הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון להישאר אצל ההורים/או לגור לבד בגיל 28 עוד מעט

זה לא החישוב שלי, אלא החישוב שלך.
תאורתית תוכל לשכור חדר קטן באזורים זולים גם ב 1000 ש"ח, מצד שני אתה יכול לשכור מקום גדול במקום יקר ב 6000.
זה עניין אישי שלך באיזה איזור ורמת חיים אתה תרצה.

אני לא יודע מה אתה רוצה, אבל אם נניח תיקח מקום ב 3000, אוכל ומוצרי ניקוי וכל זה נגיד 2000 (אני מגזים טיפה), ארנונה וועד בית, חשמל, מים וכל הדברים הקטנים האלו יגיעו ל1200 בחודש (אני מגזים הרבה), יוצא לך הוצאה של 6200, מה שמשאיר ל 2500.

אתה יכול לחשב איך שתרצה. תוכל לחפש מקום בלא יותר מ2500 ותצטרך להתגמש על מיקום או גודל.
תוכל לצמצם את האוכל שלך ל1000, והחשבונות שלך ל600 אולי, במצב כזה יוצא לך 4100 בחודש, חסכת 4600.

זה הכל עניין של איזה רמת חיים אתה רוצה, ועל מה אתה מוכן לוותר בשביל עצמאות וחסכונות.
כי תאורתית, 8700 זה לא מספיק לרמת חיים ראוותנית מאוד, ו3000 זה יותר ממספיק לחיים מצומצמים.

אני לא יכול לקבוע לך כמה ראוותן או מצומצם להיות, אתה, ורק אתה צריך להחליט.

כמה דברים
דבר ראשון במקומך הייתי מנסה קודם לחפש סאבלט לכ3 חודשים (אפילו עם אופציה להכנס לחוזה בסוף), תראה איך אתה מסתדר ואז תחליט

דבר שני זה לא חייב להיות הכל או כלום, אתה יכול לעזוב את הדירה של ההורים שלך ועדיין מדי פעם להיעזר בהם, זה הרבה פחות נטל מלחיות רק עליהם ועדיין גם אם הם ישלמו לך את החשבון טלפון או פעם ב.. "תעשה קניות" מהבית של ההורים לא יקרה כלום

לדעתי אפשר להגיע למצב של לחסוך 2500, תלוי גם במחיר הדירה שתמצא ובעיקר בהתנהלות שלך. אם לא תעוף על עצמך עם דירה יקרה מדי ולא תתפזר עם בזבוזים נראה לי אפשר גם להנות וגם לחסוך במצב שלך

• פותח/ת השרשור
זה לא החישוב שלי, אלא החישוב שלך.
תאורתית תוכל לשכור חדר קטן באזורים זולים גם ב 1000 ש"ח, מצד שני אתה יכול לשכור מקום גדול במקום יקר ב 6000.
זה עניין אישי שלך באיזה איזור ורמת חיים אתה תרצה.

אני לא יודע מה אתה רוצה, אבל אם נניח תיקח מקום ב 3000, אוכל ומוצרי ניקוי וכל זה נגיד 2000 (אני מגזים טיפה), ארנונה וועד בית, חשמל, מים וכל הדברים הקטנים האלו יגיעו ל1200 בחודש (אני מגזים הרבה), יוצא לך הוצאה של 6200, מה שמשאיר ל 2500.

אתה יכול לחשב איך שתרצה. תוכל לחפש מקום בלא יותר מ2500 ותצטרך להתגמש על מיקום או גודל.
תוכל לצמצם את האוכל שלך ל1000, והחשבונות שלך ל600 אולי, במצב כזה יוצא לך 4100 בחודש, חסכת 4600.

זה הכל עניין של איזה רמת חיים אתה רוצה, ועל מה אתה מוכן לוותר בשביל עצמאות וחסכונות.
כי תאורתית, 8700 זה לא מספיק לרמת חיים ראוותנית מאוד, ו3000 זה יותר ממספיק לחיים מצומצמים.

אני לא יכול לקבוע לך כמה ראוותן או מצומצם להיות, אתה, ורק אתה צריך להחליט.
לא ירשה לעצמי כל הזמן לאכול בחוץ לבזבז/ אמרתי בזבזוים עצמאיים גג 1500שקל בחודש בלי קשר לאוכל שאני מאמין ש ב 1200 אפשר להסתדר, בכל מקרה אתה אומר שהמשכורת הזאת למרות שאין הוצאות של רכב זה עדיין לא מספיק למטרה שלי? המטרה פשוטה 2500שקל כל חודש לחסכון ולגור לבד ברמת ייים סבבה שזה אומר בזבוזים שלא קשורים למחיה נגיד 1500בחודש, האם כדי לי לדעתכם לקחת יחידת דיור ולא דירה רגילה? הבנתי שזה מוזיל תעניין כי בשרך כלל זה בא אם חשמל וארנונה ובלי ועד בית?.

לא ירשה לעצמי כל הזמן לאכול בחוץ לבזבז/ אמרתי בזבזוים עצמאיים גג 1500שקל בחודש בלי קשר לאוכל שאני מאמין ש ב 1200 אפשר להסתדר, בכל מקרה אתה אומר שהמשכורת הזאת למרות שאין הוצאות של רכב זה עדיין לא מספיק למטרה שלי? המטרה פשוטה 2500שקל כל חודש לחסכון ולגור לבד ברמת ייים סבבה שזה אומר בזבוזים שלא קשורים למחיה נגיד 1500בחודש, האם כדי לי לדעתכם לקחת יחידת דיור ולא דירה רגילה? הבנתי שזה מוזיל תעניין כי בשרך כלל זה בא אם חשמל וארנונה ובלי ועד בית?.
איפה ראית שאמרתי שאתה לא יכול לחסוך, אמרתי שזה תלוי בך.

תתחיל לברר על מקומות שונים, תשאל משכירים כמה עולה הארנונה והוועד בית של כל מקום ספציפי.
תתחיל לאסוף מספרים ולברר אם אתה באמת מעוניין בצעד הזה.

האם כדי לי לדעתכם לקחת יחידת דיור ולא דירה רגילה? הבנתי שזה מוזיל תעניין כי בשרך כלל זה בא אם חשמל וארנונה ובלי ועד בית?.
לרוב יחידות דיור יותר זולות, ואפשר למצוא משהו יפה ושכיף להיות בה, בתור יחיד זו יכולה להיות אופציה טובה (גם זוג, תלוי בגודל)

לא לחשוב בצורה אנוכית.
"הפרטיות שלי"
"לא אצליח לחסוף כסף"

תחשבו על ההורים שלכם, אתם אנשים בוגרים (ממש בוגרים) ועדיין שם איתם.
הם פשוט משלמים על עוד אדם בבית, עושים כביסה וכלים לעוד אדם.
הם מרגישים לא בנוח למכור את הבית ולעבור לבית שיותר מתאים להם (סתם דוגמא).

לדעתי בין 26-28 זה הגיל לעזוב את ההורים.

אין מה לפחד

לא נראה לי. אמנם מחירי הדירות עלו נורא לעומת פעם, אבל הפוסט הזה לדעתי ממחיש יותר אם כבר את ההבדל בחשיבה של הדור היום לעומת פעם, ב"דור של פעם" בן אדם עם עבודה מסודרת ושכר סבבה לא היה חושב פעמיים ולא גר עם ההורים בגיל הזה לעומת היום שאנשים חושבים על זה

אני לא חושב שזה בגלל המנטליות של הדור שלנו וגם אם זה כן עניין מנטלי הוא נובע מכורח המציאות השונה לגמרי מהעבר.
בדור של ההורים שלנו שכר ממוצע במשק יכל לאפשר לך להתקיים אם אתה מתנהל נכון כלכלית ולא חי אורח חיים ראוותני שלא תואם את רמת ההכנסה שלך.
היום סל קניות בסופר בישראל הוא מהיקרים ביותר מבין מדינות ה-OECD אם לא היקר ביותר, מחירי הדיור פשוט לא שפויים וגם מי שבקושי יכול לקנות דירה נתקל במשכנתאות בתנאים וריביות של שוק אפור, אני אפילו לא מדבר על דברים שהם חצי מותרות כמו רכב שבישראל המחירים בשוק הזה הם גם מהיקרים ביותר בקרב מדינות ה-OECD ועוד כל מיני דברים.
אני מסתכל על ההורים שלי בתור זוג צעיר ממעמד הביניים עם העבודות שהיו להם והורים שלא יכלו לתמוך בהם כלכלית, קנו בית בגיל צעיר בלי חסכונות כשלשניהם עבודות עם שכר פחות מהממוצע במשק וגידלו שלושה ילדים מבלי להחסיר מהם דבר אחד מעולם. אבל זה היה מזמן, אני מסתכל עכשיו על "המקבילים" שלהם משנת 2020 ויודע שגם אם אותו זוג מתנהל נכון כלכלית וגם אם הם לא חיים אורח חיים ראוותני ומנתבים כל שקל שיש להם להקמת בית ולפרנסת המשפחה הם לעולם לא יוכלו לתת לילדים שלהם את מה שההורים שלי נתנו לי ולאחים שלי, כי כמה שזה ישמע מצחיק בעיניי הדור שחי בצמצום המציאות היום הרבה יותר מסובכת מפעם, והיכולת של כל הדור שלנו לנהל חיים עצמאיים נפגמה קשות בגלל זה. זה מה יש וצריך להתמודד עם זה, אבל אני חושב שמדובר יותר במציאות קשה מאשר בפינוק.

חברים שורה תחתונה אם אני מגיע למצב ולמסקנה שאפשר לחסוך 2500שקל כל חודש ולגור לבד אני עושה תצעד הזה, לחברה שגרים לבד פה ומבינים בזה הבאתי את הנתונים אשמח לשמוע אם זה אפשרי לדעתכם.

למרות שאין כאן שאלה, התשובה היא שזה תלוי רק בך.
אין איזו נוסחה מתמטית שתאשר לך את זה...

אתן גם דוגמה:
אני מכיר מישהו (רווק+0) שגר לבד בשכירות כבר כמה שנים, עם עבודה קבועה ומשכורת חביבה (9-10K נטו) שתמיד רודף אחרי המינוס בבנק,
גם יצא לי להיות עד לכמה פעמים שהייתי איתו וכרטיס האשראי שלו קיבל סירוב.

מצד שני,
יש אנשים שיסתדרו מעולה עם חצי מהכסף שהוא מרוויח.

אז שוב, תלוי אך ורק בך.
עד שלא תנסה, לא תדע

• פותח/ת השרשור
כנראה שאלך על זה כמה דירה מרוהטת יקרה יותר מדירה ריקה?, האם זה בעייתי להוסיף סעיף של הודעה מוקדמת יציאה ועזיבה של הדירה של חודש גג חודשיים או בעלי דירות מסכימים לזה בדרך כלל?. בכל מקרה אם באמת אפשר גם לגור לבד וגם לחסוך תסכום 2500שקל בחודש אין סיבה שלא אלך על זה למרות שיש פה הרבה תגובות שאומרים שלא כדי לצאת ועדיף להשאר לחסוך אצל ההורים. ההיגיון שלי אומר ככה שכל מי שהגיב ככה שעדיף לי להישאר אצל ההורים כנראה הוא בגיל 30 וגר אצל ההורים אז פסיכולוגית כדי להרגיש טוב עם עצמו הוא רושם את זה דעתי היא שיש גיל מספיק 28 מיציתי בהחלט חסכתי קצת כסף כל עוד אפשר גם לגור לבד וגם לחסוך אז כדי לצאת לדרך חדשה.

כנראה שאלך על זה כמה דירה מרוהטת יקרה יותר מדירה ריקה?, האם זה בעייתי להוסיך סעיף של הודעה מודדמת יציאה מהדיר של חודש גג חודשיים או זהעלי דירות מסכימים לזה בדרך כלל?, בכל מקרה אם באמץ אפשר גם לגור לבד וגם לחסוך תסכום 2500שקל בחודש אין סיבה שלא אלך על זה למרות שיש פה הרבה תגובות שאומרים שלא כדי לצאת ועדיף להשאר לחסוך אצל ההורים היגיון שלי אומר ככה שכל מי שהגיב ככה שעדיף לי להישאר אצל ההורים כנראה הוא בגיל 30 וגר אצל ההורים אז פסיכולוגית כדי להרגיש טוב עם עצמו הוא רושם את זה דעתי היא שיש גיל מספיק 28 מיציתי בהחלט חסכתי קצת כסף כל עוד אפשר גם לגור לבד וגם לחסוך אז כדי לצאת לדרך חדשה.
דירה מרוהטת שונה מדירה פשוטה, תלוי באיזה איזור, ומה הביקוש.
באזור שלי, רוב האנשים מגיעים עם ריהוט, אז דירה מרוהטת קשה יותר להשכיר, ולכן היא כנראה אותו מחיר.
באזור עם סטודנטים וצעירים, בדרך כלל יש ביקוש יותר למרוהטות, והם עלולות להיות יקרות יותר.
בדרך כלל יחידות דיור מרוהטות.

אתה יכול לנסות כל סעיף שתרצה, השאלה היא, האם הוא יסכים.
אם לא תשאל, לא תדע.
במקום שחוטפים דירות, הוא לא צריך אותך, וכנראה שהוא לא יסכים, זה תלוי באזור גם כן.

כנראה שאלך על זה כמה דירה מרוהטת יקרה יותר מדירה ריקה?, האם זה בעייתי להוסיף סעיף של הודעה מוקדמת יציאה ועזיבה של הדירה של חודש גג חודשיים או בעלי דירות מסכימים לזה בדרך כלל?. בכל מקרה אם באמת אפשר גם לגור לבד וגם לחסוך תסכום 2500שקל בחודש אין סיבה שלא אלך על זה למרות שיש פה הרבה תגובות שאומרים שלא כדי לצאת ועדיף להשאר לחסוך אצל ההורים. ההיגיון שלי אומר ככה שכל מי שהגיב ככה שעדיף לי להישאר אצל ההורים כנראה הוא בגיל 30 וגר אצל ההורים אז פסיכולוגית כדי להרגיש טוב עם עצמו הוא רושם את זה דעתי היא שיש גיל מספיק 28 מיציתי בהחלט חסכתי קצת כסף כל עוד אפשר גם לגור לבד וגם לחסוך אז כדי לצאת לדרך חדשה.
זה סעיף מקובל לחלוטין להוסיף.
תדאג שיעבוד ל 2 הצדדים, 45 יום התרעה מצידך לעזיבה ו 45 יום התרעה ממנו לפינוי הנכס.

החלטת נכון, בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אתה לא מרגיש שאתה מפסיד את החיים בבית של ההורים בגילך?
חבר בגלל זה אני עושה תצעד ועובר לגור לבד, ולכן פתחתי תפיסט אני עוד מעט בן 28 ומיציתי תסתכל חצי מהתגובות פה אומרים שלא כדי לעזוב תהורים. ולעזוב רק שיהיה זוגיות עם מישהי לפני חתונה או עד שיהיה כסף למשכנתא, אתבה גר לבד אגב?, המטרה של הפוסט שלי היא פשוטה הבאתי נתונים של שכר ומשכורת ואם אפשר גם לגור לבד וגם לחסוך 2500 עם הנתונים שאמרתי אני עושה תצעד. ולפי מה שהבנתי מאנשים פה( מקווה שהם גרים לבד ובעלי ניסיון) כן אפשר לחסוך 2500 וגם לחיות סבבה בשכר והתנאים שיש לי היום..

אחי , אני עזבתי מרצון את הבית של ההורים בגיל 22...

אני כבר אומר לך שלא תמצא זוגיות בגיל 28 בבית של ההורים.. אף בחורה לא מחפשת בחור בן 28 שגר עם ההורים.

• פותח/ת השרשור
אחי , אני עזבתי מרצון את הבית של ההורים בגיל 22...

אני כבר אומר לך שלא תמצא זוגיות בגיל 28 בבית של ההורים.. אף בחורה לא מחפשת בחור בן 28 שגר עם ההורים.
בחורות זה לא בעיה להכיר אחי לפחות לא בשבילי, לא העניין בחורות העניין שאני רוצה עצמאות לדעת להתנהל לבד ומבנאדם שגר עד היום אצל ההורים רוצה לצאת לחיים עצמאיים ולהתחיל להתמודד אתה גר אגב לבד או עם שותפים כל השנים? יש הבדל על תשכח עם שותפים הוצאה נמוכה פי 2 .

גר עם שותף..
אני חושב שללמוד לכלכל את עצמך ולרכוש עצמאות זה משהו הכרחי.
במיוחד בגילאים שלך..

זה מאוד נוח להישאר בבית של ההורים , אבל הרבה יותר שווה להיות עצמאי.... לפחות זאת דעתי.

• פותח/ת השרשור
גר עם שותף..
אני חושב שללמוד לכלכל את עצמך ולרכוש עצמאות זה משהו הכרחי.
במיוחד בגילאים שלך..

זה מאוד נוח להישאר בבית של ההורים , אבל הרבה יותר שווה להיות עצמאי.... לפחות זאת דעתי.
בגלל זה אני הולך על הצעד הזה בן כמה אתה אגב?, יצא לך לגור לבד לגמרה ? וכמה אתה משלם שכירות? שוב בגלל שאתה עם שותף כמו שאמרתי זה שונה לגמרה כי ההוצאות נמוכות יותר.

בגלל זה אני הולך על הצעד הזה בן כמה אתה אגב?, יצא לך לגור לבד לגמרה ? וכמה אתה משלם שכירות? שוב בגלל שאתה עם שותף כמו שאמרתי זה שונה לגמרה כי ההוצאות נמוכות יותר.

חחח.. השותף שלי הוא במקרה הבן זוג שלי.. אז זה לא ממש חוכמה.
אני בן 31 .
משלם 4800 , ארנונה 1200.. אבל בחרנו גם לגור בדירה גדולה וחדשה.

יש הבדל על תשכח עם שותפים הוצאה נמוכה פי 2 .
זה פשוט לא נכון
דירת שותפים תיהיה גדולה יותר לרוב אז המחיר גם יהיה יקר יותר
השימוש בחשמל ומים יהיה כפול אז המחיר יתחלק ב2
אתם אוכלים כפול אז המחיר מתחלק ב2, ההבדל בהוצאות לא גדול, כמה מאות שקלים יותר לדירת יחיד (אלא אם אתה לא מתכנן לגור בדירת חדר וחצי/2 ואז זה יכול לעלות הרבה יותר אבל לדעתי זה מיותר אם החדר יהיה ריק בכל מקרה)

אני גרתי בדירת יחיד ואחי בדירת שותפים וההוצאות על הדירה של שנינו היו די דומות (שילמתי 350 שח יותר) והאיזורים שהיו פרטיים של כל אחד מאיתנו בבית היו די זהים, שלי היו אפילו יותר גדולים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית