הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ציפרלקס מינוקסידיל וסייקל

איך תרופה שיכולה להגביר נטיות אובדניות עונה להגדרה בטוחה לשימוש??
כי למי שאין את אותן הנטיות זה לא יגביר לו אותן.
זה משהו שפסיכיאטר צריך לברר לפני שהוא רושם לך ציפרלקס, האם הסיכון הזה רלוונטי לך או לא

כי למי שאין את אותן הנטיות זה לא יגביר לו אותן.
זה משהו שפסיכיאטר צריך לברר לפני שהוא רושם לך ציפרלקס, האם הסיכון הזה רלוונטי לך או לא
ואיך פסיכיאטר יכול לדעת את זה? אין דרך לדעת את זה בוודאות, משער שהרבה פעמים זה ניחוש מושכל

ואיך פסיכיאטר יכול לדעת את זה? אין דרך לדעת את זה בוודאות, משער שהרבה פעמים זה ניחוש מושכל
הוא אמור לעשות איתך פגישה של שעה לפחות, זה בהחלט מספיק זמן כדי לדעת האם אתה בסיכון משמעותי או לא.

לכל תרופה יש את היתרון והחיסרון שלה, אמרת יפה..
לא הייתי ממהר להסיק שציפרקלס זה התרופה עם הכי פחות תופעות לוואי, הרי בעולם של הפארמה, יש הרבה כסף מאחורי המחקרים והתרופות וההחלטה מה לרשום או מה מוגדר כיותר בטוח לשימוש, זה גם תחום אפור
הוא אמור לעשות איתך פגישה של שעה לפחות, זה בהחלט מספיק זמן כדי לדעת האם אתה בסיכון משמעותי או לא.
אתה צודק אבל זה אף פעם לא בטוח כי בנאדם שהולך לפסיכיאטר זה הרבה פעמים אדם עם מצבי רוח משתנים וייתכן שבמהלך השעה הוא ייראה לפסכיאטר כתקין וביום אחר הוא בדיוק יקבל התקף, פסיכיאטר זה לא עבודה פשוטה בכלל

לכל תרופה יש את היתרון והחיסרון שלה, אמרת יפה..
לא הייתי ממהר להסיק שציפרקלס זה התרופה עם הכי פחות תופעות לוואי, הרי בעולם של הפארמה, יש הרבה כסף מאחורי המחקרים והתרופות וההחלטה מה לרשום או מה מוגדר כיותר בטוח לשימוש, זה גם תחום אפור

אתה צודק אבל זה אף פעם לא בטוח כי בנאדם שהולך לפסיכיאטר זה הרבה פעמים אדם עם מצבי רוח משתנים וייתכן שבמהלך השעה הוא ייראה לפסכיאטר כתקין וביום אחר הוא בדיוק יקבל התקף, פסיכיאטר זה לא עבודה פשוטה בכלל

תאמין למה שאתה רוצה, שביג פארמה מחבלת בתיעוד תופעות הלוואי, שפסיכיאטר אין לו את הכלים להעריך מצב נפשי של מישהו למינימום, אבל אל תיתן המלצות רפואיות ללא הידע המתאים

עד כדי הפסקה שלהם
אמרת חד משמעית להפסיק....
עם הטסט יהיה לך מצב רוח יותר טוב כך שלא תצטרך ציפרלקס
אני מאוד אשמח למחקר שמראה שטסט גורם "למצב רוח טוב" וימנע התקפים/חרדות/וכל סיבה אחרת שציפרלקס בגללו נכנס לסיפור
מי אמר לך שטסט משפר מצבים נפשיים עד כדי ביטול הצורך בציפרלקס ולא עושה ההפך ויכול להגביר אותם?

• פותח/ת השרשור
אדוני הפסיכיאטר,אתה באמת ממליץ לבן אדם להפסיק ליטול את התרופות שלו עכשיו? שמור לך מקום בגהנום יחולה נפש.
בנוסף,טסט לא יצמיח לו שום שיער בראש(שבגלל הקרחה הוא לוקח מנוקסידיל)
אין לי הקרחה חחחח אני לוקח מינוקסי לזקן והציפרלקס אף אחד לא אמר לי לקחת אני לוקח דעת עצמי בלבד כי שמעתי שזה משפר ביטחון עצמי ומצב רוח חח

-פסיכיאטר יכול להעריך בנאדם אבל אין בזה 100 אחוז
-ביג פארמה לא מחבלת בהכרח בתיעוד תופעות הלוואי אבל לא אחת ולא פעמיים ראינו שיש מחקר ויום אחרי מחקר שאומר את הדבר ההפוך, או תרופות יותר יעילות או פחות יעילות עם פחות כסף לפרסום או מחקר, קח לדוגמא את הידרוקלורקווין ומה שאומרים עליה ביחס לקורונה, יום אחד זה בריא, יום שני זה לא בריא וכנל רמרסדביר
-מצטער שנתתי המלצות רפואיות, חוזר בי, אם הוא לוקח את הציפרלקס בהשראת הפסיכיאטר אז בהחלט שישאל אותו מה דעתו בעניין ולא בנאדם כלשהו אחר, אם הוא לוקח את הציפרלקס על דעת עצמו אז זה סיפור אחר ושיעשה את המחקר שלו כבר
-טום ציין מקודם שssri וroid rage עלולים ללכת ביחד, זה משהו שהייתי מתחשב בו אבל אם הוא כבר לוקח תקופה שיבדוק עם הרופא האמון עליו מה הלאה
אני מאוד אשמח למחקר שמראה שטסט גורם "למצב רוח טוב" וימנע התקפים/חרדות/וכל סיבה אחרת שציפרלקס בגללו נכנס לסיפור
מי אמר לך שטסט משפר מצבים נפשיים עד כדי ביטול הצורך בציפרלקס ולא עושה ההפך ויכול להגביר אותם?

אני מסתכל על זה מהכיוון ההפוך שחרדה ודיכאון הולכים לרוב יד ביד עם טסט נמוך
ואני אצטט ממה שקראתי באנגלית למה אני אומר את זה:

You may find that you will no longer need your SSRIs if the depression/anxiety were caused by low T.
והבחור לוקח ssri על דעת עצמו

בהתחלה פה אמרתי:
אני לא יודע למה הוא לוקח ציפרלקס ומכיר לא מעט שלוקחים ציפרלקס במינונים וזמנים על דעת עצמם..

והסתבר שזה המקרה, עכשיו לכו תשברו את הראש

• פותח/ת השרשור
חברים ציפרלקס אני לוקח על דעת עצמי אף אחד לא אמר לי מעולם לקחת את זה....היה לי תקופה של מצב רוח ירוד אז אמרתי ננסה כי שמעתי על זה ביקורות טובות וקיבלתי מרשם חוקי מרופא אז התחלתי ועכשיו כבר חצי שנה עם זה והחיים ישתפרו לטובה מרגיש הרבה יותר טוב והרבה יותר שמח...

• פותח/ת השרשור
אז אתה בעצם ממליץ לבחור להמשיך לקחת תרופות פסיכיאטריות ללא חוות דעת פסיכיאטרית?
חברים לא צריך לריב בואו נדבר בכבוד אחד לשני הרבה יותר כיף לנהל ככה דיון..

אז מה אתה מציע לו? להפסיק לקחת? 😣😱
😣 הוא התכוון שזה מטומטם לקחת על דעת עצמו איך הבנת מזה שהוא אמר לו להפסיק??
שהבחור יילך לאיש מקצוע יספר את הסיבה שלקח ויקבל חוות דעת ולא אתה ולא אף אחד יש לו את הסמכות להגיד לו האם לקחת או לא

😣 הוא התכוון שזה מטומטם לקחת על דעת עצמו איך הבנת מזה שהוא אמר לו להפסיק??
שמישהו אומר למישהו זה מטומטם לקחת דיבול אז הוא בשולי דבריו אומר לו אל תקח דיבול, עשיתי היקש לצורך העניין 😣

שמישהו אומר למישהו זה מטומטם לקחת דיבול אז הוא בשולי דבריו אומר לו אל תקח דיבול, עשיתי היקש לצורך העניין 😣
זה מטומטם לקחת תרופה פסיכיאטרית כשאין צורך.
אם הוא כבר לוקח ופיתח תלות כלשהי זה בעיה להפסיק

[
שוב אני אסביר לך מר סייקל, הוא התכוון שזה טיפשי לקחת על דעת עצמו! בלי עכשיו קשר להאם להמשיך לקחת או לא,
מה הקשר דיבול? הוא לא אומר שציפרלקס זה מטומטם, הוא אומר שהחוסר ייעוץ האם לקחת טיפשי, עכשיו הבנת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית