הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר לחיטוב

• פותח/ת השרשור yuval13
  • פורסם בתאריך

yuval13

משתמש פעיל
547
22
נק' מוניטין:
56
547
22
אהלן, אני מתאמן 7 חודשים בהם עשיתי מסה, אני שוקל 89.5 קילו והתאמנתי עד עכשיו לינארית.
המשקלים שלי זה סקוואט כרגע 105(עד שאין מכון זה מה שאני יכול להשיג),לפני הגעתי ל 125
דדליפט 135
בנץ פרס 75
פרס 45
אני עובר לחיטוב משבוע הבא, ועניין אותי לגבי החלפת תכנית.
חשבתי לעשות תכנית מפוצלת סוג של ab, בשביל לתת יותר דגש לשרירים ועבןדה עליהם בחיטוב, השאלה שלי האם לדעתכם צריך לשנות תכנית, או להמשיך בלינארית בחיטוב?

לא צריך להחליף תוכנית לחיטוב, אתה יכול תמיד להחליף תוכנית אם תרצה.

מה הגובה? אתה בטוח שאתה חייב חיטוב? כי במשקל שלך אתה יכול להגיע למשקלי עבודה הרבה יותר יפים.

• פותח/ת השרשור
מה הגובה? אתה בטוח שאתה חייב חיטוב? כי במשקל שלך אתה יכול להגיע למשקלי עבודה הרבה יותר יפים.
1.72 בערך, אני יודע שיכולתי להגיע למשקלים יותר טובים, היה לי ניתוח באמצע האימונים שחודש וחצי לא יכלתי להתאמן ולקח לי טיפה זמן לחזור למה שהיה לפני, ןגם העניין עם הקורונה שאני מוגבל מבחינת משקלים ולעשות את התרגילים בצורה אפקטיבית

1.72 בערך, אני יודע שיכולתי להגיע למשקלים יותר טובים, היה לי ניתוח באמצע האימונים שחודש וחצי לא יכלתי להתאמן ולקח לי טיפה זמן לחזור למה שהיה לפני, ןגם העניין עם הקורונה שאני מוגבל מבחינת משקלים ולעשות את התרגילים בצורה אפקטיבית

באסה.
הנתון היבש של המשקל ביחס לגובה באמת נראה שמצריך חיטוב, כמו שאלחנן אמר אתה לא חייב להחליף תוכנית בחיטוב אם אתה מרגיש שהיא עונה על הצרכים שלך, וגם בחיטוב אפשר להתקדם במשקלים.
בהצלחה בחיטוב!

• פותח/ת השרשור
לא צריך להחליף תוכנית לחיטוב, אתה יכול תמיד להחליף תוכנית אם תרצה.
הייתה לי טעות, עשיתי עד עכשיו של fbw טיפה מפוצלת.
ראשון
סקוואט
בנץ
גב
יד קדמית
יד אחורית

שלישי
דדליפט
פרס
גב
יד קדמית
יד אחורית
ויום חמישי אותו דבר כמו יום ראשון, תרגיל לכל שריר.
עשיתי את זה בשביל לא לעבוד על כתפיים וחזה באותו יום ולנסות להוציא את המקסימום מכל שריר, אותו דבר לגבי הדדליפט והסקוואט.
כדאי לי להמשיך במתכונת הזאת של האימונים או לנסות משהו אחר לפי דעתך?
ראיתי שרשמת שאפשר להמשיך ולא חייה להחליף תכנית, אבל השאלב שלי אם בגלל שאני עובר לחיטוב, לא כדאי לקחת תכנית עם טיפה יותר עבודה על השרירים? לא משהו מפוצץ סוג של ab עם 2 תרגילים לשריר

קודם כל, בעיני אני חושב שאתה מתחיל, רק מלראות את התוכנית שלך.
וזה לא דבר רע, אדרבה, זה טוב. זה אומר שהמשקל שאתה מרים נמוך ביחס לפוטנציאל שלך, ואפשר לדחוף אותך חזק ולסמוך על התאוששות די טובה.
אז אתה עדיין יכול להיות בחיטוב ולהתחזק ואפילו לגדול בשריר.
אני עכשיו ירדתי קצת במשקל שלי, ואני אפילו חזק יותר מלפני כן.

לכן, כשמדובר בתוכנית אימון בשבילך, אני מציע לך לעשות שיקולים בלי קשר לחיטוב או מסה. כי לדעתי התוכנית צריכה להיות אותה תוכנית כרגע.

אפשר בחיטוב להוסיף אירובי כדי לשרוף קצת יותר קלוריות, אבל לא הייתי מגביר את העומס בתוכנית, כי זה סתם בלי טעם.

השאלה שלי היא, מדוע הפרדת בין הבנץ' והכתפיים? היה לך כאבים או משהו כזה?

אין בעיה לפצל FBW, אך השאלה האמיתית היא למה. מה אתה מנסה להשיג בזה.
אם תרצה להתחזק בבנץ', זה ילך יותר מהר אם תעבוד עליו קשה יותר או פעמים רבות יותר בשבוע, וזה עניין של נוחות, אבל אין סיבה סתם לפצל ולהפריד בין הבנץ' והכתפיים בלי סיבה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, בעיני אני חושב שאתה מתחיל, רק מלראות את התוכנית שלך.
וזה לא דבר רע, אדרבה, זה טוב. זה אומר שהמשקל שאתה מרים נמוך ביחס לפוטנציאל שלך, ואפשר לדחוף אותך חזק ולסמוך על התאוששות די טובה.
אז אתה עדיין יכול להיות בחיטוב ולהתחזק ואפילו לגדול בשריר.
אני עכשיו ירדתי קצת במשקל שלי, ואני אפילו חזק יותר מלפני כן.

לכן, כשמדובר בתוכנית אימון בשבילך, אני מציע לך לעשות שיקולים בלי קשר לחיטוב או מסה. כי לדעתי התוכנית צריכה להיות אותה תוכנית כרגע.

אפשר בחיטוב להוסיף אירובי כדי לשרוף קצת יותר קלוריות, אבל לא הייתי מגביר את העומס בתוכנית, כי זה סתם בלי טעם.

השאלה שלי היא, מדוע הפרדת בין הבנץ' והכתפיים? היה לך כאבים או משהו כזה?

אין בעיה לפצל FBW, אך השאלה האמיתית היא למה. מה אתה מנסה להשיג בזה.
אם תרצה להתחזק בבנץ', זה ילך יותר מהר אם תעבוד עליו קשה יותר או פעמים רבות יותר בשבוע, וזה עניין של נוחות, אבל אין סיבה סתם לפצל ולהפריד בין הבנץ' והכתפיים בלי סיבה.
הסיבה שהפרדתי זה כי המחשבה שלי הייתה ששניהם עובדים חזק על אותם שרירים, אז אם אני אפצל בינם לימים שונים יהיה לי יותר קל להתחזק בהם, אז בהנחה שאני הולך על fbw מה כדאי לעשות בשביל לחזק את הבנץ? לפי דעתי המשקל שלי בו ביחס לסקוואט והדדליפט די חלש.
ולדוגמה לגבי סקוואט ודדליפט, בין שניהם כדאי לפצל?

הסיבה שהפרדתי זה כי המחשבה שלי הייתה ששניהם עובדים חזק על אותם שרירים, אז אם אני אפצל בינם לימים שונים יהיה לי יותר קל להתחזק בהם, אז בהנחה שאני הולך על fbw מה כדאי לעשות בשביל לחזק את הבנץ? לפי דעתי המשקל שלי בו ביחס לסקוואט והדדליפט די חלש.
ולדוגמה לגבי סקוואט ודדליפט, בין שניהם כדאי לפצל?
אני אישית מתאמן כבד על סקוואט, בנץ' ודדליפט באותו יום שלוש פעמים בשבוע, ואני לא רואה שום בעיה בזה.
קודם כל, וזה הדבר הראשון והכי חשוב לבנץ' חזק, וחזה מפותח, זה טכניקה טובה.
תעבור על 5 הסרטונים האלה:
youtube.com/watch?v=aiQseRLhtiY&t=18s
זה הראשון מתוך 5.

דבר שני, תקפיד על מספיק חלבון בתוך הקלוריות שלך.

אם תעשה 5 סטים של בנץ' ועוד ל3 פעמים בשבוע כנראה שהמשקל שתרים יהיה נמוך יותר מאשר אם תעשה פעם בשבוע סט בודד. אבל הנפח השבועי יחזק אותך פי כמה יותר מהר.

ואותו דבר לפרס סקוואט ודדליפט. כמה שתדירות העבודה שלהם גבוה יותר והנפח השבועי גבוה יותר, גם המשקל יהיה מעט נמוך בגלל התדירות הגבוה, עדיין תתחזק לדעתי יותר מהר ובטוח.

• פותח/ת השרשור
אני אישית מתאמן כבד על סקוואט, בנץ' ודדליפט באותו יום שלוש פעמים בשבוע, ואני לא רואה שום בעיה בזה.
קודם כל, וזה הדבר הראשון והכי חשוב לבנץ' חזק, וחזה מפותח, זה טכניקה טובה.
תעבור על 5 הסרטונים האלה:
youtube.com/watch?v=aiQseRLhtiY&t=18s
זה הראשון מתוך 5.

דבר שני, תקפיד על מספיק חלבון בתוך הקלוריות שלך.

אם תעשה 5 סטים של בנץ' ועוד ל3 פעמים בשבוע כנראה שהמשקל שתרים יהיה נמוך יותר מאשר אם תעשה פעם בשבוע סט בודד. אבל הנפח השבועי יחזק אותך פי כמה יותר מהר.

ואותו דבר לפרס סקוואט ודדליפט. כמה שתדירות העבודה שלהם גבוה יותר והנפח השבועי גבוה יותר, גם המשקל יהיה מעט נמוך בגלל התדירות הגבוה, עדיין תתחזק לדעתי יותר מהר ובטוח.
אז אתה אומר שכדאי לי לעשות fbw, ולעשות סקוואט דדליפט בנץ ופרס באותו אימון, ולמרות שאני כנראה ארד במשקל בגלל שאני עובד בנפח יותר גבוה ממה שהייתי עד עכשיו, בטווח הארוך זה יועיל לי למשקלים ויחזק לי את המשקלים בתרגילים המורכבים?
לגבי הטווח חזרות והסטים בתרגילים המורכבים, עד עכשיו עשיתי 3 סטים של 6 חזרות, כדאי לי לעלות טיפה את הטווח חסרות בכל סט?
ולגבי דדליפט עדיף לי לעשות אותו פעם בשבוע ובאותו יום לעשות סקוואט יותר קל מהמשקל הרגיל לא? או לעשות שבוע אחד פעם אחת דדליפט, ושבוע אחר פעמיים בשבןע דדליפט? כי ממה שהבנתי לעשות 3 פעמים בדבוע דדליפט זה יותר מדי.

אז אתה אומר שכדאי לי לעשות fbw, ולעשות סקוואט דדליפט בנץ ופרס באותו אימון, ולמרות שאני כנראה ארד במשקל בגלל שאני עובד בנפח יותר גבוה ממה שהייתי עד עכשיו, בטווח הארוך זה יועיל לי למשקלים ויחזק לי את המשקלים בתרגילים המורכבים?
אני בסך הכל אומר שאין לך ממה לפחד לעשות הרבה תרגילים באותו אימון. אני לא בהכרח אומר שFBW עדיף על AB, יש סיבות אישיות לבחור בתוכנית אחת על פני השניה. אבל מה שבטוח, זה לא אמור להרתיע אותך לעשות סקוואט דדליפט בנץ' ופרס באותו אימון.
לגבי הטווח חזרות והסטים בתרגילים המורכבים, עד עכשיו עשיתי 3 סטים של 6 חזרות, כדאי לי לעלות טיפה את הטווח חסרות בכל סט?
אני חושב שלא. 6 זה מספר מאוד טוב לדעתי.
ולגבי דדליפט עדיף לי לעשות אותו פעם בשבוע ובאותו יום לעשות סקוואט יותר קל מהמשקל הרגיל לא? או לעשות שבוע אחד פעם אחת דדליפט, ושבוע אחר פעמיים בשבןע דדליפט? כי ממה שהבנתי לעשות 3 פעמים בדבוע דדליפט זה יותר מדי.
אני לא רואה בעיה לעשות סקוואט ודדליפט כבד 3 פעמים בשבוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית