הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה הן הטעויות הנפוצות שעושים בחיטוב?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
טעויות נפוצות חיטוב.jpg

מה הן הטעויות הנפוצות שעושים בחיטוב?

לירידה במשקל יש נוסחה מאוד בסיסית – הקלוריות שמכניסים (אוכל ושתייה) פחות הקלוריות שמוציאים. אמנם נשמע פשוט ,אבל מכאן השאלה היא איך אנחנו מיישמים את זה?

ריכזנו לכם טעויות נפוצות בהתנהלות בזמן ירידה במשקל/חיטוב:

1. סיווג מזונות כטובים ורעים או אסור ומותר – "שומן זה רע", "פחמימות זה השטן", "אסור לאכול לחם ותפוחי אדמה " אם נאכל כמות גבוהה של שומן ופחמימות, זה יכול להוביל אותנו למאזן קלורי חיובי ולעלייה במשקל, אבל בצריכה מבוקרת ומותאמת לערכים היומיים, אין צורך להימנע מהם.

2. התלהבות של מתחילים – להתחיל חיטוב עם מוטבציה גבוהה זה מעולה! אבל לפעמים זה יכול לפגוע בכם. למשל,להתחיל חיטוב מכמות קלוריות מאוד נמוכה או להפחית בבת אחת בחצי את כמות הקלוריות שאתם צורכים. גירעון קלורי גדול מדי יכול להוביל לחוסרים ואפילו לאיבוד מסת שריר. איך תדעו שהגירעון הקלורי לא גדול מדי? תעקבו אחר השקילות היומיות ותעשו ממוצעי שקילות שבועי – קצב ירידה תקין הוא ירידה של 0.5-1% מהמשקל בשבוע בהפרש בין ממוצע לממוצע.

3. מנסים להתאים את עצמכם לתזונה מסוימת במקום להתאים את התזונה אליכם – אז לחבר שלכם עובדת מצוין דיאטת פליאו (סתם דוגמה), מי אמר שגם לכם זה יעבוד? כל הדיאטות מסתכמות לעיקרון הפשוט של מאזן קלורי שלילי. כדי לבחור דיאטה שמתאימה לכם, אתם צריכים לחשוב על סדר היום ועל ההעדפות האישיות שלכם ולא לנסות דיאטה אקראית רק כי היא מצליחה למישהו אחר.

4. מקשיבים לאנשים באינסטגרם/יוטיוב כי הם נראים טוב ונשמעים משכנעים – קודם כל, אני לא רוצה להכליל. ודאי שיש אנשי מקצוע שנראים טוב ומעבירים תוכן מבוסס. אבל ברשתות מסתובב גם המון מידע לא אמין וחשוב לדעת להמלצות של מי להקשיב. שמעתם משהו שנשמע לכם קיצוני? תבקשו מקור לטענה, תפעילו חשיבה ביקורתית, אל תאמצו "שיטות" שונות רק כי מי שהעביר את המידע נראה כמו אחד שמבין על מה הוא מדבר. למען האמת – אם אתם שומעים טענות נחרצות כמו ששיטה מסוימת היא הכי טובה או איסורים החלטיים על מזונות מסוימים, זה כבר צריך להדליק לכם נורה אדומה.

5. המוסיף גורע – משתמשים בתוספים שלא לצורך. כל מיני "שורפי שומן" למיניהם, תרכובות צמחים- שייקים וכדומה. הדברים האלה לא באמת עובדים. זה אולי ישמע משעמם, אבל תנצלו את המשאבים שלכם כדי להשקיע בתזונה מאוזנת ובאימונים מסודרים, לא צריך יותר מזה. אם אתם לא בטוחים איך, אתם תמיד יכולים לפנות אלינו ונשמח לעזור

תודה!

האם אני יכולה להסתמך על מחשבון קלוריות שבאחד באתרים ?
אני רושמת גיל משקל גובה ופעילות גופנית, וזה נותן לי כמה קלוריות אני צריכה לאכול בשביל לשמור על מה שיש או בשביל להוריד משקל.

(ליתר דיוק המשקל שלי 57 , גובה 59 , גיל 20 ופעילות גופנית בינונית - קצת אירובי וקצת משקל פעמיים-שלוש בשבוע)

האתר רושם שכדי לשמור על מה שיש - לצרוך 2176 קלוריות, וכדי להוריד לצרוך 1940 ביום (כדי להוריד קילו בחודש, אבל המטרה שלי היא קילו וחצי לפחות בשבוע)

בכל מקרה, הייתי שמחה לדעת אם המידע הזה נכון.

ואם אני מורידה 2 קילו בשבוע, זה לא מומלץ ?

תודה רבה 😁

האתר רושם שכדי לשמור על מה שיש - לצרוך 2176 קלוריות, וכדי להוריד לצרוך 1940 ביום (כדי להוריד קילו בחודש, אבל המטרה שלי היא קילו וחצי לפחות בשבוע)
את יכולה להסתמך על זה כנקודת התחלה ומשם לראות לפי המשקל שלך, אם את נשארת באותו משקל אז להוריד קלוריות, אם אתה יורדת אז לא לשנות וכו..
זה לא מדד מדוייק כי לכל גוף יש קצב חילוף חומרים שונה

ואל תכווני ל1.5 קג בשבוע זה המון (אולי רק בשבוע שבועיים הראשונים זה יהיה בסדר כי יש ירידה של נוזלים), אין סיבה שתרדי יותר מחצי קילו-700 גרם בשבוע, יותר מזה את סתם כנראה תאבדי שריר או תיחלשי ואת לא רוצה להגיע לזה

תודה!

אני רושמת גיל משקל גובה ופעילות גופנית, וזה נותן לי כמה קלוריות אני צריכה לאכול בשביל לשמור על מה שיש או בשביל להוריד משקל.

(ליתר דיוק המשקל שלי 57 , גובה 59 , גיל 20 ופעילות גופנית בינונית - קצת אירובי וקצת משקל פעמיים-שלוש בשבוע)

תודה רבה 😁

המטרה שלך היא גסה מידי,
בחיטוב 0.5-1.5 אחוז ממ.ג זה הטווח,
בקשר לאתר את יכולה לנסות בmyfitnesspal ולהשוות או להתחיל מההמלצה ומקסימום לשחק עם זה במידה ואת רואה שאין שינוי תוך כמה ימים.

תודה!

תודה רבה 😁

את ממש לא רוצה להגיע למצב שאת יורדת 2 קילו בשבוע, זה המון! ._.
וגם סביר להניח שתעלי אח"כ את הכל במכה. סתם מתסכל.
ההמלצה למשקל שלך הוא בערך חצי קילו לשבוע...

אגב, אצלי קרה משו נורא מוזר. התחלתי חיטוב לפני חודש בערך, ובשבועיים הראשונים הייתה ירידה יפה של כחצי קילו בשבוע, ממש לפי הספר, ובשבועיים שאחרי נתקעתי לגמרי במשקל.
זה מתסכל כי אני מקפידה על התפריט, (1,400) ומשתדלת לצאת לאירובי לפחות 4 פעמים בשבוע (השבוע ספציפית לא נראלי שאצא לריצה הקבועה שלי, כי חם בחוץ בקטע חולני.)
מה יכול לגרום לזה לקרות? (כבר שללתי כלמני אלמנטים כמו הורמונים וכאלה.)

את ממש לא רוצה להגיע למצב שאת יורדת 2 קילו בשבוע, זה המון! ._.
וגם סביר להניח שתעלי אח"כ את הכל במכה. סתם מתסכל.
ההמלצה למשקל שלך הוא בערך חצי קילו לשבוע...

אגב, אצלי קרה משו נורא מוזר. התחלתי חיטוב לפני חודש בערך, ובשבועיים הראשונים הייתה ירידה יפה של כחצי קילו בשבוע, ממש לפי הספר, ובשבועיים שאחרי נתקעתי לגמרי במשקל.
זה מתסכל כי אני מקפידה על התפריט, (1,400) ומשתדלת לצאת לאירובי לפחות 4 פעמים בשבוע (השבוע ספציפית לא נראלי שאצא לריצה הקבועה שלי, כי חם בחוץ בקטע חולני.)
מה יכול לגרום לזה לקרות? (כבר שללתי כלמני אלמנטים כמו הורמונים וכאלה.)

עדיין בתקיעה?

עדיין בתקיעה?

יאפ :|
הומלץ לי לעשות שבוע של 1,600 (כרגע כל 1,400) ואז שוב לנסות להוריד. אבל מודה שממש קשה לי לשבור באמצע את החיטוב כשהאינסטינגט שלי הוא דווקא לקצץ עוד.
למרות שאין לי מושג מאיפה לקצץ חחחח

יאפ :|
הומלץ לי לעשות שבוע של 1,600 (כרגע כל 1,400) ואז שוב לנסות להוריד. אבל מודה שממש קשה לי לשבור באמצע את החיטוב כשהאינסטינגט שלי הוא דווקא לקצץ עוד.
למרות שאין לי מושג מאיפה לקצץ חחחח

יש קצת היגיון בלעשות איזה דיאט ברייק של שבוע אבל לא במצבך לדעתי,
את כולה פחות מחודש בחיטוב.

יש קצת היגיון בלעשות איזה דיאט ברייק של שבוע אבל לא במצבך לדעתי,
את כולה פחות מחודש בחיטוב.

מרגיש כמו נצח 😭
חחח חשבתי אולי לשחק עם אבות המזון. לדוג' אני אוכלת בערך 130 גר חלבון ליום(הרוב מלא), שזה כמעט פי 2.3 ממשקל גוף.
בפועל אני לא צריכה יותר מ 1.8-2... אולי אוסיף שומן/ פחממה ( אני יודעת שזה יעלה בנוזלים, אבל) אולי הגוף שלי יתפקד עם זה יותר טוב...?
סתם זורקת רעיונות... זה יכול לעזור?
כרגע החלבון והפחממה שלי שווים 130-130 רוב הזמן.

מרגיש כמו נצח 😭
חחח חשבתי אולי לשחק עם אבות המזון. לדוג' אני אוכלת בערך 130 גר חלבון ליום(הרוב מלא), שזה כמעט פי 2.3 ממשקל גוף.
בפועל אני לא צריכה יותר מ 1.8-2... אולי אוסיף שומן/ פחממה ( אני יודעת שזה יעלה בנוזלים, אבל) אולי הגוף שלי יתפקד עם זה יותר טוב...?
סתם זורקת רעיונות... זה יכול לעזור?
כרגע החלבון והפחממה שלי שווים 130-130 רוב הזמן.

כמה השומן?
בכל מקרה את יכולה להוריד חלבון לפי 2.

ולהוסיף לפחממה?
כלומר, לשנות את מאזן הצריכה הקלורית שלי, או בכלל להוריד את הצריכה הקלורית תוך הפחתת החלבון?

אני הייתי הולך על קיצוץ,
מוריד 30 גרם חלבון ומשאיר על פי 2, גם יוריד לך 120 קלוריות בצריכה היומית שיעזרו לך לחיטוב לדעתי.

להוסיף תמיד אפשר וזה אפילו כיף.

אני הייתי הולך על קיצוץ,
מוריד 30 גרם חלבון ומשאיר על פי 2, גם יוריד לך 120 קלוריות בצריכה היומית שיעזרו לך לחיטוב לדעתי.

להוסיף תמיד אפשר וזה אפילו כיף.

אז אם כבר, אוריד גם קצת מהשומן... כי להגיע ל100 ג' זה פחות מ1.8 לקג.
אז אם אהיה על 130 פחממה 110 חלבון ו40 שומן זה יוצא יותר סביר...

אז אם כבר, אוריד גם קצת מהשומן... כי להגיע ל100 ג' זה פחות מ1.8 לקג.
אז אם אהיה על 130 פחממה 110 חלבון ו40 שומן זה יוצא יותר סביר...

אין שום בעיה עם זה, רק תשמרי על השומן 0.8 למ.ג.
יוריד לך עוד איזה 60 קלוריות שזה ברכה.

אין שום בעיה עם זה, רק תשמרי על השומן 0.8 למ.ג.
יוריד לך עוד איזה 60 קלוריות שזה ברכה.

אוף.
אני רק חושבת על זה ואני נהיה רעבה 😭
אשכרה עוד לא 12:00 וכבר חרגתי מהתקציב שלי לארוחת הבוקר. לפי התפריט זה עד 330, ואני כבר על 440. אצטרך לקזז מארוחת הצהריים אומשו 🤦‍♂️😭

ש
אוף.
אני רק חושבת על זה ואני נהיה רעבה 😭
אשכרה עוד לא 12:00 וכבר חרגתי מהתקציב שלי לארוחת הבוקר. לפי התפריט זה עד 330, ואני כבר על 440. אצטרך לקזז מארוחת הצהריים אומשו 🤦‍♂️😭

בימים קשים לכי על דחיית ארוחות,
אני למשל שאני קצת רעב שותה הרבה מים / קפה שחור / עושה שנ"צ או כל דבר שידחה טיפה את הרעב. (אפילו בשעה)
ככה יש לי פחות שעות להכניס מלא אוכל 😋🍴

ש

בימים קשים לכי על דחיית ארוחות,
אני למשל שאני קצת רעב שותה הרבה מים / קפה שחור / עושה שנ"צ או כל דבר שידחה טיפה את הרעב. (אפילו בשעה)
ככה יש לי פחות שעות להכניס מלא אוכל 😋🍴

כןןן עשיתי את זה אתמול עם ארוחת הערב :0
נשארו לי רק 150 קל' כי הייתי ממממש רעבה לאורך כל היום. אז פשוט הוצאתי את עצמי מהבית עד סביבות 10 בלילה ואכלתי משו קטן כשחזרתי כדי לא לישון רעבה.
וזה עוד כשאני על 1,400.

אומייגאד, אני הולכת למות מרעב. איזה סיבת פטירה מטופשת בעידן השפע ☠️

כןןן עשיתי את זה אתמול עם ארוחת הערב :0
נשארו לי רק 150 קל' כי הייתי ממממש רעבה לאורך כל היום. אז פשוט הוצאתי את עצמי מהבית עד סביבות 10 בלילה ואכלתי משו קטן כשחזרתי כדי לא לישון רעבה.
וזה עוד כשאני על 1,400.

אומייגאד, אני הולכת למות מרעב. איזה סיבת פטירה מטופשת בעידן השפע ☠️

תגידי איזו פחמימה את אוכלת במהלך היום? ואיזה בשר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית