הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אני מפתח שריר ומוריד שומן?

• פותח/ת השרשור orel53
  • פורסם בתאריך

orel53

משתמש מתחיל
8
1
נק' מוניטין:
1
8
1
מפרסם בשביל חבר, תודה לכול העוזרים

היי,
אני 185 על משקל 78 קילו

הסיפור שלי כזה
לפני שנה שקלתי 100 קילו, עשיתי דיאטה השנה הזו ללא אימוני כוח כמעט וירדתי עד ל75

עכשיו התחלתי לפני 4 חודשים אימוני כוח fbw אבל *במאזן קלורי שלילי* - אינני מעוניין לפתח מסה או שריר, רק להוריד אחוזי שומן עד ל12-13 לצורך בריאות וזהו

אממה
מהרגע שהתחלתי להתאמן כוח, אני *לא יורד במשקל* על אף המאזן הקלורי השלילי!!!
במקום זאת אני נשאר בדיוק על אותו משקל ואפילו עולה קצת- ושם לב במראה שאני ניהיה טיפה שרירי יותר משבוע לשבוע

האם יתכן שאני מפתח שריר תוך כדי הורדת השומן?? למרות המאזן השלילי (לפי מה שלמדתי פה בפורום זה כמעט בלתי אפשרי)

אני כבר 4 חודשים תקוע על 75 קילו במאזן קלורי שלילי של 500-1000 קלוריות ביום
ואני גם *מתחזק* כמעט מאימון לאימון בצורה מושלמת

תודה

נערך לאחרונה:
עולה בי כמה מחשבות כשאני קורא את הפוסט.

קודם כל, יש מצב שהוא צבר הרבה נוזלים כי זה ההתחלה שלו עם אימונים בסגנון. אפשר להפסיק להתאמן שבוע ולראות אם הנוזלים יורדים בחזרה.

דבר שני דיאטה לאורך הרבה זמן יכול לגרום לניטרלי להיות נמוך מדי. אני ממליץ לאנשים לחזור ולעלות קלוריות כל כמה שבועות של חיטוב לפני שממשיכים.

פגשתי הרבה מתאמנים שחושבים שהם אוכלים 1800 קלוריות, ולא. אבל יש מצב שחבר שלך באמת כן מקפיד.

אני ממליץ להפסיק לחשוב על חיטוב לשבועיים עד חודש ולהוסיף קלורית ולשמור על ניטרלי, ואז שיחזור למינוס קלורי שוב.

או להוסיף קצת אירובי תוך כדי הוספת קלוריות, זה גם יכול להוריד נוזלים אני חושב, וגם יכניס אותו למינוס קלורי עם יותר קלוריות.
את האמת הנוזלים יכול להיות חלק לא קטן מהמשקל , הייתי מתאמן לסירוגין לא הכי רציני שיש ותמיד שחוזר למרות שינויים מזעריים בתזונה עולה לא מעט במשקל בשבוע שבועיים הראשונים

את האמת הנוזלים יכול להיות חלק לא קטן מהמשקל , הייתי מתאמן לסירוגין לא הכי רציני שיש ותמיד שחוזר למרות שינויים מזעריים בתזונה עולה לא מעט במשקל בשבוע שבועיים הראשונים
אני שקלתי ביום שלישי האחרון 90 ק"ג כשהמשקל שלי כל יום 88.
אני מאמין שפשוט לא הלכתי מספיק לשירותים אותו יום. גם נוזלים וגם אוכל במערכת העיכול. זה עושה הבדל גדול.

A high protein diet (3.4 g/kg/d) combined with a heavy resistance training program improves body composition in healthy trained men and women – a follow-up investigation
מחקר נחמד על תזונה עם הרבה חלבוןו recomposition של הגוף בקרב מתאמנים עם נסיון, הזכרת פיזיקה. מקודם נכון? כלל האנרגיה בגוף שלהם בסוף קטן מההתחלה ולמרות זאת הם באותו משקל הקבוצה עם החלבון הגבוה. איך? גירעון קלורי, יצא יותר מאשר נכנס.
גם הקבוצה של החלבון הפחות גבוה(שגם הוא דיי גבוה) עלו במסת שריר וירדו-נשארו בשומן.
כל הטענה של האיפשר לעלות או להישאר במשקל על שלילי ב100% מהמקרים הייתה תופסת אם ורק אם הערך הקלורי של כל מה שהגוף מורכב ממנו היה זהה.
כלל לחיים: אל תביא מחקר שאתה לא יודע לקרוא אותו.

ראשית, מדובר בצריכת חלבון גבוהה מאוד. חבר שלך מגיע לכמויות החלבון הללו באופן יומיומי? מסופקני.
שנית, המחקר מבוסס על דיווח עצמי, שמועד לפורענות. כבר באחת מהפסקאות הראשונות הם מדברים על כך שהם יודעים שחלק מהמשתתפים צרכו הרבה יותר אנרגיה ממה שהיו צריכים, ויותר חלבון, כך שכנראה הם היו גם בעודף קלורי שהשפיע על התוצאות.
בנוסף לכך, לא השוו בין קבוצות של מתאמנים ברמה זהה, אלא קבוצה אחת הייתה מנוסה יותר מהקבוצה השנייה (שהורכבה ממתאמנים מתחילים לחלוטין), מה שהקשה עליה לצבור מסת שריר וגרם לפערים בתוצאות. זה פאק די משמעותי.
העלייה שנמדדה היא עלייה במסה הרזה, לא מסת שריר. מסה רזה זה גם נוזלים. במהלך המחקר עצמו החוקרים אף העלו השערה שהעלייה במסה הרזה נבעה מעליית נוזלים בשל מתן גירוי אימונים שונה ממה שכל אחד מהנבדקים השתמש בעבר.
הם אפילו הראו שעצם הצריכה של הכמויות המופרזות של החלבון (יותר מ-4 גרם לק"ג כל יום) לא השפיעה כלל על הרכב הגוף (עלייה במסה הרזה) אם האימון לא השתנה.

צריך עוד סיבות ללמה המחקר לא נותן ביסוס למה שאתה טוען? כי בהחלט יש עוד.

כלל לחיים: אל תביא מחקר שאתה לא יודע לקרוא אותו.

ראשית, מדובר בצריכת חלבון גבוהה מאוד. חבר שלך מגיע לכמויות החלבון הללו באופן יומיומי? מסופקני.
שנית, המחקר מבוסס על דיווח עצמי, שמועד לפורענות. כבר באחת מהפסקאות הראשונות הם מדברים על כך שהם יודעים שחלק מהמשתתפים צרכו הרבה יותר אנרגיה ממה שהיו צריכים, ויותר חלבון, כך שכנראה הם היו גם בעודף קלורי שהשפיע על התוצאות.
בנוסף לכך, לא השוו בין קבוצות של מתאמנים ברמה זהה, אלא קבוצה אחת הייתה מנוסה יותר מהקבוצה השנייה (שהורכבה ממתאמנים מתחילים לחלוטין), מה שהקשה עליה לצבור מסת שריר וגרם לפערים בתוצאות. זה פאק די משמעותי.
העלייה שנמדדה היא עלייה במסה הרזה, לא מסת שריר. מסה רזה זה גם נוזלים. במהלך המחקר עצמו החוקרים אף העלו השערה שהעלייה במסה הרזה נבעה מעליית נוזלים בשל מתן גירוי אימונים שונה ממה שכל אחד מהנבדקים השתמש בעבר.
הם אפילו הראו שעצם הצריכה של הכמויות המופרזות של החלבון (יותר מ-4 גרם לק"ג כל יום) לא השפיעה כלל על הרכב הגוף (עלייה במסה הרזה) אם האימון לא השתנה.

צריך עוד סיבות ללמה המחקר לא נותן ביסוס למה שאתה טוען? כי בהחלט יש עוד.
אכן צריכת חלבון גבוהה מאוד ציינתי שגם הקבוצה
של החלבון ה"נורמלי" גבוהה.
לא הבאתי את המחקר לצורך השוואה בין הקבוצות ואני זה לא פותח הפוסט, וכרגע גם לא דן בחבר שלו אלא באופן כללי על האם האפשר להישאר או לעלות במשקל על מאזן שלילי.
הבאתי את המחקר בשביל ה recomp שהתקיים אצלם, ירדו בשומן ולא ירדו במשקל.

שאלה לי אלייך, אתה מסכים שאפשרי להישאר על משקל גוף מסוים במקרים מסוימים ותחת תנאים מסויימים ותזונה מתאימה לעלות במסת שריר ולרדת בשומן?
נלך על מקרים של אנשים שיעלו שריר בקלות יותר.
אם אני חוזר להתאמן אחרי הפסקה מסוימת, אם אני מתאמן מתחיל עם גנטיקה טובה, מתאמן מתחיל עם אחוז שומן גבוה, מתחיל לקחת סטרואידים.
התשובה כן? הצפיפות הקלורית של שומן הכי גבוהה בגוף ככל הידוע לי, איך ניתן לבצע את זה בלי מאזן שלילי? בסופו של דבר הגוף שלהם "איבד קלוריות" כלומר הוציאו יותר קלוריות מאשר הכניסו, מאגרי האנרגיה שלהם נמוכים יותר.
@kotzer אשמח לשמוע מה אתה חושב

נערך לאחרונה:
שאלה לי אלייך, אתה מסכים שאפשרי להישאר על משקל גוף מסוים במקרים מסוימים ותחת תנאים מסויימים ותזונה מתאימה לעלות במסת שריר ולרדת בשומן?
לא לאורך זמן ובצורה שתהיה משמעותית ונראית לעין.
אם תתרחש עלייה כלשהיא של מסת השריר תוך כדי ירידה במסת השומן, זה ככל הנראה יהיה בצורה איטית מאוד וחסרת תועלת.

חיטוב לאחוזי שומן הרצויים ומכאן והלאה עודף קלורי קטן כנראה יעשה את העבודה הרבה יותר טוב ויהיה יותר יעיל.

לא לאורך זמן ובצורה שתהיה משמעותית ונראית לעין.
אם תתרחש עלייה כלשהיא של מסת השריר תוך כדי ירידה במסת השומן, זה ככל הנראה יהיה בצורה איטית מאוד וחסרת תועלת.

חיטוב לאחוזי שומן הרצויים ומכאן והלאה עודף קלורי קטן כנראה יעשה את העבודה הרבה יותר טוב ויהיה יותר יעיל.
ערכתי את התגובה, עזוב כרגע אפקטיביות או לא, אני לא מבין גדול וגם לא מתיימר להיות בשביל לדון באפקטיביות של זה.
מדברים כאן לא על מה יעיל אלא על אם ייתכן

נערך לאחרונה:
ערכתי את התגובה, עזוב כרגע אפקטיביות או לא, אני לא מבין גדול וגם לא מתיימר להיות בשביל לדון באפקטיביות של זה.
מדברים כאן לא על מה יעיל אלא על אם ייתכן

כבר נכתב פה כמה פעמים שזה ייתכן, רק אני שם לב שהנושא כל פעם חוזר על עצמו?

גם אני גדלתי בחינוך של קילוגרם שזה לא קיים, וכל פעם שאני חוזר להתאמן ומנסה להוריד בשומן, אפילו כשאני לוקח קלן זה קורה לי, השרירים שלי גדלים ואחוז השומן שלי יורד לאט )המשקל נשאר זהה).
אני לא אומר שזה עובדה וזה, אני רק אומר שגם לי זה קורה ואפילו זה קצת מתסכל כי אני מעדיף לשרוף שומן ובמקום זה החלק גוף העליון שלי גדל (ומתחזק) בצורה לא סבירה לכמות הקלוריות שאני צורך (ויש לי ניסיון של 6 שנים בפיטנספאל וITFYM)

אתה חושב שמדובר בכך שהוא פשוט אוכל יותר ממה שהוא חושב שהוא אוכל? כי לדבריו הכול מדוד על הגרם (ואני נותן לו קצת קרדיט כי בכול זאת הוא ידע לתזמן מאזן קלורי שלילי במשך שנה ולרדת מ100 קילו ל78)
אני לא הייתי ממהר לתת לו הרבה קרדיט.
מגיע לו קרדיט כמובן על מה שהוא עשה, אבל בירידה מעודף משקל גם עם טעויות יחסית גדולות במדידה אתה יכול להגיע לגרעון קלורי, אבל כשאתה צריך להיות מדוייק יותר, שם טעויות קטנות מצטברות לחוסר ירידה

קודם כל, יש מצב שהוא צבר הרבה נוזלים כי זה ההתחלה שלו עם אימונים בסגנון. אפשר להפסיק להתאמן שבוע ולראות אם הנוזלים יורדים בחזרה.
גם אני חשבתי על זה, אבל אחרי 4 חודשים אתה מצפה שזה יתאזן כבר

בהחלט אפשר, לא התהליך הכי יעיל בעולם, אבל אם נוח לך עם משקל הגוף שלך והמראה שלך ואתה רק מחפש להשתפר עם הזמן, אז זה יעבוד.
העבודה שאתה נותן לא הולכת לאיבוד.
משקל הגוף שלך קשור ישירות לכמות הקלוריות שאתה צורך, כי משקל מסויים דורש כמות מסויימת של קלוריות לתחזק, למרות שמדובר על טווח שקשור להרכב גוף, והבדלים אפילו אצל אותו אדם, אבל הקשר הוא ישיר. הרכב הגוף זה כבר נושא מורכב יותר ותלוי ברמת פעילות, אימוני כוח, וצריכת חלבון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית