הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נבידו בהזרקה עצמית - עצות והכוונה בבקשה

מצב
השרשור נעול

שאנן

משתמש מתחיל
22
2
נק' מוניטין:
2
22
2
אהלן, אני מאובחן טרי בחסר בטסטוסטרון ומטופל על ידי נבידו, אצטרך להתייצב במרפאה כל 10 שבועות לקבלת הזריקות, אמנם זה מספר ממש מועט של פעמים אך בכל זאת זה מהווה מטרד.

שאלותי אליכם מומחי הטסטוסטרון:

א. היכן ניתן לרכוש בארץ את הציוד הנדרש להזרקה (ממה שהבנתי נדרשים מחטים בגודל מסוים, מזרקים, כוהל חיטוי ופד גזה?)? מעדיף חנויות ולא לקנות ברשת (קראתי נושא כאן שצויינו בו אתרים מומלצים).

ב. כיצד אתם ממליצים להזריק (מבחינת מיקום ההזרקה, כנראה להזריק בעכוז עצמאית די בעייתי. וגם האם אתם ממליצים לחלק את הוייל למנות יותר קטנות ובטווחי הזרקה קצרים יותר - שמתי לב בreddit שמאד פעיל בנושא רבים ממליצים לחלוקה שבועית)?
תודה ושתבורכו בטסטוסטרון.

אני למדתי ממפגשי עם רופאים שעדיף לפעמים לשתוק ולא להרחיב מדי (למדתי גם ההפך; אך התחושה הקודמת יותר חזקה -- כנראה אם הייתי מרחיב בזמנו אז לא הייתי מוכתם ברקורד בדיכאון כרוני אלא כבר ישר מזוהה בחסר בטסטו')..אז אני לא יודע אם לעדכן שהטסטו' יצא יוצר גבוהה עתה - כי הטווח שהאנדו רצה שיהיה היה 12 שבועות אך בגלל שבשבוע 5 של הזריקה הראשונה היה קרוב לטסטו' הטבעי הוחלט לקצר ל10.
תשאל...זה חשוב לדעת.
רופא טוב משתף...מסביר ופועל בשקיפות מול הפציינט.
תכלס..גם לי לא ברור העניין עם הטסט הגבוה יותר בסוף השבוע ה9 מאשר בשבוע ה5... אין לי הסבר לזה..

לגבי הנבידו
למיטב ידיעתי מדובר בתרופה חדשה..עד לאחרונה היו מטפלים בtrt עם טסטווירון
הבנתי שהנבידו מגיע בזריקה של 4ml /1000mg..
אני מסוקרן איך היה לך כל עניין הזריקה..זה לא פשוט להכניס 4 מיל לשריר 'בתול' ועוד 1gram

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תשאל...זה חשוב לדעת.
רופא טוב משתף...מסביר ופועל בשקיפות מול הפציינט.
תכלס..גם לי לא ברור העניין עם הטסט הגבוה יותר בסוף השבוע ה9 מאשר בשבוע ה5... אין לי הסבר לזה..

לגבי הנבידו
למיטב ידיעתי מדובר בתרופה חדשה..עד לאחרונה היו מטפלים בtrt עם טסטווירון
הבנתי שהנבידו מגיע בזריקה של 4ml /1000mg..
אני מסוקרן איך היה לך כל עניין הזריקה..זה לא פשוט להכניס 4 מיל לשריר 'בתול' ועוד 1gram

האמת, לא הרגשתי תחושה בעייתית, ה4 מ"ל מרגיש זניח..רק שהוא מוזרק בערך יותר מדקה אז זה לשכב על מיטת חדר האחיות ולחפש נושא קצר לשיחה עם האח/ות.
אני ממש מתלבט עם עצמי אם כן לדבר עם האנדו או לא כי יש סיכוי שטווח מתן הטסטו' יוחזר מ10 ל12 ואני מעדיף שיהיה כמה שיותר גבוה :/

האמת, לא הרגשתי תחושה בעייתית, ה4 מ"ל מרגיש זניח..רק שהוא מוזרק בערך יותר מדקה אז זה לשכב על מיטת חדר האחיות ולחפש נושא קצר לשיחה עם האח/ות.
אני ממש מתלבט עם עצמי אם כן לדבר עם האנדו או לא כי יש סיכוי שטווח מתן הטסטו' יוחזר מ10 ל12 ואני מעדיף שיהיה כמה שיותר גבוה :/
למה אתה מעדיף גבוה?
להגיע לטסט גבוהה זו לא בעיה..החכמה היא להביא אותך לטסט מאוזן בטיפול בריא שיביא לשיפור איכות החיים שלך בלי לגרום נזק.
אם חשבת שתהיה רוני קולמן מtrt טעית!

אה בגלל זה לא נותנים לך הביתה ..
זה זריקה בעייתית ..
אין לך מה להשתגע יותר מידי עם הטסט שמצאת לעצמך בשבוע ה9 .. זה בסדר

• פותח/ת השרשור
למה אתה מעדיף גבוה?
להגיע לטסט גבוהה זו לא בעיה..החכמה היא להביא אותך לטסט מאוזן בטיפול בריא שיביא לשיפור איכות החיים שלך בלי לגרום נזק.
אם חשבת שתהיה רוני קולמן מtrt טעית!

בוחר במאוזן כמובן, לא חלמתי להיות מלך שרירנים - רק זכר נורמאלי. חלום חיי כרגע בכלל לא להזדקק לטסטו' חיצוני. פשוט אני לא יודע כל כך לאיזו תוצאה להאמין לנמוכה של השבוע ה5 או לגבוהה יותר של השבוע ה10 - כי קורות טעויות מעבדה שונות.
אה בגלל זה לא נותנים לך הביתה ..
זה זריקה בעייתית ..
אין לך מה להשתגע יותר מידי עם הטסט שמצאת לעצמך בשבוע ה9 .. זה בסדר

ההבדל במספרים מוזר לי פשוט, כי זה היה אמור להיות ההפך.

בוחר במאוזן כמובן, לא חלמתי להיות מלך שרירנים - רק זכר נורמאלי. חלום חיי כרגע בכלל לא להזדקק לטסטו' חיצוני. פשוט אני לא יודע כל כך לאיזו תוצאה להאמין לנמוכה של השבוע ה5 או לגבוהה יותר של השבוע ה10 - כי קורות טעויות מעבדה שונות.

ההבדל במספרים מוזר לי פשוט, כי זה היה אמור להיות ההפך.
בוא נתעלם לרגע מבדיקות הדם שלך.
איך הרגשת..שבוע ראשון?? שלישי? חמישי? שביעי? שבוע אחרון לפני הזרקה שניה?? (ביחס למה שהיה לפני הזריקה כמובן)

• פותח/ת השרשור
בוא נתעלם לרגע מבדיקות הדם שלך.
איך הרגשת..שבוע ראשון?? שלישי? חמישי? שביעי? שבוע אחרון לפני הזרקה שניה?? (ביחס למה שהיה לפני הזריקה כמובן)

לא מרגיש בהבדלים לעומת השבועות, רק שמאז הזריקה התפקוד המיני שלי השתפר והדיכאון והחרדה החברתית נעלמו - אני שוב יכול להלך בתחושת ביטחון ללא צורך לרצות לחפש לעצמי מקום מסתור חח..

לא מרגיש בהבדלים לעומת השבועות, רק שמאז הזריקה התפקוד המיני שלי השתפר והדיכאון והחרדה החברתית נעלמו - אני שוב יכול להלך בתחושת ביטחון ללא צורך לרצות לחפש לעצמי מקום מסתור חח..
מצויין! מה ציפית? שזה יצמיח לך כנפיים?

• פותח/ת השרשור
מצויין! מה ציפית? שזה יצמיח לך כנפיים?

לא שיצמיח בדיוק אלא יחזיר לי את הכנפיים. כל חיי הייתי דמות מובילה מטבעי ומה שהכה בי הכי קשה זה הנפילה שחשתי בה ונאבקתי בה כל כך הרבה עד שהיא גברה עליי והרחיקה אותי מעצמי, ממימוש הפוטנציאל שלי ומאחרים. עתה אני לאט לאט חוזר למי שהייתי לפני שהגעתי לקו פרשת המים בו הטסטו' נעשה נמוך מספיק כדי להשפיע על אישיותי ותפקודי.
אך יחד עם זאת אני חרד על להיות תלוי בו כל חיי. לא חלומי. לא רוצה לקבל זריקות אלא להיות אני עצמי טבעי כמו קודם.

לא שיצמיח בדיוק אלא יחזיר לי את הכנפיים. כל חיי הייתי דמות מובילה מטבעי ומה שהכה בי הכי קשה זה הנפילה שחשתי בה ונאבקתי בה כל כך הרבה עד שהיא גברה עליי והרחיקה אותי מעצמי, ממימוש הפוטנציאל שלי ומאחרים. עתה אני לאט לאט חוזר למי שהייתי לפני שהגעתי לקו פרשת המים בו הטסטו' נעשה נמוך מספיק כדי להשפיע על אישיותי ותפקודי.
אך יחד עם זאת אני חרד על להיות תלוי בו כל חיי. לא חלומי. לא רוצה לקבל זריקות אלא להיות אני עצמי טבעי כמו קודם.
אתה סתם מגזים..ציירת בהודעה קודם מציאות אחרת.
טיפול trt אמור להביא אותך לנורמה..כמו כל גבר בגילך..לא מעבר לזה.

אני לא אנדוקרינולוג אבל נראה לי שאם האנדו שלך החליט על טיפול כזה בגילך זה אומר שכנראה תצטרך לקחת רוב חייך (שוב..רק על בסיס אינטואיציה..אם חשוב לך לברר את הענין..הכתובת היא אנדוקרינולוג)

גם אם תזדקק לזה רוב חייך..מה הבעיה? פעם ב3 חודשים מקבל זריקה והולך הביתה.
בשלב מסויים גם ילמדו אותך ותוכל לעשות זאת לבד.

• פותח/ת השרשור
הגיע כבר לשוק טרנבידו ?🤩

אני כנראה סתם מגזים כי זו מציאות חיים חדשה. וכמו כל דבר שחדש לך - בייחוד דברים משמעותיים שנוגעים בזהות, אופי החיים וצורות שונות של משברים -- לוקח זמן הסתגלות.

מה זה טרנבידו חחחח? למה אתה חושב שיגיע שלב שילמדו אותי מתישהו ויתירו לי להזריק לעצמי? אגב קבלת התרופה הבית -- היום באמת כבר קיימת בכללית אופציה של הזמנת תרופות וקבלתן לבית ע"י שליח.

נערך לאחרונה:
אני כנראה סתם מגזים כי זו מציאות חיים חדשה. וכמו כל דבר שחדש לך - בייחוד דברים משמעותיים שנוגעים בזהות, אופי החיים וצורות שונות של משברים -- לוקח זמן הסתגלות.

מה זה טרנבידו חחחח? למה אתה חושב שיגיע שלב שילמדו אותי מתישהו ויתירו לי להזריק לעצמי?
ברור..בשלב מסויים האחיות ילמדו אותך.

טרנבידו זו סתם בדיחה פנימית...חח
לא קשור בכלל אליך או לtrt

• פותח/ת השרשור
ברור..בשלב מסויים האחיות ילמדו אותך.

טרנבידו זו סתם בדיחה פנימית...חח
לא קשור בכלל אליך או לtrt

מאד מקווה שכך יהיה גבר (או שיקרה נס רפואי וימציאו תרופה מתאימה שתשקם את יצור הטסטו').
פרקתי פה הרבה מטען. אתם אחלה של פורום -- תודה 😃.

@שאנן
קח בחשבון שמעבר להזרקה כל 10-12 שבועות, אתה צריך להפגש עם אנדרו׳ פעם-פעמיים בשנה ועם רופא המשפחה למעקב / חידוש מרשם וכמובן בדיקות דם.

זאת לא לוגיסטיקה בשמיים, אבל היא גוזלת זמן.

• פותח/ת השרשור
תגידו, יש כאן כאלה שחושבים שג'ל יותר טוב מזריקות?

עד היום לא פגשתי ברשת בכל שיטוטי אף אחד שתומך בג'ל, גם הרופאים ממליצים זריקות. אבל אני תוהה אולי לבקש מרשם לג'ל הזה במקום? ככה אני ארגיש כמו כל "חולה כרוני" אחר שמטופל במחלת קבע בביתו על ידי כדורים או טיפול ביתי עצמי אחר.

נערך לאחרונה:
אתה לא רוצה ג'ל...

ממש לא טוב לעור. נסה למרוח אלכוג'ל על הגוף כל יום ותבין.

גם אחרי שזה מתייבש - משך כמה שעות זה עלול לעבור במגע - וצריך להיזהר עם נשים ובמיוחד ילדים

כל דבר שבאת איתו במגע אחרי שמרחת את זה - מכיל טסט ויכול לעבור למישהו אחר

היתרון של הגל זה בעיקר העובדה שהוא יוצא מהר מהמערכת. זה טוב בעיקר להתחלה - לראות איך אתה מגיב. אם התגובה לא טובה - אפשר להפסיק ותוך כמה ימים הגוף התנקה. אם קיבלת זריקה ואתה מגיב לא טוב לטסט - לא פשוט לנטרל את מה שכבר בפנים.

אם בא לך על הטקס של חולה כרוני - קח את הזריקה ותמרח כל יום על הגוף אלכוג'ל. ייתן לך בדיוק את אותה תוצאה. תאמין לי שדי מהר יימאס לך מזה.

• פותח/ת השרשור
אתה לא רוצה ג'ל...

ממש לא טוב לעור. נסה למרוח אלכוג'ל על הגוף כל יום ותבין.

גם אחרי שזה מתייבש - משך כמה שעות זה עלול לעבור במגע - וצריך להיזהר עם נשים ובמיוחד ילדים

כל דבר שבאת איתו במגע אחרי שמרחת את זה - מכיל טסט ויכול לעבור למישהו אחר

היתרון של הגל זה בעיקר העובדה שהוא יוצא מהר מהמערכת. זה טוב בעיקר להתחלה - לראות איך אתה מגיב. אם התגובה לא טובה - אפשר להפסיק ותוך כמה ימים הגוף התנקה. אם קיבלת זריקה ואתה מגיב לא טוב לטסט - לא פשוט לנטרל את מה שכבר בפנים.

אם בא לך על הטקס של חולה כרוני - קח את הזריקה ותמרח כל יום על הגוף אלכוג'ל. ייתן לך בדיוק את אותה תוצאה. תאמין לי שדי מהר יימאס לך מזה.

אז פשוט להיות גבר ולקבל את העובדה שאני צריך לבקר במרפאה כל 70 יום למשך כל חיי בערך ולהפסיק להתלונן?
אני מהרהר ביני לבין עצמי ופה על הכתוב: תוחלת חיים ממוצעת של גבר בישראל היא 81 ע"פ הלמ"ס אז יש לי עוד כ50 שנה על האדמה הזו = .זריקות
5X50
לא יודע להגיד אם 250 זריקות זה הרבה או מעט.

נערך לאחרונה:
אז פשוט להיות גבר ולקבל את העובדה שאני צריך לבקר במרפאה כל 70 יום למשך כל חיי בערך ולהפסיק להתלונן?
אני מהרהר ביני לבין עצמי ופה על הכתוב: תוחלת חיים ממוצעת של גבר בישראל היא 81 ע"פ הלמ"ס אז יש לי עוד כ50 שנה על האדמה הזו = .זריקות
5X50
לא יודע להגיד אם 250 זריקות זה הרבה או מעט.

מה יש?
אתה לא גוזר ציפורניים פעם בחודש? מתקלח פעם ביום? מתגלח כל בוקר? מסתפר פעם בחודש? זו הצרה שלך בחיים ? זריקה פעם ברבעון?
אתה יכול לקחת ויכול שלא לקחת..לא תמות אם לא תיקח.
רק שאיכות החיים שלך תהיה הרבה פחות טובה...
כשאנדו מציע trt..ההיגיון אומר שהוא איבד את האמון במערכת שלך לספק את העבודה בעצמה..
אם אתה רוצה..בקש לשמוע חוות דעת נוספת מאנדו נוסף כדי שתרגיש בטוח יותר

נערך לאחרונה:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית