הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ירידה מהירה מידי במשקל

Ron.cohen13

משתמש פעיל
892
164
נק' מוניטין:
230
892
164
אני התחלתי חיטוב לפני חודש בערך, הייתה לי ירידה טוב של אחוז משקל גוף והלך טוב
לפני שבוע וחצי נפצעתי פציעה שחדלה אותי מאימונים למשך כל הזמן הזה
יש לי חתך עמוק באמה השמאלית על שטף דם, ככה שאפילו מתח גורם לי לכאב חד ביד, ( קיבלתי טיפול רפואי וכל זה)
עכשיו במהלך השבוע וחצי האלה ירדתי ממש במשקל גוף, כאילו יותר ממה שרציתי, מצד שני אני לא רציתי להוסיף לי יותר מידי קלוריות כי אני לא מתאמן חוץ מהליכות ( בערך 8 קמ ביום)
אני מת לחזור לאימונים אבל מפחד לפגוע לי ביד ומקווה כבר שבוע הבא לחזור לאימונים בהדרגה
מה לעשות? אולי להוסיף עוד קלוריות לתפריט?
ואני גם לא יודע אם ירדתי במשקלי עבודה שזה בכלל מבאס
אני אוכל 1900 קלוריות

בפציעות אני אישית מעדיף לשמור על השגרה +- אולי לאכול קצת לפי הרגשה ולהקפיד על אירובי.
אני מעדיף לא להתעסק בלהוסיף/להוריד 100-200 קלוריות פה ושם. אלא אם הייתי לפני זה עם תפריט מסה "עשיר" ואז כן הייתי מוריד קצת בגלל הירידה בפעילות אבל זה לא המצב אצלך.
קילו לפה או לשם בחודש-חודשיים זה לא מה שיעשה לך את ההבדל הענק בקריירת האימונים.

החלמה מהירה!

אם ירדת יותר ממה שרצית, תעלה קצת חזרה. תשחק עם זה עד שתגיע לכמות הרצויה.
קח בחשבון שיכולה להיות ירידה במים בהתחלה.

• פותח/ת השרשור
בפציעות אני אישית מעדיף לשמור על השגרה +- אולי לאכול קצת לפי הרגשה ולהקפיד על אירובי.
אני מעדיף לא להתעסק בלהוסיף/להוריד 100-200 קלוריות פה ושם. אלא אם הייתי לפני זה עם תפריט מסה "עשיר" ואז כן הייתי מוריד קצת בגלל הירידה בפעילות אבל זה לא המצב אצלך.
קילו לפה או לשם בחודש-חודשיים זה לא מה שיעשה לך את ההבדל הענק בקריירת האימונים.

החלמה מהירה!

אם ירדת יותר ממה שרצית, תעלה קצת חזרה. תשחק עם זה עד שתגיע לכמות הרצויה.
קח בחשבון שיכולה להיות ירידה במים בהתחלה.

ירידת נוזלים בשריר בגלל ההפסקה מאימונים.

אני מנסה לשמור על אירובי מתאים ולא לשרוף שריר שזה הדבר שבעיקר מדאיג אותי

אני אגיד לכם מה הבעיה, שאני לא שוקל הרבה ורציתי קצת גוף נחמד לקיץ להוריד 4 קילו ולחזור למאסה
העיניין שאני ירדתי שתיים בחודש שזה יותר ממה שרציתי, אבל לא רואה מספיק את השינוי בגוף
הגיוני שזה נוזלים, אבל נראה לי לא מספיק תוצאות ולא באלי לרדת הרבה וגם לא באלי להוריד בשריר

מה שאתם בעצם מציעים זה להמשיך ככה?
אני מרגיש אני יורד מהר מידי אבל מצד שני לא רואה מספיק תוצאות בשייפ
מקווה שלא סיבכתי יותר מידי בתשובה

תודה!!

• פותח/ת השרשור
יורד מהר מידי ולא רואה תוצאות בשייפ? מה?
לא הייתי מספיק ברור, מצטער.
אני אסביר את התהליך שעברתי
התחלתי מאסה משישים ואחד קילו ל67
רציתי לעלות עוד אבל אמרתי שאעשה הפסקה קצרה בקיץ של חודשיים שלוש וארד ארבע קילו ואז שוב אעלה בתחילת ספטמבר
חשבתי שעכשיו כבר אראה יותר תוצאות אחרי שירדתי שתי קילו שאני מאמין שרובם נוזלים.
בדיעבד אולי אגיע למשקל שרציתי, ואעשה נטרלי
הבנת את כוונתי?

• פותח/ת השרשור
מצרף תמונה
לא דייקתי מספיק במספרים שהתחלתי
הנה גרף עם כל הנתונים

קבצים מצורפים

• Screenshot_20200623-211836.jpg
    Screenshot_20200623-211836.jpg
    KB 67.9 · צפיות: 56
עלייה איכותית מאוד.
למה אתה מרגיש צורך לחטב?
זה לא ש"התפרעת" במסה הזאת ואתה גם די רזה. היית יכול להמשיך מסה בכיף.
בכל מקרה בגלל הפציעה עכשיו זה לא משנה, אבל נקודה למחשבה.

בגלל הפציעה הייתי ממליץ ללכת על נייטרלי.
לתת לגוף מספיק אנרגיה לשקם את עצמו.
הוא גם ככה מתמודד עם פציעה, אז לתת לו להתמודד גם עם גירעון קלורי?
טיפ נוסף, תצרוך הרבה חלבון. גם עוזר להחלמה וגם עוזר לשמור על מסת השריר כמה שאפשר.

• פותח/ת השרשור
עלייה איכותית מאוד.
למה אתה מרגיש צורך לחטב?
זה לא ש"התפרעת" במסה הזאת ואתה גם די רזה. היית יכול להמשיך מסה בכיף.
בכל מקרה בגלל הפציעה עכשיו זה לא משנה, אבל נקודה למחשבה.

בגלל הפציעה הייתי ממליץ ללכת על נייטרלי.
לתת לגוף מספיק אנרגיה לשקם את עצמו.
הוא גם ככה מתמודד עם פציעה, אז לתת לו להתמודד גם עם גירעון קלורי?
טיפ נוסף, תצרוך הרבה חלבון. גם עוזר להחלמה וגם עוזר לשמור על מסת השריר כמה שאפשר.

תודה רבה, אני הרגשתי מנופח מידי ובסופו של דבר אני מתאמן גם בשביל הכיף בנראות. ויתרתי על קוביות ממש בבטן ויותר רציתי לגדול
אני גם מטר 65 ככה שאני לא נראה רזה מידי.
אבל אמרתי אגיע לקיץ חודשיים ככה בכיף..
בפציעה אני מנסה לאכול כמו שצריך, פשוט אני בצבא ויום שלי מגיע לעשר קמ ואפילו יותר, ומצד שני כמויות השמן שיש פה באוכל הם גדולות או שפה ושם אוכלים קצת חטיפים, אז אני מנסה לשמור על איזון
מה אתה מציע לעשות? לעלות בקלוריות קצת?

ובנוגע לצריכה חלבון אני באמת מנסה, אבל בגלל הלוז שלי יש לי שתי ארוחות גדולות במהלך היום ואחת קטנה יוצא לי לאכול בערך חצי קילו חזה עוף/ פרגיות/ לפעמיים גם שניצל ביום
אני מאמין שאני מגיע לפי שתיים וחצי שלוש משקל גוף ביום

לא קריטי לכאן או לכאן כל עוד לא תעשה משהו דרסטי עם האוכל. פציעות קורות, מה לעשות. אם יש לך אפשרות להתאמן מסביב לפציעה, שווה לנסות. יש פתרונות יצירתיים להרבה מצבים.

• פותח/ת השרשור
לא קריטי לכאן או לכאן כל עוד לא תעשה משהו דרסטי עם האוכל. פציעות קורות, מה לעשות. אם יש לך אפשרות להתאמן מסביב לפציעה, שווה לנסות. יש פתרונות יצירתיים להרבה מצבים.
הבנתי תודה רבה קודם כל
דבר שני הפציעה שלי היא נשיכה של כלב, חדר עם השן לתוך עור באמה שמאל
יש שטף דם ונפיחות קלה
אין פגיעה עיצבית או שבר והאורטופד אמר שהכל טוב
כואב לי בעיקר כשאני נגיד עוד מתח יש לי כאב חד
אם יש רעיונות מה אפשר לעשות עד שזה יעבור אני אשמח
אני ממש רוצה לחזור להתאמן, אבל לא רוצה להחמיר את המצב

הבנתי תודה רבה קודם כל
דבר שני הפציעה שלי היא נשיכה של כלב, חדר עם השן לתוך עור באמה שמאל
יש שטף דם ונפיחות קלה
אין פגיעה עיצבית או שבר והאורטופד אמר שהכל טוב
כואב לי בעיקר כשאני נגיד עוד מתח יש לי כאב חד
אם יש רעיונות מה אפשר לעשות עד שזה יעבור אני אשמח
אני ממש רוצה לחזור להתאמן, אבל לא רוצה להחמיר את המצב
פלג גוף תחתון?

• פותח/ת השרשור
פלג גוף תחתון?
בשמחה, אבל חוץ מסקוואט?
אני לא יכול להחזיק אפילו דדליפט כבד עם שתי ידיים כי אז זה גורם לכאבים ביד שמאל
אם אעשה עם יד אחת? עדיף?
וסקוואט, לחיצת רגליים.. אם יש עוד רעיונות לתרגילים אני ממש אשמח
אולי אעשה עם משקלים ממש נמוכים, אבל זה יעיל?

בשמחה, אבל חוץ מסקוואט?
אני לא יכול להחזיק אפילו דדליפט כבד עם שתי ידיים כי אז זה גורם לכאבים ביד שמאל
אם אעשה עם יד אחת? עדיף?
וסקוואט, לחיצת רגליים.. אם יש עוד רעיונות לתרגילים אני ממש אשמח
אולי אעשה עם משקלים ממש נמוכים, אבל זה יעיל?
לכאורה עדיף מכלום.
אולי זה זמן להיעזר במכונות אם נגיש לך - כפיפת ברכיים, הרחקות וכו.
אולי גוד מורנינג כתחליף זמני לדדליפט?

בנוסף אם זוכרת נכון, יש ראיות שעבודה יונילטרלית על צד מסויים משפיעה גם על הצד השני (קראתי את זה אצל ברט קונטררס. מעניין למצוא ולקרוא המחקרים עצמם). שווה אולי לתת לזה צ'אנס ולתרגל לצורך העניין חתירות, לחיצות והרחקות בדאמבל, רק לצד הבריא, כאשר אם אתה יכול לקחת משקל קל ביד הפצועה, תעשה מה שיכול בלי לפגוע ביד, עבור הצד השני, ואם לא אז להסתפק בצד אחד.
תלוי כמובן בזמן ההחלמה, וגם בעד כמה הדבר הזה יוכיח עצמו כנכון עבורך, אבל קשה לי להאמין שתקופה קצרה כזו (אם תרצה לנסות) תפתח אצלך דיספרופורציה או פערי כוח שלא ניתן יהיה לגשר עליהם מהר מאוד כשתחלים.

• פותח/ת השרשור
לכאורה עדיף מכלום.
אולי זה זמן להיעזר במכונות אם נגיש לך - כפיפת ברכיים, הרחקות וכו.
אולי גוד מורנינג כתחליף זמני לדדליפט?

בנוסף אם זוכרת נכון, יש ראיות שעבודה יונילטרלית על צד מסויים משפיעה גם על הצד השני (קראתי את זה אצל ברט קונטררס. מעניין למצוא ולקרוא המחקרים עצמם). שווה אולי לתת לזה צ'אנס ולתרגל לצורך העניין חתירות, לחיצות והרחקות בדאמבל, רק לצד הבריא, כאשר אם אתה יכול לקחת משקל קל ביד הפצועה, תעשה מה שיכול בלי לפגוע ביד, עבור הצד השני, ואם לא אז להסתפק בצד אחד.
תלוי כמובן בזמן ההחלמה, וגם בעד כמה הדבר הזה יוכיח עצמו כנכון עבורך, אבל קשה לי להאמין שתקופה קצרה כזו (אם תרצה לנסות) תפתח אצלך דיספרופורציה או פערי כוח שלא ניתן יהיה לגשר עליהם מהר מאוד כשתחלים.

רעיון טוב הגוד מורנינג, מכונות פחות מתאפשרות לי בשבוע הקרוב.
מה זה עבודה יונילטרלית? למרות שהבנתי מההקשר שהכוונה עבודה בצד אחד תשפיע גם על השני, נכון?
שווה לנסות אבל איך אעשה מקבילים / מתח ביד אחת?
או דאמבלים שווה לנסות.. מקווה שתוך שבוע זה יעבור

תודה!!!

מה זה עבודה יונילטרלית? למרות שהבנתי מההקשר שהכוונה עבודה בצד אחד תשפיע גם על השני, נכון?
שווה לנסות אבל איך אעשה מקבילים / מתח ביד אחת?
עבודה יונילטרלית - עבודה על כל צד בנפרד, לעומת בילטרלית - שני הצדדים בו"ז. למשל: בולגריאן ספליט סקוואט לעומת סקוואט, לחיצת כתף בדמבל כתף כתף לעומת אוברהד פרס.
מתח ביד אחת באמת דורש הרבה כוח וזה גם לא כזה יציב (אפשרי עם זאת), ומקבילים אכן נשמע הזוי משהו, אבל אני כיוונתי יותר לעבודה עם דאמבלים כאמור, יד יד בהתאם ליכולת של כל יד עד כדי מנוחה מוחלטת ליד הפצועה (אתה יודע מה מתאים).

שבוע זה מעט מאוד זמן בתכלס אם יש לך סבלנות לחכות עם אימון פלג"ע עוד קצת. ואם לא, יש לא מעט דברים שתוכל לעשות.

אגב בקשר לרגליים, אם תרצה בכל אופן להתמקד בהן בזמן הזה - אם יש לך גומיה חזקה, אפשר לבצע כפיפות ופשיטות ברכיים, הרחקות וקירובים בצורות שונות. רק שים לב שעיקר העומס מופיע במתיחה של הגומייה, אז לנהל את זה נכון (פאוז, טמפו, דברים כאלו כדי למצות את ההתנגדות שגומייה יכולה לתת). אה, והיפטראסט במוט, reverse hypers ללא משקל, כפיפות ברכיים נורדיות (שטן של תרגיל). קיצור יש לא מעט 😁

• פותח/ת השרשור
עבודה יונילטרלית - עבודה על כל צד בנפרד, לעומת בילטרלית - שני הצדדים בו"ז. למשל: בולגריאן ספליט סקוואט לעומת סקוואט, לחיצת כתף בדמבל כתף כתף לעומת אוברהד פרס.
מתח ביד אחת באמת דורש הרבה כוח וזה גם לא כזה יציב (אפשרי עם זאת), ומקבילים אכן נשמע הזוי משהו, אבל אני כיוונתי יותר לעבודה עם דאמבלים כאמור, יד יד בהתאם ליכולת של כל יד עד כדי מנוחה מוחלטת ליד הפצועה (אתה יודע מה מתאים).

שבוע זה מעט מאוד זמן בתכלס אם יש לך סבלנות לחכות עם אימון פלג"ע עוד קצת. ואם לא, יש לא מעט דברים שתוכל לעשות.

אגב בקשר לרגליים, אם תרצה בכל אופן להתמקד בהן בזמן הזה - אם יש לך גומיה חזקה, אפשר לבצע כפיפות ופשיטות ברכיים, הרחקות וקירובים בצורות שונות. רק שים לב שעיקר העומס מופיע במתיחה של הגומייה, אז לנהל את זה נכון (פאוז, טמפו, דברים כאלו כדי למצות את ההתנגדות שגומייה יכולה לתת). אה, והיפטראסט במוט, reverse hypers ללא משקל, כפיפות ברכיים נורדיות (שטן של תרגיל). קיצור יש לא מעט 😁

אלופה, תודה רבה לך!
אני אבל לא יודע כמה משקל אוכל לשים על יד שמאל. עם זאת גם ההבדלים יהיו גדולים, אני לא יודע אם זה יקח שבוע האמת אבל אני רוצה להאמין שכן.
מה אעשה למשל בבנצ'? משקולת כבדה מצד אחד ומצד שני משקולת של חמש קילו? חח נשמע מצחיק קצת

ואני ממש מתלבט אם לחכות אולי עוד שבוע ואז לחזור עם כל הגוף, או להתחיל חלקים. ואם לחזור כל הגוף באיזה עומס, כי אני ממש לא רוצה שהחיטוב ישרוף לי מלא שריר ( כן אני חופר על זה אני יודע, אבל גם ככה לוקח לי מלא זמן לעלות שריר)

או להתחיל חלקים
למה לא בעצם?
לפחות מה שאתה כן יכול לעשות, גם אם מוותר על כל מה שמערב את הידיים יותר מדי.

הסעיף הזה -
יש ראיות שעבודה יונילטרלית על צד מסויים משפיעה גם על הצד השני (קראתי את זה אצל ברט קונטררס. מעניין למצוא ולקרוא המחקרים עצמם). שווה אולי לתת לזה צ'אנס
- אולי שייך יותר בפציעות ארוכות, עם זאת שאם בא לך לנסות, נזק כנראה שזה לא יעשה, ואולי גם יועיל.
באופן אישי הייתי כנראה נותנת ליד הפצועה עוד מנוחה מוחלטת של כמה ימים לפחות. עדיף לחזור מאוחר מדי מאשר מוקדם מדי.

(אגב, לגבי לחיצת החזה - בדיוק כך, אבל יד יד בנפרד, כן? ועדיין זה קצת מוזר חח)

הלוואי ותחלים מהר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית