הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צום לסירוגין - חרטא או שיכול לעבוד ?

• פותח/ת השרשור ofir80
  • פורסם בתאריך

ofir80

משתמש מתחיל
24
3
נק' מוניטין:
3
24
3
היי,

אז האמת שנתקלתי בזה במקרה ואז חשבתי שאני גם ככה לא רעב אף פעם בבוקר אז אולי כדאי לנסות ?

שאלות:

1. אם אעשה 12:12 זה יתרום משהו ? לדוגמא: 22:00-10:00, 10:00 בבוקר ארוחה ראשונה.
2. אני לא אוהב דברים שהם "סטריקט". מראש יודע שיהיו ימים שלא אוכל לעשות את זה. השאלה אם זה יהיה טוב גם אם יקרה 2-4 ימים בשבוע או שרק התמדה לאורך זמן רצוף תעשה אפקט ?
3. הבנתי שקפה בלי סוכר זה בסדר. גם נס קפה עם חלב ?

תודה מראש ואשמח לעונים לפי הסעיפים 😃

בוא רק נעשה סדר בעניין, שיטת צום לסירוגין היא לא קסומה, היא שיטה שיכולה לעזור לאנשים להתמיד בגירעון קלורי ע"י צמצום הזמן שהם אוכלים. זה טוב לאנשים שצריכים ארוחות גדולות כדי לשבוע, אבל לא תמיד רעבים, להם יהיה יעיל לאכול פחות פעמים ביום, וככה להגיע לגירעון הקלורי הדרוש

1. אם אעשה 12:12 זה יתרום משהו ? לדוגמא: 22:00-10:00, 10:00 בבוקר ארוחה ראשונה.
תבחר איזו שיטה שאתה יכול להסתדר איתה, זה לא משמעותי מאוד, אבל מן הסתם אל תיקח חלון אכילה שמכסה את כל הזמן שאתה ער ומחוץ למיטה

2. אני לא אוהב דברים שהם "סטריקט". מראש יודע שיהיו ימים שלא אוכל לעשות את זה. השאלה אם זה יהיה טוב גם אם יקרה 2-4 ימים בשבוע או שרק התמדה לאורך זמן רצוף תעשה אפקט ?
אם אתה אוכל בתוך חלון אכילה בחלק מהימים ובחלק לא, אתה פשוט תפצה על מה שלא אכלת בימים שכן תאכל כל היום, אז מה עשית בזה?

3. הבנתי שקפה בלי סוכר זה בסדר. גם נס קפה עם חלב ?
תשתה את הקפה איך שבא לך, למה שלא תוכל לעשות זאת?

• פותח/ת השרשור
בוא רק נעשה סדר בעניין, שיטת צום לסירוגין היא לא קסומה, היא שיטה שיכולה לעזור לאנשים להתמיד בגירעון קלורי ע"י צמצום הזמן שהם אוכלים. זה טוב לאנשים שצריכים ארוחות גדולות כדי לשבוע, אבל לא תמיד רעבים, להם יהיה יעיל לאכול פחות פעמים ביום, וככה להגיע לגירעון הקלורי הדרוש

מעולה ותיארת אותי בערך, צריך ארוחות גדולות כדיי לשבוע אבל לא תמיד רעבים. בבוקר לדוגמא לא רעב כמעט אף פעם. נגיד עכשיו משכתי מהבוקר ותכלס לא רעב עדיין, מניח שהרבה פעמים אכלתי גם קצת כדיי להעביר את הזמן. אבל תגיד, ממה שהבנתי וקראתי וכו', כל העניין של הצום לסירוגין הוא שהגוף "חושב" שהוא במצב של רעב או משהו בסגנון ואז שורף יותר (בניגוד לארוחות בתדירות יותר גבוהה שאז הוא מבין ש"הכול בסדר" אז פחות שורף). זה הרעיון שמאחורי זה, לא ? מבלי קשר לגרעון הקלורי שהזכרת שזה מעולה גם.

מעולה ותיארת אותי בערך, צריך ארוחות גדולות כדיי לשבוע אבל לא תמיד רעבים. בבוקר לדוגמא לא רעב כמעט אף פעם. נגיד עכשיו משכתי מהבוקר ותכלס לא רעב עדיין, מניח שהרבה פעמים אכלתי גם קצת כדיי להעביר את הזמן. אבל תגיד, ממה שהבנתי וקראתי וכו', כל העניין של הצום לסירוגין הוא שהגוף "חושב" שהוא במצב של רעב או משהו בסגנון ואז שורף יותר (בניגוד לארוחות בתדירות יותר גבוהה שאז הוא מבין ש"הכול בסדר" אז פחות שורף). זה הרעיון שמאחורי זה, לא ? מבלי קשר לגרעון הקלורי שהזכרת שזה מעולה גם.
כל אלה הן שטויות שחסידי השיטה המציאו, היתרון היחיד של השיטה הוא הגרעון הקלורי

• פותח/ת השרשור
אם אתה אוכל בתוך חלון אכילה בחלק מהימים ובחלק לא, אתה פשוט תפצה על מה שלא אכלת בימים שכן תאכל כל היום, אז מה עשית בזה?

אני לא רואה את זה ככה דווקא.

אם לדוגמא בימים שעושה צום לסירוגין אני אוכל 70% מהכמות של ימים שאוכל רגיל ונגיד אני עושה את זה רק 3 פעמים בשבוע. עדיין אכלתי פחות ב90% יומי מאשר אם לא הייתי עושה את הצום לסירוגין.

אני לא רואה את זה ככה דווקא.

אם לדוגמא בימים שעושה צום לסירוגין אני אוכל 70% מהכמות של ימים שאוכל רגיל ונגיד אני עושה את זה רק 3 פעמים בשבוע. עדיין אכלתי פחות ב90% יומי מאשר אם לא הייתי עושה את הצום לסירוגין.
יכול להיות שזה יהיה ככה, אבל יכול להיות גם שלא, ויכול להיות שהגירעון שיצרת יהיה כל כך צר שלא יאפשר ירידה במשקל

ואללה. מממ... טוב, לא ככ יודע מה לכתוב כי זה בגדול אתה אומר שהשיטה חרטא... הבעיה שעכשיו אני לא ככ יודע למה להאמין כי יש על זה ממש המון כתבות מאמרים וכו'. 😳
זה לא שהשיטה חרטא, היא פשוט לא מיוחדת.
זו שיטה למי שמעדיף לאכול הרבה חלק מהזמן מאשר מעט כל הזמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית