הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יודע אפילו אם לשאול את זה כאן או בפורום רופאים :-\

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני סובל מאלרגיה עונתית. זה בא פעמיים בשנה בערך. נוצר מצב שאני נכנס למין חולשה גופנית כללית כזאת, שנמשכת בין 1-3 שבועות (כן, ארוך...) ובמהלכם אני פשוט מאבד את כל ה-Gains שלי.

זה מתחיל מאימון אחד שבו אני מרגיש פשוט ממש גרוע ובקושי מצליח להזיז את המשקל ולא מבין למה :-( ומשם רק מחמיר....
לדוגמה:
  • אימון שעבר במתח עם משקל עשיתי סט של 8 חזרות עם 32KG בפורם טוב עם טווח תנועה מלא ובלי קיפינג, ושבוע אחרי אני בקושי עושה 4 חזרות ובסט השני כבר בקושי עולה ל-3!!!!
  • מסוגל לעשות סט של 10-12 חזרות עם 32KG במקבילים ובאימון שבוע אחרי אני עושה בקושי עשירייה עם 17.5 ק"ג!!!!
  • מסוגל לעשות בנץ' ל-6 חזרות נקיות עם 100KG ובשבוע לאחר מכן בקושי עושה 3 חזרות - עם 90!!! :-\
מדובר על ירידות קיצוניות ביכולת. ומה שהכי גרוע זה שאחרי ההחלמה, אני ממש חוזר אחורה ביכולת. לוקח לי 3-4 חודשים לחזור למשקלים הללו, ובד"כ בסוף כשאני מגיע אליהם, אני שוב חוטף אלרגיה עונתית שמלווה אותי בחולשה מתמשכת למשך מס' שבועות. אני בלופ כזה כבר שנתיים או שלוש.

האם צריך לגשת לאימונולוג? אלרגולוג? רופא ספורט? האם יש אנשים שמכירים את החרא הזה?

אתה בטוח שזה אלרגיה ולא משהו רציני יותר? זה מאובחן? זו לא התנהגות אופיינית של אלרגיות מה שאתה מתאר, אלא שפעת או משהו אחר.
ניסית להשתמש באנטיהיסטמינים?

• פותח/ת השרשור
@kotzer
אני ממש מיואש.
לא מהאפיזודה הנוכחית - אלא מזה שכל שנה כבר שנתיים וחצי או שלוש אני עובר את החרא הזה בעונות מעבר. ותמיד זה בעונות מעבר או בשינויי מזג אוויר כי נראה לי שזה המכנה המשותף הכי משמעותי לכל הפעמים שזה קרה.

שפעת?
אין חום אין שיעול אין כלום.
רק חולשה. לא כבדה במיוחד. כזאת שמאפשרת לעבוד מול המחשב או לצאת עם הקטנה לפארק ולהתנהל כרגיל. אבל חולשה ממש רעה בשרירים, עם דומס בכל שריר שעבד בימים האחרונים.

ניסיתי לעשות אימון תחנות קל, ממש ממש קל... סטים של 10 שכיבות סמיכה עם כפיפות בטן, הרחקות לצדדים עם 8 קילו, דברים של תכנית טלוויזיה של שיעור אירובי לבנות 50 עם צניחת אגן, ואני מרגיש שזה כמי hell week של המיונים לאריות הים ובסוף האימון אני שוכב על הרצפה כמו סמרטוט.

אני צורך חלבון ברמה של 130-140 גר' ביום, מדוד, קבוע. לא פחות מ-120.
השתן תמיד צהוב בהיר או יותר טוב מזה. לא חסר לי נוזלים. שותה מים. פעם פעמיים ביום פחית XL או כדור קפאין אחד ביום, לעתים נדירות. ישן 6 שעות בלילה פחות או יותר.

לא באמת מצליח לייחס את הדבר הזה לשום דבר. לא מבין מאיפה זה בא...

אני תוהה לאיזה רופא צריך לפנות - אם בכלל!
אגב אנטיהיסטמינים...
לוקח אבאמיס כתרסיס לאף אבל לא מקפיד על זה. משתמש רק כשיש גודש באף.

מעבר לזה נוטל כדור שנקרא n-אלרגיה שזה משהו ללא מרשם רופא, שכביכול עוזר קצת לגודש באף/התעטשויות מרובות.

אבל אני לא סובל מאף אחד מהנ"ל באופן מיוחד.

זה ממש נשמע כמו מחלה כלשהי ולא אלרגיה.
לך לרופא המשפחה שלך כדי להיבדק

• פותח/ת השרשור
@elchonon
חחחח האמת לא נראה לי קורונה.
אין שיעול אין חום אין כאב גרון, יש חוש טעם וריח, אין שום תסמין עיקרי או משני של הוירוס הזה מה גם שסביבי כולם בריאים, וכבר היה לי את מה שאני כרגע מתאר, באוקטובר האחרון, וזה נמשך שבועיים.

@kotzer
לא יודע אם קראתי את זה או הבנתי את זה מהתגובות בפוסטים אחרים אבל אתה סטודנט לרפואה/מתמחה? אני זוכר שקראתי משהו ולא בטוח.
כמו איזה מחלה זה יכול להיות?
בפעם שעברה באוקטובר האחרון עשיתי בדיקות דם כולל לבדוק אם זה אולי cmv או ebv ויצא שלילי לגבי cmv ושיש לי כבר נוגדנים ל-ebv כלומר כבר היה לי בעבר מחלת הנשיקה וזה לא זה.

יש רק 2 תסמינים פה... עייפות וחולשה גופנית כללית. כמו של שפעת/התקררות אבל יותר 'לייט' שמאפשר כן לתפקד(למרות שכל דבר ממש ממש מתיש... לטייל עם הילדה בחוץ הרגיש כמו אימון ריצה ולהשכיב אותה לישון נגמר בזה שנרדמתי בעצמי)..

ביקשתי הפניה לבדיקות דם, השאלה אם לא מוצאים שם כלום(כמו בפעם האחרונה), מה עושים משם...
כל מה שאני יודע זה שזה בא תמיד בסתיו ובאביב. ככה בשנתיים וחצי שלוש האחרונות.

נערך לאחרונה:
אני מאמין בנטורופתיה, ואני מאמין שלאלרגיות עונתיות ולאלרגיות בכללי ולווירוסים הם מצליחים לעזור.

הגישה הקונבנציונלית זה לדאוג את הסימפטומים עד שזה יעבור לבד. אני מאמין שלרפואה טבעית יש יותר דרכים לעזור.

אבל אני מבין שהפורום כאן לא פתוח למושגים אלטרנטיביים אז חששתי מלהביע את דעתי. אבל כך דעתי.

• פותח/ת השרשור
קראתי איפשהו שצריכת קפאין וטאורין באופן קבוע יכולה להביא עייפות כזאת ממושכת ואני צורך בממוצע ביום 2 פחיות של משקה אנרגיה, בד"כ XL ten ההוא עם 10 קל' לפחית אחד בבוקר ואחד אחה"צ ויש ימים שאני צורך רק אחד אך לעולם לא 3 ביום.

מאוד קשה לי להאמין שזה משהו שקשור אבל אני ממש חסר מושג

קראתי איפשהו שצריכת קפאין וטאורין באופן קבוע יכולה להביא עייפות כזאת ממושכת ואני צורך בממוצע ביום 2 פחיות של משקה אנרגיה, בד"כ XL ten ההוא עם 10 קל' לפחית אחד בבוקר ואחד אחה"צ ויש ימים שאני צורך רק אחד אך לעולם לא 3 ביום.

מאוד קשה לי להאמין שזה משהו שקשור אבל אני ממש חסר מושג
זה אכן הרגל מאוד מגונה כל צריכת הקפאין המוגזמת בחברת מתאמנים. אני לא צורך שום קפאין גם לא בתחרות.

אבל אני לא חושב שזה קשור למה שיש לך.

אני מאמין בנטורופתיה, ואני מאמין שלאלרגיות עונתיות ולאלרגיות בכללי ולווירוסים הם מצליחים לעזור.

הגישה הקונבנציונלית זה לדאוג את הסימפטומים עד שזה יעבור לבד. אני מאמין שלרפואה טבעית יש יותר דרכים לעזור.

אבל אני מבין שהפורום כאן לא פתוח למושגים אלטרנטיביים אז חששתי מלהביע את דעתי. אבל כך דעתי.

elchonon, אני מסכים איתך לחלוטין. ממליץ מאוד למי שקורא דווקא כן להיפתח למושגים האלו ולשאוב כמה שיותר מידע בנוגע לרפואה הטבעית.
לא מזמן קראתי תגובה נהדרת שלך בפורום "פציעות ספורט ובריאות הגוף" תחת הכותרת "כאבים בין האמה לזרוע". סיכמת מאוד יפה את ההבדל בין גוף בריא על כל רמ"ח איבריו לבין גוף חולה\מועד לפציעה. המפתח הוא- שינוי אורח חיים. וזו תגובה שראוי שתקרא על ידי כל חובב ספורט או בריאות הגוף.
בדוק, מוכח ועובד תמיד בצורה הטובה יותר.
שחר, למצוא את הבעיה כאן כניראה שלא תוכל, למצוא אבחנות זהות- אולי כן. עדיף לך ללכת להיבדק. באופן כללי בדוק היטב את סוג המזון שאתה מכניס לגוף והאם הוא באמת נספג. בהערת אגב אני אוסיף שלא תמיד צריכה כפולה של חלבון היא מועילה.
אז נכון שאתה מאוד משתדל לחיות לפי הספר- שעות שינה, נוזלים, צריכת מספקת של קלוריות. אבל ויש אבל גדול, האם בדקת את עצמך מנטלית? על כל הרבדים. אשמח בעניין הזה לדבר איתך בפרטי.
בהצלחה איש יקר
ועוד משהו מאוד חשוב, קפאין, רדבול ושאר ירקות.. כפי שכבר צויין, תניח להם, או לפחות תפחית משמעותית. אין בהם תועלת בעלת משמעות כמו שרבים חושבים.

• פותח/ת השרשור
@AviTB
היי
תודה רבה על המשוב.
חייב לציין שמבחינת מנטליות, אין לי גורמים מעכבים, ואני בסך הכל במקום טוב בחיים. לא בחרדה, לא בדכאון, וגם לא בלחץ. יש לי ילדה מדהימה, אישה יפייפיה שהיא אדם מדהים ופרטנרית נפלאה, ואני ממש שמח בחלקי בחיים. גם מבחינת פרנסה אני לא עשיר ולא בורגני אפילו, אבל לא נכנס לחובות, ולא חסר לי כלום, אני לא נתון בסטרס כלכלי כלשהו כך שגם בגזרה הזו אין סטרס.
גורמים שקשורים לסטרס, דיכאון, או כל דבר אחר - אין לי בכלל למיטב הבנתי.

אני כן הולך לנסות ממחר להימנע מצריכה של משקאות אנרגיה ולעשות את זה לתקופה מסוימת.
אני מתלבט אם להפסיק גם לעשן ירוק (בד"כ בממוצע פעם ביומיים לוקח 3-4 שאכטות, אבל לא נראה לי שזה בכלל שייך למה שמשפיע).

אמרת "לבדוק אם המזון באמת נספג" אבל איך בכלל בודקים את זה? בדיקות דם פשוט?
אני לא מגיע לצריכת חלבון כפולה, אני שוקל כרגע 78 (השמנתי) וצורך כ-100-130 גר' חלבון פחות או יותר ביום, ואם אני מחשיב את הימים האחרונים אז אני בטח יותר קרוב לגבול התחתון מאשר לעליון.

אני אפילו לא יודע איך להתחיל לגשת לתהליך של לבדוק את זה (בדיקות דם זה מה שכרגע עובר לי בראש שהכי נגיש).

כבר יום שישי ברצף שאני סוחב את החולשה הזאת.

@Shahar Voltinski אני לא יכול לאבחן אותך דרך האינטרנט בלי לראות אותך, להכיר את ההיסטוריה שלך, או לפחות להכיר את כל התסמינים שיש לך כרגע, זה למה אני אומר לפנות לרופא המשפחה, שלפחות יראה אותך, אבל שוב, לפי מה שאתה מתאר זה לא אלרגיות
לגבי הקפאין, הוא לא גורם למה שאתה מתאר.
לגבי ספיגת המזון, כל עוד אין לך בעיות עיכול או מחלת מעי מוכרת אז המזון נספג כראוי.

זה בכלל לא נשמע כמו אלרגיה.
מה שאתה מתאר זה פשוט מאוד כנראה וירוס בגוף..
החולשה שאתה מרגיש זה בגלל שהגוף שלך נלחם בוירוס ומאותת לך לנוח ולתת לגוף לעשות את שלו.

פשוט תשמור על הגיינה אישית למנוע הידבקויות ותזונה עשירה לחיזוק מערכת חיסונית שלך.

אין מה לעשות ברגע שהגוף נדבק בוירוס התסמין העיקרי זה חולשה. הפתרון הכי טוב זה פשוט למנוע הדבקה.

@AviTB
היי
תודה רבה על המשוב.
חייב לציין שמבחינת מנטליות, אין לי גורמים מעכבים, ואני בסך הכל במקום טוב בחיים. לא בחרדה, לא בדכאון, וגם לא בלחץ. יש לי ילדה מדהימה, אישה יפייפיה שהיא אדם מדהים ופרטנרית נפלאה, ואני ממש שמח בחלקי בחיים. גם מבחינת פרנסה אני לא עשיר ולא בורגני אפילו, אבל לא נכנס לחובות, ולא חסר לי כלום, אני לא נתון בסטרס כלכלי כלשהו כך שגם בגזרה הזו אין סטרס.
גורמים שקשורים לסטרס, דיכאון, או כל דבר אחר - אין לי בכלל למיטב הבנתי.

אני כן הולך לנסות ממחר להימנע מצריכה של משקאות אנרגיה ולעשות את זה לתקופה מסוימת.
אני מתלבט אם להפסיק גם לעשן ירוק (בד"כ בממוצע פעם ביומיים לוקח 3-4 שאכטות, אבל לא נראה לי שזה בכלל שייך למה שמשפיע).

אמרת "לבדוק אם המזון באמת נספג" אבל איך בכלל בודקים את זה? בדיקות דם פשוט?
אני לא מגיע לצריכת חלבון כפולה, אני שוקל כרגע 78 (השמנתי) וצורך כ-100-130 גר' חלבון פחות או יותר ביום, ואם אני מחשיב את הימים האחרונים אז אני בטח יותר קרוב לגבול התחתון מאשר לעליון.

אני אפילו לא יודע איך להתחיל לגשת לתהליך של לבדוק את זה (בדיקות דם זה מה שכרגע עובר לי בראש שהכי נגיש).

כבר יום שישי ברצף שאני סוחב את החולשה הזאת.

היי, אני אציין שלא בהכרח בעיות עיכול או מחלת מעי הם הגורם העיקרי, גם סוג הדם שלך משפיע על איכות הספיגה של המזונות שאתה אוכל. מציע לחקור בעניין קצת ויש המון ספרים בנושא. כמובן המצב המנטלי בו אתה נמצא. אלרגיות קלות של הגוף לסוגים שונים של מזון גם הם משפיעים גם אם לא מייצרים תופעות לוואי ניכרת. בדוק את איכות הצואה שלך ביציאות, זו דרך טובה לבדוק איכות ספיגה, מספר הפעמים שאתה הולך ביום לשרותים. שילוב של מספר סוגי מזונות יחד בארוחה- חד משמעית גורם לאי ספיגה ונסיגת ברזל בגוף. לדוגמא: אכילת פירות בסוף הארוחה- לא מועיל בכלל. פירות צריכים להיאכל בתחילת הארוחה. רגישות לקיטניות- שים לב איך אתה מגיב לאחר אכילת קטניות. ישנם אנשים שרגילים לאכול קטניות אך בפועל הם לא נהנים מהייתרונות של סוג המזון הזה כיוון שהגוף שלהם אינו יודע לעכל ולספוג את הקטניות במלואם. גלוטן- כנ"ל.
וויד- הנושא הכי חם בשוק כרגע לדעתי, יש אנשים שמוכנים להישבע שזה שינה את חייהם לטובה וישנם כאלו שיגידו את ההיפך הגמור- אודה ואומר שאני לא מחסידי הוויד. בשנה וחצי האחרונות אני, בשיתוף עם קולגות, מבצעים מחקר עצמאי על מנת לגבש דעה ומסקנה אישית על השפעות הוויד. זה נושא בפני עצמו שראוי וייתפלמס תחת טייטל משל עצמו.
מקווה שעזרתי, בהצלחה רבה!

גם סוג הדם משפיע על איכות הספיגה של המזונות שאתה אוכל
זה ממש לא נכון

כמובן המצב המנטלי בו אתה נמצא. אלרגיות קלות של הגוף לסוגים שונים של מזון גם הם משפיעים גם אם לא מייצרים תופעות לוואי ניכרת
אלה משפיעים רק אם הם גורמים לבעיות במערכת העיכול, משהו שתשים לב אליו, כנראה בצורת יציאות רכות ורבות, אבל אחרת הם לא ישיפיעו על הספיגה, לפחות לא ברמה משמעותית קלינית

שלום kotzer, חבל שאתה שולל את זה. לסוג הדם בהחלט יש השפעה, גם אם לא ברמה גבוהה אך יש.
האם ניסית פעם לאכול לפי סוג הדם שלך? האם אתה מכיר מישהו שאוכל לפי סוג הדם שלו או נותן לזה משקל בארוחות שהוא אוכל? האם אתה מודע למחקרים\ספרים בנושא? אני שואל ברצינות יתר, כי לפי תשובתך נראה שאתה מכיר את האסכולה. באופן אישי יש לי קולגות שחוקרים את הנושא כבר שנים בפרינסטון ופורסמו מחקרים בנושא- אעלה אותם בקרוב.
בנוגע לציטוט השני, אלה בהחלט משפיעים גם אם הם לא גורמים לבעיות במערכת העיכול. לראיה, המון מחלות היו נפתרות אם מערכת העיכול הייתה מסמנת לך בכל פעם שהיא לא סופגת\מעכלת משהו מן המזון. לדוגמא: מערכת העצבים המרכזית שלך, שמסונכרנת באופן ישיר עם מערכת העיכול, יש רגישות לכל מזון שאתה מכניס לגוף. מזמין
אותך לבדוק ולחקור את הנושא. דוגמא נוספת: הכליות היו מאותתות לך לפני שיש לך אבנים בכליות אם היית מודע לשינוי המלחים שמתחוללים בגוף בזמן היווצרות המחלה וכמובן שיש עוד דוגמאות. אם אתה ער למה שאתה אוכל ולסימנים מוקדמים של הגוף, שמתבטאים בתופעות לוואי אחרות, שלאו דווקא מקושרים באופן ישיר לאיזור המודלק\פגוע אתה יכול גם יכול למנוע היווצרות נזקים.

האם ניסית פעם לאכול לפי סוג הדם שלך? האם אתה מכיר מישהו שאוכל לפי סוג הדם שלו או נותן לזה משקל בארוחות שהוא אוכל? האם אתה מודע למחקרים\ספרים בנושא? אני שואל ברצינות יתר, כי לפי תשובתך נראה שאתה מכיר את האסכולה. באופן אישי יש לי קולגות שחוקרים את הנושא כבר שנים בפרינסטון ופורסמו מחקרים בנושא- אעלה אותם בקרוב.
אכילה לפי סוג דם לא רק שמעולם לא הוכח כמשהו אמיתי, גם ביולוגית זה לא הגיוני.
סוג דם הוא רק איזה גליקופרטאינים נמצאים על מעטפת כדוריות הדם האדומות, אין לזה שום קשר לתזונה.
גם הספיגה במעי לא מתבססת על כדוריות דם אדומות, הן לא קשורות לתהליך, ואם לתזונה היה קשר כלשהו היית רואה אותו ברמת הדם כמו שינויים בכדוריות הדם האדומות, לא ברמת נוטריינטים שנמצאים בכלל בפלזמה.
אם יש לך מחקרים איכותיים בנושא אתה מוזמן להציג אותם, אבל נכון להיום אף מחקר איכותי לא הציג שיש בזה באמת משהו

בנוגע לציטוט השני, אלה לא צריכים לגרום לבעיות במערכת העיכול. לראיה, המון מחלות היו נפתרות אם מערכת העיכול הייתה מסמנת לך בכל פעם שהיא לא סופגת\מעכלת משהו מן המזון. לדוגמא: מערכת העצבים המרכזית שלך, שמסונכרנת באופן ישיר עם מערכת העיכול, יש רגישות לכל מזון שאתה מכניס לגוף. מזמין
אותך לבדוק ולחקור את הנושא. דוגמא נוספת: הכליות היו מאותתות לך לפני שיש לך אבנים בכליות אם היית מודע לשינוי המלחים שמתחוללים בגוף בזמן היווצרות המחלה וכמובן שיש עוד דוגמאות. אם אתה ער למה שאתה אוכל ולסימנים מוקדמים של הגוף, שמתבטאים בתופעות לוואי אחרות, שלאו דווקא מקושרים באופן ישיר לאיזור המודלק\פגוע אתה יכול גם יכול למנוע היווצרות נזקים.
צריך להבין שלספיגה בעייתית יש השלכות שניתן להבחין בהן.
אם יש בעיה בספיגה של חלבון זה יוביל לשינויים בצואה וכנראה בעיות בריאותיות ממחסור בחלבון, תלוי כמובן בכמה לא נספג. מחסור בספיגה של פחמימות יוביל לבעיות ביציאות (ראה ערך רגישות ללקטוז). אם יש בעיה בספיגת שומנים, שוב, בעיה ביציאות, ובעיה בספיגה של ויטמינים, אז גם זה יתבטא בבריאות.
בעיות ספיגה שהן כל כך קלות שהן לא מציגות את עצמן יוביליו להבדלים מינוריים כל כך שקלינית הם לא יהיו משמעותיים בכלל, ואפשר יהיה להציג אותם כהבדלים פיזיולוגיים בין אדם אדם. מה זה משנה אם ספגת 100 גרם חלבון או 95, ההבדל הוא זניח.

@Shahar Voltinski
כבר קבעת תור לרופא המשפחה?
ככל שתסחוב את זה יותר מבלי לשמוע חוות דעת רפואית, מצבך ימשיך להיות רע.
אמנם האינטרנט יכול לעזור לעיתים נדירות, אך ברוב המוחלט של המקרים קבלת עצות בנושאים רפואיים דרך האינטרנט (במיוחד מאנשים שאין לך דרך לדעת מה הסמכות הרפואית שלהם) רק מזיקה ומטעה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית