הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליה מהירה ולא צפויה במסת שריר?

467shaked

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
שלום,
אני אנסה לכתוב רקע אבל אני לא בטוח מה הרקע הרלונטי..
אני מתאמן קצת פחות משנתיים 3 פעמים בשבוע בחדר כושר.
שקלתי 131 ק"ג, היום אני שוקל בין 102 ל 106 תלוי בחג.

קרה משהו מוזר אחרי העצמאות, אכלתי הרבה בשר ובדרך כלל התזונה שלי צמחונית, לוקח אבקת חלבון מבוסס מי גבינה אחרי אימונים.
יומיים אחרי עשיתי אימון ופתאום המשקל שהייתי רגיל אליו בחזה (מוט 20 + 25 בכל צד) היה ממש קל והצלחתי חלק וייציב עם 30 בכל צד, 6 הרמות ו4 חזרות.
בדרך כלל זה קורה לי באופן הדרגתי יותר

יכול להיות שזה קשור גם לזה שהורדתי את העצימות של האימונים וחזרתי אחרי בערך חודש.
בשגרה הרמתי גם 27.5 בכל צד +20 אבל כשחזרתי אחרי חודש 25 בכל צד היה לי קשה, ויתרתי על אימון אחד ובאימון הבא אחרי יום העצמאות כבר היה לי סבבה 30 בכל צד..

קרה לי עוד פעם בעבר משהו דומה אחרי שעשיתי הפסקה של בערך חודש של מנוחה (גב תפוס), חזרתי ובהתחלה היה קשה לחזור ואחרי זה הייתה התקדמות מהירה יחסית.

אז זה גרם לי לחשוב על כמה שאלות:
1. האם יש קשר בין מנוחה/הפסקה בינונית כזו לבין התקדמות מהירה אחריה? האם זה נחקר בעבר?
2. האם יש קשר בין משקל גוף לבין כמות החלבון הנדרשת? יכול להיות שמנת החלבון המומלצת של אבקת החלבון קטנה מדי בשבילי?

מה שמביא לשאלה נוספת: האם מטבוליזם איטי יכול להשפיע על ספיגת החלבון? אני צריך להתייחס לזה ולצרוך כמות חלבונים שונה או חלבנים ממקורות מסויימים ולא אחרים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית