הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

אבל המסורת זה לא רק סיפור מעמד הר סיני שהועבר מדור לדור, אלא כל דור נוסף מוסיף את הכתבים שלו למסורת, כך שאם אני רוצה אני יכול לעקוב מימינו עד למעמד הר סיני, אתה מבין?

אז איפה יוצא הר סיני??!

@kotzer אני לא בא לומר שחובה מבחינת השכל להאמין כי אי אפשר להוכיח ב100 אחוז את הדת, אבל אם אתה הולך בשכל הישר אתה מוכרח להגיע למסקנה הזאת...
בוא תסביר לי למה מוכרחים להגיע למסקנה הזאת?
בוא נוציא מהמשוואה את התנ"ך, כי אם אתה לוקח אותו כאמת מוחלטת אז הוכחת כביכול שיש אלוהים והדת צודקת, אתה לא צריך הוכחות נוספות כי יש לך פה ספר עובדות.
אבל אם ניקח בעירבון מוגבל את אותו הספר, איך נגיע ללהבין שהיהדות היא אמיתית?
אתה לוקח קיצור קיצור דרך, שאומר שאתה מתחיל בלהאמין שהתנ"ך הוא אמיתי, מכאן קל מאוד להגיע למסקנה שהיהדות אמיתית.
אני מסתכל על זה הפוך, בוא נגיד שעכשיו אני מאמין שקיים אל כלשהו, ועכשיו אני מחפש לאיזה דת הוא יכול להיות שייך. עומדות לפני מספר דתות גדולות, והכי גדולה מביניהם היא הדתיות האברהמיות (אני מכליל יהדות, נצרות ואיסלם ביחד כי יש להן מקור זהה), ככה שכבר הן קיבלו נקודה לזכותן. עכשיו אני מסתכל על רמת הוכחה, כלומר אם נאמר מה הוא חטא ומה הוא מצווה, אני מסתכל האם יש קשר בין צדיק וטוב לו ורשע רע לו, האם באמת יש קשר בין המצוות לתוצאות במציאות. אם היית שואל אותי ב-1400 לפני הספירה האם יש קשר בין הדברים, כנראה שהייתי אומר חלקית, חלק מהדברים עובדים וחלק לא, אבל נגיד שהרוב עובד. אם תשאל אותי היום, אז אין שום קשר. פה היהדות מאבדת ומרוויחה נקודה.
ועכשיו בוא נסתכל על הבסיס של הדת, הנחת היסוד. היהדות טוענת שאנחנו העם הנבחר של אלוהים, שהוא ביצע ניסים לנו, ושהוא ביצע המון דברים מטורפים לפני שהוא בחר בנו. אז בוא נסתכל על זה היסטורית - היהדות הייתה עם ללא הצלחה גדולה בעולם כעם חוץ מממלכה לא משמעותית במזרח התיכון לפני כמה אלפי שנים, וכל שאר הזמן היינו עבדים, נרדפים, ונרצחים. זה לא מתאר עם נבחר, זה מתאר עם זבל בפני האל. פה התנ"ך מאבד עוד נקודה. ספר התורה מתאר הרבה אירועים עצומים שלא יכלו פשוט להיעלם מהעולם ולא להשאיר ראיות, אבל משום מה הם לא השאירו ראיות. אנחנו יודעים מה דינוזאור אכל לפני מיליוני שנים, אבל אנחנו לא יודעים אם היו 3 מיליון יהודים בסיני לפני 3000 שנה? פה היהדות מאבדת עוד נקודה.
הספירה הכוללת שלי לא מובילה ליהדות, היא אפילו מרחיקה אותי משם

התורה לא אמינה משום שכתוב בה שהיא אמינה, היא אמינה משום שאבותינו קיבלו אותה ואבותינו לא היו מקבלים אותה אם היא לא הייתה מגיעה מהאל,
לפי התנ"ך

וכמו שכבר אמרתי הספר מתאר את ההיסטוריה של מי שמקבל אותו, ברגע שהוא מקבל אותו, אם ניקח למשל אתה מוצא ספר שבו כתוב איפה היית לפני מציאת הספר ואיפה אתה נמצא כאשר מצאת את הספר...
ככה אגדות עם עובדות, הן מספרות את העבר שלך בצורה מרשימה.
והתנ"ך לא נכתב במקום של קבלת תורה, אלא מאות שנים אחרי, אז בהחלט אפשרי שאחד מאגדות העם היה הסיפור על איך קיבלנו את התורה שלנו.
את התנ"ך לא התחילו לקרוא מיד עם קבלת תורה, אלא מאות שנים אחרי האירוע כביכול, למרות שאפשרי שהוא גם לא קרה מעולם, אלא פשוט שהתורה התפתחה כנגזרת של דת עובדת אלילים, שכבר היו להם חוקים משלהם, והיהודים רק התפתחו משם, כמו שכל כת ודת מתפתחת

דבר ראשון מדובר לא על סבא ואבא אחד אלא על מיליונים,
לפי מה שרשום בספר האגדות

אתה בעצם אומר שמיליונים קיבלו על עצמם סתם ספר שיש בו מצוות הזויות לאותה תקופה
לא מיליונים, כי זו הגזמה, אבל שבט או כמה שבטים, כן.
רוב המצוות היו מאוד הגיוניות לאותה תקופה, כי כביכול היה נראה שיש ברכה אלוהית על המצוות האלה, כמו שנתתי דוגמא של שנת שמיטה, מי שעשה אותה היו לו יבולים טובים יותר, כאילו האדמה בורכה ע"י אלוהים

עליה לרגל 3 פעמים בשנה- סיבה הגיונית- זה טוב לבריאות לעשות הליכות
יש לזה אספקט חשוב בחברה דתית, זו מסגרת חברתית חשובה, כמו חגים

למות על גילוי עריות, רצח וע"ז- אדם צריך להרגיש שיש משהו שהוא צריך להקריב את החיים בשבילו
זו מסגרת חברתית חשובה, שדואג לסדר בתוך חברה ותחושת ביטחון

ימי נידה- זה ממש כיף להתנזר חצי מהחודש
זה קשור לאמונות טפלות בכל מה שקשור לפוריות האישה, יש לך את זה עדיין בשבטים באפריקה.
תכלס אם אני הייתי יודע שכשאישה לא בהיריון היא מדממת ולא היה לי הסבר מדעי לזה, גם אני הייתי חושב שזה עונש מאלוהים והיא טמאה. היום אנחנו יודעים טוב יותר למה זה

לימוד תורה- זה מפתח את המוח, אז למה לא מתמטיקה? משהו שאפשר לעשות אתו משהו במציאות? הא כי תורה יותר מחכים
תלמד את חוקי החברה שלך ותחיה טוב, זה היה המדע בשבילם, הם עשו מצוות וחיו טוב יותר, זה היה הכי מדעי שיש בתקופה

או שאתה אומר שכל הסבים והאבות האלה החליטו לשקר לבנים שלהם מה שהזוי מעצם ההחלטה ומזה שהשקר הזה יכול להשמר...
כן, כי גם שיקרו להם, והם באמת ובתמים האמינו לשקר הזה.
זה גם לא התחיל בשקר, אלה אגדות עם שאנשים באמת האמינו שקרו, וזה עבר מדור לדור

ברגע שתגיד להם, אביכם שמע מאביו ששמע מאביו ספור כזה... רק אם זה אמיתי הסיפור ימשיך, אחרת היא תכחד.
זה שאנחנו לא בסוף לא אומר שאנחנו נצחיים. יש לך עוד הרבה אמונות בעולם שחיו מאות ואלפי שנים

אתה רק מחזק את הטענה שלי, אם המושג טלפון שבור התקיים במסורת אז איך זה שלכל יהודי יש את אותה גרסא?
אתה בכוונה מתעלם ממה שאמרתי שעברו מאות שנים במינימום מן האירוע עד לכתיבה? איך אתה יודע שמרגע האירוע עד לכתיבה שלו לא היה טלפון שבור? מן הסתם אין לך הקלטות של השיחות בעבר, אתה יודע רק מה עבר הלאה מרגע הכתיבה

אם אכן אתה מסתכל על הספר כהגזמה, הוא מאבד כמעט את כל ערכו.
וזו בידיוק הטענה הראשונית שלי, שאפשר לקחת הכל מילה במילה ולהתנגש עם דברים שסותרים את הכתב, או לא להאמין בכתב ככללו.
אתה מאמין שכל מה שנכתב בתנ"ך הוא אמת לאמיתה? סיפור נוח לפרטיו, יונה והלוויתן, סיפור בריאת העולם?
אם כן אז בכבוד, זו האמונה שלך, ואני לא מסכים איתה, אבל זו הדעה שלי והיא לא צריכה להיות חשובה לך. אבל אם אתה מאמין רק לחלק, אז איפה עובר הקו בין מציאות לדימיון? אם ספר מסויים היה משקר לי רק על דבר אחד, זה כבר מספיק כדי לדעת שהספר הוא לא אמת לאמיתה במינימום

אבל המסורת זה לא רק סיפור מעמד הר סיני שהועבר מדור לדור, אלא כל דור נוסף מוסיף את הכתבים שלו למסורת, כך שאם אני רוצה אני יכול לעקוב מימינו עד למעמד הר סיני, אתה מבין?
אתה לא יכול, כי יש רווח זמן גדול מאוד בין הכתב לאירוע. אותם "הכתבים שלו למסורת" התרחשו המון זמן אחרי מתי שהסיפור נולד.

בוא תסביר לי למה מוכרחים להגיע למסקנה הזאת?
בוא נוציא מהמשוואה את התנ"ך, כי אם אתה לוקח אותו כאמת מוחלטת אז הוכחת כביכול שיש אלוהים והדת צודקת, אתה לא צריך הוכחות נוספות כי יש לך פה ספר עובדות.
אבל אם ניקח בעירבון מוגבל את אותו הספר, איך נגיע ללהבין שהיהדות היא אמיתית?
אתה לוקח קיצור קיצור דרך, שאומר שאתה מתחיל בלהאמין שהתנ"ך הוא אמיתי, מכאן קל מאוד להגיע למסקנה שהיהדות אמיתית.
אני מסתכל על זה הפוך, בוא נגיד שעכשיו אני מאמין שקיים אל כלשהו, ועכשיו אני מחפש לאיזה דת הוא יכול להיות שייך. עומדות לפני מספר דתות גדולות, והכי גדולה מביניהם היא הדתיות האברהמיות (אני מכליל יהדות, נצרות ואיסלם ביחד כי יש להן מקור זהה), ככה שכבר הן קיבלו נקודה לזכותן. עכשיו אני מסתכל על רמת הוכחה, כלומר אם נאמר מה הוא חטא ומה הוא מצווה, אני מסתכל האם יש קשר בין צדיק וטוב לו ורשע רע לו, האם באמת יש קשר בין המצוות לתוצאות במציאות. אם היית שואל אותי ב-1400 לפני הספירה האם יש קשר בין הדברים, כנראה שהייתי אומר חלקית, חלק מהדברים עובדים וחלק לא, אבל נגיד שהרוב עובד. אם תשאל אותי היום, אז אין שום קשר. פה היהדות מאבדת ומרוויחה נקודה.
ועכשיו בוא נסתכל על הבסיס של הדת, הנחת היסוד. היהדות טוענת שאנחנו העם הנבחר של אלוהים, שהוא ביצע ניסים לנו, ושהוא ביצע המון דברים מטורפים לפני שהוא בחר בנו. אז בוא נסתכל על זה היסטורית - היהדות הייתה עם ללא הצלחה גדולה בעולם כעם חוץ מממלכה לא משמעותית במזרח התיכון לפני כמה אלפי שנים, וכל שאר הזמן היינו עבדים, נרדפים, ונרצחים. זה לא מתאר עם נבחר, זה מתאר עם זבל בפני האל. פה התנ"ך מאבד עוד נקודה. ספר התורה מתאר הרבה אירועים עצומים שלא יכלו פשוט להיעלם מהעולם ולא להשאיר ראיות, אבל משום מה הם לא השאירו ראיות. אנחנו יודעים מה דינוזאור אכל לפני מיליוני שנים, אבל אנחנו לא יודעים אם היו 3 מיליון יהודים בסיני לפני 3000 שנה? פה היהדות מאבדת עוד נקודה.
הספירה הכוללת שלי לא מובילה ליהדות, היא אפילו מרחיקה אותי משם

לפי התנ"ך

ככה אגדות עם עובדות, הן מספרות את העבר שלך בצורה מרשימה.
והתנ"ך לא נכתב במקום של קבלת תורה, אלא מאות שנים אחרי, אז בהחלט אפשרי שאחד מאגדות העם היה הסיפור על איך קיבלנו את התורה שלנו.
את התנ"ך לא התחילו לקרוא מיד עם קבלת תורה, אלא מאות שנים אחרי האירוע כביכול, למרות שאפשרי שהוא גם לא קרה מעולם, אלא פשוט שהתורה התפתחה כנגזרת של דת עובדת אלילים, שכבר היו להם חוקים משלהם, והיהודים רק התפתחו משם, כמו שכל כת ודת מתפתחת

לפי מה שרשום בספר האגדות

לא מיליונים, כי זו הגזמה, אבל שבט או כמה שבטים, כן.
רוב המצוות היו מאוד הגיוניות לאותה תקופה, כי כביכול היה נראה שיש ברכה אלוהית על המצוות האלה, כמו שנתתי דוגמא של שנת שמיטה, מי שעשה אותה היו לו יבולים טובים יותר, כאילו האדמה בורכה ע"י אלוהים

יש לזה אספקט חשוב בחברה דתית, זו מסגרת חברתית חשובה, כמו חגים

זו מסגרת חברתית חשובה, שדואג לסדר בתוך חברה ותחושת ביטחון

זה קשור לאמונות טפלות בכל מה שקשור לפוריות האישה, יש לך את זה עדיין בשבטים באפריקה.
תכלס אם אני הייתי יודע שכשאישה לא בהיריון היא מדממת ולא היה לי הסבר מדעי לזה, גם אני הייתי חושב שזה עונש מאלוהים והיא טמאה. היום אנחנו יודעים טוב יותר למה זה

תלמד את חוקי החברה שלך ותחיה טוב, זה היה המדע בשבילם, הם עשו מצוות וחיו טוב יותר, זה היה הכי מדעי שיש בתקופה

כן, כי גם שיקרו להם, והם באמת ובתמים האמינו לשקר הזה.
זה גם לא התחיל בשקר, אלה אגדות עם שאנשים באמת האמינו שקרו, וזה עבר מדור לדור

זה שאנחנו לא בסוף לא אומר שאנחנו נצחיים. יש לך עוד הרבה אמונות בעולם שחיו מאות ואלפי שנים

אתה בכוונה מתעלם ממה שאמרתי שעברו מאות שנים במינימום מן האירוע עד לכתיבה? איך אתה יודע שמרגע האירוע עד לכתיבה שלו לא היה טלפון שבור? מן הסתם אין לך הקלטות של השיחות בעבר, אתה יודע רק מה עבר הלאה מרגע הכתיבה

וזו בידיוק הטענה הראשונית שלי, שאפשר לקחת הכל מילה במילה ולהתנגש עם דברים שסותרים את הכתב, או לא להאמין בכתב ככללו.
אתה מאמין שכל מה שנכתב בתנ"ך הוא אמת לאמיתה? סיפור נוח לפרטיו, יונה והלוויתן, סיפור בריאת העולם?
אם כן אז בכבוד, זו האמונה שלך, ואני לא מסכים איתה, אבל זו הדעה שלי והיא לא צריכה להיות חשובה לך. אבל אם אתה מאמין רק לחלק, אז איפה עובר הקו בין מציאות לדימיון? אם ספר מסויים היה משקר לי רק על דבר אחד, זה כבר מספיק כדי לדעת שהספר הוא לא אמת לאמיתה במינימום

אתה לא יכול, כי יש רווח זמן גדול מאוד בין הכתב לאירוע. אותם "הכתבים שלו למסורת" התרחשו המון זמן אחרי מתי שהסיפור נולד.
בא ננסה מהתחלה, אני אשאל שאלה ותענו לי בכנות בסדר?
מה צריך לקרות כדי שאתם תאמינו באל ובמצוותיו?
@kotzer
@MasterSplitter
@Dark Soul Omega

חושבים שזב בגאמל אל מוסר...יש כאלה שחושבים שהוא לא שם

חושבים??!
שנייה.. אני צריך להבין.
אתה רוצה להגיד לי שלהתגלות המונית של האל מול 6 טריליון אנשים... שהעבירו את הסיפור מאב לבן עד היום... אף אחד לא יודע איפה זה היה בדיוק , פיזית , גאוגרפית??
מה שום אב לא לקח את הבן שלו לראות איפה אותו אירוע מלהיב התרחש? איך זה לא עבר מדור לדור??
בא ננסה מהתחלה, אני אשאל שאלה ותענו לי בכנות בסדר?
מה צריך לקרות כדי שאתם תאמינו באל ובמצוותיו?
@kotzer
@MasterSplitter
@Dark Soul Omega

פשוט מאוד.. לוגיקה..

אז אם יש לנו את כל הסיפור במדויק, למה את זה אנחנו לא יודעים?
לא כתוב איפה זה הר סיני, כן כתוב איזה מצוות קיבלנו משם...אבל לפני שאתה מגיב על זה תענה על מה ששאלתי הודעה לפני...

חושבים??!
שנייה.. אני צריך להבין.
אתה רוצה להגיד לי שלהתגלות המונית של האל מול 6 טריליון אנשים... שהעבירו את הסיפור מאב לבן עד היום... אף אחד לא יודע איפה זה היה בדיוק , פיזית , גאוגרפית??
מה שום אב לא לקח את הבן שלו לראות איפה אותו אירוע מלהיב התרחש? איך זה לא עבר מדור לדור??

פשוט מאוד.. לוגיקה..
מזאת אומרת לוגיקה?
רק לוגיקה?

איזה קטע, יש עוד מישהו שזה מעצבן אותו:
שִׁמְעוּ דְבַר יְהוָה קְצִינֵי סְדֹם הַאֲזִינוּ תּוֹרַת אֱלֹהֵינוּ עַם עֲמֹרָה: {יא} לָמָּה לִּי רֹב זִבְחֵיכֶם יֹאמַר יְהוָה שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים לֹא חָפָצְתִּי: {יב} כִּי תָבֹאוּ לֵרָאוֹת פָּנָי מִי בִקֵּשׁ זֹאת מִיֶּדְכֶם רְמֹס חֲצֵרָי: {יג} לֹא תוֹסִיפוּ הָבִיא מִנְחַת שָׁוְא קְטֹרֶת תּוֹעֵבָה הִיא לִי חֹדֶשׁ וְשַׁבָּת קְרֹא מִקְרָא לֹא אוּכַל אָוֶן וַעֲצָרָה: {יד} חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי הָיוּ עָלַי לָטֹרַח נִלְאֵיתִי נְשֹׂא: {טו} וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם גַּם כִּי תַרְבּוּ תְפִלָּה אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ יְדֵיכֶם דָּמִים מָלֵאוּ: {טז} רַחֲצוּ הִזַּכּוּ הָסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיכֶם מִנֶּגֶד עֵינָי חִדְלוּ הָרֵעַ: {יז} לִמְדוּ הֵיטֵב דִּרְשׁוּ מִשְׁפָּט אַשְּׁרוּ חָמוֹץ שִׁפְטוּ יָתוֹם רִיבוּ אַלְמָנָה
זה ישעיה פרק א
אני יכול גם לצטט את את נאומי ירמיהו אבל זה מעבר לנקודה .
הבעיה שלי שאותם אנשים לא באמת ישקיעו בהבנה ויסלפו אמיתות.
אני לא בן אדם מאמין אבל ברור שגם מי שמשתמש בשיטה הזאת הוא עצמו אינו אדם מאמין ורק מתרץ דברים דרך האמונה שלו וזה מה שכואב לי פה הצביעות המכוערת פה.
אני עבדתי וממשיך לעבוד עם אנשים שפנו לדת בשעות המצוקה שלהם וואלה לראות בל אדם עושה צחוק מהדבר שהציל את חייהם הוא זאת פשוט בושה וחרפה על הארץ.
החלק מצחיק פה שאותם חניכים שלי שבאמת חייבים את החיים שלהם לדת , לא מנסים לחנך אותי או להחזיר אותי בתשובה ולא שוקלים אפילו דברים כמו שנאת חינם
בזמן שאחיהם לאמונה הם התגלמות השטן עלי האדמות.

חושבים??!
שנייה.. אני צריך להבין.

פשוט מאוד.. לוגיקה..
גם בתורה לא כתוב איזה צבע היה לגרביים של משה...
אז אם יש לנו את כל הסיפור במדויק, למה את זה אנחנו לא יודעים?
כי זה לא מופיע במסורת

אתה צוחק עלי.. נכון
אתה משווה אירוע שנחשפו אליו 600000 איש , אירוע משנה חיים , ואתה משווה אותו לגרביים??
לא אני מנסה להעביר עקרון שהוא מה שחשוב נכתב מה שלא חשוב לא נכתב
ואשמח אם תוכל לענות לי על השאלה

ואשמח אם תוכל לענות לי על השאלה

אני מנסה להסביר לך שאם האירוע אכן קרה... והיה מועבר מאב לבן... אז גם המיקום הגיאורפי היה גם ידוע ומועבר מאב לבן..
זה לא בושה להודות שמצאתי פירצה בקו הגנה שלך...

אני חושב שאתה מתייחס לזה הפוך, מה שנכתב אתה טוען שהוא חשוב ומה שלא נכתב אתה טוען שהוא לא חשוב כי ככה זה נוח.

אני מנסה להסביר לך שאם האירוע אכן קרה... והיה מועבר מאב לבן... אז גם המיקום הגיאורפי היה גם ידוע ומועבר מאב לבן..
זה לא בושה להודות שמצאתי פירצה בקו הגנה שלך...
ממש לא, המיקום הגאוגרפי ממש אינו חשוב, מה הוא תורם לי שצבע הגרביים של משה לא תורם לי?
אני חושב שאתה מתייחס לזה הפוך, מה שנכתב אתה טוען שהוא חשוב ומה שלא נכתב אתה טוען שהוא לא חשוב כי ככה זה נוח.
לא, מה שחשוב שמעמד הר סיני זה:
קבלת התורה
כמות האנשים שלהם האל התגלה
ועוד.
התורה לא ספר היסטוריה במובן הזה, היא לא כותב לך את הדברים כאילו היא היסטוריון, אם יש פרט שחסר אתה צרי להסביר למה הוא לא היה צריך להיות חסר...
ואני אחזור על השאלה:
אני רוצה לפתוח דת חדשה, בדת שלי מקרים כל חודש אדם וסמראטפון לאל, מה צריך לקרות כדי שאתם תאמינו בה?
@MasterSplitter
@kotzer
@Dark Soul Omega
@yujinius

ממש לא, המיקום הגאוגרפי ממש אינו חשוב, מה הוא תורם לי שצבע הגרביים של משה לא תורם לי?

לא, מה שחשוב שמעמד הר סיני זה:
קבלת התורה
כמות האנשים שלהם האל התגלה
ועוד.
התורה לא ספר היסטוריה במובן הזה, היא לא כותב לך את הדברים כאילו היא היסטוריון, אם יש פרט שחסר אתה צרי להסביר למה הוא לא היה צריך להיות חסר...
ואני אחזור על השאלה:
אני רוצה לפתוח דת חדשה, בדת שלי מקרים כל חודש אדם וסמראטפון לאל, מה צריך לקרות כדי שאתם תאמינו בה?
@MasterSplitter
@kotzer
@Dark Soul Omega
@yujinius

זה בדיוק מה שעשו בזמנו... התחילו דת חדשה...
ואני לא מעוניין להצטרף...

@MasterSplitter
@kotzer
@Dark Soul Omega
@yujinius
כמו שכתבתי:
אני אישית מאמין באלוהים (או 'ישות שבראה אותנו'). מבחינת דת אני יהודי חילוני לגמרי, באמת שלא רואה למה שלאלוהים יהיה אכפת אם אני שומר שבת, צם ביום כיפור, אוכל חמץ בפסח וכו'. המשפחה של אישתי הם מסורתיים (אישתי חילונית) אז אנחנו עושים חגים כמו שצריך והכל, שזה מאוד כיף לי לעשות, מתוך מסורת ושייכות לעם היהודי. לגבי מצוות בין אדם לחברו אני משתדל לשמור לא בגלל המצוות והיהדות אלא בגלל "מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך" ו"ואהבת לרעך כמוך", לא יכול להגיד שתמיד אני חי לפי העקרונות האלה, אבל הייתי רוצה.
מה אני צריך כדי שאאמין בדת החדשה שלך (שזה כמו שנאמר כאן בדיוק מה שקרה לפני אלפי שנים, מישהו התחיל דת חדשה)? אני צריך לראות מעבר לכל ספק שהדת הזאת היא אמת, שזה מה שהאל רוצה שאני אעשה. ספר כלשהו שנכתב על ידי אנשים לפני אלפי שנים זה לא מספיק מבחינתי גם אם המון אנשים חושבים אותו דבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית