הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אדם בכושר שורף פחות קלוריות?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אם אני לא בכושר ואחרי ריצת 2000 אני חצי מת, במידה ואני אתחיל לרוץ ואהיה בכושר אם אני אשקול אותו דבר אבל הריצת 2000 הזאת תהיה לי קלילה ואני לא אתאמץ, האם אני אשרוף פחות קלוריות?

שאלה מעניינת. עוקבת.

אני רק יודעת שכשהגוף מתרגל לפעולה מסויימת הוא מתעל את עצמו כדי לחסוך באנרגיה.
אבל אולי זה מיתוס....
נשאיר לכרישים הגדולים להכריע 😃

ככל שהכושר משתפר עבור אותה רמת מאמץ תצרוך פחות אנרגיה.
כלומר אדם בכושר טוב בריצת 2000 שלוקחת 10 דקות ישרוף פחות קלוריות בהשוואה למי שבשבילו זה מאמץ מקסימלי.

בשוטף ברמה יומית, ההפרשים די זניחים

כלומר אדם בכושר טוב בריצת 2000 שלוקחת 10 דקות ישרוף פחות קלוריות בהשוואה למי שבשבילו זה מאמץ מקסימלי.

אז כדאי לגוון מדי פעם בסוג האירובי?

הסיבה שאתה אולי תשרוף פחות זה כי אתה תעשה פחות מאמץ \ פחות זמן תחת מאמץ. אם אתה מוודא שזה לא קורה, אין שום בעיה

בהנחה שהרכב הגוף של האדם זהה ההוצאה האנרגתית תהיה זהה בין מאמץ כבד לקל כל עוד נעשתה אותה העבודה.

מה שכן יכול להיות שינוי ביעילות הריצה שלך, ככה שלכל צעד תצרוך פחות אנרגיה.

אבל עקרון יהיה דיי אותו הדבר.

אפשר, אבל לא מדובר על הבדלים ששווין את הטרחה.
גיוון הוא תמיד טוב מהרבה סיבות, אבל אם זה אומר לבחור בין משהו שאת נהנית ממנו למשהו שלא, אז עדיף להישאר על אותו הדבר

כדאי לגוון על מנת לייצר יכולות שונות לגוף. אבל אין צורך מבחינת השפעה על שריפת קלוריות.
כי כאשר הכושר ישתפר ברמת מאמץ נתונה תוכלי לרוץ מהר יותר ולשרוף בהתאמה יותר קלוריות.
אם תשארי תמיד באותה מהירות גם לא יהיה שיפור משמעותי אבל אם כן יהיה שיפור המאמץ ירד
בהנחה שהרכב הגוף של האדם זהה ההוצאה האנרגתית תהיה זהה בין מאמץ כבד לקל כל עוד נעשתה אותה העבודה.

מה שכן יכול להיות שינוי ביעילות הריצה שלך, ככה שלכל צעד תצרוך פחות אנרגיה.

אבל עקרון יהיה דיי אותו הדבר.

זאת תוצאה שלי של בדיקת צריכת חמצן מרבי, אפשר לראות כי בכל עצימות יש שריפת קלוריות שונה בטוטאל וצריכה שונה של קלוריות מבחינת פחמימות/שומן.

החישוב הוא לפי שעה.
אז לדוגמא 5 ק״מ ב 25 תשרוף כמות קלוריות דומה לריצה של 5 ב 30 דקות. אבל פר דקה אתה שורף יותר קלוריות

27AE4BFA-4A0F-43F4-AA25-9BE404F0527F.jpeg

כדאי לגוון על מנת לייצר יכולות שונות לגוף. אבל אין צורך מבחינת השפעה על שריפת קלוריות.
כי כאשר הכושר ישתפר ברמת מאמץ נתונה תוכלי לרוץ מהר יותר ולשרוף בהתאמה יותר קלוריות.
אם תשארי תמיד באותה מהירות גם לא יהיה שיפור משמעותי אבל אם כן יהיה שיפור המאמץ ירד

זאת תוצאה שלי של בדיקת צריכת חמצן מרבי, אפשר לראות כי בכל עצימות יש שריפת קלוריות שונה בטוטאל וצריכה שונה של קלוריות מבחינת פחמימות/שומן.

החישוב הוא לפי שעה.
אז לדוגמא 5 ק״מ ב 25 תשרוף כמות קלוריות דומה לריצה של 5 ב 30 דקות. אבל פר דקה אתה שורף יותר קלוריות

צפה בקובץ המצורף 56252
בדיוק מה שאני אומר, כל עוד העבודה( קמ) זהה הוצאה אנרגתית תהיה בהתאם

• פותח/ת השרשור

אז בעצם אם אני עכשיו רץ 10 ק"מ בקצב של 10 קמ"ש ולוקח לי שעה, אבל אני לא בכושר ואני מסיים את ה10KM חצי מת לעומת אם נאי בכושר ורץ גם כן 10 ק"מ בקצב של 10 קמ"ש אבל כשאני מסיים את הריצה אני פנאן ובקושי מתנשף, אני אשרוף פחות קלוריות? כי כתבתי ש5 ק"מ ב25 דקות ו5 ק"מ ב30 דקות שרפו אותו דבר

אז בעצם אם אני עכשיו רץ 10 ק"מ בקצב של 10 קמ"ש ולוקח לי שעה, אבל אני לא בכושר ואני מסיים את ה10KM חצי מת לעומת אם נאי בכושר ורץ גם כן 10 ק"מ בקצב של 10 קמ"ש אבל כשאני מסיים את הריצה אני פנאן ובקושי מתנשף, אני אשרוף פחות קלוריות? כי כתבתי ש5 ק"מ ב25 דקות ו5 ק"מ ב30 דקות שרפו אותו דבר
על אותו מרחק תשרוף כמעט אותה קלוריות בלי קשר לרמת המאמץ.

• פותח/ת השרשור
על אותו מרחק תשרוף כמעט אותה קלוריות בלי קשר לרמת המאמץ.
ואם אני ארוץ את אותו מרחק יותר מהר? זאת אומרת בפחות זמן? נגיד 10 ק"מ בשעה לעומת 10 ק"מ ב40 דקות?

פשוט זזה נראה קצת לא טריויאלי שהוא שורף את אותה כמות קלוריות אם הוא לא מתאמץ אותו דבר

ואם אני ארוץ את אותו מרחק יותר מהר? זאת אומרת בפחות זמן? נגיד 10 ק"מ בשעה לעומת 10 ק"מ ב40 דקות?

פשוט זזה נראה קצת לא טריויאלי שהוא שורף את אותה כמות קלוריות אם הוא לא מתאמץ אותו דבר
כמה קלוריות תשרוף אם תרים 10 קילו ברזל או 10 קילו נוצות?
אז מרחק זה אותו דבר

• פותח/ת השרשור
כמה קלוריות תשרוף אם תרים 10 קילו ברזל או 10 קילו נוצות?
אז מרחק זה אותו דבר
אבל אם אני בחור מאוד חזק ו10 קילו בשבילי זה כלום לעומת אם אני מאוד חלש ואני נאנק ממאמץ כדי להרים את ה10 קילו האלה?

באמת בהקבלה לאימוני כוח מישהו שמרים 200 בנץ' לא יזיז לו לתת 10 חזרות עם 60 קילו וזה לא נראה שהוא ישרוף כלום קלוריות לעומת אחד שזה המשקל עבודה שלו

• פותח/ת השרשור
יודע מה זה עבודה אבל אין פה קטע של יעילות? אני יכול להזיז משהו מנקודה איי לבי אבל אם אני אהיה יעיל יותר אני אבזבז פחות אנרגיה
יש אבל רק אם בתוצאה מחוסר יעילות אתה עושה יותר עבודה( נגיד בריצה שלה אתה קופץ לגובה יותר משצריך בכל צעד)

יודע מה זה עבודה אבל אין פה קטע של יעילות? אני יכול להזיז משהו מנקודה איי לבי אבל אם אני אהיה יעיל יותר אני אבזבז פחות אנרגיה
בהסתכלות על עבודה שבוצעה (מרחק שעברת) זה זניח.

המטרה שלך כמתאמן היא לשפר יעילות

• פותח/ת השרשור
בהסתכלות על עבודה שבוצעה (מרחק שעברת) זה זניח.

המטרה שלך כמתאמן היא לשפר יעילות
אז בעצם למשל באימוני כוח סט של 60 ל6 ישרוף אצלי שזה במשקל עבודה שלי אותו דבר כמו שזה ישרוף אצל אדי הול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית