הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אני מפתח שריר ומוריד שומן?

• פותח/ת השרשור orel53
  • פורסם בתאריך

orel53

משתמש מתחיל
8
1
נק' מוניטין:
1
8
1
מפרסם בשביל חבר, תודה לכול העוזרים

היי,
אני 185 על משקל 78 קילו

הסיפור שלי כזה
לפני שנה שקלתי 100 קילו, עשיתי דיאטה השנה הזו ללא אימוני כוח כמעט וירדתי עד ל75

עכשיו התחלתי לפני 4 חודשים אימוני כוח fbw אבל *במאזן קלורי שלילי* - אינני מעוניין לפתח מסה או שריר, רק להוריד אחוזי שומן עד ל12-13 לצורך בריאות וזהו

אממה
מהרגע שהתחלתי להתאמן כוח, אני *לא יורד במשקל* על אף המאזן הקלורי השלילי!!!
במקום זאת אני נשאר בדיוק על אותו משקל ואפילו עולה קצת- ושם לב במראה שאני ניהיה טיפה שרירי יותר משבוע לשבוע

האם יתכן שאני מפתח שריר תוך כדי הורדת השומן?? למרות המאזן השלילי (לפי מה שלמדתי פה בפורום זה כמעט בלתי אפשרי)

אני כבר 4 חודשים תקוע על 75 קילו במאזן קלורי שלילי של 500-1000 קלוריות ביום
ואני גם *מתחזק* כמעט מאימון לאימון בצורה מושלמת

תודה

נערך לאחרונה:
תגיד ל"חבר" שלך, שהוא פשוט לא בגירעון קלורי, כנראה שהכמות קלוריות שהוא היה איתה בגירעון ב100 קילו הפכה לניטרלי שלו ב75 קילו, הפיתרון זה פשוט להוריד קלוריות/להוסיף אירובי

א) מאזן קלורי שלילי ללא ירידה במשקל זה לא מאזן קלורי שלילי, פשוט מאוד.

ב) אפקט המתאמן המתחיל, וגם הערכה עצמית קצת גבוהה מדי. לא שזה דבר רע.

• פותח/ת השרשור

הוא 1.85 שוקל 78
אוכל 1800 קלוריות ליום

ועדיין לא יורד
גם לא עולה
פשוט נשאר באותו משקל.. בממוצע (עם סטיות של 200-300 גרם לכאן או לכאן)

אתה חושב שמדובר בכך שהוא פשוט אוכל יותר ממה שהוא חושב שהוא אוכל? כי לדבריו הכול מדוד על הגרם (ואני נותן לו קצת קרדיט כי בכול זאת הוא ידע לתזמן מאזן קלורי שלילי במשך שנה ולרדת מ100 קילו ל78)

ייתכן שהוא פשוט ״מרוויח״ שריר בקצב דומה ל״איבוד שומן״ במסגרת ה״מתאמן המתחיל״ הזה שאתה מדבר עליו?

תודה

אתה חושב שמדובר בכך שהוא פשוט אוכל יותר ממה שהוא חושב שהוא אוכל?
כן. בנוסף לכך כמו שלירון אמר, מס' הקלוריות שהספיקו לו לרדת במשקל ב-100 ק"ג, יכולות להיות המאזן הנייטרלי שלו ב-75 ק"ג. הפיתרון, לקצץ בכמות הקלוריות.

ייתכן שהוא פשוט ״מרוויח״ שריר בקצב דומה ל״איבוד שומן״ במסגרת ה״מתאמן המתחיל״ הזה שאתה מדבר עליו?
פחות או יותר. יכול להיות שמדובר פה גם באפקט פסיכולוגי שגורם לו לראות את השינוי ההתחלתי שהוא קיבל בתור "מתאמן מתחיל" בצורה הרבה יותר משמעותית.

למה לא? נשמע לי דווקא הגיוני, כי שריר עשוי מחלבונים ומבחינת אנרגיה יש פחות אנרגיה בהם מאשר שומן, כלומר הוא יכול להיות על מאזן קלורי שלילי לשרוף חצי קילו שומן ולבנות חצי קילו שריר כי השומן הוא בעל ערך קלורי גבוה יותר, למה שלא יהיה אפשרי? זה גם יסביר למה מהרגע שהוא התחיל לעבוד בחד"כ הוא פתאום נתקע ואפילו עלה במשקל, כמובן שהוא שורף פחות קלוריות כי ירד במשקל אבל הוא אומר שהשינוי הדרסטי הזה קרה בדיוק במקביל לתחילת אימוני כוח.

נערך לאחרונה:
למה לא? נשמע לי דווקא הגיוני, כי שריר עשוי מחלבונים ומבחינת אנרגיה יש פחות אנרגיה בהם מאשר שומן, כלומר הוא יכול להיות על מאזן קלורי שלילי לשרוף חצי קילו שומן ולבנות חצי קילו שריר כי השומן הוא בעל ערך קלורי גבוה יותר, למה שלא יהיה אפשרי? זה גם יסביר למה מהרגע שהוא התחיל לעבוד בחד"כ הוא פתאום נתקע ואפילו עלה במשקל, כמובן שהוא שורף פחות קלוריות כי ירד במשקל אבל הוא אומר שהשינוי הדרסטי הזה קרה בדיוק במקביל לתחילת אימוני כוח.
כי לעלות חצי קילו שריר בשבוע/שבועיים זה לא ריאלי בשום צורה
שריר לוקח זמן לעלות

כי לעלות חצי קילו שריר בשבוע/שבועיים זה לא ריאלי בשום צורה
שריר לוקח זמן לעלות
מי אמר שבוע? בכל מקרה נשמע מאוד סביר שאפשר לעלות או להישאר במשקל על מאזן שלילי במיוחד במקרה הזה שהוא אף פעם לא התאמן לפני וירד המון במשקל וייתכן מאוד שגם שריר

מצב כזה הוא בלתי אפשרי. ברגע שתצליח להפריך את נכונותם של חוקי התרמודינמיקה וחוק שימור המסה תחזור אלינו ותקבל תהילה עולמית כנראה ביחד עם פרס נובל יוקרתי.

מצב כזה הוא בלתי אפשרי. ברגע שתצליח להפריך את נכונותם של חוקי התרמודינמיקה וחוק שימור המסה תחזור אלינו ותקבל תהילה עולמית כנראה ביחד עם פרס נובל יוקרתי.
מדוע בלתי אפשרי? ואיך בדיוק מה שאמרתי סותר את חוקי התרודנמיקה, נסה אותי, למדתי קצת פיזיקה באונברסיטה, גם אין קשר בין זה וחוק שימור המסה,אמרתי דברים דיי פשוטים שאתה יכול להתייחס אליהם באופן ספציפי ולהגיד למה אתה חושב שלא ייתכן שהם ככה במקום לזרוק לי מושגים בפיזיקה.

נערך לאחרונה:
אם הוא נשאר באותו משקל זה בשום אופן לא מאזן קלורי שלילי.

בלתי אפשרי לאורך זמן של יותר משבועות בודדים לצבור מסת שריר תוך כדי ירידה במסת השומן. חבר שלך טוען שזה כבר כמה חודשים.

מצד שני, זו תהיה הוכחה נגדית נהדרת אם יש לו תיעוד רציף של תמונות שלו באותה שעה ועם אותה תאורה במהלך התהליך הזה. כך נוכל לראות האם הוא באמת עולה בשריר תוך כדי ירידה בשומן ושלא מדובר בסתם הערכה עצמית מופרזת.

אני *לא יורד במשקל* על אף המאזן הקלורי השלילי

במקום זאת אני נשאר בדיוק על אותו משקל ואפילו עולה קצת

בחיאת, מספיק עם השטויות האלה, הבן אדם מבולבל וזהו.
לא צריך להיות פרופסור כדי להבין שבגירעון קלורי יורדים במשקל, ולא *עולים* במשקל. (ציטוט: "במאזן קלורי שלילי ועולה במשקל")
המסקנה המתבקשת: בן אדם, אתה לא בגירעון וגם לא תופעה קלינית.
בסדר? מיצינו?
זה בקשר למשקל.

בקשר לעליה במסת השריר -
כן, יכול להיות מצב של ירידה במסת השומן תוך כדי עליה במסת השריר, זה כנראה מפני שהוא מתאמן מתחיל.

אם הוא נשאר באותו משקל זה בשום אופן לא מאזן קלורי שלילי.

בלתי אפשרי לאורך זמן של יותר משבועות בודדים לצבור מסת שריר תוך כדי ירידה במסת השומן. חבר שלך טוען שזה כבר כמה חודשים.

מצד שני, זו תהיה הוכחה נגדית נהדרת אם יש לו תיעוד רציף של תמונות שלו באותה שעה ועם אותה תאורה במהלך התהליך הזה. כך נוכל לראות האם הוא באמת עולה בשריר תוך כדי ירידה בשומן ושלא מדובר בסתם הערכה עצמית מופרזת.
למעשה כל אדם שנשאר באותו משקל ועולה במסת שריר תוך כדי ירידה בשומן הוא במאזן שלילי, מיועד גם לחבר מתגובה מעל, לא מובנת לי הדוגמה הזאת שמאזן שלילי גורר ירידה במשקל, כן זה כנראה המצב בדרך כלל אבל משמעות מאזן שלילי זה נטו כמה קלוריות הלכו לעומת כמה נכנסו, יצא לי לראות כמה מחקרים על recomp לאורך תקופות אז כן, בהחלט אפשרי במקרים מסוימים להיות על שלילי ולהישאר במשקל.
אני שנייה עוזב את המקרה של פותח האשכול לצורך דיון גדול יותר על הסוגייה הזאת באופן איכותי.
לפי הנתונים שהבאת בתגובה מעל ירדת 100 גרם שומן עלית 100 גרם שריר? ברכותי נשארת באותו משקל למרות גירעון של 520 קלוריות סך הכול.

למעשה כל אדם שנשאר באותו משקל ועולה במסת שריר תוך כדי ירידה בשומן הוא במאזן שלילי, מיועד גם לחבר מתגובה מעל, לא מובנת לי הדוגמה הזאת שמאזן שלילי גורר ירידה במשקל, כן זה כנראה המצב בדרך כלל אבל משמעות מאזן שלילי זה נטו כמה קלוריות הלכו לעומת כמה נכנסו, יצא לי לראות כמה מחקרים על recomp לאורך תקופות אז כן, בהחלט אפשרי במקרים מסוימים להיות על שלילי ולהישאר במשקל.
אני שנייה עוזב את המקרה של פותח האשכול לצורך דיון גדול יותר על הסוגייה הזאת באופן איכותי.
לפי הנתונים שהבאת בתגובה מעל ירדת 100 גרם שומן עלית 100 גרם שריר? ברכותי נשארת באותו משקל למרות גירעון של 520 קלוריות סך הכול.

עלייה במסה = עלייה במשקל.
עלייה במשקל = לא תתרחש בגירעון קלורי.

לגבי חיטוב ובניית שריר

מצד שני, אני לא רואה כל כך בעיה בזה שחבר שלך מאמין שהוא שהוא עולה במסת השריר תוך כדי ירידה בשומן. להיפך, אם זה מה שנותן לו את המוטיבציה להמשיך באימונים ולהתקדם, שיאמין שהוא רוני קולמן מצידי.

עלייה במסה = עלייה במשקל.
עלייה במשקל = לא תתרחש בגירעון קלורי.
שוב, זה dogma, אין פה שום הסבר מעבר ל "ככה זה", אני הייתי יכול להבין אם הייתם אומרים שזה לא סביר או לא המקרה בדרך כלל ואומרים שזה מבחן התוצאה מהספרות אבל בחיאת רבאק זה מדע שזה ייתכן אלא אם כן אני מפספס משהו ואם זה לא אז תראו,תדגימו,תסבירו באופן מדעי משהו יותר רציני מ"ככה זה"
לגבי חיטוב ובניית שריר

מצד שני, אני לא רואה כל כך בעיה בזה שחבר שלך מאמין שהוא שהוא עולה במסת השריר תוך כדי ירידה בשומן. להיפך, אם זה מה שנותן לו את המוטיבציה להמשיך באימונים ולהתקדם, שיאמין שהוא רוני קולמן מצידי.
A high protein diet (3.4 g/kg/d) combined with a heavy resistance training program improves body composition in healthy trained men and women – a follow-up investigation
מחקר נחמד על תזונה עם הרבה חלבוןו recomposition של הגוף בקרב מתאמנים עם נסיון, הזכרת פיזיקה. מקודם נכון? כלל האנרגיה בגוף שלהם בסוף קטן מההתחלה ולמרות זאת הם באותו משקל הקבוצה עם החלבון הגבוה. איך? גירעון קלורי, יצא יותר מאשר נכנס.
גם הקבוצה של החלבון הפחות גבוה(שגם הוא דיי גבוה) עלו במסת שריר וירדו-נשארו בשומן.
כל הטענה של האיפשר לעלות או להישאר במשקל על שלילי ב100% מהמקרים הייתה תופסת אם ורק אם הערך הקלורי של כל מה שהגוף מורכב ממנו היה זהה.

נערך לאחרונה:
שוב, זה dogma, אין פה שום הסבר מעבר ל "ככה זה", אני הייתי יכול להבין אם הייתם אומרים שזה לא סביר או לא המקרה בדרך כלל ואומרים שזה מבחן התוצאה מהספרות אבל בחיאת רבאק זה מדע שזה ייתכן אלא אם כן אני מפספס משהו ואם זה לא אז תראו,תדגימו,תסבירו באופן מדעי משהו יותר רציני מ"ככה זה"

מה לא מספיק מובן לך שכשעולים במשקל לא נמצאים בגירעון קלורי?
נראה לי שאתה זה החבר המבולבל...

עולה בי כמה מחשבות כשאני קורא את הפוסט.

קודם כל, יש מצב שהוא צבר הרבה נוזלים כי זה ההתחלה שלו עם אימונים בסגנון. אפשר להפסיק להתאמן שבוע ולראות אם הנוזלים יורדים בחזרה.

דבר שני דיאטה לאורך הרבה זמן יכול לגרום לניטרלי להיות נמוך מדי. אני ממליץ לאנשים לחזור ולעלות קלוריות כל כמה שבועות של חיטוב לפני שממשיכים.

פגשתי הרבה מתאמנים שחושבים שהם אוכלים 1800 קלוריות, ולא. אבל יש מצב שחבר שלך באמת כן מקפיד.

אני ממליץ להפסיק לחשוב על חיטוב לשבועיים עד חודש ולהוסיף קלורית ולשמור על ניטרלי, ואז שיחזור למינוס קלורי שוב.

או להוסיף קצת אירובי תוך כדי הוספת קלוריות, זה גם יכול להוריד נוזלים אני חושב, וגם יכניס אותו למינוס קלורי עם יותר קלוריות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית