ויטמינים ותוספים - האם אני צריך?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אציין שבדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין ללא חוסר בשום ויטמין/מינרל או כל דבר אחר.

מה שכן: כנראה שמע' החיסון שלי דפוקה רצח במיוחד במעבר בין עונות ומאז שהתחיל השרב לפני כשבוע ומשהו - אני עם חולשה כללית נוראית שנמשכת כבר 10 ימים.

ויטמין C/D/B12/E/K
אשווגנדה
כורכומין
ברזל/אבץ/סידן/אומגה 3/אכיניצאה/ספירולינה/חומצות אמינו/סמבוק שחור...
פטריות שיטאקי, דבש מאנוקה, מיקוליביה...

הלכתי לחנות טבע שאלתי מה טוב למע' החיסונית, הבן אדם כמעט מכר לי את כל החנות. שאלתי אותו אם הוא רוצה למכור את המקום וזהו...

לא לקחתי כלום כי הבדיקות לא מראות שאני צריך כלום, והרושם שהוא השאיר עליי הוא שכל התוספים האלה הם insignificant ובמקרה הטוב לא ייספגו בגוף בכלל ויצאתי בהרגשה שזה הכל סקאם אחד גדול ותעשייה של תוספים מלאכותיים שלא נותנים כלום לאף אחד.

מצד אחד: לא בא לי לשלם כסף על "תוספים/ויטמינים" רק בשביל להגיד "הנה אני לוקח" כי אני לא מפגר ואני רואה שבבדיקות דם לא חסר לי כלום.

מצד שני: בדיקות דם מראות את כל התמונה? האם בכל זאת כדאי לקחת משהו מהנ"ל? מה יכול לעזור למע' החיסון(אם בכלל)?

מבולבל שרוצה לעזור לעצמו..

מולטי ויטמין, אומגה 3. גובל במצרך חיוני.
כל דבר מעבר לרוב לא רלוונטי. אולי גם מגנזיום, אבל לא הכרחי אם בבדיקת דם הרמות תקינות.

במידה והתזונה שלך מגוונת והבדיקות דם תקינות , אין שום טעם לקחת תוספי מזון.
רוב תעשיית "תוספי המזון" מסתמכת על טרנדים ואפקט פלסיבו... כמו שיש אנשים שחושבים שתרופות הומאופתיות עוזרות להן...🤣

למה לא לצרוך את הויטמינים והתוספים שאתה חושב שאתה צריך בשביל המערכת החיסונית שלך דרך אוכל?
אף אחד לא מהנדס ויטמינים ייחודיים במעבדה, כל ויטמין או מינרל או חומצת שומן כזו או אחרת שאתה רוצה אתה תמצא באוכל, וסביר להניח שהוא גם ייספג יותר טוב מאשר בכדורים או אבקות למיניהן.

במידה והתזונה שלך מגוונת והבדיקות דם תקינות , אין שום טעם לקחת תוספי מזון.
רוב תעשיית "תוספי המזון" מסתמכת על טרנדים ואפקט פלסיבו... כמו שיש אנשים שחושבים שתרופות הומאופתיות עוזרות להן...🤣
מולטי ויטמין מומלץ לכולם, כן, גם אם הבדיקות דם שלך תקינות ואתה אוכל "כמו שצריך".(דבר שאגב, לא ממש פרקטי)

סמבוק שחור זה ליגה

תנסה ממליץ
לא בא להיות המבאס הראשי. אבל מתוך כל התוספים הקיימים, סמבוק שחור זה אחד מאלו שיותר קרוב לרעל מאשר לתוסף תזונה עם יעילות מוכחת מחקרית.

מולטי ויטמין מומלץ לכולם, כן, גם אם הבדיקות דם שלך תקינות ואתה אוכל "כמו שצריך".(דבר שאגב, לא ממש פרקטי)

לא בא להיות המבאס הראשי. אבל מתוך כל התוספים הקיימים, סמבוק שחור זה אחד מאלו שיותר קרוב לרעל מאשר לתוסף תזונה עם יעילות מוכחת מחקרית.
??? על סמך מה אתה אומר את זה? לפחות תביא גיבויים כלשהם.

יש מחקרים שמוכיחים שסמבוק שחור מקצר זמן שפעת

אני משתמש בזה וזה פשוט מדהים

??? על סמך מה אתה אומר את זה? לפחות תביא גיבויים כלשהם.

יש מחקרים שמוכיחים שסמבוק שחור מקצר זמן שפעת

אני משתמש בזה וזה פשוט מדהים
האמת, לא חשבתי על לשים מקור, חשבתי שזה ידוע. אולי זה בגלל שאני בא מרקע חקלאי. אבל מה שאני יודע על הצמח הזה בלי שום מחקר , זה שכל חלקיו, משורשים, עלים, ענפים, ופירות = רעילים. ודורשים בישול וטיפול לפני צריכה. וגם אחרי הטיפול, עדיין יהיה בהם חומרים רעילים רק בכמות קטנה יותר, כזאת שעדיין תגרום לך להיות קצת חולה ולהקיא אם תאכל הרבה.
פשוט תחפש "toxic + Sambucus nigra" בגוגל סקולר.

לגבי עניין הריפוי של שפעת\צינון, זה נושא שבאמת קראתי עליו לעומק. ועדיין לא מצאתי אפילו מחקר אחד עם כמות משתתפים מספקת, ביקורת עמיתים, ותוצאות מבטיחות, שפורסם בג'ורנל ידוע. רוב המחקרים לא איכותיים מספיק. ואלו שכן איכותיים, הראו שיפור מאוד, אבל מאוד מינורי ביחס לפלצבו. מוזמן לשלוח רפרנס שיוכיח אחרת.
אה, ויש מקרים מפורסמים של אנשים וילדים שמתו משפעת אחרי שסירבו לעבור חיסון והשתמשו בסמבוק שחור באמונה שלמה שיציל אותם משפעת. גם על זה אני ממליץ לעשות גוגל.

האמת, לא חשבתי על לשים מקור, חשבתי שזה ידוע. אולי זה בגלל שאני בא מרקע חקלאי. אבל מה שאני יודע על הצמח הזה בלי שום מחקר , זה שכל חלקיו, משורשים, עלים, ענפים, ופירות = רעילים. ודורשים בישול וטיפול לפני צריכה. וגם אחרי הטיפול, עדיין יהיה בהם חומרים רעילים רק בכמות קטנה יותר, כזאת שעדיין תגרום לך להיות קצת חולה ולהקיא אם תאכל הרבה.

לגבי עניין הריפוי של שפעת\צינון, זה נושא שבאמת קראתי עליו לעומק. ועדיין לא מצאתי אפילו מחקר אחד עם כמות משתתפים מספקת, ביקורת עמיתים, ותוצאות מבטיחות, שפורסם בג'ורנל ידוע. רוב המחקרים לא איכותיים מספיק. ואלו שכן איכותיים, הראו שיפור מאוד, אבל מאוד מינורי ביחס לפלצבו. מוזמן לשלוח רפרנס שיוכיח אחרת.
אה, ויש מקרים מפורסמים של אנשים וילדים שמתו משפעת אחרי שסירבו לעבור חיסון והשתמשו בסמבוק שחור באמונה שלמה שיציל אותם משפעת. גם על זה אני ממליץ לעשות גוגל.
הסמבוק הינו צמח מרפא מהיותר מוּכָּרים ופופולריים באירופה ובארה"ב, פעילותו האנטי-ויראלית הוכחה מדעית, ופותח ממנו התכשיר "סמבוכול" הידוע, הנמכר גם בישראל לטיפול ולמניעה של שפעות, שיעול ו"מחלות חורף" שונות.
מהגזע הקשה של העץ בנו ביוון כלי נגינה בשם סמבוקה, שהיה נפוץ אצל היוונים והרומאים. בסלובקיה ובהונגריה משמשים ענפי הצמח ליצירת חלילים מסורתיים.
לצמח שימושים רבים בתעשיית הרפואה הטבעית והעממית וגם הקוסמטיקה וכן לצרכים תעשייתיים וקולינריים (תמציות תה, ריבות ועוד) . מחלקי העץ הפיקו בעבר צבעים,
מהפירות נהגו להפיק יין ששימש גם כתרופה כנגד הצטננות, מאמירי העץ הפיקו סם משלשל, מיצוי העלים שימש כקוטל חרקים ועוד, ומהפרחים הפיקו משקה אלכוהולי.
עם זאת, מומלץ לא לאכול את הפירות כשהם חיים, כיוון שחלק מהמינים רעילים במידה מסוימת.
הפירות משמשים כממריצים מחסנים ונוגדי אלרגיה ובעיקר כמנטרלי זיהומים במערכת הנשימה ומרפאי הצטננות.
הצמח משמש לגינון מכיוון שעלוותו נאה והוא מושך פרפרים וציפורים.
לעץ הקשרים פולקלוריסטיים עשירים; נכתבו אודותיו שירים וסיפורים ואגדות ונקשרו סביבו. הסמבוק מסמל אצל הנוצרים סבל ומוות כיוון שיש המאמינים כי מגזעו הכינו את הצלב בו צלבו את ישו.
בסוג 30 מינים בארץ גדלים בגולן ובחרמון שני מינים.

סמבוק שחור : צמח רעיל,צמח רפואי

לא הבנתי אתה חושב שאני אוכל את הצמח? אני מדבר על המוצרים שעושים ממנו

הסמבוק הינו צמח מרפא מהיותר מוּכָּרים ופופולריים באירופה ובארה"ב, פעילותו האנטי-ויראלית הוכחה מדעית, ופותח ממנו התכשיר "סמבוכול" הידוע, הנמכר גם בישראל לטיפול ולמניעה של שפעות, שיעול ו"מחלות חורף" שונות.
מהגזע הקשה של העץ בנו ביוון כלי נגינה בשם סמבוקה, שהיה נפוץ אצל היוונים והרומאים. בסלובקיה ובהונגריה משמשים ענפי הצמח ליצירת חלילים מסורתיים.
לצמח שימושים רבים בתעשיית הרפואה הטבעית והעממית וגם הקוסמטיקה וכן לצרכים תעשייתיים וקולינריים (תמציות תה, ריבות ועוד) . מחלקי העץ הפיקו בעבר צבעים,
מהפירות נהגו להפיק יין ששימש גם כתרופה כנגד הצטננות, מאמירי העץ הפיקו סם משלשל, מיצוי העלים שימש כקוטל חרקים ועוד, ומהפרחים הפיקו משקה אלכוהולי.
עם זאת, מומלץ לא לאכול את הפירות כשהם חיים, כיוון שחלק מהמינים רעילים במידה מסוימת.
הפירות משמשים כממריצים מחסנים ונוגדי אלרגיה ובעיקר כמנטרלי זיהומים במערכת הנשימה ומרפאי הצטננות.
הצמח משמש לגינון מכיוון שעלוותו נאה והוא מושך פרפרים וציפורים.
לעץ הקשרים פולקלוריסטיים עשירים; נכתבו אודותיו שירים וסיפורים ואגדות ונקשרו סביבו. הסמבוק מסמל אצל הנוצרים סבל ומוות כיוון שיש המאמינים כי מגזעו הכינו את הצלב בו צלבו את ישו.
בסוג 30 מינים בארץ גדלים בגולן ובחרמון שני מינים.

סמבוק שחור : צמח רעיל,צמח רפואי

לא הבנתי אתה חושב שאני אוכל את הצמח? אני מדבר על המוצרים שעושים ממנו
לא הבנתי, זה המקור שאתה מסתמך עליו? חשבתי שתביא מחקרים רלוונטים. תעשה חיפוש בסקולר. מדובר בעץ רעיל בסופו של יום. על כל חלקיו.

וכל הדברים שמייחסים לו בפסקה חסרת הביסוס ששלחת = לא מוכחים מדעית בצורה מספקת. ואם הם כן, מוזמן לשלוח מחקרים בנושא. אני כמו שאמרתי עוד לא מצאתי מחקר אחד נורמלי ומבוסס שמראה על שיפור משמעותי ביחס לפלצבו

ואין לך שום דרך, ואציין את זה ממש טוב = שום דרך. לדעת איזה טיפול עבר התכשיר שלך והאם הוא בכלל ראוי למאכל אדם. בכללי תמציות של הצמח האלה, גם אם עברו טיפול, הם עדיין סיכון. מדובר בצמח רעיל.
אתן אזהרה יותר ספציפית מפני תה של סמבוק שחור. כי הוא לרוב בכלל לא עובר טיפול.

אה, והתכשיר סמבוכול ה"ידוע" כמתואר הוא לא יותר מתכשיר נטורופתי שאפילו לא מרשה לעצמו לרשום "לטיפול בשפעת\צינון", כי מן הסתם זאת תהיה הטעיית הציבור. כי כאמור, אין מידע מדעי קונקרטי שיגיד כזה דבר.

אני מפסיק להגיב בדיון הזה כי אנחנו מציפים פה לבחור את האשכול המעניין בנתונים לא רלוונטים. בקצרה. תעשה חיפוש בגוגל סקולר ותבין הכל בנוגע לצמח הזה. הוא רעיל, וללא שום מידע קונקרטי ומשמעותי בנוגע לריפוי כזה או אחר.
חג שמח.

נערך לאחרונה:
לא הבנתי, זה המקור שאתה מסתמך עליו? חשבתי שתביא מחקרים רלוונטים. תעשה חיפוש בסקולר. מדובר בעץ רעיל בסופו של יום. על כל חלקיו.

וכל הדברים שמייחסים לו בפסקה חסרת הביסוס ששלחת = לא מוכחים מדעית בצורה מספקת. ואם הם כן, מוזמן לשלוח מחקרים בנושא. אני כמו שאמרתי עוד לא מצאתי מחקר אחד נורמלי ומבוסס שמראה על שיפור משמעותי ביחס לפלצבו

ואין לך שום דרך, ואציין את זה ממש טוב = שום דרך. לדעת איזה טיפול עבר התכשיר שלך והאם הוא בכלל ראוי למאכל אדם. בכללי תמציות של הצמח האלה, גם אם עברו טיפול, הם עדיין סיכון. מדובר בצמח רעיל.
אתן אזהרה יותר ספציפית מפני תה של סמבוק שחור. כי הוא לרוב בכלל לא עובר טיפול.

אה, והתכשיר סמבוכול ה"ידוע" כמתואר הוא לא יותר מתכשיר נטורופתי שאפילו לא מרשה לעצמו לרשום "לטיפול בשפעת\צינון", כי מן הסתם זאת תהיה הטעיית הציבור. כי כאמור, אין מידע מדעי קונקרטי שיגיד כזה דבר.
ראיתי מחקרים כבר, לא הולך לחפש אותם. שים לב שזה מקור בלי אינטרסים ככה שאין להם סיבה לשקר או לכתוב סתם דברים.

זה מוצרים שמאושרים ע"י משרד הבריאות פה בארץ, בארצות הברית ובאירופה, אז תהיה בטוח שרעיל זה לא.

אחי יותר נורמלי שתבדוק תבעיה מהבסיס
לך לרופא ספר לו על כל התסמינים ותראה תהמשך, לא רואה סיבה להמליץ על מולטי כשאין חוסרים, יש דברים שאין בבדיקת דם אז תבדוק אם התסמינים שלך תואמים לאחד החוסרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית