לא הגיעו מסנטה קלאוס, אלא מההורים. אבל כנראה שאם היית מלמד אותם כל החיים שלהם להיות טובים רק בשביל סנטה קלאוס, ברגע שהם יעברו מההורים הם יחשבו שהם הפסיקו להיות טובים כי הם לא מקבלים יותר מתנות.
אותו הדבר עם היהודים, אומרים להם שאם הם יהיו טובים וימלאו את התורה כפי שניתנה במעמד הר סיני אז המשיח יבוא ויגאל אותם, אבל היהודים פשוט חושבים שהם לא מספיק טובים כדי לקבל משיח, אז חייבים להמשיך למלא את המצוות עד שנהיה מספיק טובים.
אני מבין שזה נשמע מוגזם ואולי אפילו מזלזל, אבל ככה אני רואה את הדברים, שיש פה אמונה שמסתמכת על תקווה שאנחנו עושים את הטוב ביותר שלנו כדי לקבל את אהבת האלוהים, בלי שום דרך לדעת האם באמת יש קשר בין הדברים.
עזוב משיח, אני מדבר רק על מעמד הר סיני ההבדלים הם כדלהלן:
סנטה קלאוס- סיפור על מישהו שאך אחד לא פגש מעולם ואין סיבה לא להאמין לזה
מעמד הר סיני- סיפור על מיליונים שראו ויש סיבות טובות מאוד לא להאמין לזה כמו שכבר פירטתי

עזוב משיח, אני מדבר רק על מעמד הר סיני ההבדלים הם כדלהלן:
סנטה קלאוס- סיפור על מישהו שאך אחד לא פגש מעולם ואין סיבה לא להאמין לזה
מעמד הר סיני- סיפור על מיליונים שראו ויש סיבות טובות מאוד לא להאמין לזה כמו שכבר פירטתי
יפה אמרת - סיפור.
אמונה קולקטיבית במשהו לאורך הרבה זמן לא הופך סיפור לאמת.
כמו שאמרתי קודם, ללא דרך להוכיח אם משהו קרה באמת או לא אפשר עוד להאמין בזה והגיוני שזה עבר לאורך דורות, אבל היום יש הוכחות נוגדות, ולכן אמונה שזה קרה ובוודאות לפי הסיפור, זו אמונה עיוורת, שהופכת לפחות ופחות מוכחת

יפה אמרת - סיפור.
אמונה קולקטיבית במשהו לאורך הרבה זמן לא הופך סיפור לאמת.
כמו שאמרתי קודם, ללא דרך להוכיח אם משהו קרה באמת או לא אפשר עוד להאמין בזה והגיוני שזה עבר לאורך דורות, אבל היום יש הוכחות נוגדות, ולכן אמונה שזה קרה ובוודאות לפי הסיפור, זו אמונה עיוורת, שהופכת לפחות ופחות מוכחת
אל תדייק מהמילים שאני אומר כי אני לא בוחר אותם בקפידה, באותה מידה יכולתי לכתוב "מסורת".
אז אתה אומר שבאיזו שהיא נקודת זמן בהיסטוריה המסורת התחילה להשתנות?
ואשמח אם תציג את ה"הוכחות" לכך שמעמד הר סיני לא התקיים...

אל תדייק מהמילים שאני אומר כי אני לא בוחר אותם בקפידה, באותה מידה יכולתי לכתוב "מסורת".
אני חושב שהיה אירוע שהוגדר כמעמד הר סיני, אבל כנראה לא משהו גרנדיוזי כמו בסיפורים, כמו אנשים שונה לחלוטין, ואולי עירוב של סמים.
לסיפר הזה היו לפחות 600 שנה בין הזמן שהאירוע היה אמור להתקיים עד שהוא עלה לכתב, זה המון זמן לסיפור להשתנות, במיוחד כשתוכלת החיים הממוצעת אז לא היה גבוה במיוחד, אז אנחנו מדברים פה על לפחות 1000 דורות.

לגבי ההוכחות, חוץ מהעובדה שאדם שטוען שמשהו התקיים הוא זה שצריך להביא את ההוכחות ולא ההפך, המחסור בראיות, למרות שחיפשו, הוא הוכחה לחוסר קיום.
אם אני אומר לך שאפשר לגדול ב-20 קילו שריר עם מיץ סלק בלבד, ואתה הולך ובודק את זה ורואה שלא הצלחת לשחזר את מה שאמרו לך, זה אומר 0 ראיות לטענה שנבדקה, ולכן הוכחה כלא נכונה.
אותו הדבר פה, אם אומרים שהיה מעמד הר סיני, אבל חוץ מסיפור שהתגלגל לאורך הדורות לא נמצאה שום ראיה למרות שחיפשו, אז זה מבטל את הלגיטימיות של הטענה המקורית
אתה צריך לשאול את עצמך איזה תנאים צריך למלא בשביל להתאים את המקרא למציאות:
אם המקרא מתאר מיליונים, הם צריכים איזור מחיה גדול מאוד, אנחנו מדברים על משהו בסדר גודל של לפחות חצי סיני, כי במדבר אין יכולת לגדל שטחים חקלאיים בצורה צפופה, צריך גישה להרבה מים, צריך כמות עצומה של בתים כי אין בניה לגובה. אז צריך למצוא ראיות שלפחות הייתה קיימת עיר כל כך גדולה, למה אין משהו קרוב לזה?
גם לפי המקרא הם נדדו ממצרים עד ישראל, אז התנאי ההכרחי הוא תיעוד מצרי כלשהו לבריחה של מיליוני עבדים, כי מיליוני עבדים די משפיע על הכלכלה המקומית, גם זה אין. דבר נוסף יהיה תיעוד של הוכחה שיהודים או לפחות בני אדם בכמות גדולה מאוד נדדו ממדינה אחת לאחרת, לפחות כמות גדולה של כלי חרס, אבל אם מדובר על 40 שנה אז גם דרוש הרבה בתי קברות. שום דבר מזה לא נמצא

אני חושב שהיה אירוע שהוגדר כמעמד הר סיני, אבל כנראה לא משהו גרנדיוזי כמו בסיפורים, כמו אנשים שונה לחלוטין, ואולי עירוב של סמים.
לסיפר הזה היו לפחות 600 שנה בין הזמן שהאירוע היה אמור להתקיים עד שהוא עלה לכתב, זה המון זמן לסיפור להשתנות, במיוחד כשתוכלת החיים הממוצעת אז לא היה גבוה במיוחד, אז אנחנו מדברים פה על לפחות 1000 דורות.

לגבי ההוכחות, חוץ מהעובדה שאדם שטוען שמשהו התקיים הוא זה שצריך להביא את ההוכחות ולא ההפך, המחסור בראיות, למרות שחיפשו, הוא הוכחה לחוסר קיום.
אם אני אומר לך שאפשר לגדול ב-20 קילו שריר עם מיץ סלק בלבד, ואתה הולך ובודק את זה ורואה שלא הצלחת לשחזר את מה שאמרו לך, זה אומר 0 ראיות לטענה שנבדקה, ולכן הוכחה כלא נכונה.
אותו הדבר פה, אם אומרים שהיה מעמד הר סיני, אבל חוץ מסיפור שהתגלגל לאורך הדורות לא נמצאה שום ראיה למרות שחיפשו, אז זה מבטל את הלגיטימיות של הטענה המקורית
1) מה רצית שימצאו? חתיכות עור של אלוקים? שריפה מהאש?
2) לגבי כתיבת התורה, עם ישראל קיבל את התורה ככתובה פחות משנה ממעמד הר סיני, עכשיו בו נראה מה כתוב בתורה:
"בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁלִישִׁי לְצֵאת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם בַּיּוֹם הַזֶּה בָּאוּ מִדְבַּר סִינָי: {ב} וַיִּסְעוּ מֵרְפִידִים וַיָּבֹאוּ מִדְבַּר סִינַי וַיַּחֲנוּ בַּמִּדְבָּר וַיִּחַן שָׁם יִשְׂרָאֵל נֶגֶד הָהָר: {ג} וּמֹשֶׁה עָלָה אֶל הָאֱלֹהִים וַיִּקְרָא אֵלָיו יְהוָֹה מִן הָהָר לֵאמֹר כֹּה תֹאמַר לְבֵית יַעֲקֹב וְתַגֵּיד לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל: {ד} אַתֶּם רְאִיתֶם אֲשֶׁר עָשִׂיתִי לְמִצְרָיִם וָאֶשָּׂא אֶתְכֶם עַל כַּנְפֵי נְשָׁרִים וָאָבִא אֶתְכֶם אֵלָי: {ה} וְעַתָּה אִם שָׁמוֹעַ תִּשְׁמְעוּ בְּקֹלִי וּשְׁמַרְתֶּם אֶת בְּרִיתִי וִהְיִיתֶם לִי סְגֻלָּה מִכָּל הָעַמִּים כִּי לִי כָּל הָאָרֶץ:"
פסוקים אלו הם זמן קצר לפני מעמד הר סיני, הפסוקים מכילים תמצות של ההיסטוריה מיציאת מצרים ועד לפני מעמד הר סיני, עכשיו אתה אומר בעצם שחבורה של אנשים הסכימה לקבל על עצמם מצוות מספר שמתאר היסטוריה שאינה שייכת להם?

לא מספקים הוכחות להוכיח שמשהו לא התקיים. הכיוון הוא הפוך צריך לספק ראיות תומכות לכך שאירוע כן התקיים.

אתה צריך לשאול את עצמך איזה תנאים צריך למלא בשביל להתאים את המקרא למציאות:
אם המקרא מתאר מיליונים, הם צריכים איזור מחיה גדול מאוד, אנחנו מדברים על משהו בסדר גודל של לפחות חצי סיני, כי במדבר אין יכולת לגדל שטחים חקלאיים בצורה צפופה, צריך גישה להרבה מים, צריך כמות עצומה של בתים כי אין בניה לגובה. אז צריך למצוא ראיות שלפחות הייתה קיימת עיר כל כך גדולה, למה אין משהו קרוב לזה?
גם לפי המקרא הם נדדו ממצרים עד ישראל, אז התנאי ההכרחי הוא תיעוד מצרי כלשהו לבריחה של מיליוני עבדים, כי מיליוני עבדים די משפיע על הכלכלה המקומית, גם זה אין. דבר נוסף יהיה תיעוד של הוכחה שיהודים או לפחות בני אדם בכמות גדולה מאוד נדדו ממדינה אחת לאחרת, לפחות כמות גדולה של כלי חרס, אבל אם מדובר על 40 שנה אז גם דרוש הרבה בתי קברות. שום דבר מזה לא נמצא
ולכן אלחנן אמר לך שתברר קודם כל קצת לפני שאתה טוען, עם ישראל קיבל במדבר "מן" ושתה מבאר מרים, שני הדברים האלה הם ניסים...ולגבי הקברות אתה לגמרי צודק, בעקבות חטא המרגלים כל הדור באותה תקופה מת במדבר ולא זכה להיכנס לארץ, אבל אתה מצפה לראות שרידים של גופות לאחר יותר מ2000 שנה?
לא מספקים הוכחות להוכיח שמשהו לא התקיים. הכיוון הוא הפוך צריך לספק ראיות תומכות לכך שאירוע כן התקיים.
נו, מסורת

ולכן אלחנן אמר לך שתברר קודם כל קצת לפני שאתה טוען, עם ישראל קיבל במדבר "מן" ושתה מבאר מרים, שני הדברים האלה הם ניסים...ולגבי הקברות אתה לגמרי צודק, בעקבות חטא המרגלים כל הדור באותה תקופה מת במדבר ולא זכה להיכנס לארץ, אבל אתה מצפה לראות שרידים של גופות לאחר יותר מ2000 שנה?

נו, מסורת
למה שלא ימצאו גופות מלפני 2000 שנה?
הומו ספיאנס אידלטו – ויקיפדיה

והסיבה שביקשתי הוכחות כי חשבתי שכשהוא כותב "הוכחות" יש לו כאלה שמראות שלא היה יכול להיות המעמד...
למה שלא ימצאו גופות מלפני 2000 שנה?
הומו ספיאנס אידלטו – ויקיפדיה
דבר ראשון מדובר במאובן...דבר שני לחפש גולגלות ברחבי המדבר זה כמו לחפש מחט בערימה של שחת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית