הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם וכמה שומן תורם לחוזק?

היה לי על זה דיון עם מישהו לפני כמה חודשים עם הרבה עמודים אם בא לך לחפש.
בעיקרון שומן לא עושה אותך חזק יותר, וכל טענה נגדית היא נטו אנקדוטלית שאנשים חזקים מאוד הם גם לרוב שמנים

בעיקרון שומן לא עושה אותך חזק יותר, וכל טענה נגדית היא נטו אנקדוטלית שאנשים חזקים מאוד הם גם לרוב שמנים
שמע אבל אם עכשיו לכאורה אני שוקל 60, ואז פשוט עולה 20 גרם שומן טהור בלי גרם שריר, והולך מכות עם עצמי מהעבר ששוקל 60, אני אנצח בקלות

שמע אבל אם עכשיו לכאורה אני שוקל 60, ואז פשוט עולה 20 גרם שומן טהור בלי גרם שריר, והולך מכות עם עצמי מהעבר ששוקל 60, אני אנצח בקלות
לנצח מישהו במכות זה לא סימן לכוח.
קח בחשבון שאגרוף ששוקל יותר יהיה כבד יותר על מי שחוטף אותו, זה לא אומר אבל שאתה חזק יותר

לנצח מישהו במכות זה לא סימן לכוח.
קח בחשבון שאגרוף ששוקל יותר יהיה כבד יותר על מי שחוטף אותו, זה לא אומר אבל שאתה חזק יותר
למה לא? הרי אם אנחנו אותו בן אדם עם אותה טכניקה של מכות מי שמנצח יהיה חזק יותר בהכרח

למה לא? הרי אם אנחנו אותו בן אדם עם אותה טכניקה של מכות מי שמנצח יהיה חזק יותר בהכרח
שוב, מכות זה לא אינדיקציה לכוח.
אנדרי דרחב היה פאוורליפטר במשקל 120 קילו עם טוטאל של מעל 1000 ועדיין מת בקטטת רחוב ממכות. קשה מאוד לומר שהבחור שהרג אותו היה חזק ממנו, הוא פשוט היה לוחם MMA.

ראה ערך מרטינס ליסיס.
סטרונגמן 2019,והקטן והרזה ביותר שהיה בינתיים

אנדרי דרחב היה פאוורליפטר במשקל 120 קילו עם טוטאל של מעל 1000 ועדיין מת בקטטת רחוב ממכות. קשה מאוד לומר שהבחור שהרג אותו היה חזק ממנו, הוא פשוט היה לוחם MMA.
זה מה שאני אומר, ברור שאם יש טכניקה אז זה לא יהיה אינדיקציה אבל כמו שכתבתי אם זה אני נגד אני מהעבר, יש לנו אותה טכניקה הכל אותו דבר רק 20 קילו שומן יותר, אני השמן ינצח

זה מה שאני אומר, ברור שאם יש טכניקה אז זה לא יהיה אינדיקציה אבל כמו שכתבתי אם זה אני נגד אני מהעבר, יש לנו אותה טכניקה הכל אותו דבר רק 20 קילו שומן יותר, אני השמן ינצח
פיזיקה בסיסית - F=M*A. כוח שווה מסה כפול תאוצה.
אם תיתן אגרוף עם יותר משקל מאחוריו, הוא יפעיל יותר כוח.
זה לא אומר שאתה תהיה יותר חזק, זה רק אומר שלאגרוף שלך יהיה יותר משקל מאחוריו, משהו שלא רלוונטי בשום צורה להרמת משקולות בשום תרגיל

פיזיקה בסיסית - F=M*A. כוח שווה מסה כפול תאוצה.
אם תיתן אגרוף עם יותר משקל מאחוריו, הוא יפעיל יותר כוח.
זה לא אומר שאתה תהיה יותר חזק, זה רק אומר שלאגרוף שלך יהיה יותר משקל מאחוריו, משהו שלא רלוונטי בשום צורה להרמת משקולות בשום תרגיל
לא רלוונטי אם אתה מסתכל על חוזק נטו כהרמת משקולות, אבל לפי הנוסחא אם אתה בעל יותר מסה אז גם הFORCE יהיה יותר חזק

לא רלוונטי אם אתה מסתכל על חוזק נטו כהרמת משקולות, אבל לפי הנוסחא אם אתה בעל יותר מסה אז גם הFORCE יהיה יותר חזק
הנוסחא הזאת היא בסיסית מאוד, היא לא פרקטית בהרמת משקולות שבה אתה צריך להתייחס גם לכוח הכבידה

ואולי אתה השמן תהיה יותר איטי מאשר אתה הרזה, ואתה הרזה תוכל לשלוח מכות שאתה השמן לא תתחמק מהן בעוד אתה הרזה תתחמק מהמכות יותר בקלות.

ואולי אתה השמן תהיה יותר איטי מאשר אתה הרזה, ואתה הרזה תוכל לשלוח מכות שאתה השמן לא תתחמק מהן בעוד אתה הרזה תתחמק מהמכות יותר בקלות.
לא עקבתי , איך הגענו מלהיות יותר חזק למכות?

אבל אם בשנה בערך שאתה השמן עלית 20 ק"ג, אתה הרזה למדת ג'יוג'יטסו ברזילאי עד לרמה של חגורה כחולה, אז מי יותר חזק?
מסקנה: אין קשר בין מכות לכח

מצד שני:
8eb01e61d5cab8d113e3129c47de5512.jpg

אני מבין שאתה לא העיפרון החדש בקלמר אבל המהירות של שליחת מכות לא תושפע כל כך משומן בניגוד למסה

יש לך מקרה ספציפי ותשובה לכל סיטואציה לול, נשמע מעניין הסיפור.

לא יודע למה זה מרגיש לי כאילו אתה יכול לפרש את זה ציני

לא השומן לא עוזר לבד, אבל השומן בא עם שריר ולכן אתה תראה שכל האנשים החזקים נראים שמנים

בסקוואט, השומן יוצר לחץ כמו החגורה בין המפרקים השונים שעוזרת הרבה בכוח.
בבנץ' השומן מקצר משמעותית את הטווח.
בדדליפט היא מקשה על הפוזיציה אבל מפעילה לחץ שעוזרת כמו בסקוואט. אז הרווח בדדליפט הכי מעט.

במכות:
בתקיפות - כמו בעיטות ואגרופים, זה יכול להאט אותך, אבל מנגד להוסיף משקל בכל תקיפה.
הפלות ותפיסות - אתה תהיה יציב ומוצק וכבד יותר להזיז, שומן יהיה יתרון.
קרקע - משקל יהיה יתרון אם תצליח להזיז את הגוף שלך בקלות או שהצלחת להביא את עצמך מעל היריב, אז הוא לא יצא בקלות.

בכל לחימה צריך גם סיבולת שזה חסרון לאנשים כבדים.

על פי רוב כבדים חזקים יותר פיזית ובלחימה. אבל ללא ספק שמשקל של שרירים וסיבולת טובה תעשה הרבה יותר משומן. וכוח פיזי לאדם קל שווה יותר משומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית