אומנם ב״זכות״ הקורונה יש לכולנו יותר זמן לחפור.
ומבלי להפחית בכבודו של אף אחד ההוכחה לקיום אלוהים / המפץ הגדול היא הרבה מעבר ליכולות הפורום.
דת היא אמונה ולא נכון (לדעתי) לחפש לאמונה צידוקים או הוכחות בטח לא בכלים מדעיים.
נקודה שעלתה בדיון היא נושא המסורת וכאן ללא ספק העם היהודי על אף קוטנו המספרי הצליח בצורה מעוררת השתאות לשמר על המנהגים שלו למרות נסיונות רבים להשמידו .
דבר נוסף הוא ההבדל בגישות, הגישה המדעית היא לעורר ספק בכל קביעה עד אשר יש הוכחה מוחלטת לדוגמא כוח המשיכה. אני לא בטוח שאני מבין מספיק בהתייחסות הדתית אבל נראה שיש יותר קבלה של ״אקסיומות״ כמו אופן בריאת העולם או גיל העולם.
לפני איזה 20 עמודים כתבתי שבעיניי זה לא משנה האם אתה מאמין או לא, אלא איך אתה חי את חייך בהתאם לכך ובעיניי הפורום הזה הוא דוגמא טובה לדו קיום.
החיים החלו 700 מיליון שנה מוקדם משסברו עד כה - הידען
ומבלי להפחית בכבודו של אף אחד ההוכחה לקיום אלוהים / המפץ הגדול היא הרבה מעבר ליכולות הפורום.
דת היא אמונה ולא נכון (לדעתי) לחפש לאמונה צידוקים או הוכחות בטח לא בכלים מדעיים.
נקודה שעלתה בדיון היא נושא המסורת וכאן ללא ספק העם היהודי על אף קוטנו המספרי הצליח בצורה מעוררת השתאות לשמר על המנהגים שלו למרות נסיונות רבים להשמידו .
דבר נוסף הוא ההבדל בגישות, הגישה המדעית היא לעורר ספק בכל קביעה עד אשר יש הוכחה מוחלטת לדוגמא כוח המשיכה. אני לא בטוח שאני מבין מספיק בהתייחסות הדתית אבל נראה שיש יותר קבלה של ״אקסיומות״ כמו אופן בריאת העולם או גיל העולם.
לפני איזה 20 עמודים כתבתי שבעיניי זה לא משנה האם אתה מאמין או לא, אלא איך אתה חי את חייך בהתאם לכך ובעיניי הפורום הזה הוא דוגמא טובה לדו קיום.
איך אתה מסביר הוכחות מדעיות לכך שהעולם קיים מיליארדי שנים ולא 6000?החלק הלא נכון הוא שאתה לא תענש בעולם הבא, ולא יודע אם אתה שם לב אבל אנחנו חוזרים על עצמנו, המסורת יותר ממדוייקת, כמו שכבר כתבתי והבאתי הוכחות, כך דוגמה חדשה- בשבת בתפילה קוראים פרשה מהתורה, אם הבעל קורא אומר נניח מילה, את אותה מילה רק מחליף בין צרה לחיריק למשל, שוכח אות, אתה שומע מקהלה של אנשים שמתקנים אותו, ואני חוזר התורה לא נכתבה עשרות שנים לאחר מתן תורה, אני לא יודע מאיפה אתה כל הזמן מביא את זה, והתנ"ך הוא חלק מהמסורת שכתובה ולא הועברה רק בעל פה, אני יודע שהתנ"ך נכון בגלל שהמסורת מאמתת אותו, לא בגלל שהוא כתוב, ויש לך מגילה שמתארת את האירוע והיא- התורה
החיים החלו 700 מיליון שנה מוקדם משסברו עד כה - הידען