הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בשריר מעל הברך בירידה לסקוואט

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
זו אולי שאלה שמתאימה יותר לפורום פציעות או בכלל ל-"תשאל אורטופד/פיזיותרפיסט" אבל בכל זאת אנסה כי אולי מדובר בתופעה מוכרת.

(מצרף תמונה להמחשה)

• לאחרונה עשיתי הרבה סקוואטים. לא בהכרח עם משקלים כבדים, אלא פשוט הרבה פעמים תרגלתי את התנועה. עם מוט ריק, עם 60 ק"ג, עם 90 ק"ג, 80 ק"ג, בעיקר עם 80 ועם 60. ה-RM1 שלי לא ידוע אבל כנראה סביב 105-110.
  • הכאב הוא כאב "שרירי". *לא* בעצם, *לא* ברצועות או סחוסים (אני יודע להפריד כי כבר מתחתי רצועות בעבר וקרעתי מיניסקוסים פעמיים ונותחתי פעמיים והחלמתי פעמיים בצורה מלאה אז אני יודע טוב מאוד את ההבדל בהרגשה).
הכאב הוא כאב שנובע ב99.999% מעומס(יש מצב דלקת התפתחה בגלל אקטיבציה מוגזמת אבל אולי אני סתם מרחיק לכת).

מניח שמנוחה לבדה תפתור את זה.

האם זה קרה למישהו?
האם זו תופעה מוכרת?
אנשים שעושים סקוואטים, האם אתם מכירים את הלחצים האלה בשריר? (מצורפת תמונה עם סימון של האזור בערך)..

קבצים מצורפים

• 20200507_175810.jpg
    20200507_175810.jpg
    KB 166 · צפיות: 43
יכול להיות דלקת בקוואדריספס
כמו שאתה אומר זה לא אופייני לחוות כאב מהאזור בגלל פציעות מיניסקוס או רצועה.

תנוח, ואם לא עובר תתחיל בדיקות חבר

נשמע לי כמו דלקת שהייתה לי. יכול להיות שהתדירות / עצימות שאתה עושה סקוואט גבוהה מדי (זו הסיבה שלי היה). שווה לנסות להוסיף אמצעים להזרמת דם - אייר סקוואט ל20+ חזרות כמה פעמים ביום. קרח/חום, סאונה / ג׳קוזי ובריכה (מאמין שלא רלוונטי כעת).

• פותח/ת השרשור
עדכון: קמתי הבוקר עם כאבים רציניים יותר.. הולך עם צליעה קלה ונדמה שהכאב "נדד" לחלק הרך של הפיקה.

צירפתי תמונה עם האצבע בדיוק על החלק שכואב. יש מצב שזה רצועה צולבת שאומרת לי "הלו הלו גבר שים לב כמה שאתה מעמיס עליי"?

אני באמת נוטה לחשוב שזה נטו עומס יתר. לא בגלל משקל. לא היה אירוע ספציפי שבו הרגשתי איזה "SNAP" כמו שקורה להרבה מתאמנים שנפצעים (וכמו שקרה לי בעבר).

זה פשוט "התהווה" לאורך השבוע האחרון בגלל האובססיה שלי לתרגל תנועה בסקוואט אני חושב שעשיתי עשרות סטים במצטבר(רובם עם מוט ריק).

אמתין כמה ימים.

@MasterSplitter
יש לי בבית אקדח מסאז' כזה. לא אשתמש בו עח הברך כי זה יהיה מטומטם ביותר אבל אולי על ה-4 ראשי....? אני לא יודע אם האקדחי עיסוי האלה הם באמת המצאה מועילה או סתם כלי אגרסיבי למסאז' לא מדויק בעצימות הרסנית שהומצא כדי לפרנס את מי שהמציא אותו.

קבצים מצורפים

• 15889124998433592528092864162519.jpg
    15889124998433592528092864162519.jpg
    KB 206.7 · צפיות: 37
עדכון: קמתי הבוקר עם כאבים רציניים יותר.. הולך עם צליעה קלה ונדמה שהכאב "נדד" לחלק הרך של הפיקה.

צירפתי תמונה עם האצבע בדיוק על החלק שכואב. יש מצב שזה רצועה צולבת שאומרת לי "הלו הלו גבר שים לב כמה שאתה מעמיס עליי"?

אני באמת נוטה לחשוב שזה נטו עומס יתר. לא בגלל משקל. לא היה אירוע ספציפי שבו הרגשתי איזה "SNAP" כמו שקורה להרבה מתאמנים שנפצעים (וכמו שקרה לי בעבר).

זה פשוט "התהווה" לאורך השבוע האחרון בגלל האובססיה שלי לתרגל תנועה בסקוואט אני חושב שעשיתי עשרות סטים במצטבר(רובם עם מוט ריק).

אמתין כמה ימים.

@MasterSplitter
יש לי בבית אקדח מסאז' כזה. לא אשתמש בו עח הברך כי זה יהיה מטומטם ביותר אבל אולי על ה-4 ראשי....? אני לא יודע אם האקדחי עיסוי האלה הם באמת המצאה מועילה או סתם כלי אגרסיבי למסאז' לא מדויק בעצימות הרסנית שהומצא כדי לפרנס את מי שהמציא אותו.

לא יזיק אבל הייתי מתעדף אייר סקוואט להרבה חזרות או תרגיל אחר לקוואדס עם משקל אפסי, פלוס קומפרסים חום/קור. נשמע כמו דלקת. אפילו הליכה יכולה להקל על זה.

• פותח/ת השרשור
@MasterSplitter
סקוואטים במשקל גוף לא אפשריים כרגע זה כואב מדי. אני ברמה של צליעה קלה אז נראה לי אתן מנוחה 3-4 ימים לכל הפחות לפני שאנסה אייר סקוואט וארגיש איך זה. מאמין שכמה ימים ההרגשה תשתפר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית