עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אולי זה יבוא לכם בשוק, אבל לא כולם סופרים קלוריות.
מעולם לא ספרתי קלוריות, ובלי לדעת כמה אני אוכל עליתי וירדתי במשקל כשהייתי צריך.
אין לי מושג מה אמרו לה מעבר לתפריט בפגישה, אני משער שנאמר לה עוד דברים על התזונה והתפריט שלא רשום כאן. אבל לפני שכולנו מביעים ביקורת, אולי שתנסה את זה ותראה עם יש תוצאות. לא הייתי מזלזל כל כך מהר במה שאני לא מבין.
ויש שם פחמימה בבוקר.
אני עזרתי לאנשים לרדת המון משקל ומהר בלי להגביל בכלל קלוריות, שיאכלו עד שהם שבעים, אבל כן השתמשתי ברעיונות שונים, כמו ריבוי ירקות וכאלה שכנראה אוטומטית עוזרים להרזיה והגבלה קלורית.
אני מאמין שלמי שעובד דיאטת אטקינס, צום לסירוגין, קיטוגנית ומה עוד, זה מעולה, אין טעם לצאת נגד כל תפריט שלא סופר קלוריות, יש המון דרכים אחרות שעובדות מצויין.
אני שומע על הנושא של בריאות מעבר לירידה במשקל, ואני חייב לומר שרוב סופרי הקלוריות שפגשתי כאן בפורום אני חושב שסובלים מחוסר סיבים תזונתיים, וויטמינים ומינרלים, חיידקי מעיים במצוקה קשה, ואוכלים זבל טהור בתוך ההגבלה הקלורית שלהם, והתוצאות שלהם פעמים רבות מאוד ממוצעות.
לאכול בלי לספור קלוריות זה כמו להתאמן בלי לדעת כמה משקל יש על המוט, והרבה אנשים מאוד חזקים התאמנו עם RPE ובדרכים שלא היה רלוונטי כמה משקל יש על המוט, קחו לדוגמה את פאול אנדרסון. ואנשים שהתאמנו עם שקיות אורז וסלעים.
די למוגבלות ראיה והשמצת כל מקצוע באשר הוא, גם איינשטיין היה חוטף השמצות בפורום הזה.
ברור. שתנסה את זה לפני שהיא מתחילה לרוץ ממוחה למומחה שלא יספק אף אחד בפורום, כי בפורום הזה אף אחד לא מספיק.אוקיי.
היא הגיעה אל הדיאטנית הזאת דרך קופת חולים, והיא רופאה, אז היא אמורה להבין בזה, לא?
השירות הזה עלה סך הכל 40 שקל, לא נורא כל-כך.
חוץ מאשר לציין כמה התפריט לא טוב, ושהתפריט הזה עצוב, מה הייתם ממליצים לה לעשות? לאן לפנות? יש מישהו מוכח בתחום שכדאי להתייעץ איתו?
תודה.
תודה רבה.
אז אתה ממליץ לנסות את התפריט הזה (כשהיא כמובן תחת מעקב של הדיאטנית) ולא ישר לשלול?
אני מסכים עם האמירה שאפשר לרדת במשקל גם בלי לספור קלוריות וכל מה שבא אחרי זה, אבל התפריט נראה כמו משהו שנכתב מחסר מושג אחד לשני. למה את אגוזי המלך סופרים ואת הבשר לא? איך משווים בין טונה במים לביצה? מדובר על ביצה אחת או יותר?אולי זה יבוא לכם בשוק, אבל לא כולם סופרים קלוריות.
מעולם לא ספרתי קלוריות, ובלי לדעת כמה אני אוכל עליתי וירדתי במשקל כשהייתי צריך.
אין לי מושג מה אמרו לה מעבר לתפריט בפגישה, אני משער שנאמר לה עוד דברים על התזונה והתפריט שלא רשום כאן. אבל לפני שכולנו מביעים ביקורת, אולי שתנסה את זה ותראה עם יש תוצאות. לא הייתי מזלזל כל כך מהר במה שאני לא מבין.
ויש שם פחמימה בבוקר.
אני עזרתי לאנשים לרדת המון משקל ומהר בלי להגביל בכלל קלוריות, שיאכלו עד שהם שבעים, אבל כן השתמשתי ברעיונות שונים, כמו ריבוי ירקות וכאלה שכנראה אוטומטית עוזרים להרזיה והגבלה קלורית.
אני מאמין שלמי שעובד דיאטת אטקינס, צום לסירוגין, קיטוגנית ומה עוד, זה מעולה, אין טעם לצאת נגד כל תפריט שלא סופר קלוריות, יש המון דרכים אחרות שעובדות מצויין.
אני שומע על הנושא של בריאות מעבר לירידה במשקל, ואני חייב לומר שרוב סופרי הקלוריות שפגשתי כאן בפורום אני חושב שסובלים מחוסר סיבים תזונתיים, וויטמינים ומינרלים, חיידקי מעיים במצוקה קשה, ואוכלים זבל טהור בתוך ההגבלה הקלורית שלהם, והתוצאות שלהם פעמים רבות מאוד ממוצעות.
לאכול בלי לספור קלוריות זה כמו להתאמן בלי לדעת כמה משקל יש על המוט, והרבה אנשים מאוד חזקים התאמנו עם RPE ובדרכים שלא היה רלוונטי כמה משקל יש על המוט, קחו לדוגמה את פאול אנדרסון. ואנשים שהתאמנו עם שקיות אורז וסלעים.
די למוגבלות ראיה והשמצת כל מקצוע באשר הוא, גם איינשטיין היה חוטף השמצות בפורום הזה.
זו דיאטנית של קופת החולים? כי אם היא רופאה אז היא לא דיאטנית.היא הגיעה אל הדיאטנית הזאת דרך קופת חולים, והיא רופאה, אז היא אמורה להבין בזה, לא?
שוב, בגלל שאני לא מכיר את הבחורה, ולא יודע מה דובר בשעה ביקור מעבר למה שרשום על הדף, קשה לי לומר בנחרצות שזה גרוע.אני מסכים עם האמירה שאפשר לרדת במשקל גם בלי לספור קלוריות וכל מה שבא אחרי זה, אבל התפריט נראה כמו משהו שנכתב מחסר מושג אחד לשני. למה את אגוזי המלך סופרים ואת הבשר לא? איך משווים בין טונה במים לביצה? מדובר על ביצה אחת או יותר?
לא לספור קלוריות זו שיטה אינטואיטיבית, שלפעמים יכולה לעבוד גם בלי חינוך מוקדם במקרה שהתזונה הייתה גרועה מאוד לפני, אבל לרוב זה יהיה יעיל למי שיש לו מעט ניסיון ויודע להעריך עם העין או עם ניסיון.
התפריט שהיא קיבלה פה זה ספירת קלוריות, פשוט צריך לשבת עם מחשבון ולחשב כמה זה יוצא מכל דבר, זה שלא רשום מספר ליד לא אומר שאין פה ספירה, אבל התפריט פשוט נעשה בצורה חובבנית מאוד.
יכול להיות שהוא יעבוד לה, כי מדובר על תפריט מצומצם מאוד, אבל יכול להיות שהוא גם לא יעבוד כי הוא פתוח יותר מדי לפרשנויות.
והחלק הכי חשוב, הוא לא מקנה לה שום כלים לשרוד בלי התפריט הזה
אני לא בעד ספירת קלוריות לא נחוצה.לפני שהיא הלכה לדיאטנית אני המלצתי לה להוריד את האפליקציה MyFitnessPal ולהכניס ערכים ולראות כמה קלוריות היא צריכה לאכול כל יום. והסברתי לה שעדיף שאלו יהיו ארוחות בריאות עם הרבה ירקות ובלי יותר מדי ג׳אנק פוד. כלומר לקחת את התפריט בתור המלצה ופשוט לשחק עם הארוחות כמו שמתחשק לה, אבל פשוט עם גבול מאוד ברור - שאסור לה לעבור X קלוריות במהלך היום. וכמובן לשלב פעילות גופנית.
לדעתכם זה יהיה בסדר לעבוד בשיטה הזאת או עדיף להסתמך נטו על התפריט?
אם זה רק המטרה שלה, כנראה שספירת קלוריות היא דרך טובה לנסות להתחיל, זה עוזר להרבה אנשים כמוה.מה הכוונה בהיסטוריה?
המטרה היא לרדת במשקל. היא בעודף משקל.
המטרה בספירת קלוריות היא שאתה יודע איפה לעצור, איפה לשים את הגבול. לא?
@elchonon
אני אגיד לך מה הבעיה עם העובדה שהתפריט הזה לא כולל קלוריות, ואני לא מדבר על מספר מדוייק (כי אין דבר כזה, גם אם תשקול את המלפפון והלחם), אין לה אפילו טווח כלשהו, ויש לה יותר מידי אופציות בעלות ערכים שונים לחלוטין, לדוגמה קח חזה עוף מול סטייק. הרי כתוב לה ״בשר״ איך לכל הרוחות היא צריכה להבין מה לאכול? וכמה? אז יום אחד היא תאכל טונה בשמן וטחינה וסטייק ותהיה בעודף קלורי ויום אחד היא תאכל הרבה סיבים וירקות ופירות ותיהיה בגרעון. זה נשמע לך אידאלי?
אבל הדבר שהכי מטריף אותי בתפריט הזה, ובשאר תפריטי המדפסת, זו העובדה שהתפריטים מסוג זה לא יחזיקו מעמד עבור רוב האוכלוסיה לטווח הארוך. אז כן אולי היא תרד ואפילו תגיע למשקל / א״ש / היקפים שהיא רוצה, ומשם מה? כשאני עושה תפריט למישהו (אני לא דיאטן ולא שום גורם מוסמך) אני מנסה לבנות תפריט כזה שאפשר לעשות אותו לכל החיים או לפחות לתקופה ארוכה מאוד. אני בעד מגוון רחב של אפשרויות. לצורך העניין יש לי כ5 אופציות שונות לארוחת בןקר שלי, כנ״ל לגביי שאר הארוחות. יש לי אופציות טובות לנשנוש (כמו פופקורן של 100 קלוריות לשקית) ככה שאני לא מרגיש צורך לרמות על הדיאטה שלי. אני בעד מגוון, פירות וירקות ובכללי אוכל בעל ערכים קלוריים נמוכים בכמות כמה שיותר גדולה. ככה שבסוף החיטוב הרעיון הוא להמשיך עם אותו תפריט פשוט להגיד מעט את הקלוריות. זה מה שאני עושה ועובד לי ולעוד כמה עשרות אנשים שעזרתי להם עם זה.
אני אסכם ואגיד שהתפריט שלה אולי יעבוד ואולי לא, אבל הוא בהחלט לא מקצועי מספיק ואני לא צריך תעודה כלשהי בשביל להגיד את זה. הוא פשוט לא.
לא ציפית להסכמה מסופרי הקלוריות.מסכים מאוד עם @דןDAN .
לדעתי המקרה הזה לא טומן בחובו רק תפריט גרוע מאוד שמפספס את המטרה בכתיבתו, אלא גם מראה שהדיאטנית לא העבירה שום מידע חיוני אל הלקוחה שלה.
@elchonon ראשית, ספירת קלוריות לא מובילה להפרעת אכילה. אפשר לחלות בזה גם מבלי לשמוע מעולם את המילה קלוריה וזו מחלה תורשתית שספירת קלוריות לא מעלה את הסיכון ללקות בה.
שנית, ללמד אנשים לרדת במשקל בלי לספור קלוריות זה דבר מעולה שיכול לעזור לאנשים לשמור על המשקל גם אחרי שהגיעו למשקל היעד, משום שקל יותר לאמץ את זה כאורח חיים מאשר להתעסק בחישובים כל הזמן.
אבל בשביל לעזור לאנשים לרדת במשקל בלי שיספרו קלוריות צריך להכווין אותם בצורה הרבה יותר מעמיקה, וזה ממש לא מה שקרה כאן.
במקום להגיד "תאכלי 4 אגוזי מלך בארוחת הביניים" או "רק בשר בארוחת הצהריים" (שזה פשוט חסר משמעות), היא הייתה צריכה להסביר ללקוחה על מזונות דחוסים קלורית ומזונות משביעים, כיצד ניתן להשיג ויטמינים ומינרלים חיוניים, חשיבותו של חלבון לשובע ולשמירה על מסת השריר, חשיבותם של אימונים אנאירוביים ושינה מספקת לירידה איכותית במשקל, פתרונות למקרים של אכילה בחוץ ודברים נוספים שיעזרו לה לרדת במשקל בלי לספור קלוריות.
אבל כל זה, זה דבר שהרבה יותר מורכב לעשות מאשר לקשקש רשימת מכולת על דף נייר.
הרבה דיאטניות בקופת החולים אוהבות לעשות דברים כאלה כי זה חוסך זמן. למרבה הצער בשביל 40₪ לפגישה זה באמת פשוט לא משתלם להכווין את הלקוחות מעבר.
לענייננו, הייתי מציע לזאת שרוצה לרדת במשקל להתחיל לקרוא בנושא. היא יכולה להתחיל מהמאמרים בפורטל "קילוגרם".
כן אבל תפריט תזונה שלא עובד על פי טווח קלוריות זה חצי עבודה.יש הרבה אנשים בריאים נפשית שאוהבים את הגוף שלהם עם השומן והכל, ורק מחפשים תפריט תזונה שיעזור להם להיות בריאים ולהרגיש טוב, ועל הדרך גם המשקל יורד, ובשביל זה לא צריך ספירת קלוריות.
דימוי גוף שלילי זו הבעיה מס' אחת כשמדובר בחברה המודרנית שלנו, אבל זה משהו עמוק יותר ולא דבר שיתפתח מספירת קלוריות.לגבי הפרעות אכילה, אני באמת לא מבין בתחום, אני פשוט חושב שהתעסקות בדיאטות ודימוי גוף שלילי הוא מיותר ועלול להזיק לאנשים רבים. הלואי והדיבור יהיה על קבלה עצמית וחיים בריאים ולא על גוף אינסטגרם אחרי פוטושופ, מינוס 10 ק"ג כי המצלמה משמינה.
יכול להיות. רוב הסיכויים שלא.וכמו שאמרתי, אנחנו לא יודעים מה הדיאטנית דיברה איתה, אולי היא הסבירה לה עוד דברים שלא רשומים בדף המדובר, אני מעדיף להיזהר לפני שאני חורץ את דינה של אישה שאני לא מכיר.
אני גם כן יכול להבין אותם. הם לא ישקיעו הרבה בכתיבת תכנית אימונים עם שכר המינימום שהם מקבלים. זה פשוט לא משתלם.יש גם מאמנים רבים עם תוכניות מודפסות ולא מותאמות, זה אפילו הרוב. זה שגוי בעיני, אבל אני מבין מאיפה הם מגיעים, וזה בטח יכול לעזור להרבה אנשים במכון, וזה גם שומר על האנרגיה של המאמן וחוסך ממנו להתעסק עם רוב המתאמנים שלא יחזרו למחרת. למה שילמד סקוואט לאדם שלא יחזור?
להנחות עליה לאכול "רק בשר בארוחת הצהריים" זה לא לתת הנחיות כלליות שיראו שיפור מסוים, זה עצלנות.באותו הגיון, למה לספור קלוריות או להסביר את כל הפרטים לכל לקוח, לפעמים הדרך החכמה זה לתת הנחיות קלות וכלליות שיתנו שיפור מסוים, וכאשר הלקוח מראה נכונות ורצון, אפשר להעמיק את ידע. והלקוח גם יכולה להעמיק את הידע שלה לבד ולהחליט החלטות מעצמה.
אני לא חושב שחייב לספור קלוריות ולא טענתי את זה לרגע. אני כן חושב שספציפית במקרה הזה היה עדיף לתת טווח קלוריות ואסביר גם למה.
ברוב המקרים בנאדם שמגיע לדיאטן הוא אדם שאין לו מושג כלשהו בתזונה / ניסה דיאטות בעצמו ולא צלח. עכשיו בוא נדבר תכלס, לרזות = להיות בגרעון. לא באמת משנה איך (צום לסירוגין, קיטו, קרניבורים או כל שם מפציץ אחר), אתה בגירעון אתה יורד במשקל, נקודה. אין לה (כנראה) מספיק כלים להתמודד עם תפריט כזה, מילא היה לה מושג לגביי הנטרלי שלה, כמות באוכל שהיא אוכלת וכו.
עכשיו נניח היא אוכלת בלי לספור בכלל, פשוט אוכלת ולא יורדת במשקל, מה הלאה? ממה היא תוריד? היא לא יודעת כמה אכלה היום, כמה אתמול, כמה שבוע שעבר. מאיפה היא צריכה להוריד? וכמה? זה תמיד טוב שיש טווח כלשהו ככה גם אפשר לדעת פחות או יותר מה הנטרלי שלך וכו וכו.
אני שוב אגיד, לא חייב לשקול ולא חייב לספור, אבל עבור מרבית האנשים זה יהיה לעזר רב, אפילו רק בשביל לקבל פרופורציות. אני מבטיח לך שאם תשאל 10 אנשים כמה זה 100 גרם של מוצר כלשהו אתה תקבל 10 תשובות שונות ש9 מהן יהיה רחוקות שנות אור ממה שזה בפועל.
דבר נוסף, לשקול אוכל זה ממש לא מעמסה. אף אחד פה לא מנכ״ל גוגל שאין לי כמה שניות ביום להקדיש לשקילה של אוכל. אתה גם ככה מניח את האוכל על הצלחת, מה הבעיה להניח את הצלחת על משקל, ללחוץ ״אפס״ ולראות מה מופיע. בחיי זה לוקח בדיוק 3-4 שניות. אני שוקל את האוכל שלי 3 שנים כבר, כל יום ככה שאני יודע מה זה דורש.
בכל מקרה זה כבר קצת חפירה שלא קשורה לנושא. אני את דעתי אמרתי בנושא התפריט. מקווה שהיא תצליח ;)
אני חושב שאמרתי את כל מה שיש לי להגיד על הנושא.כן אבל תפריט תזונה שלא עובד על פי טווח קלוריות זה חצי עבודה.
אם מישהו מחפש לרדת במשקל ולהרגיש טוב בלי לספור קלוריות, הוא לא צריך תפריט. הוא צריך הכוונה לאורח חיים בריא יותר.
כל המטרה של תפריט זה לעקוב אחרי כמה אתה אוכל ולהורות לך מה לאכול.
דימוי גוף שלילי זו הבעיה מס' אחת כשמדובר בחברה המודרנית שלנו, אבל זה משהו עמוק יותר ולא דבר שיתפתח מספירת קלוריות.
דימוי גוף שלילי יכול להוביל לעיסוק אובססיבי בדיאטה וקלוריות, אבל זה לא המצב הנורמלי.
כמו שאמרתי, ספירת קלוריות יכולה להיות התוצאה של דימוי גוף שלילי, אבל לא הסיבה.
יכול להיות. רוב הסיכויים שלא.
התפריט עצמו מצביע על כך שלא הושקעה מחשבה בכתיבתו. אם היא הייתה באמת מכווינה אותה היא לא הייתה נותנת לה תפריט אלא רושמת לה דרכים איך לשנות את אורח החיים שלה על מנת להפוך אותו לבריא יותר.
אני גם כן יכול להבין אותם. הם לא ישקיעו הרבה בכתיבת תכנית אימונים עם שכר המינימום שהם מקבלים. זה פשוט לא משתלם.
כנ"ל גם במקרה שלנו. למה שהיא תשקיע בה עם 40₪ לפגישה?
להנחות עליה לאכול "רק בשר בארוחת הצהריים" זה לא לתת הנחיות כלליות שיראו שיפור מסוים, זה עצלנות.
אני מסתכל בתפריט הזה ואני שואל את עצמי איך למען השם היא תוכל להשיג את כל הצרכים התזונתיים שהיא צריכה אם היא אפילו לא יודעת איך.
בנוסף לכך זה תפריט משעמם. אף אחד לא יוכל לשרוד בתפריט הזה לאורך זמן. המטרה של תזונאי או דיאטן היא תמיד לגרום ללקוח להתמיד כמה שיותר עם התפריט.
ברוב הארוחות שם לא מצוינת הכמות ממנה צריך לאכול כל דבר, כך שכמו שאמרתי, התפריט פספס לחלוטין את המטרה בכתיבתו.
עם התפריט הזה היא יכולה להיות ב-2,000 קלוריות ויכולה להיות ב-400.
אין שום בעיה עם תפריט שנראה ככה אם משהו עומד מאחוריו, אבל מאיך שהוא כתוב, כלומר ספציפי אבל במקומות הלא נכונים, ועם כמה שהוא מצומצם, וזה בשילוב עם המחיר שהיא שילמה, והעובדה שהבחור פה שואל בשבילה רק האם לעמוד בתפריט, מעיד על זה שחוץ מאותו תפריט לא ניתנו שום כלים נוספים.אני חושב שאמרתי את כל מה שיש לי להגיד על הנושא.
כל אחד והנסיון שלו. כאן בפורום רק ספירת קלוריות זורם, וכל דבר אחר מקומם. אבל למעשה התפריט נראה כמו דיאטת אטקינס. ממש עט פחמימה בבוקר וכל השאר חלבון וירקות ושומן.
אני מקווה שהמתאמן שלי לא יעלה לכאן את התוכנית שנתתי לו או תפריט התזונה שהמלצתי לו, כי אני חושש שיהיה ניסיון חריף וקיצוני להסביר לו שהוא מתעסק עם שרלטן.
עזוב אותך שהוא מרים יותר מכולם כאן ושהוא עלה 10 ק"ג משקל גוף בשנה האחרונה בלי לעלות באחוזי שומן.