אני מסכים לחלוטין עם רוב מה שאמרת, חלק מהדברים שם לא לחלוטין אבל זה כבר קטנות לא משמעותיות.אי אפשר לבדוק אם נשמתו של אדם ששכב עם גבר נמצא בשפן. את זה מספר האר"י ז"ל מחוכמתו.
אני לא צריך להוכיח את זה, כמו שאני לא צריך להוכיח שהיה קריעת ים סוף, יציאת מצרים, או כל נס או תאור אחר בתנ"ך אם רק אוכל להוכיח שהתורה נכתבה על ידי משה מפי הקב"ה.
ברגע שאצליח לשכנע אותך שהתורה נכתבה מילה במילה מפי בורא העולם, כל יכול, ישר ואמת, ויודע הכל, הדיון הסתיים, כי כל הדברים שכתובים בתורה אמת.
אז בכדי להוכיח את מתן תורה או קריעת ים סוף בצורה עובדתית, נצטרך לטייל לשם באמצעות מכונת זמן, ולהעיד את זה בעצמנו, וזה לא יקרה, ובעצם זה לגבי כל דבר מהעבר שלא השאיר שרידים ספציפיים מספיק.
גם אם אמצא שרידים של עם שיצא ממצרים לארץ ישראל, זה לא הוכחה עובדתית, כי זה מוכיח חלק מהמאורע, אבל לא את הניסים שאנחנו מקיימים עליהם את הדיון, ובחירת הבורא בעם נבחר.
עכשיו הדיון הוא להוכיח קיום בורא כל היקום שבחר בעם ספציפי בצורה שמתוארת בתנ"ך.
המילה להוכיח זה "טריקי", כי מה שמוכח במחינתך, יכול לא להיות מוכח מבחינתי. חלק יגידו שעדות מספיק, כשחלק ידרשו לפחות 2 עדים, וחלק ידרשו רק עדים שהם מכירים באופן אישי וסומכים עליהם.
חלק יסמכו על חישובים מתמטים, וחלק יגידו שהחישוב שלך לא אמין מספיק.
וחלק פשוט ידרשו לראות הכל בעיניים שלהם, או בצורה מופקעת שאין ביכולת אף אחד להוכיח.
אם ניקח לדוגמה את הדיון אם סבתא של סבתא שלי נולדה מאימא שלה, מה יחשב הוכחה לזה? או שאי אפשר להוכיח?
האם הצורה שאני נולדתי, וכל מי שאנחנו מכירים נולדו מספיק? או האם נצטרך להיות נוכחים שם? זה זה לגטימי לדון אם היא בכלל הייתה קיימת מלכתחילה?
השתמשנו בהגיון שמתקבל על דעתינו ודעת אנשים דתיים, שמוכיח את אמיתות התנ"ך לפרטיו, וכל מה שזה כולל.
הסברנו שלמסורת יש תנאים כדי להצליח דורות בעתיד, ואם לא התנאים האלו, היא לא תצליח.
האפשרות הראשונה, שהיא אמת, וקרתה בדיוק כמו שמתואר, כמו מוות של סבא, שמתחיל מסורת כל שנה שמספידים אותו.
האפשרות השניה שהיא שקר, אבל שקר מאוד ספציפי, לדוגמה שאי אפשר להתחקות אחריה.
ולכן אמרנו שבגלל שהתנ"ך מתואר בצורה של מסורת שלא הייתה עוברת אם לא הייתה אמיתית.
ההבדל העיקרי בינינו נובע מכמות הראיות הדרושות לשנינו כדי להאמין באותו דבר.
כמו שאמרת, הדרך האולטימטיבית להוכיח את העניין יהיה שאלוהים ירד מהשמיים וידבר אלינו ישירות ויאמר את האמת, עד אז אנחנו רק צריכים לשער על בסיס הראיות שעומדות מולנו.
יש ראיות שאפשר לפרש אותן לכאן ולכאן, ואדם שירצה להאמין כנראה ימצא מספיק ראיות כדי להאמין, זה לא קשה במיוחד. אני פשוט חושב שטענה גדולה דורשת הוכחה גדולה, ואם אני מתחיל מאי ידיעה על כלום, ומישהו שטוען שיש ישות אלוהית שבראה הכל, שהולכת כנגד כל העקרונות המוכרים לי על פני האדמה, אני אצטרך חתיכת ראיה מפלצתית בשביל זה, ואז עוד אומרים לי שהוא בא ונתן לנו הוראות איך להתנהל, אבל רק לנו העם הקטן באדמה חסרת ערך, וכל זה אני יודע רק משמועות (אמרו לי), אני אצטרך אפילו ראיה גדולה יותר.
אני ואתה מתבדלים במשקל שאנחנו נותנים לראיות מסוימות, וכמות הראיות הדרושות לנו לטענות מסויימות
דבר ראשון אתה עדיין לא מבין על מה אני מדבר, אני מדבר על איך המסורת נולדה, ולא מה קרה לה אחרי.כי זה בדיוק מה שאתה אומר כאשר אתה אומר שהמסורת השתנת...יצא לך לקרוא קצת בתורה?בראשית, שמות ויקרא במדבר דברים?
דבר שני, צריך להיות עיוור כדי לא לראות שמסורות משתנות על הזמן, חלקן יותר וחלקן פחות