שוב, אתה מוזמן לבוא איתי לשכונה החרדית בה גדלתי, אנחנו ביחד ננפץ את הסטיגמות שהכרת, אפגיש אותך עם היוצאים בשאלה ותחליט אתה בעצמך.
ישבתי פעם עם קרוב משפחה יוצא בשאלה שעכשיו מתחזק, והוא אמר לי (בעודו בשאלה) שהוא ישב על ספסל עם החברים האחרים שבשאלה, והם דיברו בינהם, וזה היה מאוד מעניין להם לגלות של90% מהם היה הפרעת מניה דפרסיה, הפרעה שמתאפינת פעמים רבות בשינויי חיים דרסטית.
רוב החברים האישיים שלי בשאלה הודו בפה מלא שהם לא בחרו בדרך הזאת בחשיבה עמוקה, אלא ממקום רגשי ורצון להשתחרר.
אלחנן עם כול הכבוד. אני מכיר לפחות שלושה אנשים שסבלו ממחלות נפשיות אגב יחס נוראי מצד משפחתם הדתיות ועזבו את הדת באופן טבעי בגלל היחס הזה , ובנוסף כאלו שאגב התגלות המחלה הנפשית שלהם קיבלו יחס נוראי מאנשי הדת שמסביבם (משהו סטייל אם הייתה מאמין יותר לא הייתה נכנס לדיכאון. למה אתה פשוט לא מאמין?)
אין שום קשר לעזיבה של דת בנושא . בן אדם שעזב את הדת הוא פשוט בן אדם חופשי בידיוק כמו שאדם שחזר בתשובה הוא בן אדם חופשי.
ומאניה דפריסה לא מאופיינת בשיוני חיים דרסטי בכלל, זאת אחת המחלות שיש לה הרבה יותר קשר גנטי מכול מחלה נפשית אחרת, זה למה הטיפול בתרופות הוא כזה חשוב בזה. וזה למה היא אחת המחלות שעדיין יש בה טיפול בגלי חשמל.