הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יודע אפילו אם לשאול את זה כאן או בפורום רופאים :-\

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני סובל מאלרגיה עונתית. זה בא פעמיים בשנה בערך. נוצר מצב שאני נכנס למין חולשה גופנית כללית כזאת, שנמשכת בין 1-3 שבועות (כן, ארוך...) ובמהלכם אני פשוט מאבד את כל ה-Gains שלי.

זה מתחיל מאימון אחד שבו אני מרגיש פשוט ממש גרוע ובקושי מצליח להזיז את המשקל ולא מבין למה :-( ומשם רק מחמיר....
לדוגמה:
  • אימון שעבר במתח עם משקל עשיתי סט של 8 חזרות עם 32KG בפורם טוב עם טווח תנועה מלא ובלי קיפינג, ושבוע אחרי אני בקושי עושה 4 חזרות ובסט השני כבר בקושי עולה ל-3!!!!
  • מסוגל לעשות סט של 10-12 חזרות עם 32KG במקבילים ובאימון שבוע אחרי אני עושה בקושי עשירייה עם 17.5 ק"ג!!!!
  • מסוגל לעשות בנץ' ל-6 חזרות נקיות עם 100KG ובשבוע לאחר מכן בקושי עושה 3 חזרות - עם 90!!! :-\
מדובר על ירידות קיצוניות ביכולת. ומה שהכי גרוע זה שאחרי ההחלמה, אני ממש חוזר אחורה ביכולת. לוקח לי 3-4 חודשים לחזור למשקלים הללו, ובד"כ בסוף כשאני מגיע אליהם, אני שוב חוטף אלרגיה עונתית שמלווה אותי בחולשה מתמשכת למשך מס' שבועות. אני בלופ כזה כבר שנתיים או שלוש.

האם צריך לגשת לאימונולוג? אלרגולוג? רופא ספורט? האם יש אנשים שמכירים את החרא הזה?

בינתיים: ערך גבוה מאוד של ck שעומד על 210.
קראתי והבנתי שמדובר על מדד שכשהוא גבוה יכול להעיד על פגיעה בשרירים/מחלת שרירים.
לא בהכרח. אצל ספורטאים זה טבעי לחלוטין.
כמה ימים עברו מאז הפעם האחרונה שהתאמנת ועד הבדיקה?

הגיעו תוצאות חלקיות בינתיים. לתוצאות המלאות ייקח עוד 4-5 ימים מינימום כי הבנתי שנשלחתי לביצוע בדיקות מאוד מקיפות.

מה ה-Worst Case Scenario כאן?
@kotzer
האמת... מלחיץ קצת...
הכרתי מישהו עם ck גבוה, לקח שבוע שבועיים מנוחה מאימונים, בדק שוב והמספר ירד
לפעמים הגוף מבקש מנוחה, אגב, אם אני לא טועה במספרים, לשחקני פוטבול, ערכים של 500 אפילו זה עניין שבשגרה

הגיעו תוצאות חלקיות בינתיים. לתוצאות המלאות ייקח עוד 4-5 ימים מינימום כי הבנתי שנשלחתי לביצוע בדיקות מאוד מקיפות.

מה ה-Worst Case Scenario כאן?
@kotzer
האמת... מלחיץ קצת...
CK לבד הוא מאוד לא ספציפי, ככה שזה לא מספיק כדי לומר מה הסיבה

• פותח/ת השרשור
@kotzer
אכן, יש עוד בדיקות שהתשובות שלהן ממה שהבנתי יגיעו עוד 4-5 ימי עבודה כלומר רק בסוף השבוע הבא.

• ה-ck עמד על 210 ביום ה-16 מאז שזה התחיל.
  • מניח שזה היה גבוה יותר בימים הראשונים(?)
  • גם ה-UREA(B בחריגה קלה, 47, כשהטווח התקין הוא 17-43 אבל אני מניח שזאת לא חריגה גדולה(?)
  • כאמירה אופטימית, תחושת החולשה הכללית פוחתת מעט משבוע לשבוע, כלומר יש שיפור, אבל הוא *מאוד מאוד איטי*. אני לא באותה תשישות כמו לפני שבוע או שבועיים אבל מצד שני גם לא רחוק משם.
  • אני מקווה שכל האפיזודה הזאת היא תוצאה של עומס אימונים בר חלוף ולא משהו אחר 😕

@kotzer
אכן, יש עוד בדיקות שהתשובות שלהן ממה שהבנתי יגיעו עוד 4-5 ימי עבודה כלומר רק בסוף השבוע הבא.

• גם ה-UREA(B בחריגה קלה, 47, כשהטווח התקין הוא 17-43 אבל אני מניח שזאת לא חריגה גדולה(?)
  • כאמירה אופטימית, תחושת החולשה הכללית פוחתת מעט משבוע לשבוע, כלומר יש שיפור, אבל הוא *מאוד מאוד איטי*. אני לא באותה תשישות כמו לפני שבוע או שבועיים אבל מצד שני גם לא רחוק משם.

זה בכלל בגלל ה5g

סורי אחי הייתי חייב אכלו לי את הראש עם זה כבר חחחחח

• פותח/ת השרשור
@CycleTelephohe
חחחחחח וואי וואי כן גם החתולות ברחוב שינו צבע בגלל ה-5g. שמע, בגדול כל השיט הזה מלמד אותנו מה זה טיפשות ההמונים וכמה אנשים מטומטמים יש מתוך האוכלוסייה שהולכים באמונה שלמה אחרי השיט הזה.

מעניין אם אפשר לעשות מחקר השוואתי של מנת שכל שבסופו שואלים האם אתה מאמין בתיאוריות ה-5g כדי לבדוק מה המתאם בין אינטליגנציה נמוכה לבין תמיכה בכל הפרנויה של ה-5G...

@CycleTelephohe
חחחחחח וואי וואי כן גם החתולות ברחוב שינו צבע בגלל ה-5g. שמע, בגדול כל השיט הזה מלמד אותנו מה זה טיפשות ההמונים וכמה אנשים מטומטמים יש מתוך האוכלוסייה שהולכים באמונה שלמה אחרי השיט הזה.

מעניין אם אפשר לעשות מחקר השוואתי של מנת שכל שבסופו שואלים האם אתה מאמין בתיאוריות ה-5g כדי לבדוק מה המתאם בין אינטליגנציה נמוכה לבין תמיכה בכל הפרנויה של ה-5G...
מנת משכל או לא

דורה תחתונה החליפו את כל הפנסים בארץ מצבע צהוב לצבע לבן בוהק לא נעים בעין

למה ואיך אני כבר לא יודע, רק יודע שמעדיף בכל יום את האור הצהוב הנעים על פני האור הלבן המדכא חסר חום של לדים של קמצנים

@kotzer

שוב, אלה ערכים עלליים מאוד ויכולים להיות כל דבר

@kotzer

אולי תשתה יותר מים ותאכל פירות וירקות, זה נשמע כמו כליות אולי, אבל מה אני יודע.
זה בכלל בגלל ה5g

סורי אחי הייתי חייב אכלו לי את הראש עם זה כבר חחחחח
אולי אני מיעוט כאן, ואני באמת לא מבין ב5G אבל אני מאמין שיש סיכוי שזה מזיק.
שוב לא בדקתי ואני לא יודע, אבל אני לא ממהר למחוק את האפשרות הזאת. אני יכול להבין איך זה אחד מהדברים הרבים שהאנושות עושה שמחזיקה לאנשים ולעולם.

אבל גם יכול להיות שטויות, לא מספיק מעניין אותי ללמוד את הנושא, אבל לא הייתי ממהר לקרוא לזה שטויות.

וסתם דרך אגב, הרב אמנון יצחק מאמין שזה מאוד מזיק, ואני חושב שכתבת פעם שאתה מאוד מחזיק ממנו.

• פותח/ת השרשור
@kotzer
באופן כללי, אדם עם רמות גבוהות של ck בדם, עדיף לו שיצרוך פחות חלבון?
הבנתי שהשריר לא ממש סופג את החלבון במצב שלי ו"יורק" אותו החוצה אז בעצם ככל שאכניס יותר חלבון אז ככה אני מעמיס יותר על המערכת? או שאני בכלל לא בכיוון....?

@kotzer
הבנתי שהשריר לא ממש סופג את החלבון במצב שלי ו"יורק" אותו החוצה אז בעצם ככל שאכניס יותר חלבון אז ככה אני מעמיס יותר על המערכת? או שאני בכלל לא בכיוון....?
אני חושב שכן, אני הלכתי שבוע פעם בלי לצרוך שום חלבון רק מה שהיה בפירות וירקות והיה בסדר גמור.
שבוע שעבר צרכתי ביום בערך 70 גרם חלבון, ואני חי וקיים.

@elchonon
במודע צרכת פחות חלבון? או שככה יצא פשוט?
(ואם בכוונה ובמודע - מאיזו סיבה?)
לפני שנה וחצי אני חושב עשיתי צום מיצים, קראתי על הנושא הרבה, ואמרתי לעצמי שאני לא יכול לשפוט את הנושא הזה עד שאנסה אותו. אז שבוע שלם רק שתיתי מיץ ירקות ופירות, וזה באמת עמד בצפיות שלי ואני לא מזלזל בשיטה הזאת לבריאות, ואלי אעשה את זה שוב יום אחד.

השבוע היה לי צינון קל אז בגלל כל הקורונה שמשתוללת, החלטתי לא לצאת עד שזה יעבור, והיה גם שבת וחג, ותמיד בשבת וחג אני לא אוכל הרבה חלבון, פשוט זורם כזה. אז פשוט יצא שאכלתי בערך 70 אולי 100 גרם חלבון ביום.
גם לא התאמנתי, אז לא ראיתי צורך ליותר מ0.9 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף ביום.

@kotzer
בכלל לא בכיוון
CK גבוה מעט יותר מהנורמה זה מדד הגיוני לחלוטין אצל אדם שמתאמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית