הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

בספר שכתבתי כתוב שחור על גבי לבן שאני בורכתי על ידי סופרמן מכוכב קריפטון בעיני לייזר וכוח להפוך אנשים לקבבים בנקישת אצבע. אבל יש קאטץ', אני מסוגל להשתמש בכוחות העל החדשים שלי אך ורק אם אני באמת רוצה ואף אחד לא מצפה ממני להשתמש בהן.
אם זו לא הוכחה מספקת, בספר שלי גם כתוב שבזמן שקיבלתי את כוחות העל היו 15,000,000 עדי ראיה שצפו במתרחש (למרבה הצער כולם מתו מאז) והם הסכימו לסגוד לי ולהכין לי שווארמה מתי שאחפוץ.
איזו סיבה יש להם להכין לי שווארמה ולסגוד לכוחות העל שלי אם זה לא באמת נכון?

[נ.ב: למרות שהם מתו, הילדים שלהם ממשיכים להכין לי שווארמה כאשר אני חפץ בכך]
זה סיפור יפה, ואלי גם תצליח לשכנע אנשים להאמין לך.
ואולי גם תצליח לשכנע אנשים להאמין לסיפור גם אחרי שתמות.
אבל תנסה לשכנע אותם לעוד אלפי שנים, ושאלפי אנשים יהיו מוכנים להקריב מעצמם עבור זה.
תכניס שם שכל אחד ישיג סוס ויגרום לסוס לתת לו בעיטה.
תגיד לי אם אתה בעצמך מאמין שתצליח לשכנע מישהו.

בתור אחד שמעריך ציניות- שפו
והנה ההבדלים:
אתה לא מי שברא את העולם, אין לי סיבה להקשיב לך
אצלנו זה מי שברא את העולם
אתה רק הבאת ספר
אצלנו האל התגלה בניסים ואז הביא את הספר
חוץ מזה אם אני אראה שיש כמות ילדים של חמישה עשר מיליון איש שמכינים לך שווארמה תהיה בטוח שאני לא אעצבן אותך, ואולי אסגור אתך חוזה לגבי כמה אנשים...😉
אבל רגע:stop-26: זה לא באמת קרה149eg: חבל היית יכול לסגור בקלות ציט מיל יום אחרי יום אחרי יום....

עם כמות מאמינים והתגלות המונית זה מה שחשוב לך.. אז יש לך את הינדואיזם עם יותר ממיליארד מאמינים + התגלות המונית + הסבר על בריאת העולם...

אני רק מזהיר אם מישהו הולך לזרוק משהו עם המילים ריפטו או SS אני פורש:sarcastic:😆😆
@Sergio_Katz
@elchonon
זה כל מה שצריך כדי להשים סוף לוויכוח חסר תועלת הזאת?
מארק ריפטו לא האמין ביהדות.
עם כמות מאמינים והתגלות המונית זה מה שחשוב לך.. אז יש לך את הינדואיזם עם יותר ממיליארד מאמינים + התגלות המונית + הסבר על בריאת העולם...
איזה התגלות המונית?

תוכל להסביר לי עוד על ההתגלות ההמונית המתוארת כאן:
הינדואיזם – ויקיפדיה
מה עוד שחסרה שם התגלות, ואל שברא את העולם

תסתכלו מדקה 5:55

חקרתי את הנושא של שבט הסו.
ואף שמעתי מפי ראש השבט את הסיפור של התחלת הדת שלהם, זה סיפור מגוכח שאין בו גילו המוני.
אשמח לצרף לך את הסיפור המפורט אם זה חשוב לך.
המידע שלו לא מעודכן, מצטער.
הגילוי ההמוני שמדובר, הוא גילוי המוני שבמקרה כולם גם נרצחו מיד באותו מקום.
זה לא גילוי המוני.
הנה פירכה של כל השטויות שנאמרו בסרטון.
Rational Approach To Divine Origin of Judaism

חקרתי את הנושא של שבט הסו.
ואף שמעתי מפי ראש השבט את הסיפור של התחלת הדת שלהם, זה סיפור מגוכח שאין בו גילו המוני.
אשמח לצרף לך את הסיפור המפורט אם זה חשוב לך.
המידע שלו לא מעודכן, מצטער.
הגילוי ההמוני שמדובר, הוא גילוי המוני שבמקרה כולם גם נרצחו מיד באותו מקום.
זה לא גילוי המוני.

וזה התגלות המונית של אל שירד וטבח בעמו.. בדיוק באותה רמה של הסיפור של אל שהטביע את כל הברואים שלו..
וכל הסיפורים האלה עברו מאב לבן... והם אמיתיים לגמרי!!
כי הרי איזה אב ישקר לבנו??

וזה התגלות המונית של אל שירד וטבח בעמו.. בדיוק באותה רמה של הסיפור של אל שהטביע את כל הברואים שלו..
הקטע המעצבן שאפילו לרגע לא חשבת אם יש הבדל בין הסיפורים, כי אני סתם אידיוט, אני רק מחפש להיות כפוף למישהו ואם רק חס וחלילה לא אעשה את מה שאבא שלי עשה אני אאבד את משמעות החיים, אתה מבין שמקרה של ההינדו לא נשארו עדי ראיה להתגלות...אבל המבול היה הרבה לפני ההתגלות או שבכלל היה מישהו בעולם שהיה קשור איך שהוא ליהודים...
אם אתה חושב שכל מה שאני כותב זה סתם אז אל תקרא ואל תגיב, אם אתה חושב שיש טעם בדברי אז תעצור, תקרא ולפני שאתה מביא הוכחה נגדית תבדוק שהיא מתאימה...

גילו המוני שהדת היהודית מתפארת בה, זה גילוי בין הבורא להרבה מאוד אנשים במתן תורה, ואת כולם הוא השאיר בחיים שיספרו את הסיפור הלאה.
בשונה מהינדואיזים, שבעצומו של מלחמה מגלה אל שהורג את כולם ולא משאיר ניצולים, זה לא גילו המוני.

האל שמטביע זה המבול, אתה קצת מתבלבל, כי שם הוא לא התגלה.

גילוי המוני כמו שהיה לעם היהודי לא היה בשום דת אחרת. כולל את שבט הסו שמצחיק אותי כל פעם שאני נזכר בסיפור שלהם מפי ראש השבט.

סיפור מאב לבן לא מוכיח כלום, אם לא שהיה מדובר משהו מחייב.
תקרא על Applewhite Theorem

אז כמו שאמרת התנ"ך לא נכתב בבת אחת וההוכחה לך נמצאת בתנ"ך עצמו- ת- תורה, נ- נביאים, כלומר בין "כרך" לכרך היית תקופת זמן ארוכה, ועכשיו מתחבר מה שכבר כתבתי, גם התנ"ך נכלל במסורת, זה שכתוב משהו בתנ"ך זה נחמד אבל איך אתה יודע שמשהוא לא שינה אותו? הוסיף לו דברים? התשובה היא מסורת, כלומר כל דור ודור העביר את התנ"ך איך שהוא, אולי כדאי שאני ארחיב טיפה לגבי המסורת (אני אל מתכוון להישמע מזלזל או מעליב, אם כן סליחה) כשאני אומר "מסורת" אין הכוונה שכשהגעתי לגיל שלוש אבא שלי קרא לי ואמר לי "בן, לפני כמה שנים היה מעמד הר סיני וכו", במסורת נכלל כל התושב"ע (משנה, גמרא, ספרי הלכה, שו"תים וכו) כמות חומר עצומה שהגעתי למסקנה שאינך מודע אליה, מפאת קוצר (קוצר=kotzer 😆) היריעה אני לא אכתוב הכל אבל אם תרצה תחפש על הגמרא, משנה וכו, עכשיו מסורת זה לא רק לשמור על ידע, אלא גם לציין את מה שנעלם בעקבות פוגרומים וכו, או מה שהתווסף בעקבות התקופות אם זה משנה ואחריה גמרא עד לימינו אנו, דוגמה לחוזק המסורת, על הגמרא יש פרשנים בשם "ראשונים" ואחרי הראשונים יש "אחרונים", אם אתה תסתכל בראשונים אתה תראה שהם מצטטים את הגמרא, האחרונים שאחריהם מצטטים את הראשון שציטט את הגמרא- ככה שאתה רואה בדיוק איזו גמרא היית לראשון, אם לדוגמה תתן שם של חיבור אני אוכל לומר לך מתי הוא נכתב ומי כתב אותו, מי היה הרב של מי שכתב אותו ומי היה תלמידו ועוד דוגמאות.
לאחר שהבנו את חוזק המסורת הדרך להוכיח שהתורה לא אמתית תהיה לפגוע בזמן קבלתה, כלומר לומר שמישהו (אנושי לדוגמה משה) הביא ל600000 את התורה או שכולם שם הזו או שזאת היית קבוצה קטנה של שבטים שהחליטו לקבל אותה, על האפשרות שכולם הזו כבר כתבתי, ובתורה כמו שכבר ציטטתי ממנה כתוב היסטוריית יציאת מצרים, היסטורית קבלת התורה וכמובן את המצוות, עכשיו האפשרות שהתורה ניתנה לקבוצת שבטים יהודים קצת מוזרה, כי בתורה כתוב רגע קבלת התורה על ידי עם ישראל, כלומר השבטים האלה קיבלו ספר שאומר את ההיסטוריה שלהם שהם היו עבדים וכו, ויותר מזה הוא כותב שברגע המאורה שבו השבטים האלה קיבלו את התורה הם מנו מיליונים, איזו סיבה יש לשבטים האלה לקבל את התורה (בייחוד שכבר הזכרתי שכמה מהמצוות היו נחשבות להתאבדות) אלא אם כן זאת באמת היית ההיסטוריה שלם והם באמת מונים 600000 רק גברים מגיל 20? אתה היית מקבל על עצמך מצוות מספר כזה?
כלומר הסיבה היחידה לקבלת הספר הזה על עצמם תהיה רק אם מה שהספר אומר באמת נכון...
אבל זה מה שהספר עצמו אומר, אי אפשר להשתמש בספר עצמו כהוכחה לעצמו.
תחשוב שאני עכשיו מתחיל לפרסם מאמרי פרשנות לתורה, ואתה בא ומנסה לפקפק בידע שלי, אז כדי להוכיח שאני צודק אני אביא לך מאמרים שכתבתי על למה אני צודק. זה יהיה מקור אמין לדעתך לידע שלי?
אותו דבר עם התנ"ך, אתה צריך להאמין לו כי רשום שם שהוא אמין? זה לא תופס.
כמו שאמרתי, הסיפורים נכתבו לאורך זמן וזה הבנת, אבל הם גם נכתבו זמן רק אחרי שהאירוע כביכול התקיים, במקרה של מתן תורה 1000-2000 דורות אחרי, ככה שזה המון זמן לסיפור להתעוות. תחשוב כמה פעמים סיפרת את אותו סיפור וכמה פעמים פרטים קטנים השתנו.

לגבי היסטוריה, התנ"ך הוא לא ספר היסטוריה. תקן אותי אם אני טועה, אבל גם רבנים טוענים שחלק אמת וחלק משל, ככה שהוא לא יכול להיות ספר היסטוריה, במקרה הטוב הוא נכון חלקית.

לגבי עניין המסורת, אתה שוב מפספס חלק חשוב, לא הכל הגיע בבת אחת, אלה מנהגים ומצוות שהתפתחו לאורך שנים ארוכות, מאות אם לא אלפי שנים. חלק נוגד כאגדה, חלק נולד כמנהג שהודבקה לו מצווה אלוהית. שנת שמיטה למשל הייתה משהו יעיל מאוד בתקופה ללא דשן, ומי שביצע אותה היו לו גידולים הרבה יותר טובים בשנים הבאות. אצל אדם ללא ידע הוא יבין שאלוהים בירך אותו כי הוא עשה שנת שמיטה, ומשם נולדה האגדה שזה הגיע מפורשות מאלוהים.

אז כמו שאמרת התנ"ך לא נכתב בבת אחת וההוכחה לך נמצאת בתנ"ך עצמו- ת- תורה, נ- נביאים, כלומר בין "כרך" לכרך היית תקופת זמן ארוכה, ועכשיו מתחבר מה שכבר כתבתי, גם התנ"ך נכלל במסורת, זה שכתוב משהו בתנ"ך זה נחמד אבל איך אתה יודע שמשהוא לא שינה אותו? הוסיף לו דברים? התשובה היא מסורת, כלומר כל דור ודור העביר את התנ"ך איך שהוא, אולי כדאי שאני ארחיב טיפה לגבי המסורת (אני אל מתכוון להישמע מזלזל או מעליב, אם כן סליחה) כשאני אומר "מסורת" אין הכוונה שכשהגעתי לגיל שלוש אבא שלי קרא לי ואמר לי "בן, לפני כמה שנים היה מעמד הר סיני וכו", במסורת נכלל כל התושב"ע (משנה, גמרא, ספרי הלכה, שו"תים וכו) כמות חומר עצומה שהגעתי למסקנה שאינך מודע אליה, מפאת קוצר (קוצר=kotzer 😆) היריעה אני לא אכתוב הכל אבל אם תרצה תחפש על הגמרא, משנה וכו, עכשיו מסורת זה לא רק לשמור על ידע, אלא גם לציין את מה שנעלם בעקבות פוגרומים וכו, או מה שהתווסף בעקבות התקופות אם זה משנה ואחריה גמרא עד לימינו אנו, דוגמה לחוזק המסורת, על הגמרא יש פרשנים בשם "ראשונים" ואחרי הראשונים יש "אחרונים", אם אתה תסתכל בראשונים אתה תראה שהם מצטטים את הגמרא, האחרונים שאחריהם מצטטים את הראשון שציטט את הגמרא- ככה שאתה רואה בדיוק איזו גמרא היית לראשון, אם לדוגמה תתן שם של חיבור אני אוכל לומר לך מתי הוא נכתב ומי כתב אותו, מי היה הרב של מי שכתב אותו ומי היה תלמידו ועוד דוגמאות.
לאחר שהבנו את חוזק המסורת הדרך להוכיח שהתורה לא אמתית תהיה לפגוע בזמן קבלתה, כלומר לומר שמישהו (אנושי לדוגמה משה) הביא ל600000 את התורה או שכולם שם הזו או שזאת היית קבוצה קטנה של שבטים שהחליטו לקבל אותה, על האפשרות שכולם הזו כבר כתבתי, ובתורה כמו שכבר ציטטתי ממנה כתוב היסטוריית יציאת מצרים, היסטורית קבלת התורה וכמובן את המצוות, עכשיו האפשרות שהתורה ניתנה לקבוצת שבטים יהודים קצת מוזרה, כי בתורה כתוב רגע קבלת התורה על ידי עם ישראל, כלומר השבטים האלה קיבלו ספר שאומר את ההיסטוריה שלהם שהם היו עבדים וכו, ויותר מזה הוא כותב שברגע המאורה שבו השבטים האלה קיבלו את התורה הם מנו מיליונים, איזו סיבה יש לשבטים האלה לקבל את התורה (בייחוד שכבר הזכרתי שכמה מהמצוות היו נחשבות להתאבדות) אלא אם כן זאת באמת היית ההיסטוריה שלם והם באמת מונים 600000 רק גברים מגיל 20? אתה היית מקבל על עצמך מצוות מספר כזה?
כלומר הסיבה היחידה לקבלת הספר הזה על עצמם תהיה רק אם מה שהספר אומר באמת נכון...
@kotzer אני לא בא לומר שחובה מבחינת השכל להאמין כי אי אפשר להוכיח ב100 אחוז את הדת, אבל אם אתה הולך בשכל הישר אתה מוכרח להגיע למסקנה הזאת...

גילו המוני שהדת היהודית מתפארת בה, זה גילוי בין הבורא להרבה מאוד אנשים במתן תורה, ואת כולם הוא השאיר בחיים שיספרו את הסיפור הלאה.
בשונה מהינדואיזים, שבעצומו של מלחמה מגלה אל שהורג את כולם ולא משאיר ניצולים, זה לא גילו המוני.

האל שמטביע זה המבול, אתה קצת מתבלבל, כי שם הוא לא התגלה.

גילוי המוני כמו שהיה לעם היהודי לא היה בשום דת אחרת. כולל את שבט הסו שמצחיק אותי כל פעם שאני נזכר בסיפור שלהם מפי ראש השבט.

סיפור מאב לבן לא מוכיח כלום, אם לא שהיה מדובר משהו מחייב.
תקרא על Applewhite Theorem

זה בדיוק הסיפור של "כשחוזרים על שקר אלף פעם, הוא הופך לאמת"...
אתה מאמין כי סבא שלך סיפר לאבא שלך שהוא שמע שסבא שלו שמע מסבא שהיה התגלות בהר סיני וה' דיבר לכולם..

אתה מאמין כי סבא שלך סיפר לאבא שלך שהוא שמע שסבא שלו שמע מסבא שהיה התגלות בהר סיני וה' דיבר לכולם..
אני לא רואה בדבר ממה שכתבת התיחסות למה שכתבתי.

אבל זה מה שהספר עצמו אומר, אי אפשר להשתמש בספר עצמו כהוכחה לעצמו.
תחשוב שאני עכשיו מתחיל לפרסם מאמרי פרשנות לתורה, ואתה בא ומנסה לפקפק בידע שלי, אז כדי להוכיח שאני צודק אני אביא לך מאמרים שכתבתי על למה אני צודק. זה יהיה מקור אמין לדעתך לידע שלי?
אותו דבר עם התנ"ך, אתה צריך להאמין לו כי רשום שם שהוא אמין? זה לא תופס.
כמו שאמרתי, הסיפורים נכתבו לאורך זמן וזה הבנת, אבל הם גם נכתבו זמן רק אחרי שהאירוע כביכול התקיים, במקרה של מתן תורה 1000-2000 דורות אחרי, ככה שזה המון זמן לסיפור להתעוות. תחשוב כמה פעמים סיפרת את אותו סיפור וכמה פעמים פרטים קטנים השתנו.

לגבי היסטוריה, התנ"ך הוא לא ספר היסטוריה. תקן אותי אם אני טועה, אבל גם רבנים טוענים שחלק אמת וחלק משל, ככה שהוא לא יכול להיות ספר היסטוריה, במקרה הטוב הוא נכון חלקית.

לגבי עניין המסורת, אתה שוב מפספס חלק חשוב, לא הכל הגיע בבת אחת, אלה מנהגים ומצוות שהתפתחו לאורך שנים ארוכות, מאות אם לא אלפי שנים. חלק נוגד כאגדה, חלק נולד כמנהג שהודבקה לו מצווה אלוהית. שנת שמיטה למשל הייתה משהו יעיל מאוד בתקופה ללא דשן, ומי שביצע אותה היו לו גידולים הרבה יותר טובים בשנים הבאות. אצל אדם ללא ידע הוא יבין שאלוהים בירך אותו כי הוא עשה שנת שמיטה, ומשם נולדה האגדה שזה הגיע מפורשות מאלוהים.
זה הספר עצמו (אני מדבר על התורה)+ אלה שקיבלו אותו.
התורה לא אמינה משום שכתוב בה שהיא אמינה, היא אמינה משום שאבותינו קיבלו אותה ואבותינו לא היו מקבלים אותה אם היא לא הייתה מגיעה מהאל, וכמו שכבר אמרתי הספר מתאר את ההיסטוריה של מי שמקבל אותו, ברגע שהוא מקבל אותו, אם ניקח למשל אתה מוצא ספר שבו כתוב איפה היית לפני מציאת הספר ואיפה אתה נמצא כאשר מצאת את הספר...
מה?
דבר ראשון מדובר לא על סבא ואבא אחד אלא על מיליונים, אתה בעצם אומר שמיליונים קיבלו על עצמם סתם ספר שיש בו מצוות הזויות לאותה תקופה כמו שנת שמיטה,( זה לא מעניין שבאדמה יש יותר דשן אם אתה לא בחיים כדי להשתמש בו, בסוף בסוף אתה יכול למצוא לכל מצווה סיבה הגיונית למה לעשות אותה, השאלה מתי אתה כבר עוזב את גבולות הסביר, בו ננסה רגע:
עליה לרגל 3 פעמים בשנה- סיבה הגיונית- זה טוב לבריאות לעשות הליכות
למות על גילוי עריות, רצח וע"ז- אדם צריך להרגיש שיש משהו שהוא צריך להקריב את החיים בשבילו
ימי נידה- זה ממש כיף להתנזר חצי מהחודש
לימוד תורה- זה מפתח את המוח, אז למה לא מתמטיקה? משהו שאפשר לעשות אתו משהו במציאות? הא כי תורה יותר מחכים
ואני יכול להמשיך לנצח)
או שאתה אומר שכל הסבים והאבות האלה החליטו לשקר לבנים שלהם מה שהזוי מעצם ההחלטה ומזה שהשקר הזה יכול להשמר...
@kotzer

נערך לאחרונה:
אותו האל. ובלי קשר האיסלם אינה עבודה זרה בכלל ע"פ הכללים שביהודות מגדירים לע"ז

זה עניין שאני לא מבין, מה העניין לקיים את החגים, היהודיים אם אתה חושב (כמו שאני מסיק מדבריך) שמלבד בורא, יהדות זה בולשיט?
אני מרגיש חלק מהעם היהודי, מבחינת לאום, לכן יש חשיבות לחגים, כמו שאמרתי לא שומר פסח למשל אבל ארוחת חג וכו'.
וכמו שאמרתי, המשפחה של אישתי מסורתית לכן גם ארוחת חג זה לא סתם ארוחה אלא הכל לפי היהדות.

אני לא רואה בדבר ממה שכתבת התיחסות למה שכתבתי.

מה זה משנה באיזה צורה הייתה הגילוי ההמוני?!!
לפי אותה דת , זה היה גילוי המוני... בגלל שבדת שאתה מאמין נתנו איזה מספר דימיוני של 600000 איש.. אז זה הופך אותה לאמיתית יותר?!!

ולגבי Applewhite Theorem מה אתה רוצה להגיד?
מבחינתי זה לא ממש שונה מהדת שאתה בחרת להאמין בה.. בלי להיפגע.
תחליף את הנייק השחורות בכמה מצוות או תפילות כי רק ככה אפשר להכנס לגן עדן... חיתוך של איבר המין יש - ברית מילה..
למה אין רבנים שמבטיחים גישה לגן עדן בתמורה לצדקה או מעשים אחרים??

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית