הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

[יעוץ] חיטוב לאחר הצבא

nicklancer1

משתמש מתחיל
91
20
נק' מוניטין:
21
91
20
היי לכולם, לאחר שירות צבאי שבו אכלתי אוכל תת רמה ועליתי במשקל הגעתי למסקנה שסוף סוף אוכל לחזור לשיגרת האימונים כמו שצריך.
קצת פרטים, בן 21, כרגע 76 קג (BMR 2068).
התחלתי את החיטוב בתחילת מרץ במשקל של 80-79 קג.
בעקבות סגירת חדרי כושר בגלל הקורונה התחלתי אימוני FBW בבית ולאחר מספר שבועות קיצצתי בכמויות הפחמימה והוספתי אירובי של לאחר אימון (עפ עיקרון השומן העיקש של מקדונלד) 5 דק הליכה + 10 דק אינטרוולים + 5 דק הליכת התאוששות + 15/20 דק של ריצה קלה (סהכ לא כולל ההליכות 90 דק שבועיות).
אני כרגע תקוע בחיטוב אולי בגלל חוסר התנועה שלי אודות הקורונה או כנראה בגלל אי העמסת הפחמימה שלי.. אשמח להמלצות שלכם 😃
https://i.imgur.com/sUHReq7.png (לא מצליח להכניס את התמונה כתמונה)
תודה רבה לכל העוזרים ושיהיה שבוע טוב.

התפריט שלך 1,400 קלוריות?
נשמע לי הזוי.
בכל מקרה אם אתה לא יורד תקופה אתה כנראה לא בגירעון מספיק, ככה פשוט.

• פותח/ת השרשור
התפריט שלך 1,400 קלוריות?
נשמע לי הזוי.
בכל מקרה אם אתה לא יורד תקופה אתה כנראה לא בגירעון מספיק, ככה פשוט.
שכחתי לציין, התחלתי לפני הכניסה לחיטוב 3 שבועות של מאזן נטרלי ולאט לאט בתחלתי לקצץ בכמות הפחמימה, כרגע די קשה לי להוריד עוד פחמימה כי זה גם ככה תפריט של ציפורים. אני חושב שכן עשיתי טעות שקיצצתי מהר מידי בכמות הקלוריות ולנסות להוריד עוד לפני קיצוץ..

איך אתה שוקל את עצמך? באיזה ימים? ממוצע שבועי?

נראה לי שמשהו בחישובים שלך לא נכון...
אתה שוקל אוכל אחרי בישול?

• פותח/ת השרשור
איך אתה שוקל את עצמך? באיזה ימים? ממוצע שבועי?

נראה לי שמשהו בחישובים שלך לא נכון...
אתה שוקל אוכל אחרי בישול?
שוקל את עצמי מידי יום רואה על הבוקר אחרי צרכים ודוגרי לא רואה שום שינוי על המשקל כמה מספר שבועות..
את האוכל אני שוקל אחרי בישול (אורז, חזה עוף)

לדעתי יש בעיה איפשהו בחישוב שלך, חברה שלי שוקלת 50 ק"ג והיא עושה חיטוב עם 1,300-1,400 קלוריות.
תוריד את האפליקציה myfitnesspal ותכניס מחדש שם את כל מה שאתה אוכל, תבדוק אם תגיע לאותה תוצאה.

עריכה,
כל הפחמימה שאתה אוכל ביום זה 2 פרוסות לחם ו200 גרם אורז?

• פותח/ת השרשור
לדעתי יש בעיה איפשהו בחישוב שלך, חברה שלי שוקלת 50 ק"ג והיא עושה חיטוב עם 1,300-1,400 קלוריות.
תוריד את האפליקציה myfitnesspal ותכניס מחדש שם את כל מה שאתה אוכל, תבדוק אם תגיע לאותה תוצאה.
אני באמת אעשה השוואה בין המחשבון של גוגלינגו לפיטנס פאל יש מצב שיש שם כמה טעויות, לדעתך כדאי לעשות העמסת פחמימה אחת לשבוע על 90גר פחמימה או שמיותר לגמרי בשלב זה.
שכחתי לציין אני עושה ציט אחת לשבוע ביום קבוע במוריד בהתאם מספר מאכלים האם זה תדירות גבוהה מידי אחת לשבוע?

אתה יכול לדחות את הצ'יט לפעם בשבועיים, זה משהו שהוא יותר להרגשה מאשר למשקל שלך.
העמסת פחמימות כרגע לא רואה איך יעזור לך כי אתה תקוע במקום כבר תקופה.

בכל מקרה יש עוד כמה אנשים פה בפורום שלטעמי יוכלו לתת אולי חוות דעת יותר מדוייקת.
@Sergio_Katz @kotzer

שכחתי לציין אני עושה ציט אחת לשבוע ביום קבוע במוריד בהתאם מספר מאכלים האם זה תדירות גבוהה מידי אחת לשבוע?

לתחושתי, משהו בצ'יט לא מסתדר (ולא צירפת את החישוב הקלורי של יום הצ'יט אלא רק של מהלך השבוע).

מניסיון אישי, כשהתחלתי חיטוב, ממש שמרתי כל השבוע, דואג לעקוב אחר תפריט מסודר, נשקל, עוקב, הכל כמו חייל.
ואז בסוף השבוע הייתי עושה צ'יט, במשך כמה שבועות טובים לא הצלחתי לרדת גרם במשקל, בסיכומו של דבר הבנתי, שנוצר מצב שארוחת הצ'יט השבועית שלי בעצם מכילה את כל הקלוריות שקיזזתי במהלך השבוע.

עשיתי חישוב מסלול מחדש, הורדתי את הצ'יט השבועי, הגדלתי טיפה את כמות הקלוריות היומיות שלי ובתוכם הכנסתי קצת "soul food" ורק אז התחלתי לרדת, הייתי מציע לך אולי לבדוק גם את זה.

לתחושתי, משהו בצ'יט לא מסתדר (ולא צירפת את החישוב הקלורי של יום הצ'יט אלא רק של מהלך השבוע).

מניסיון אישי, כשהתחלתי חיטוב, ממש שמרתי כל השבוע, דואג לעקוב אחר תפריט מסודר, נשקל, עוקב, הכל כמו חייל.
ואז בסוף השבוע הייתי עושה צ'יט, במשך כמה שבועות טובים לא הצלחתי לרדת גרם במשקל, בסיכומו של דבר הבנתי, שנוצר מצב שארוחת הצ'יט השבועית שלי בעצם מכילה את כל הקלוריות שקיזזתי במהלך השבוע.

עשיתי חישוב מסלול מחדש, הורדתי את הצ'יט השבועי, הגדלתי טיפה את כמות הקלוריות היומיות שלי ובתוכם הכנסתי קצת "soul food" ורק אז התחלתי לרדת, הייתי מציע לך אולי לבדוק גם את זה.

אין טעם לשקול קלוריות של ארוחת צ'יט,
ארוחה מותרת מחליפה ארוחה גדולה במהלך היום, אם זה כל כך מפריע אפשר פשוט להוריד מהפחמימה קצת במהלך היום לקראת הצ'יט.

• פותח/ת השרשור
עזוב בקיצור זה סביבות ה260 קלוריות, כל השאר יצא תקין?
בדקתי והכל יצא אותו דבר פלוס מינוס, אני באמת אתחיל לעשות ציט פעם בשבועיים (תכלס אין לי בעיה זה סתם הצבא דפק לי את כל ההרגלים)
@shahafnoy תודה על העצה אבל בכל זאת מעדיף לאכול כמה שיותר נקי בשבוע ולהינות מציט סבבה

בדקתי והכל יצא אותו דבר פלוס מינוס, אני באמת אתחיל לעשות ציט פעם בשבועיים (תכלס אין לי בעיה זה סתם הצבא דפק לי את כל ההרגלים)
@shahafnoy תודה על העצה אבל בכל זאת מעדיף לאכול כמה שיותר נקי בשבוע ולהינות מציט סבבה

נסה לעשות אחת לשבועיים ולהוריד טיפה קלוריות מאותו היום.

אם גם זה לא עוזר אז הבעיה בתפריט.

אין סיכוי שאתה אוכל 1400 קלוריות ולא מרזה, וכגודל חוסר האפשרות ככה גודל הטעות האפשרית.
3 אופציות: או שאתה טועה בחישוב הקלוריות היומיות שלך (שיכול במקרי קיצון גם להגיע להבדל של 100%), או שהצ'יט שלך מוגזם יותר ממה שאתה חושב, או שניהם ביחד, מה שנראה לי יותר הגיוני

כדאי לעשות העמסת פחמימה אחת לשבוע על 90גר פחמימה או שמיותר לגמרי בשלב זה.
לאיזו מטרה?

לאיזה מטרה הצ'יט? בכל מקרה צ'יט תמיד יעכב את ההתקדמות, זה הכל שאלה של בכמה

אין טעם לשקול קלוריות של ארוחת צ'יט,
ארוחה מותרת מחליפה ארוחה גדולה במהלך היום, אם זה כל כך מפריע אפשר פשוט להוריד מהפחמימה קצת במהלך היום לקראת הצ'יט.
זה לא נכון שאין טעם לספור קלוריות בצ'יט, ואפילו מומלץ כן לספור, או לפחות לתת הערכה גסה, כדי לוודא שאתה לא באמת מחסל את כל הגירעון השבועי שלך

אין סיכוי שאתה אוכל 1400 קלוריות ולא מרזה, וכגודל חוסר האפשרות ככה גודל הטעות האפשרית.
3 אופציות: או שאתה טועה בחישוב הקלוריות היומיות שלך (שיכול במקרי קיצון גם להגיע להבדל של 100%), או שהצ'יט שלך מוגזם יותר ממה שאתה חושב, או שניהם ביחד, מה שנראה לי יותר הגיוני

לאיזו מטרה?

לאיזה מטרה הצ'יט? בכל מקרה צ'יט תמיד יעכב את ההתקדמות, זה הכל שאלה של בכמה

זה לא נכון שאין טעם לספור קלוריות בצ'יט, ואפילו מומלץ כן לספור, או לפחות לתת הערכה גסה, כדי לוודא שאתה לא באמת מחסל את כל הגירעון השבועי שלך

תשמע כל עוד אתה לא מגיע באמת לרמות שהם מוגזמות בטירוף ודואג לאזן את זה עם הארוחות של שאר היום אני לא רואה סיבה לספור.
אישית אני עושה אחת לשבועיים אז אולי זה פחות משפיע.

בכל מקרה את הצ'יט הייתי ממליץ להעביר לאחת לשבועיים, ולהוריד משאר הקלוריות של שאר הארוחות.

אני מאמין שהבעיה פה היא לא הצ'יט בלבד כי 1,400 קלוריות ליום זה נשמע לי הזוי,
אבל, אם קוצר ממליץ לך לספור קלוריות בצ'יט אז תספור, שיהיה לך מעקב, אולי באמת גם זה קשור.

תשמע כל עוד אתה לא מגיע באמת לרמות שהם מוגזמות בטירוף ודואג לאזן את זה עם הארוחות של שאר היום אני לא רואה סיבה לספור.
אישית אני עושה אחת לשבועיים אז אולי זה פחות משפיע.
זו אפשרות לא לספור, אבל זה דורש יותר עקביות בצ'יט, אחרת אתה תתקשה מאוד לשים את האצבע על בעיות, ואז תגיע למצב שכמו של פותח הדיון שתקוע מספר שבועות ולא יודע למה.
כל עוד אין בעיות אפשר לעשות דברים יותר ברגוע, ברגע שיש בעיות צריך להתחיל לבדוק למה

זו אפשרות לא לספור, אבל זה דורש יותר עקביות בצ'יט, אחרת אתה תתקשה מאוד לשים את האצבע על בעיות, ואז תגיע למצב שכמו של פותח הדיון שתקוע מספר שבועות ולא יודע למה.
כל עוד אין בעיות אפשר לעשות דברים יותר ברגוע, ברגע שיש בעיות צריך להתחיל לבדוק למה

מסכים שתמיד עדיף להיות עם אצבע על הדופק אבל צריך להיכנס לפרופורציה,
2 ארוחות חריגות בחודש לא יגרמו לתפריט של 1,400 קלוריות לא לעבוד.
ובטח שיש פה בעיה אחרת / נוספת, כמו שאמרתי כמה הודעות למעלה, 1,400 קלוריות זה פחות
ממה שחברה שלי מכניסה בחיטוב. והיא 50 ק"ג.

מסכים שתמיד עדיף להיות עם אצבע על הדופק אבל צריך להיכנס לפרופורציה,
2 ארוחות חריגות בחודש לא יגרמו לתפריט של 1,400 קלוריות לא לעבוד.
ובטח שיש פה בעיה אחרת / נוספת, כמו שאמרתי כמה הודעות למעלה, 1,400 קלוריות זה פחות
ממה שחברה שלי מכניסה בחיטוב. והיא 50 ק"ג.
90441466_10158398205627975_8717199437962674176_n.jpg

גם אם מדובר על מספרים נמוכים יותר, זה בשילוב עם טעות בספירה בהחלט יכולים להוביל לתקיעה

90441466_10158398205627975_8717199437962674176_n.jpg

גם אם מדובר על מספרים נמוכים יותר, זה בשילוב עם טעות בספירה בהחלט יכולים להוביל לתקיעה

במקרה הספציפי הזה עם המס' המאוד מסויימים זה נכון,
פה מה שרואים זה 2 ארוחות מותרות בשבוע אחד שמשנים את ממוצע הקלוריות ל2300 בערך.
(מה גם שבטבלה הזו הגירעון הוא 500)

אם ניקח לדוגמא את המקרה של הבחור שפתח את האשכול,
לפי מה שהוא אומר הוא בגירעון של 650 כל יום.
בוא נגיד שהוא עושה צ'יט אחד בשבוע של 5,000 קלוריות יומי למשל (למרות שלדעתי עדיף לרווח לצ'יט אחת לשבועיים)

אז יוצא לו צריכה יומית בממוצע של 1,900 קלוריות (עדיין גירעון של 200 קלוריות כמעט)
וכל זה בלי לדבר על כל האירובי והאימונים שהוא עושה.

ובוא נגיד שאני בספק שמ1,400 קלוריות היום צ'יט שלו יגיע ל5,000.
עדיין לא סיבה להיתקע בוא נגיד, וגם אם כן וזה באמת נגד כל התחזיות בהנחה והבן אדם מתחנזר יום שלם בשבוע,
לרווח לאחת לשבועיים אמור להקל או אפילו לפתור את הבעיה.

אני עדיין בדעה שיש פה איזה חישוב לא נכון בכל מה שהוא רשם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית