הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התאוששות מ-Overtraining

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
בהמשך לאשכול אחר שלי כאן,(אולי זה מתאים יותר לפורום פציעות?)
מישהו כאן מצא את עצמו אי פעם באימון יתר? כזה שהשבית אותו להרבה זמן?

והאם זה הגיוני שאהיה באימון יתר וייקח לי חודש וחצי חודשיים לצאת מזה?(גם במנוחה כמעט מוחלטת במהלך החודשיים האלה?)

• פותח/ת השרשור
אני רואה שזה כן ייתכן...(תמונה מצורפת)

קבצים מצורפים

• Screenshot_20200616-034612_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200616-034612_Samsung Internet.jpg
    KB 67.6 · צפיות: 70
לא זה לא יכול להיות.
אם אתה בן אדם בריא, אין שום סיבה שיקח לך יותר משבוע שבועיים להתאושש מאימון יתר.
זה לא אומר שהמערכת עצבית שלך והשרירים יתאוששו ב100% (זה בהמשך להודעה השניה שלך).
וגם אין שום סיבה לתת להם להתאושש ב100%.
אתה תתאושש מספיק טוב כדי להמשיך להתאמן כבד.
אני לא ראיתי בן אדם שלוקח לו כל כך הרבה זמן לחזור לאימונים לא משנה עד כמה הוא באובר טריינינג.
שוב, יכול להיות שבן אדם שלחץ סינגל בתחרות אחרי תקופת אימונים מפרכת לא יכול לתת מעצמו את אותו הדבר גם אחרי חודש, אבל זה לא ימנע ממנו להתאמן או יפגע בו באימונים, כי שוב, אין סיבה להתאושש 100% בשביל להמשיך להתאמן.
אבל אתה חייב גם להבדיל בין אימון יתר לפציעה.

אתה אף פעם לא אמור להתאושש ב-100%.
אם התאוששת ב-100% זה אומר שכבר החלה רגרסיה בכוח.
זה לא נראה כמו אימון יתר.
מאחר וזה קורה לך כל שנה למשך מס' חודשים (באופן עונתי כנראה), יכול להיות שמדובר במשהו אחר שאתה צריך לבדוק לפני שאתה מאשים את אימון היתר.

נערך לאחרונה:
נראה שאתה מחפש שיגידו לך שלא התאוששת ואתה צריך דילואד שנה.
אבל דעתי שזה לא הסיפור.

פשוט תיקח דילואד עד שמתחשק לך שוב להתאמן.

ד"א מה אבא שלך חושב?

לשאלתך

Overtraining Syndrome: A Practical Guide

אפשרי כן, סביר לא.. בדרך כלל לא מגיעים למצב של OTS אלא לovereaching, שניתן להתאושש ממנו אחרי שבוע.

אתה צריך לשאול את עצמך למה אתה חושב שאתה בOTS, אם זה כי אתה סתם חלש בזמן האחרון זה יכול להיות אלף ואחת דברים. ולא צריך להפיל את זה על תסמונת שממש ממש קיצוני לסבול ממנה ברמה של התאוששות של חודשים

אם כל הבדיקות דם שלך תקינות ואתה מרגיש חולשה פיזית לאורך תקופה כזאת ארוכה סביר להניח שיש לך פיברומיאלגיה או מחלת היאפים.

אתה לא אתלט מקצוען שקורע את עצמו באימונים מבוקר עד ערב, אין סיבה שייקח לך יותר משבוע להתאושש

אם כל הבדיקות דם שלך תקינות ואתה מרגיש חולשה פיזית לאורך תקופה כזאת ארוכה סביר להניח שיש לך פיברומיאלגיה או מחלת היאפים.
אני מבין שאתה רופא מומחה ויש הסבר למה שרשמת בספר הרפואה שלך שיוצא לאור עוד מעט

כמו שאמרו, אחרי יותר משבוע של דילואד אין סיבה שלא תתאושש. צריך להסתכל על אספקטים אחרים בחיים שלך - שינה, לחץ, עבודה וכו׳ וכו׳ וכו׳

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית