הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיואש מבעיות שינה

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כבר כמה שנים טובות עם בעיות שינה שפשוט לא נפתרות, זה מתחלק לכמה אופנים:
1. לוקח לי שעות על גבי שעות להירדם בלילה (אלא אם כן אני ממש ממש אבל ממש גמור), למשל אם ישנתי 7 שעות בלילה , נגיד מ11 וחצי עד 6 וחצי, יקח לי בלילה שאחרי לפחות שעתיים להירדם באותה שעה, רק אם ישנתי שעתיים בלילה שלפני אני אהיה עייף ואצליח להירדם
2.בימים שאני ישן ממש קצת כי אני לא נרדם אפילו 3-4 שעות אני נותן שנץ של שעה שעה וחצי באיזור 5 כדי שיהיה לי כוחות ללכת למכון, כמובן שבלילה שוב פעם לא נרדם לפחות שעתיים למרות שבקושי צברתי שעות שינה
3.משהו מוזר ששמתי לב שקורה אצלי, כשאני ישן בשעות "רגילות" ובעיקר כשאני ממש עייף כי לא ישנתי ואני פשוט קורס ונרדם ב9 בערב, אני אשן ממש קצת אקום ב2-3 ולא אצליח להירדם מחדש, בעוד שאם אני למשל בחופש ונשאר ער עד הבוקר והולך לישון ב8 בבוקר אני אשן 10+ ואפילו 14 שעות לפעמים (בשני המקרים אני ער אותו זמן לפני אז זה לא שאני פשוט ממש עייף כשאני ישן בבוקר, ההפך אם כבר כשאני נרדם ב9 בערב זה כי אני קמתי מוקדם ובקושי ישנתי בעוד כשאני נרדם ב8 זה אחרי שקמתי ב3 בצהריים והייתי ער פחות שעות)
4.עוד משהו שקשור לשעות של היום, כמו שכתבתי כבר, אם אני קם ב7 בבוקר וישנתי 7 שעות אני לא אהיה עייף אחרי 17 שעות ב12 בלילה ולא אצליח להירדם, אבל אם אני קם ב2 בצהריים אחרי שישנתי 7 שעות, אז 17 שעות אחרי זה ב7 בבוקר אני כן אהיה עייף ואירדם בקלות, כאילו אני מותאם לישון בבוקר עד הצהריים ולא כרגיל בלילות
5.משהו די "חדש" שהתחיל בשנה וחצי האחרונות, פעם כשהייתי נרדם הייתי בול עץ, לא משנה מה אני לא קם באמצע הלילה, ולא משתין. עכשיו כל לילה אני קם באמצע הלילה להשתין באופן קבוע. עכשיו אם אני קם להשתין כשהלכתי לישון נגיד ב7 בבוקר וקם ב12 בצהריים אני אחזור לישון, אבל כשאני ישן בלילה וקם, אני לא מצליח להירדם, נגדי ביומיים האחרונים, נרדם ב9-11, קם ב2-4 בהתאמה להשתין ולא מצליח לחזור לישון....

הלכתי לנירולוג צבאי והוא אמר לי להפסיק לשתות קולה, לא להתאמן בערב ולא להיות עם מסכים שעתיים לפני אבל עובדה שגם עכשיו כשהתאמנתי בצהריים בגלל הקורונה זה לא עזר, ובנוסף כמו שכתבתי כשאני ישן בבוקר עד הצהריים אני יושן מעולה, רק כשאני ישן "רגיל" בלילה זה ככה.
כמו כן הוא נתן לי מלטונין שלא עזר לי.

אני כבר מיואש ולא יודע מה לעשות, אשמח להתייעצות.
UP

מקווה שמשהו יעזור חלק מהדברים, לי עזר לפחות, אני עם שינה מאודמאוד קלה בגלל שירות צבאי תוקפני...

אל תשניץ עד מאוחר יותר מ16

תנסה שלא להיכנס למיטה במהלך היום אלא אם זה בשביל לישון.

תראה שאין שום גירוי בחדר בזמן שאתה ישן - אור
מהממיר, רעש מבחוץ (אני ישן עם אטמים)
שיהיה לך חושך מוחלט

אם יש בת זוג אז אקט לפני השינה זה כדור שינה מעולה

תמנע ממשחקי וידאו שעה לפני השינה, הרבה מהם מעלים אנדרנלין ומעוררים

לי יש בדיוק את אותה בעיה, בהתחלה באמת חשבתי שזה קשור לאורח חיים אבל גם כשלא התאמנתי בלילה וגם כשהייתי ער למשך 24 שעות כדי לסדר את השינה וגם כשנמנעתי ממסכים לפני השינה עדיין לא הייתי מצליח להירדם, הגעתי למסקנה שהראש שלי פשוט לא מפסיק לעבוד ונשמע לי שזאת גם הבעיה שלך.
לי אישית שום דבר חוץ מפייסל לפני השינה לא עזר, אני משתדל לא לעשן כל יום כדי לא לפתח סיבולת אבל חוץ מזה ומכדור שינה פשוט כלום לא עזר לי ופייסל זאת אופציה הרבה פחות גרועה מכדור שינה.

• פותח/ת השרשור
לי יש בדיוק את אותה בעיה, בהתחלה באמת חשבתי שזה קשור לאורח חיים אבל גם כשלא התאמנתי בלילה וגם כשהייתי ער למשך 24 שעות כדי לסדר את השינה וגם כשנמנעתי ממסכים לפני השינה עדיין לא הייתי מצליח להירדם, הגעתי למסקנה שהראש שלי פשוט לא מפסיק לעבוד ונשמע לי שזאת גם הבעיה שלך.
לי אישית שום דבר חוץ מפייסל לפני השינה לא עזר, אני משתדל לא לעשן כל יום כדי לא לפתח סיבולת אבל חוץ מזה ומכדור שינה פשוט כלום לא עזר לי ופייסל זאת אופציה הרבה פחות גרועה מכדור שינה.
זהו באמת גם לי לא עזרו כל העצות שאומרים, אבל גם מלטונין לא
הבנתי שירוק אבל מוריד את שנת הrem שזה לא טוב אז

אני מסכים עם מה שהנרולוג הצבאי אמר, כל הדברים האלו חשובים לשינה. והשתנה מרובה באמת יכול לנבוע מעודף סוכר או חלבון בערב, אתה יכול לנסות להפסיק לאכול אחרי 8 בערב, או זה יעזור.

מה שמאוד עוזר לישון ולא לקום להשתין, זה מקלחת חמה לפני השינה.
מקלחת מעודדת הרבה להשתין, ככה שאתה הולך לישון אחרי שהשתנת, והחום משחרר ומרגיע.
אני אישית מעדיף אמבטיה חמה.

אני פיתחתי לעצמי דרך להירדם בגלל התחרויות.
כל תחרות פאוורליפטינג כולם מספרים איך שהם לא ישנו, אני חושב שאני מהבודדים שמגיעים לשם אחרי 8 שעות שינה.

דבר ראשון אני מתחיל להרגיל את הגוף שלי שבוע לפני התחרות.
כבר שבוע לפני אני מקדים את השינה שלי ל 10 בערב, וכל יום מקדים בעוד רבע שעה, כדי שביום התחרות, 10 בערב יהיה מאוחר עבורי, ויהיה יותר קל להירדם.

אני משתמש בכל הדברים שידועים כעוזרים (חוץ מקנאביס) כל לילה בשבוע הזה.

1. אין מסכים שעתיים לפני.
2. אני לא שבע ולא מפוצץ, דואג שאני מתפנה בערב.
3. סידן ומגנזיום.
4. אין אוכל מתוק, שומני או חלבון בערב, מקסימות פרכיות אורז.
5. אמבטיה חמה.
6. והכי חשוב, אני מפעיל את השעון ל20 דקות, מדליק מוזיקה מרגיע, ועושה מדטציה עד שהשעון אומר לי שתם הזמן.
אתה יכול לכוון את השעון בהתחלה ל2 דקות או 5. השעון זה חשוב, כי מוריד את הצורך כל הזמן לבדוק כמה זמן כבר עבר. אתה רק צריך להתרכז בנשימות ולא לחשוב על שום דבר אחר.
יש כל מיני דרכים לעשות מדטציה, וכל מיני דמיון מודרך. תחפש משהו באינטרנט, ותקשיב לסגנון המרגיע שאתה מתחבר אליו בלילה.

תקראו ספרים, במקום להיות על המסך לפני השינה, ההירדמות תהיה יותר טובה איכותית ומתוקה

לא רוצה לפגוע בך או משהו פשוט הזכרת לי את הקטע הזה 1:25

אני כבר כמה שנים טובות עם בעיות שינה שפשוט לא נפתרות, זה מתחלק לכמה אופנים:
1. לוקח לי שעות על גבי שעות להירדם בלילה (אלא אם כן אני ממש ממש אבל ממש גמור), למשל אם ישנתי 7 שעות בלילה , נגיד מ11 וחצי עד 6 וחצי, יקח לי בלילה שאחרי לפחות שעתיים להירדם באותה שעה, רק אם ישנתי שעתיים בלילה שלפני אני אהיה עייף ואצליח להירדם
2.בימים שאני ישן ממש קצת כי אני לא נרדם אפילו 3-4 שעות אני נותן שנץ של שעה שעה וחצי באיזור 5 כדי שיהיה לי כוחות ללכת למכון, כמובן שבלילה שוב פעם לא נרדם לפחות שעתיים למרות שבקושי צברתי שעות שינה
3.משהו מוזר ששמתי לב שקורה אצלי, כשאני ישן בשעות "רגילות" ובעיקר כשאני ממש עייף כי לא ישנתי ואני פשוט קורס ונרדם ב9 בערב, אני אשן ממש קצת אקום ב2-3 ולא אצליח להירדם מחדש, בעוד שאם אני למשל בחופש ונשאר ער עד הבוקר והולך לישון ב8 בבוקר אני אשן 10+ ואפילו 14 שעות לפעמים (בשני המקרים אני ער אותו זמן לפני אז זה לא שאני פשוט ממש עייף כשאני ישן בבוקר, ההפך אם כבר כשאני נרדם ב9 בערב זה כי אני קמתי מוקדם ובקושי ישנתי בעוד כשאני נרדם ב8 זה אחרי שקמתי ב3 בצהריים והייתי ער פחות שעות)
4.עוד משהו שקשור לשעות של היום, כמו שכתבתי כבר, אם אני קם ב7 בבוקר וישנתי 7 שעות אני לא אהיה עייף אחרי 17 שעות ב12 בלילה ולא אצליח להירדם, אבל אם אני קם ב2 בצהריים אחרי שישנתי 7 שעות, אז 17 שעות אחרי זה ב7 בבוקר אני כן אהיה עייף ואירדם בקלות, כאילו אני מותאם לישון בבוקר עד הצהריים ולא כרגיל בלילות
5.משהו די "חדש" שהתחיל בשנה וחצי האחרונות, פעם כשהייתי נרדם הייתי בול עץ, לא משנה מה אני לא קם באמצע הלילה, ולא משתין. עכשיו כל לילה אני קם באמצע הלילה להשתין באופן קבוע. עכשיו אם אני קם להשתין כשהלכתי לישון נגיד ב7 בבוקר וקם ב12 בצהריים אני אחזור לישון, אבל כשאני ישן בלילה וקם, אני לא מצליח להירדם, נגדי ביומיים האחרונים, נרדם ב9-11, קם ב2-4 בהתאמה להשתין ולא מצליח לחזור לישון....

הלכתי לנירולוג צבאי והוא אמר לי להפסיק לשתות קולה, לא להתאמן בערב ולא להיות עם מסכים שעתיים לפני אבל עובדה שגם עכשיו כשהתאמנתי בצהריים בגלל הקורונה זה לא עזר, ובנוסף כמו שכתבתי כשאני ישן בבוקר עד הצהריים אני יושן מעולה, רק כשאני ישן "רגיל" בלילה זה ככה.
כמו כן הוא נתן לי מלטונין שלא עזר לי.

אני כבר מיואש ולא יודע מה לעשות, אשמח להתייעצות.
UP
תדליק מסנן אור כחול בכל מסך שאתה מסתכל עליו (פאלפון, טלוויזיה אם יש,).. לי היו כל הזמן כאבי ראש וקשיים להירדם בלילות. עשיתי קצת הרצות בגוגל ומצאתי שחשיפה לאור כחול רוב הזמן (מי שתקוע רוב היום על המחשב\ פאלפון\ טלוויזיה) הורסת את העין ומאמצת אותה יותר מדי..
התחלתי להשתמש במסנן אור כחול 24\7 (כן קצת מוזר להסתכל על מסך בצבע צהבהב) אבל, נעלמו לי הכאבי ראש ואני נרדם כמו תינוק בלילה.
תחשוב על זה ככה הגוף שלך בנוי להיות ער בשעות הבוקר, עכשיו האור הכחול הטבעי שיש בחוץ הוא בכמות כזו שהעין שלך צריכה להיחשף אליו(כדי להשאיר אותך ער בשעות האלה.) תוסיף את הכמות אור כחול שאתה מקבל במהלך היממה השלמה מהמסכים (לי זה עשה גם עיניים דומעות לפעמים) זה באמת המון חשיפה לאור מהסוג הזה וזה כנראה גם גורם לכל מיני בעיות כמו קשיים להירדם בלילה, גירויים בעיניים....

נערך לאחרונה:
אתה צריך לראות רופא לגבי בעיות שינה. מה שאתה מדבר עליו לא נשמע כמו משהו שאפשר לפתור ב"הרגלי שינה". נשמע בעיה של תסמונת השינה הדחויה (שאגב, נותנים עליה בצה"ל פטור יקיצה טבעית, אחד הדברים.). אבל זה רק נשמע. זה למה צריך לראות רופא.

תנסה להיות ער בכוונה 24 שעות. אחריהם תנסה ללכת לישון בשעה נורמלית ולראות איך הלילה עובר. אם הבעיה עדיין קיימת, אז כן - מאוד מומלץ לראות רופא.

אבל מעבר לזה, זה מאוד מדאיג שאתה מדבר על "משהו חדש" של לקום להשתין באמצע הלילה.
אם לא שינית את הרגלי שתיית המים שלך, זה לא דבר תקין. זה אפילו מדאיג.

אם אתה בצבא. תשחק פחות על בעיות שינה, תדגיש את העובדה שאתה קם להשתין כל לילה וזה דבר חדש שמפריע לך. אתה תקבל בירור מעמיק ככל הנראה. בדיקות דם והרבה דיבורים עם הרופא. (ואם לא - זאת רשלנות רצינית.)
בבירור המעמיק לגבי הבעיות תדגיש גם את בעיות השינה.

נערך לאחרונה:
תעיף קפאין,אם יש לך בעיות חיים אולי כדאי שתדבר על זה עם מישהו,מלטונין ,מגנזיום ואבץ לפני שינה.
אימונים בצהריים,מקלחת קרה,אמור להיות בסדר

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לראות רופא לגבי בעיות שינה. מה שאתה מדבר עליו לא נשמע כמו משהו שאפשר לפתור ב"הרגלי שינה". נשמע בעיה של תסמונת השינה הדחויה (שאגב, נותנים עליה בצה"ל פטור יקיצה טבעית, אחד הדברים.). אבל זה רק נשמע. זה למה צריך לראות רופא.

תנסה להיות ער בכוונה 24 שעות. אחריהם תנסה ללכת לישון בשעה נורמלית ולראות איך הלילה עובר. אם הבעיה עדיין קיימת, אז כן - מאוד מומלץ לראות רופא.

אבל מעבר לזה, זה מאוד מדאיג שאתה מדבר על "משהו חדש" של לקום להשתין באמצע הלילה.
אם לא שינית את הרגלי שתיית המים שלך, זה לא דבר תקין. זה אפילו מדאיג.

אם אתה בצבא. תשחק פחות על בעיות שינה, תדגיש את העובדה שאתה קם להשתין כל לילה וזה דבר חדש שמפריע לך. אתה תקבל בירור מעמיק ככל הנראה. בדיקות דם והרבה דיבורים עם הרופא. (ואם לא - זאת רשלנות רצינית.)
בבירור המעמיק לגבי הבעיות תדגיש גם את בעיות השינה.
זהו קראתי על זה ואני די בטוח שיש לי את תסמונת השינה הדחויה, גם אמרתי לרופא והוא אמר לא נראה לו, אני כל הזמן עושה את זה ער 24 שעות ומנסה לאזן את עצמי, לפעמים זה מצליח לפעמים לא, השבוע נגדי עשיתי את זה קמתי ב2 וחצי בלילה והייתי ער עד 11 וחצי בלילה למחרת, קמתי ב3 וחצי ולא חזרתי לישון.... מצד שני ביום שאחרי הלכתי לישון ב11 וחצי קמתי ב2 וחצי וכן הצלחתי לחזור לישון עד 7 כמו שצריך,נגיד עכשיו אבל אחרי שקמתי היום ב7 אחרי 7 וחצי שעות שינה, אני לא עייף כרגע ב1 בשיט, אני לא ארדם בשעה ומשהו הקרובות אם אני אלך לישון עכשיו...
לא שיניתי שום הרגלים, חבר אמר לי שגם לו זה התחיל ככה, חשבתי שזה אולי בגלל הגיל או משהו כי גם ההורים שלי ככה קמים כל הזמן
תעיף קפאין,אם יש לך בעיות חיים אולי כדאי שתדבר על זה עם מישהו,מלטונין ,מגנזיום ואבץ לפני שינה.
אימונים בצהריים,מקלחת קרה,אמור להיות בסדר
ע
קפאים לא שותה קפה ואקסלים רק קולה לא נראלי זה קריטי, מלטונין לא עזר, בעיות אין

תוריד קולה לגמרי,תתאמן חזק, תקום מוקדם, אין סיבה שלא תרדם.
אם עדיין יש בעיה הייתי ממליץ ללכת לדבר עם פסיכולוג, אולי אתה דוחה את השינה בגלל משהו מסויים.
פעם הייתי עובד מסביב לשעון, חוזר הביתה ומת לישון, אבל לא מצליח להרדם ומתחיל לראות סרטים, דחיתי את השינה מכיוון שרציתי זמן לעצמי.

גם לי יש את זה, זה בהחלט לא פשוט. אני מאמין שזה קשור בעיקר ללחץ נפשי, והעובדה שאתה לחוץ מהאפשרות שלא תרדם.

דמיון מודרך, מדיטציה, אני אישית אוהב טלויזיה אבל להוריד את הBACKLIGHT עד הסוף ו/או לשים על מצב WARM. זה עוזר לי להתנתק ממחשבות. סקס או אפילו לבד יכול בהחלט לעזור.

אל תשתה קולה בחצי השני של היום, יש עניין של רגישות לקפאין.
רצוי לא להתאמן מאוחר, תנסה כמה שיותר מוקדם, במסגרת האפשרויות. תנסה לא לעשות שום דבר ״מלהיב״ כמו משחקי מחשב או עבודה וכו׳ לפני השינה. תכבה את האורות או שים אור לילה כבר שעתיים לפני השינה, לי זה מאוד עוזר במקום להיות עם פלורסנט חזק ממש עד השינה.

תנסה לקום בכל יום באותה שעה, גם בסופ״ש. בסופ״ש לא ללכת לישון מאוחר, אני מאמין שאתה בטח רוצה לצאת עם חברים וכו׳ - לא אומר לוותר על חיי חברה אבל קח בחשבון שאם אתה רגיל לישון ב11 בלילה ואז יוצא עד 3 בבוקר, זה לא אידיאלי. אלכוהול גם די גרוע לשינה.

אני אישית השתמשתי גם בכל מיני כדורי שינה יותר ופחות חזקים. בזמן האחרון אני משתמש בdoxylamine ממשפחת האנטי-היסטמין. זה לא לגמרי ״כדור שינה״ אבל עדיין לא מומלץ לאורך זמן. זה די ממכר כמובן, אז אני עובר לאט לאט למינון יותר נמוך כל כמה שבועות. זה נמכר כאן בלי מרשם רופא. זה יכול לעזור לך באופן זמני נטו להתרגל לשעות שינה וסדר יום מסויים.

גם לי יש את זה, זה בהחלט לא פשוט. אני מאמין שזה קשור בעיקר ללחץ נפשי, והעובדה שאתה לחוץ מהאפשרות שלא תרדם.

דמיון מודרך, מדיטציה, אני אישית אוהב טלויזיה אבל להוריד את הBACKLIGHT עד הסוף ו/או לשים על מצב WARM. זה עוזר לי להתנתק ממחשבות. סקס או אפילו לבד יכול בהחלט לעזור.

אל תשתה קולה בחצי השני של היום, יש עניין של רגישות לקפאין.
רצוי לא להתאמן מאוחר, תנסה כמה שיותר מוקדם, במסגרת האפשרויות. תנסה לא לעשות שום דבר ״מלהיב״ כמו משחקי מחשב או עבודה וכו׳ לפני השינה. תכבה את האורות או שים אור לילה כבר שעתיים לפני השינה, לי זה מאוד עוזר במקום להיות עם פלורסנט חזק ממש עד השינה.

תנסה לקום בכל יום באותה שעה, גם בסופ״ש. בסופ״ש לא ללכת לישון מאוחר, אני מאמין שאתה בטח רוצה לצאת עם חברים וכו׳ - לא אומר לוותר על חיי חברה אבל קח בחשבון שאם אתה רגיל לישון ב11 בלילה ואז יוצא עד 3 בבוקר, זה לא אידיאלי. אלכוהול גם די גרוע לשינה.

אני אישית השתמשתי גם בכל מיני כדורי שינה יותר ופחות חזקים. בזמן האחרון אני משתמש בdoxylamine ממשפחת האנטי-היסטמין. זה לא לגמרי ״כדור שינה״ אבל עדיין לא מומלץ לאורך זמן. זה די ממכר כמובן, אז אני עובר לאט לאט למינון יותר נמוך כל כמה שבועות. זה נמכר כאן בלי מרשם רופא. זה יכול לעזור לך באופן זמני נטו להתרגל לשעות שינה וסדר יום מסויים.
דוקסילאמין לא ממכר פיזית. מה שכן הוא מסוכן הרבה יותר מאשר כל בנזודיאפין רגיל. יש לך פה סיכון לא קטן בכלל של בעיות בכליות. במיוחד אם אתה מתאמן ואוכל הרבה חלבון. החומר הזה מקושר לבעיות בכליות. אם כבר אנטי היסטמין אז עדיף דיפנהידראמין.
עוד לא דיברנו על זה שאנטי כולינרגים גורמים לבערך חצי מהמשתמשים לפגיעה בביצועים בחיי היום יום. בגלל הזמן מחצית חיים הארוך יחסית שלהם.
ושימוש תכוף באנטי-כולינרגים (כמו דוקסילאמין ודיפנהידראמין) מקושר להשפעות די מזעזעות. אלצהיימר למשל.

עדיף שתעבור לטיפול בכדורי שינה אמיתיים, כמו אמביאן. אומנם הם כן ממכרים פיזית, אבל מצד שני אין להם את התופעות לוואי האלה. וגם בשימוש ארוך טווח. חוץ מהתמכרות אין הרבה תופעות לוואי.

דוקסילאמין לא ממכר פיזית. מה שכן הוא מסוכן הרבה יותר מאשר כל בנזודיאפין רגיל. יש לך פה סיכון לא קטן בכלל של בעיות בכליות. במיוחד אם אתה מתאמן ואוכל הרבה חלבון. החומר הזה מקושר לבעיות בכליות. אם כבר אנטי היסטמין אז עדיף דיפנהידראמין.
עוד לא דיברנו על זה שאנטי כולינרגים גורמים לבערך חצי מהמשתמשים לפגיעה בביצועים בחיי היום יום. בגלל הזמן מחצית חיים הארוך יחסית שלהם.
ושימוש תכוף באנטי-כולינרגים (כמו דוקסילאמין ודיפנהידראמין) מקושר להשפעות די מזעזעות. אלצהיימר למשל.

עדיף שתעבור לטיפול בכדורי שינה אמיתיים, כמו אמביאן. אומנם הם כן ממכרים פיזית, אבל מצד שני אין להם את התופעות לוואי האלה. וגם בשימוש ארוך טווח. חוץ מהתמכרות אין הרבה תופעות לוואי.
קיבלתי, תודה רבה. יש לך אולי מקור למידע הזה שאוכל לקרוא עוד?

קיבלתי, תודה רבה. יש לך אולי מקור למידע הזה שאוכל לקרוא עוד?
מקור אחד לעניין הדמנטיה. (יש עוד הרבה בתחום). Anticholinergic Drug Exposure and the Risk of Dementia
כליות: SAGE Journals: Your gateway to world-class research journals (פחות רלוונטי, אבל נותן קנה מידה לתופעה וגורמי הסיכון שקשורים אליה)
Reminder of important clinical lesson: Doxylamine toxicity: seizure, rhabdomyolysis and false positive urine drug screen for methadone
(מדובר על overdose די משמעותי, אבל צריך לזכור שבגלל זמן מחצית החיים הארוך של החומר, שימוש יום יומי במינון תקין = עדיין עשוי להוביל לoverdose מבחינה טכנית תוך זמן מסוים. ) בהנחה שזמן מחצית החיים של דוקסילאמין הוא 12 שעות, ומנה רגילה היא 25 מג. עדיין אמור להיות לך במערכת 6.25 מג דוקסילאמין כעבור 24 שעות. לקחת שוב דוקסילאמין אחרי 24 שעות? עכשיו כבר יש לך 31.25. (בערך.) ואחרי 24 שעות יהיה לך 7.81 בדם. בקיצור, זה לא תרופה לקחת יום אחרי יום לאורך זמן. כי לאורך זמן אתה פוטנציאלית עשוי לגרום לאוברדוס בלי לשים לב. במיוחד כשאתה מסתגל להשפעות שלה יחסית בקלות. (וביננו, 25 מג זה כלום. 50 מג זה המינון שבאמת שולח אותך לישון. וגם אליו מסתגלים מהר)

יש הרבה קייס סטאדיס בנושא, פחות מחקרי ענק. אבל המסקנה הכללית היא שתמיד עדיף דיפנהידראמין על דוקסילאמין, כי אמנם שתיהם מאוד דומים בדרכי הפעולה. דוקסילאמין מקושר הרבה יותר לבעיות רפואיות. ובעיות בכליות בפרט.
ובנזודיאפינים עדיפים על שתיהם. למרות ההתמכרות הפיזית. כי הם נחקרו לאורך זמן ואין להם תופעות לוואי לטווח ארוך מלבד תלות והתמכרות. האמת שהם גם משרים שינה יותר טובה. (יותר REM).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית