הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ארבע ימים רצוף

Lidor172003

משתמש מתחיל
52
17
נק' מוניטין:
17
52
17
היי, אני מאמנת רגליים ארבע ימים בשבוע יומים בהפסקה ואז עוד יומים ידיים רצוף מאחר ושער הימים אני קמה בשש ומגיע הביצה ב14:00-15:00 ואז עובדת. השאלה היא האם זה בסדר? עדיך לפצל ליום כן יום? אם אני אפצל אני אראה תוצאות טובות יותר מאשר ארבע ימים רצוף?
אני מרימה
31 קג בערך בהייפ טראסט
31-41 קג בלג פרס
25 קג בדדליפט
5 קילו בידים (כל יד) פטישים
30 קג פול עליון לגבזה פחות או היותר המצב. אשמח לשמוע דעות. 😃

לא 100% הבנתי את לוח האימונים השבועי שלך, אבל כמעט לכל מטרה עדיף שתרכזי ותפצלי. או לפול באדי 3 פעמים בשבוע, או ל-ab כלשהו ארבע פעמים בשבוע.
סתם שאלה, למה לא נותנת משהו גם לחזה כתפיים?
אם תספרי מה המטרות שלך ומה בדיוק את עושה כרגע נוכל אולי לעזור לך יותר.

• פותח/ת השרשור
לא 100% הבנתי את לוח האימונים השבועי שלך, אבל כמעט לכל מטרה עדיף שתרכזי ותפצלי. או לפול באדי 3 פעמים בשבוע, או ל-ab כלשהו ארבע פעמים בשבוע.
סתם שאלה, למה לא נותנת משהו גם לחזה כתפיים?
אם תספרי מה המטרות שלך ומה בדיוק את עושה כרגע נוכל אולי לעזור לך יותר.
ימים א-ג אני עושה אימוני רגליים בגלל שחדר הכושר אצלנו פחות עמוס ימים האלו וגם אני, ביום ד אני נחה וביום שישי אימון ידים (חדר הכושר עמוס מאוד ולכן נוח לי יותר לעשות אימון ידיים) וביום שבת שוב רגליים. אני עושה אימון ידיים בבית ביום שבת או שני מאחר ויש לי משקולות של עד 20 קילו. השאלה שלי היא אם אני פצל ליום כן יום לא את הרגליים אני אראה תוצאות טובותהיותר מאשר שלושה או ארבע ימים רצוף? האם יש נזק באימון יום אחרי יום לרגליים בלבד?

מה התוצאות שאת רוצה לראות?

בעיקרון הסכנה באימון יום אחרי יום היא חוסר התאוששות, שימוש יתר ופציעות על הרקע הזה. אמנם, אם את מתאמנת בעומסים נמוכים את מתרחקת מהסכנה הזו.
מה שכן, אני די מושכנעת שקשה מאוד להתקדם ככה, וממילא לא ממש רואים תוצאות.
העקרון הבסיסי שאת רוצה לשמור עליו כדי לראות תוצאות הוא progressive overload - התקדמות הדרגתית בעומס על הגוף (משקל ונפח), שמלווה בשמירה על עיקרון חשוב לפחות כמוהו אם לא יותר - התאוששות. התאוששות טובה דורשת מנוחה (בדר"כ לפחות 48 שעות לשריר שעבר), תזונה טובה ושינה טובה.

אז לשאלתך, לרווח אימונים לא רק שלא יפגע לך בתוצאות, אלא גם יאפשר לך לראות תוצאות טובות יותר, בתנאי שתשמרי על עקרונות הבסיס.

מצטער אבל בקושי הבנתי משהו מהניסוח שלך
את עושה כרגע אימון AB? את מתכוונת שאת רוצה לעשות לדוגמא שני אימוני רגליים ברצף ושני אימוני ידיים ברצף? מה התוכנית אימונים? באיזה קצב את מתקדמת? למה את לא עושה סקוואטים?(הרבה יותר אפקטיבי מלג פרס)
ואת עושה גב עם ידיים? מה עם החזה והכתפיים?
בכל מקרה בגדול לא מומלץ לעשות אימון של אותו חלק יום אחרי יום, קשה מאוד להתקדם ככה בעומסים וזה יוצא שאת מתאמנת על שריר מסוים יומיים ברצף ואז מזניחה אותו לחמישה ימים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית