הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוספי תזונה למתחילים

itielmor

משתמש מתחיל
1
1
נק' מוניטין:
1
1
1
היי, אני חדש ובכללי לעניין אז תהיו עדינים ;)
העניין התחיל בצריכת אבקת חלבון איזולט(שעלה משיחה עם אח שלי שיודע ומכיר) ואז הוא הציג אותי למספר לא מבוטל של תוספי תזונה אם אני רוצה להתקדם. יש איזשהו מקום שאני אדע לקרוא מה כל תוסף בעצם עוזר לי? אמינו, מגנזיום, קריאייטין וכו' וכו'...
טוב אז רק כמידע כללי אגיד שאני מתאמן כרגע 20 דקות קרדיו ו45-50 דק' כוח על כל הגוף 3 פעם בשבוע, ורק מתכנן לעלות בתדירות..
הדיאטה שלי היא מורכבת ממאזן קלורי חיובי

תוסף תזונה מומלץ? אוכל.
מי שאומר לך שאתה צריך תוספי תזונה אם אתה רוצה להתקדם הוא חסר מושג במקרה הטוב.

לדעתי במצב שלך כל תוסף תזונה רק יעשה לך נזק לכיס ולא יוסיף לך הרבה באימונים.
ולפעמים זה גם מטפח אשליה שזה מה שיעשה אותך חזק ותזניח את התזונה או השינה.

אני ממליץ לך לאכול מספיק חלבון, ולאכול בריא, שכולל מספיק ירקות ופחמימה מורכבת ושומנים בריאים ולא ג'אנק פוד.
לישון 8 שעות בלילה, וזה כל מה שצריך.

אני לא אכחיש, תוספי תזונה יכולים להועיל מעט, אבל התועלת שלהם במצב שלך לא נראה לי גדולה מספיק בשביל המחיר שלהם.

אם יושב לך בבית כסף מיותר, וכבר חילקת מספיק כסף לכל הקבצנים בשכונה, ואתה חייב להתפטר מהכסף לפני סוף החודש, תקנה מולטי וויטמינים ומינרלים (בלי רכיבים זבל, תתפלא אבל יש מוצרי בריאות ממש לא בריאים), קריאטין לא יזיק, אשווגנדה, סידן ומגנזיום, וויטמין C, וויטמין B קומפלקס, אומגה 3, ספירולינה או אצות ים אחרות.

אתה רוצה סידן? תאכל גבינה.
אתה רוצה ויטמין C? פירות הדר או ברוקולי.
ויטמין B? קטניות בשר דגים וירקות.
אומגה 3? סלמון\סרדינים\מקרל.
וכל ההצעות האלה רק על קצה המזלג. יש כל כך הרבה אפשרויות וכל כך הרבה דברים שאתה יכול להוציא מהתזונה שלך שאין שום סיבה שתשתמש בתוספי תזונה, לא רק בגלל הכיס כי בסוף לא מדובר בסכומים מטורפים אלא בעיקר בגלל שאם התזונה שלך טובה אתה גם ככה מקבל את כל מה שהתוספים האלה מציעים בנוסף לקלוריות חלבונים פחמימה ושומן שהגוף שלך חי מהם ואתה לא מקבל מתוספי תזונה. ואני אפילו לא מדבר על זה שאין שום קשר בין שום תוסף שתיקח לבין הביצועים שלך במכון אלא אם כן אתה קורא לקלן או אפדרין תוסף תזונה.
כולנו היינו שם, מתחילים להתאמן וחושבים שככל שניקח יותר תוספים נתקדם יותר רחוק, ככל שאני מתעמק יותר בנושא התזונה והאימונים אני מבין כמה התזונה היא השורש של הכול וזה כמעט הדבר היחיד שחשוב בכל המשחק הזה.

אתה רוצה סידן? תאכל גבינה.
אתה רוצה ויטמין C? פירות הדר או ברוקולי.
ויטמין B? קטניות בשר דגים וירקות.
אומגה 3? סלמון\סרדינים\מקרל.
וכל ההצעות האלה רק על קצה המזלג. יש כל כך הרבה אפשרויות וכל כך הרבה דברים שאתה יכול להוציא מהתזונה שלך שאין שום סיבה שתשתמש בתוספי תזונה, לא רק בגלל הכיס כי בסוף לא מדובר בסכומים מטורפים אלא בעיקר בגלל שאם התזונה שלך טובה אתה גם ככה מקבל את כל מה שהתוספים האלה מציעים בנוסף לקלוריות חלבונים פחמימה ושומן שהגוף שלך חי מהם ואתה לא מקבל מתוספי תזונה. ואני אפילו לא מדבר על זה שאין שום קשר בין שום תוסף שתיקח לבין הביצועים שלך במכון אלא אם כן אתה קורא לקלן או אפדרין תוסף תזונה.
כולנו היינו שם, מתחילים להתאמן וחושבים שככל שניקח יותר תוספים נתקדם יותר רחוק, ככל שאני מתעמק יותר בנושא התזונה והאימונים אני מבין כמה התזונה היא השורש של הכול וזה כמעט הדבר היחיד שחשוב בכל המשחק הזה.
אני לא מסכים איתך.
אני חושב שיש מקום לתוספים, אמנם הרבה אחרי תזונה טובה ואורח חיים.
אבל יש להם מקום, פחות למתאמן מתחיל, ולאדם אם תפריט תזונה ואורח חיים בריא. אבל ביל סטאר לקח איזה 10,000 מ"ג וויטמין C כל יום.

אני כן כתבתי שהתועלת שלהם בשבעילו לא שווה את המחיר כרגע, אבל לא הייתי מוחק את התועלת שלהם בהינף יד.

אני לא מסכים איתך.
אני חושב שיש מקום לתוספים, אמנם הרבה אחרי תזונה טובה ואורח חיים.
אבל יש להם מקום, פחות למתאמן מתחיל, ולאדם אם תפריט תזונה ואורח חיים בריא. אבל ביל סטאר לקח איזה 10,000 מ"ג וויטמין C כל יום.

אני כן כתבתי שהתועלת שלהם בשבעילו לא שווה את המחיר כרגע, אבל לא הייתי מוחק את התועלת שלהם בהינף יד.

יש להם תועלת בשביל אנשים עם תזונה ברמה הרבה יותר גבוהה מכל מתאמן חובב.
אני באמת לא חושב שיש ויטמין או מינרל אחד שאי אפשר להגיע דרך אוכל לרמות שהגוף צריך מאותו מינרל או ויטמין ואף למעלה מכך.
בסופו של דבר כל תוספי התזונה האלה מגיעים מהאוכל, ואולי בשביל אדם שאוכל כמויות עצומות של אוכל ועדיין לא מצליח להגיע לרמות הדרושות של אותו ויטמין או מינרל זה יעזור, את כל הויטמינים והמינרלים שמנית הוא יכול להשיג מאוכל ואפילו בכמות שתהיה יותר גבוהה ממה שהגוף צריך.
מה גם שהוא מדבר על הויטמינים והמינרלים האלה בהקשר של "התקדמות באימונים" ולא בהקשר של בריאות הגוף שזה בכלל מצחיק.

יש להם תועלת בשביל אנשים עם תזונה ברמה הרבה יותר גבוהה מכל מתאמן חובב.
אני באמת לא חושב שיש ויטמין או מינרל אחד שאי אפשר להגיע דרך אוכל לרמות שהגוף צריך מאותו מינרל או ויטמין ואף למעלה מכך.
בסופו של דבר כל תוספי התזונה האלה מגיעים מהאוכל, ואולי בשביל אדם שאוכל כמויות עצומות של אוכל ועדיין לא מצליח להגיע לרמות הדרושות של אותו ויטמין או מינרל זה יעזור, את כל הויטמינים והמינרלים שמנית הוא יכול להשיג מאוכל ואפילו בכמות שתהיה יותר גבוהה ממה שהגוף צריך.
בכללי אתה צודק, אבל אם אתה מתאמן 5 שעות ברציפות ומזיע כמו שצריך, תוסף סידן ומגנזיום ומיץ עם נתרן ואלגן (לא מלח שולחן) יהיה מאוד יעיל. גם וויטמין C וB קומלקס יכול להועיל כי כנראה שהצרכים שלך להם עולע פי כמה על הRDA.

ואם הבן אדם מזריק, תוספי תזונה תופסים חשיבות רבה יותר עשרת מונים.

הדיאטה שלי היא מורכבת ממאזן קלורי חיובי
אני מבין שאתה רוצה לעלות במסת שריר, ממליץ לך להתחיל מקריאה של זה:
עלייה במסת שריר [המדריך המלא לעלייה במסה] | קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
העניין התחיל בצריכת אבקת חלבון איזולט(שעלה משיחה עם אח שלי שיודע ומכיר)
אבקת חלבון זה אחלה דבר אם אתה מתקשה להגיע לכמות חלבון הדרושה רק מאוכל, או בשביל לגוון במקורות חלבון, עדיין הייתי ממליץ לאכול את רוב החלבון מאוכל. בתור מתאמן מתחיל הייתי ממליץ להתרגל לקבל את החלבון מאוכל ולוותר על אבקת חלבון, גם בשביל להרגיל את עצמך לאכול נכון וגם בגלל האשליה שיש לפעמים למתחילים שזה איזה אבקת קסם שתעשה אותם שריריים.
ואם אין לך בעיה עם לקטוז אני לא רואה סיבה לקנות איזולט, זה סתם יותר יקר בשביל כמה גרמים בודדים של פחמימה שחסכת מעצמך, זניח.
ואז הוא הציג אותי למספר לא מבוטל של תוספי תזונה אם אני רוצה להתקדם.
מסכים עם מה שאמרו כאן:
תוסף תזונה מומלץ? אוכל.
מי שאומר לך שאתה צריך תוספי תזונה אם אתה רוצה להתקדם הוא חסר מושג במקרה הטוב.
לדעתי במצב שלך כל תוסף תזונה רק יעשה לך נזק לכיס ולא יוסיף לך הרבה באימונים.
ולפעמים זה גם מטפח אשליה שזה מה שיעשה אותך חזק ותזניח את התזונה או השינה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית