הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון להישאר אצל ההורים/או לגור לבד בגיל 28 עוד מעט

תעשה לי סדר רגע,
לפי מה שהצגת בין הנטו לברוטו יש פער של 30% וזה לא תואם למדרגת מס
@gaga1234

מה שמטריד אותי כרגע זה גם איך שוק הנדל"ן יצא מהמשבר הנוכחי - כי אני עדיין רואה בעלי נכסים שדורשים את הסכומים של לפני המגפה והם לא מודעים או מבינים שמעט מאוד אנשים ישלמו להם את מה שהם מבקשים כי כמעט כולנו נפגענו במשבר הזה ללא יוצא מהכלל.

שוק הנדלן נשאר כמו שהיה
מה המגפה משנה אנשים יכולים להפסיק לגור בבתים בגלל מגפה?

@gaga1234 קח לך חודש לחפש דירות, להעריך את עלות השכירות באזור שאתה רוצה לגור, ארנונה, ועד בית. חשבונות חשמל, מים, אינטרנט.
לנסות להעריך מה עלות האוכל שאתה אוכל ומה ההוצאות שלך היום על קניות / בילויים.

התנהלות כלכלית נכונה זה שלב ראשון בדרך לעצמאות ולא לזרוק סתם מספרים

כמה אתה חוסך היום, מה עשית עם הכסף?
אולי אתה כבר יכול לקחת משכנתא לרכוש דירה ואז לגור בה ולהשכיר חצי לשותף.

• פותח/ת השרשור
@gaga1234 קח לך חודש לחפש דירות, להעריך את עלות השכירות באזור שאתה רוצה לגור, ארנונה, ועד בית. חשבונות חשמל, מים, אינטרנט.

חח אחי רשמתי בתחילת הפוסט כמה חסכתי בערך אי אפשר לקנות בזה דירה.. מה שחשוב לי לדעת זה האם אם הנתונים שאמרתי בתחילת הפוסו יש אפשרות גם לחסוך בערך 2500 וגם לשכור במחירים שאמרתי?
הוא לוקח רכב מהעבודה זה יורד לו מהמשכורת
כן הרכב מוריד 3300 מהמשכורת הברוטו בלי הרכב הוא 15וחצי משהו כזה והם מחשבים תמס כאילו המשכורת שלי 15וחצי
תעשה לי סדר רגע,
לפי מה שהצגת בין הנטו לברוטו יש פער של 30% וזה לא תואם למדרגת מס
@gaga1234
הרכב מהעבודה השווי שלו זה 3300 שקל מהמשכורת והם מחשבים תמס כאילו המשכורת שלי היא מעל15וחצי ברוטו ולכן מדרגת המס היא 30אחוז

נראה שדי כבר החלטת עם עצמך מה הכיוון שלך, אז חוץ מלברך אותך (בעיניי זה צעד משמעותי ששווה את זה לגמרי) אזרוק כמה טיפים:
- פעם ראשונה בחוץ שווה לשקול לסבלט לכחודשיים שלושה. אתה לומד את עצמך ואת הצרכים שלך טוב יותר, מה חשוב לך ועל מה תוכל לוותר בחיפוש דירה קבועה יותר, את סדר גודל ההוצאות כמו שהן בפועל ולא רק על הנייר. תוכל לדייק יותר מה אתה מחפש. זה תקף במיוחד אם אתה עובר למקום חדש (ככה אתה מחפש מתוך השטח, שיש לזה כמה יתרונות), אבל גם אם אתה נשאר באזור הנוכחי שלך זו אפשרות ששווה לשקול.
- תזכור שאתה לא חייב שיהיה לך הכל על ההתחלה. בין אם תשכור דירה ריקה, מרוהטת או חצי מרוהטת, קח את הזמן עם ההצטיידות. זה יכול לחסוך לך הרבה. כל מה שמעבר למזרון ומטבח בסיסי יכול לחכות עד שאתה מסתדר על זה בטוב (מחירי מבצע, יד 2, מסירה, בן משפחה/חבר שעובר דירה ומתפטר מרהיטים).

בהצלחה חבר וברכות 🙃

כן הרכב מוריד 3300 מהמשכורת הברוטו
הרכב מהעבודה השווי שלו זה 3300 שקל מהמשכורת והם מחשבים תמס כאילו המשכורת שלי היא מעל15וחצי ברוטו ולכן מדרגת המס היא 30אחוז
אם כבר מדברים על התנהלות כלכלית הייתי במקומך בודק טוב אם שווה להחזיק רכב מהעבודה במחיר כזה ולא עדיף לקנות רכב יד 2 במקום זה.
לדוגמה יש לי רכב שנוסע כמעט 3000 ק"מ בחודש, הרכב זול לתחזוקה וחסכוני אז יוצא לי בערך 700-750 בחודש על דלק, 4500 בשנה ביטוחים+טסט (נגיד 400 בחודש בממוצע), מטפל לבד אבל גם אם זה היה במוסך זה לא יותר מכמה מאוד בחודש בממוצע על טיפולים+בלאי וכו'. קניתי אותו לפני שנתיים ב 31 אלף אז גם ירידת הערך כשאמכור לא תהיה כזאת גדולה (אין לי גם מטרה למכור אותו בזמן הקרוב).
אז אצלי ספציפית זה רכב קטן ודי סגפני, ספייס סטאר, שזה רכב שני בבית במטרה בעיקר שאגיע לעבודה במינימום הוצאות (עובד רחוק אז חסכון בדלק היה פקטור חשוב) אבל לדעתי לקנות אוטו בן כמה שנים (לא חדש שתהיה פחות ירידת ערך) שלא יקר לתחזוקה יכול להיות משתלם יותר מאשר לשלם אלפי שקלים בחודש על אוטו חדש מהעבודה

הכל תלוי בגישה שבה אתה הולך, מאוד ממליץ על בלוג הסולידית והפורום שלה, גם אם תחליט שהחופש האישי חשוב לך יותר מלפרוש מוקדם יותר/לחסוך יותר כסף עדיין יש המון טיפים שאפשר ליישם בשביל לחסוך וממשכורת של 8(או יותר אם תוותר על הרכב ותעבור לתחבצ/אופניים/קורקינט) אם אתה חוסך נכון ויעיל אפשר כנראה לחסוך 3 בחודש ולגור לבד אפילו.

• פותח/ת השרשור
הכל תלוי בגישה שבה אתה הולך, מאוד ממליץ על בלוג הסולידית והפורום שלה, גם אם תחליט שהחופש האישי חשוב לך יותר מלפרוש מוקדם יותר/לחסוך יותר כסף עדיין יש המון טיפים שאפשר ליישם בשביל לחסוך וממשכורת של 8(או יותר אם תוותר על הרכב ותעבור לתחבצ/אופניים/קורקינט) אם אתה חוסך נכון ויעיל אפשר כנראה לחסוך 3 בחודש ולגור לבד אפילו.
לוותר על הרכב לא יקרה זה נוחות בישבילי, למרות שיודע שמפסיד כסף, אבל בסדר בכל מקרה אתה אומר שגם עם 8700 נטו אפשר לחסוך 3אלף בחודש? ועדיין לחיוץ בצורה סבבה אם בזבוזים של 1200 שקל בערך מעבר למחיה/אוכל וכו?.

לוותר על הרכב לא יקרה זה נוחות בישבילי, למרות שיודע שמפסיד כסף, אבל בסדר בכל מקרה אתה אומר שגם עם 8700 נטו אפשר לחסוך 3אלף בחודש? ועדיין לחיוץ בצורה סבבה אם בזבוזים של 1200 שקל בערך מעבר למחיה/אוכל וכו?.
חיסכון גודל מהודעה להודעה, מ 2000 ל 2500 עכשיו 3000. אתה רוצה שמישהו יקבל בשבילך את החלטות? אתה לא מסוגל לשבת ולחשב את ההוצאות שלך לבד, איך אתה מתכוון לחיות לבד? כל פעם תרוץ לפורום לשאול שאלות ולבכות - ״אבל אמרתם לי שאוכל לחיות טוב ולחסוך אלפי שקלים בחודש״?

אני לא יודע אם אתה יכול לחיות ככה ולחסוך ככה, אם אתה סולידי ולא מבזבז כמעט ומצמצם את ההוצאות כמה שאפשר ומודע לכסף שלך אז כנראה שכן, אבל אף אחד לא באמת יודע מה יקרה ואם תצטרך את הכסף לדברים שלא לקחת בחשבון.
אני לא יודע מה זה עבורך זה צורה סבבה כי כל אדם מגדיר את הסבבה שלו שונה והעלות בהתאם.

@gaga1234
אתה בן 28, תחשוב כמו מבוגר.
לגבי קניית דירה,
תבדוק מה ההון העצמי שלך,
כמה עולה דירה שאתה רוצה ויכול לגור בה לבד או עם שותפים.
האם אתה יכול לקבל משכנתא על הסכום שחסר לך.
לבדוק בכמה אפשר להשכיר את הדירה
לחפש שותף להשכיר לו בחצי מהסכום.

לדוגמא אם אתה שוכר דירה שעולה 5000 שקלים לחודש בשכירות ולוקח משכנתא של 4000 שקלים.

במקום לשלם כל חודש שכירות 2500 - חצי מ 5000.
אם הדירה תהיה שלך (עם משכנתא) תשלם רק 1500 בחודש. 4000 פחות 2500 שהשותף משלם.

אתה עוד לא ״מבוגר״ אבל בטח כבר לא צעיר מספיק בשביל לא להתנהל נכון כלכלית - זאת התקופה בחיים שיהיו לך הכי מעט הוצאות (לפני ילדים) וזה הזמן לחסוך ולהרוויח כמה שיותר כסף

אני יכולה לומר על עצמי שאני בת 21, גרה כבר שנה לבד ומתחרטת שלא יצאתי הרבה לפני.
לא כי היה לי רע בבית,אני באה מבית מרוקאי של פעם שעוטף אותך בצמר גפן כיאילו זורקים סכינים בחוץ.
אבל....אני אשלם גם 5 אלף לעצמאות שלי,לשקט שלי,לפינה שלי. לומדים להתנהל וזו זריקה למים שחייבת לעשות ואני בעד ״כמה שיותר מהר״ מסכימה שזו הוצאה די רצינית אבל גם ככה אפשר להתקדם. ובנינו אתה לא עושה משכורת של 4000 אלף ואפשר לחסוך בכל מצב.
אולי לא יהיו לך את כל המותרות שהיו לך עד עכשיו. אבל ככה לומדים איך להתנהל. הרי מתישהו זה יקרה. מתי אתה רוצה ללמוד? שתהיה לך כבר אישה וילדים?
אני יכולה לומר על עצמי שאני בת 21, גרה כבר שנה לבד ומתחרטת שלא יצאתי הרבה לפני.
לא כי היה לי רע בבית,אני באה מבית מרוקאי של פעם שעוטף אותך בצמר גפן כיאילו זורקים סכינים בחוץ.
אבל....אני אשלם גם 5 אלף לעצמאות שלי,לשקט שלי,לפינה שלי. לומדים להתנהל וזו זריקה למים שחייבת לעשות ואני בעד ״כמה שיותר מהר״ מסכימה שזו הוצאה די רצינית אבל גם ככה אפשר להתקדם. ובנינו אתה לא עושה משכורת של 4000 אלף ואפשר לחסוך בכל מצב.
אולי לא יהיו לך את כל המותרות שהיו לך עד עכשיו. אבל ככה לומדים איך להתנהל. הרי מתישהו זה יקרה. מתי אתה רוצה ללמוד? שתהיה לך כבר אישה וילדים?
ואני גם גרה שנה לבד וגם אני לקראת סיום של בית שבניתי בשטח שמאחורי הבית של אמא שלי וגם אז אני מתכוונת להשכיר ולא לגור שם.

שוק הנדלן נשאר כמו שהיה

לאנשים לא יהיה כסף לשלם את המחירים של לפני הקורונה כי כולם הפסידו כסף בגלל המגפה הזאת.

וכשבעלי דירות נכסים לא יצליחו למצוא אנשים שצליחו לשלם את המחירים שהם דורשים - אחרי כמה חודשים שהם לא ימצאו משכירים לדירה הם יורידו את המחיר.

שוק הנדלן נשאר כמו שהיה

בינתיים התפנו המון דירות במרכז ת"א - מה שהיה פעם מצרך נדיר.
30-90 יום ללא עבודה ושכר יכול לזרוק מישהו גם שנתיים שלוש אחרה מבחינה כלכלית..

לדוגמא בתל אביב מחירי השכירות ירדו ב30% בעקבות הקורונה וגם בגלל הצפה של דירות שבעבר היו משכירים בairbnb וחזרו לשוק בעקבות הירידה בתיירות.

לדוגמא בתל אביב מחירי השכירות ירדו ב30% בעקבות הקורונה וגם בגלל הצפה של דירות שבעבר היו משכירים בairbnb וחזרו לשוק בעקבות הירידה בתיירות.
שאלה לכמה זמן המחירים הנמוכים יחזיקו. ברגע שהשוק יחזור לשיגרה , גם המחירים יחזרו

שאלה לכמה זמן המחירים הנמוכים יחזיקו. ברגע שהשוק יחזור לשיגרה , גם המחירים יחזרו

נכון, אבל שאתה סוגר חוזה אתה גם סוגר את המחיר.. לפחות לשנה.
ולך תדע לגבי הקורונה עוד אומרים שיהיה גל שני.. אני מאוד מקווה שלא.

נכון, אבל שאתה סוגר חוזה אתה גם סוגר את המחיר.. לפחות לשנה.
ולך תדע לגבי הקורונה עוד אומרים שיהיה גל שני.. אני מאוד מקווה שלא.
מסכים איתך לגבי מחיר בחוזה. אבל שנה זה לא פונקציה כשמדובר על שכירות לטווח ארוך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית